1638.gif
datum 06.12.2012
ying-yang 37, žena, muž
mailbox

komentáře uživatele komentáře k dílům uživatele :

všechny
přidáno 04.05.2015 - 16:06
komentářů5
v tomto dílu mě zaujalo, jak málo se v rodině znají, myslím tím vztahy mezi bratranci a sestřenicemi, jak málo o sobě vědí, o tom, jací jsou, kde a jak žijí.. pro mě moc zajímavá kapitola.. líbí se mi ty odlišnosti mezi EDDR a naší republikou..
přidáno 04.05.2015 - 16:05
komentářů6
„V EDDR lidé často vystupují pod takzvanou přezdívkou, neoficiálním jménem, které si sami dali, jako třeba Mili, nebo Moje vinná réva. Nesmí se totiž oslovovat samostatným rodným jménem (např. Melanie), pokud nemají společné příjmení, a přezdívka je snadný a uznávaný způsob, jak toto omezení obejít.“ - teď asi moc nechápu – jak „společné příjmení?“ co to znamená?

kapitolka k zamyšlení.. postoj vinné révy, ohledně náhledu na lidi, se mi líbí stejně tak, jako její vědomí, že ester ji občas vyvádí z příliš optimistického náhledu na svět, do reálnější roviny..
přidáno 04.05.2015 - 16:03
komentářů7
čte se to dobře.. vlastně ani nevím, co zatím říct, děj se rozbíhá.. nicméně se mi líbí, jak melanie uvažuje a vyhodnocuje situaci a také svoje následné chování..
přidáno 04.05.2015 - 16:01
komentářů5
se severák má! má vlastní kapitolu i s věnováním a ještě tak pozoruhodnou! :)) „šedí hoši“ jsou prostě „šedí hoši“ :)) pobavila mě
přidáno 04.05.2015 - 15:58
komentářů4
tak předmluva mi objasnila spoustu mých otázek, kterými jsem tě bombardovala a zároveň naprosto potvrdila mé pocity ze seriálu a postav v něm, což je velmi zajímavé, a potvrzuje to fakt, že seriál působí na čtenáře způsobem, jakým jsi zamýšlel(a) .. i to, jak píšeš, že necháš na čtenáři, zda bude nejprve studovat postavy, či se s nimi bude seznamovat postupně :)) dobrý!

daří se ti v následujících dílech udržet charakter postav, což poznávám teď, když jsem se dostala na začátek.. jana zlomilová na mě působí stále lehce přecitlivělým dojmem a tento díl to jen potvrzuje..
přidáno 04.05.2015 - 15:57
komentářů2
docela zajímavý návrh ohledně tv, kterou žáci mohou strávit ve fitness, myslím, že by se to tak líbilo spoustě lidem :)

a ester se pořád cpe pizzou :)) a taky se mi na ní líbí, jak občas tak trošku podvádí, ale přitom mně osobně to přijde jako takové úsměvné a pohodové podvůdky, které ale MVR bere poměrně vážně.. to mě baví :-)
přidáno 04.05.2015 - 15:55
komentářů4
nevím, zda chování profesora severína, při nehodě astry, se dá považovat za chladnokrevné, nicméně mě zaujalo, jak se jí nehodlal více zabývat, když zjistil, že je relativně v pořádku a dal jí rozchod..

„vděk“ astry je také k zamyšlení, ale to je prostě astra.. pěkně vykreslená povaha :)

opět velmi zajímavě uchopený poznatek - „V životě jsou situace, kdy ani nejmodernější technika s GPS, satelitní navigací a připojením k internetu nemůže nahradit prostou mezilidskou pomoc.“

zaujaly mě také tři předžaludky krávy :D co všechno se člověk při čtení tvých scénářů nedozví :D
přidáno 04.05.2015 - 15:54
komentářů1
zaujal mě perfektně vykreslený postoj lidí „bez názoru“, viz. globální oteplování a následné chování „šedých hochů“.. a pobavila tamara janů, jak nepobrala esteřinu radu o tom, aby na ucpání hůlky použila svou inteligenci :))
přidáno 04.05.2015 - 15:52
komentářů6
tak právě narážím na vysvětlení oslovení dle rodů, na které jsem se tě ptala někdy v minulém scénáři.. :) je to opravdu velmi zajímavému

opravdu mě pobavil astřin vtípek s nesvléknutelným tričkem :)) a zaujala mě myšlenka ester, vyslovena vůči MVR „Opravdu bych nechtěla, aby se z vás stal průměrný student se strachem ze sebemenších aspektů individuální identity.“ - mě osobně by to nakoplo (pomohlo), na révu, jak vidím, to neplatí :) ale i pohyb pomáhá, pravda..

sekci – co je přátelství, považuji za velmi hlubokou a zamyšlení hodnou, moc se mi líbí, mimochodem - krásna definice přátelství: „Přátelství je mezilidský vztah spojující osoby, které se zajímají jedna o druhou, alespoň trochu se chápou, věří si a jsou k sobě upřímné a ohleduplné; dokáží si pomoci v nouzi, nepomlouvají se, nic si nevyčítají ani nezávidí.“ :-)

rozhovor MVR s larisem v 11., je taky úžasnej.. opravdu brnkáš na mojí notu, je to skvělý! a jsem ráda, že mohu chválit!!

