2394.gif
datum 10.01.2016
ying-yang 33, muž, Praha
mailbox
děl 4

komentáře uživatele komentáře uživatele :

všechny | k cizím dílům
přidáno 03.02.2016 - 16:59
komentářů7(1.)
Tak takhle to můžu. Super a kreativní! :)
přidáno 03.02.2016 - 16:55
komentářů11(1.)
Jednoduchý motiv, přesto zvládnutý se ctí. Formálně v pořádku, pohoda. Nepadám z toho sice na prdel, ale má v sobě něco navíc. Je to obrazotvornost - je to poezie. A šlape. Pěkný je i název.
Hezky ironická diamantová veselka, u "veselme se" jsem se musel pozastavit, abych pochopil. /ach, běda/ na druhou stranu má spíš funkci zábavně vyplňovací.
Hezké! S.
přidáno 03.02.2016 - 16:47
komentářů15(1.)
S podobným typem básní je to těžké. Je to milion variací namalovaných tou samou barvou a těmi samými slovy. Ze silných slov lze snadno vytvořit mnoho, ale je to pořád ta samá stavebnice, stále ty podobné obrazy. A snad by žádný autor nechtěl být zaměnitelný s jiným.
Je to jako film, u kterého bych měl brečet, ale už jsem ho viděl mnohokrát, jen hráli různí herci. V hlavních rolích: Slza, Tma, Oči a Smutek.
Už se taky opakuju. Promiň. Myslím jen, že se svým prožitkem máš na víc! :)
přidáno 03.02.2016 - 16:38
komentářů10(5.)
Příliš se mi nelíbí, že to je politicky zaměřené. Jinak by se mi ta druhá báseň líbila. Ovšem v tak složitém světě v jakém dnes žijeme (a to i politicky), je dobře, že bereme do ruky raději krýgle. Rvát se kvůli něčemu, do čeho nevidíme, by byla nebetyčná hloupost. Nebo? :)
přidáno 03.02.2016 - 16:35
komentářů9(4.)
A42: Ano, mně se samotná myšlenka líbí a zaujala. Růže byly bohužel většinou jen nevydařenou investicí, a tak snad těší obdarované alespoň mrazákové vzpomínky. Báseň jemně plyne a rozhodně neříkám, že je špatná. Nemám příliš rád třítečkově otevřené konce s nějakým poločasovým určením, ale to je pouze otázkou vkusu.
Rád jsem s tebou zavzpomínal na své nešťastné lásky! :)
přidáno 03.02.2016 - 16:29
komentářů7(3.)
Je to rozhodně nejlepší báseň, kterou jsi zde vložila. Je upřímná, dá se z ní vyčíst konkrétní pocit a má i momenty u kterých se čtenář rád pozastaví. -Parodie. Samozřejmě bych si přál, abys ty zajímavé obraty a myšlenky zhustila na úkor vypovídání se, ale to třeba půjde až časem.
Téma mi příliš sympatické není. Hledá výmluvy ke svému současném stavu k minulosti, kde pouze vyčítá. Je to jen černá nebo bílá a svět takhle nefunguje. Vztah je společenská smlouva, ze které lze vystoupit, když má člověk vůli.
Přesto z takového díla plyne ponaučení, že si člověk vždy musí ponechat svou osobnost a svobodu a z nikoho se nesmí posrat, ať tlačí sebevíc.
Těším se na dnešní kousek.
S.
přidáno 03.02.2016 - 16:18
komentářů15(2.)
Na této básni se mi líbí pasáže, které jsou autentické. Zajímavé spojení vonět jako prosinec a vůně vanilky a tabáku z prstů. To je verš, který dává tomuto dílku nějaký charakter. Pro mě bohužel po hříchu jediný. Bohužel nám prší venku a v každé druhé básni a i jinak to pro mě není ani konkrétní dotknutelné, ani hravě poetické.
Je to hezký pár, ale chtěl bych ho na ulici od ostatních rozeznat. S.
přidáno 03.02.2016 - 16:12
komentářů6(5.)
Skvělé je na tomhle psaní to, že je to popsáno tak (alespoň pro mě) realisticky, že mám tendenci ten příběh prožívat s naší hlavní postavou. Nemůžu říct, že by se mi podobné záležitosti v hlavě nikdy neodehrávaly...člověk nemá co ztratit a přesto je tak těžké dokopat se k té odvaze.
Oriončina poznámka s čajem je přesná, ale není to zas tak závažná kaňka, dejme tomu, že už měla postava dopito.
Je to pěkný obraz vizuelní i myšlenkový. Pihy bych měl rád i napravo. Braní si nepoužitých cukrů je zajímavý osobnostní rys postavy. Alespoň u takové, co má strach, objednat si rum.
Dobré! S.
přidáno 02.02.2016 - 18:42
komentářů14(11.)
Tom Cortés: Když je v básni co rozebírat, píšou se delší reakce samy. S tou chemií jsi tím pádem dosáhl naprostý dokonalosti. :) Nejlepší varianta! (ale že je louh zásada, to víš :) ) Takhle to funguje a těším se na příště! ;)
přidáno 02.02.2016 - 18:31
komentářů9(1.)
Nejzajímavější je pro mě této básni název, který nese onu nejsilnější myšlenku i samotného pokračování. Jinak se mě příliš nedotýká, nedokážu se do ní příliš vžít, ačkoliv obraz samotný nabízí mnoho scénářů, po kterých se čtenářovy myšlenky mohou vydat.
přidáno 02.02.2016 - 18:28
komentářů5(3.)
Haha. Super hřička, jak udělat z používaných frází a rčení celek, co funguje. Sorry idiomů. Idiotská báseň to není a svou hravostí předčí i mnohem vážnější snahy poétů.
Neha/š/ je schválně? Nebo to má něco společnýho s /hašem-haší/ :)
Jen tak dál! S.
přidáno 02.02.2016 - 18:24
komentářů4(2.)
Milá báseň, která by se hodila při výuce o lásce pro děti nižšího školního věku. Její jedinou doménou je jednoduchost a svižnost. Zbytek ani nevlaje. Neexistuje. Zda vadí nebo nevadí je otázkou pro autora, co byl jeho záměr při tvorbě básně.
přidáno 02.02.2016 - 18:21
komentářů14(9.)
Báseň se mi líbí jako celek i bych rád vyzdvihl některé momenty, které ukazují autorův talent na poetické myšlení. Je to použití slov, které konkrétně poukazují na nějaký jev, či pocit a nejsou zbytečně zobecněné. Proč psát "z myšlenky mě nepříjemně bolí hlava", když to jde sympaticky rozepsat a navíc kousavá deka je přesně ten negativní moment, který si každý dokáže živě představit.
Chemii taky příliš nerozumím, vím jen, že pokud louh reaguje s kyselinou, zbyde slaná voda, jestli je to vynikající parafráze na slzy, nebo je to vše trochu chemicky komplikovanější/jednodušší, netuším. Líbí se mi však ta hra, která vrcholí i finišem. Je znát, že si dal autor záležet a slova neházel na papír jen tak k zalíbení.
Detailkou k vylepšení by mohla být čárka na konci předposledního řádku a drobné vyšperkování veršů 3 a 4, které působí vůči propracovanému zbytku přece jen trochu pohodlnějším dojmem.
Jako čtenář odcházím spokojen.
přidáno 02.02.2016 - 17:32
komentářů5(1.)
Ahoj, tak tu máme zase další novinku. Tentokrát sázíš na melodii a hle, ona báseň při čtení opravdu dobře zní a text hezky plyne. Může za to širší užití měkčích a delších slov. A ono to o tom pravděpodobně opravdu je. Znít a umlčet. A vychází to dobře.