tvá poznámka o pravdě k „císařovým novým šatům“ je trefná..

tento díl se mi velmi líbil!
přidáno 03.05.2015 - 13:54
komentářů5
Severak: Děkuji za komentář. Myslel/a jsem to tak, že ICQ lidé používali před Skypem. Když tak to tvrzení odstraním, aby nemátlo...
přidáno 03.05.2015 - 13:47
komentářů5
ale jinak cením, že tato parodie odpovídá melodii písně. Akorát nevím, co by na to řekli programátoři.
přidáno 03.05.2015 - 13:47
komentářů5
ICQ rozhodně není předchůdce Skypu! Skype je především (video)telefon, ICQ je textový chat.
přidáno 03.05.2015 - 07:12
komentářů5
poll: Děkuji. :)
přidáno 02.05.2015 - 20:33
komentářů5
Dobrý :-D
přidáno 01.05.2015 - 17:35
komentářů6
Singularis: web ještě pořádně projdu.. ještě jsem se k tomu moc nedostala, ale těším se, kolik zajímavých věcí mě tam čeká.. objevuju tě postupně.. :)

je parádní o něčem takto uvažovat, to obdivuju.. myslím, že je škoda, že spousta zajímavých věcí zůstane často víceméně nepovšimnuta.. ester by byl super seriál.. to bych tu tv i ráda zapínala :-)

mě ten styl, jakým je psaná baví.. i ty povahy osob, které jsou jiné.. právě to dělá ester zajímavou a nevšední..
přidáno 01.05.2015 - 16:27
komentářů5
Amelie M.: Pro zajímavost, reklamy na Horkou bramboru jsou inspirované fiktivním televizním pořadem Nemocný svět (Sick Sad World) ze seriálu Daria.

Je v pořádku, že se ti tato epizoda nelíbila. Nemyslím, že by byla špatná, spíš byla jen výrazně jiná než ostatní a méně hlubokomyslná. Původně jsem chtěl/a mít také "muzikální" epizodu (seriály Daria a Buffy, přemožitelka upírů, ji mají), ale realistickou.

Rozhodně děkuji za negativní komentář, i takové mi pomáhají. :)
přidáno 01.05.2015 - 16:26
komentářů6
Amelie M.: Angyklos jsou jednobarevné unisex šaty používané v EDDR jako nejčastější druh společenského oděvu a při takových situacích jako maturita bývá i vyžadována, není však stanoveno žádné omezení, kdy ji nenosit, takže řada lidí (v seriálu zejména sestry Janů) ji nosí všude. Podrobnější pojednání o angyklos a historii toho názvu najdeš na http://ekrejcixf.sweb.cz/e_angy.htm#angyklos .

S vymýšlením různých věcí je to trochu složitější. Takové věci jako EDDR, eichlerskou češtinu či angyklos jsem vymýšlel/a postupně spoustu let, nezřídka mají podrobně promyšlenou historii a teprve mnohem později si našly svou roli v některém z příběhů. Jsou prostě součástí imaginárního světa, který roste v mé mysli a občas se s některou z nich postavy příběhu setkají, někdy i docela záměrně, jindy jen náhodou.

"postavy v seriálu mi přijdou „jiné“.. takové, jakoby bez většího zájmu o okolní svět a lidi v něm.. nemají potřebu nějakého většího družení se a tak dál.. jsou raději samy se sebou" - myslím, že je to vynikající charakteristika jak většiny postav, tak i první série seriálu. Teď bych se měl/a zamyslet nad tím, proč to tak je a jak by to vypadalo jinak. Nebyl to záměr, možná jsem měl/a nedostatek zkušeností... V každém případě za tento postřeh moc děkuji, stojí mi za přemýšlení. :)
přidáno 01.05.2015 - 16:24
komentářů6
Amelie M.: "moje vinná réva je mi sympatická" - Mně také, v této epizodě hlavně v části 11. Na Válské skále. :)
přidáno 01.05.2015 - 15:43
komentářů3
Singularis: aha, tak to jsem pobrala trošku jinak, ten rozhovor, ale i tak mi to dávalo nějaký smysl, takže to nevidím, jako špatnou věc.. každý si vykládá to, co čte po svém a ne vždy se musí shodnout s úmysly autora, to víme všichni :)
přidáno 01.05.2015 - 15:27
komentářů3
Singularis: ohledně ester jsem měla na začátku čtení dojem, že je starší a něco jako jejich "poradkyně" a ne spolužák/čka.. takže mě překvapilo, že je, čím, kým je.. :) se vyjadřuju jako pako, ale tady to jde fakt těžko :D

k únikovému reflexu jsem se zatím nedostala, tak uvidíme :))
1 ... 28|29|30|31|32|33|34|35|36|37|38|39|40|41|42 ... 53

Chat ¬

- skrýt/zobrazit chat -


Poslední aktivity ¬


Nejčastěji komentující
v minulém měsíci ¬

A B C


Tapety na plochu ¬


Wallpapers

Wallpapers



Apple MacBook

Na skvělém Macbooku vám půjde skládání básní pěkně od ruky.

Ostružina

Zábavný blog plný fotek nejen o bydlení, dekoracích, zahradě.

© 2007 - 2024 psanci.cz || || Básně | Povídky | Webdesign & Programming || PREMIUM účet za povídku