Dávám jeden trestný bod za slzy a lásku, ale jsem rád, že ses alespoň pokusila umístit kořen slov do hezčích tvarů. Co jsi myslela "bytím", byla to pohodlnost a nebo filozofický termín? :)
přidáno 02.02.2016 - 17:24
komentářů8(4.)
Je to milé vzpomínání, které bych nerad kriticky rozebíral. Je v něm kus lásky k životu, a tak si ho budu pamatovat.
přidáno 02.02.2016 - 17:16
komentářů1(1.)
Nemám z toho valný celkový dojem, ačkoliv pointa je sympatická, na můj vkus se trochu táhne a po cestě toho nenacházím mnoho zajímavého.

Jedno dvouverší je však skvělé, a to:

Kousnutí do jazyka
probudí i spící měsíc. - je v tom nápad, hra i pravda, a to mám v poezii rád.

Klidný den. S.
přidáno 01.02.2016 - 11:46
komentářů4(1.)
Konečně jsi zase napsala něco, co stojí za komentář. Dobrá báseň hmatatelností míst a pocitů. Pro daný účel byly zvoleny správné prostředky. Krátké, ale výživné dobrodružství.
přidáno 01.02.2016 - 11:34
komentářů4(1.)
Čekal jsem trochu větší vzrůšo. Škoda, že se na tak velkém prostoru čtenář prakticky nic nedozví. U všech částí bych se tě chtěl ptát: Proč? :)

Myslel sis, že mě jen ošukáš
Ale něco ve mně chlapče je
Jed anebo
Co si dáš zítra k večeři?
přidáno 01.02.2016 - 10:56
komentářů7(4.)
Tahle báseň ve mně zanechává dobrý dojem. Je hravá a přitom má důležitou nosnou myšlenku, je nápaditá obsahem i formou. Je znát, že pokud dostaneš nějaký nápad, hodně si ho oblíbíš a chceš ho zpracovat naplno. Navíc ses až na slzy a duši vyhnula svým oblíbeným slovům a tvarům. Udělal jsem takovou menší statistiku.

srdce: 5 básní/7
slzy, lež, oči : 4/7
ticho, duše, tělo, cit, krev, křik, dívka: 3/7

Mnoho z nich jsou oblíbená slova pro většinu básníků, ale je fajn to s nimi nepřehánět.
přidáno 31.01.2016 - 19:07
komentářů25(5.)
Dneska jednoznačně nejlepší báseň/dílko. Vytváří totiž neotřelý obraz, má nápaditost, nikoliv jenom formu.
1|2|3|4|5|6|7

Chat ¬

- skrýt/zobrazit chat -


Poslední aktivity ¬


Nejčastěji komentující
v minulém měsíci ¬

A B C


Tapety na plochu ¬


Wallpapers

Wallpapers



Apple MacBook

Na skvělém Macbooku vám půjde skládání básní pěkně od ruky.

© 2007 - 2024 psanci.cz || || Básně | Povídky | Webdesign & Programming || PREMIUM účet za povídku