1638.gif
datum 06.12.2012
ying-yang 37, žena, muž
mailbox

komentáře uživatele komentáře k dílům uživatele :

všechny
přidáno 08.10.2017 - 19:19
komentářů31
Amelie M.: Jé... to je hezká historka!!! :-D
přidáno 08.10.2017 - 19:18
komentářů31
ještě bych připojila historku o které nevíš - Lasak jel z kostela se mnou, byla už tma, ostatní nalezli do plechovek LUKiA a Yany.... no, je to ostuda, jsem skoro zdejší a nějak špatně jsme uhnuli a LUKiO a Yana, kteří jeli za námi, nám kolegiálně ujeli :)))

vjeli jsme s lasakem na nějakou lesní cestu a já říkám - neboooj, Lasaku, nic ti neudělám..... lasak - se nebojím, mám v kapse kudlu :D

ech.. ostatní jsme asi za půl hodiny našli venku v soudku, měli tam mejdan do doby, než jsme dorazili.... klíče od školky jsem totiž měla já!
přidáno 08.10.2017 - 18:53
komentářů31
kmotrov: hahaaaaaaaaa : D
přidáno 08.10.2017 - 18:53
komentářů31
o hygge jsem u slyšela, je to recept na štěstí.. skvěle se sem ten výraz hodí, byla opravdová pohoda a těší mne, že i tobě se líbilo..

co se týká úvahy, velmi pěkně napsané, hezky se to čte a myslím, že jsi skoro na nic nezapomněl/a.. jen mne mrzí, že jsi při mém závěrečném vystoupení spal/a..

lucie zhory byla opravdu úžasná, stejně tak čtení..... jo, mám z toho také dobrý pocit

PS: pár pasáží mne opravdu pobavilo, třeba tahle.. - Zprvu se nedalo moc diskutovat, ale to se zlepšilo, když naši alkoholici odešli ven kouřit. - :))))
přidáno 08.10.2017 - 18:51
komentářů31
kmotrov: Děkuji za doplnění. :-)
přidáno 08.10.2017 - 18:50
komentářů31
Je to vyčerpávající a pobavilo mě to. Doplnil bych jen, že ten nejzuřivější štěkot ze všech psů ve Lhotě patřil Staré neznámé, ale o tom nemůžeš vědět.
přidáno 19.09.2017 - 20:19
komentářů5
casa.de.locos: Moc děkuji za komentář, potěšil mě a díky němu se možná ještě o něco metahemeralistického pokusím.

Grendelové jako mimozemská rasa zní dobře. Původní Grendel (podle Béowulfa) byl troll, ale v této povídce jsem se při jeho ztvárnění inspiroval/a také myšlenkou "mluvčího za mrtvé" z Enderovy hry a Č. K. B. S. z životopisu J. R. R. Tolkiena.

Co se týče zarovnání, to byla spíš náhoda, nebyl v tom žádný záměr.
přidáno 19.09.2017 - 20:14
komentářů5
rozhodně je to metahemerlismus, už díky olze hepnarové zobecněné na pojem s malým písmenem. celkově na mě působí tak, že by se dalo deklamovat, hlavně

vynesen byl horlivý rozsudek, ne smrti, ale života, života poustevnických deprivantů; mohou zabít stovky mužů, ale již nezískají ty, po kterých touží, neboť smrt je nejneúprosnější z nejneúprosnějších

a možná jsem ovlivněná dnešní četbou ursuly le guin, ale grendelové mi zní jako mimozemská rasa, která se snaží naším jazykem sdělit svou realitu.

bavilo mě číst a líbí se mi, akorát bych možná zarovnala vlevo pro pohodlí čtenáře, ale zase takhle to má specifickou estetiku, která je možná důležitá.
přidáno 02.09.2017 - 09:38
komentářů3
Severak: To, že místo vydání je pro rozlišování stejnojmenných nakladatelů, mě napadlo, ale u Facebooku, Wikipedie, Twitteru či jiných globálních internetových služeb, které mají svoje názvy prakticky ve všech zemích jako ochranné známky, mi připadne podivné uvádět už jen jejich "vydavatele", když samotný název služby je nesrovnatelně známější než její vydavatel, který se navíc někdy mění, aniž by to uživatelé jakkoliv zaznamenali.

Souhlasím, že uvést odkaz na původní zdroj, je na webu mnohem praktičtější, ale když se odkazovaná stránka změní, přesune nebo zmizí úplně, což je na dnešním webu celkem běžná věc, může teoreticky uvedení alespoň autora, názvu a verze dokumentu pomoci k jeho vyhledání (např. pomocí vyhledavačů) nebo kontaktování autora s dotazem, co se s odkazovanou stránkou stalo. Takový je můj názor.
přidáno 01.09.2017 - 09:32
komentářů3
Místo vydání je pro rozlišování stejnojmenných nakladatelů sídlících v různých místech.

Citace jsou všeobecně celkem zlo, který je lepší přenechat nějakému k tomu určenému počítačovému programu. I pro Amélii doporučuju citace.com. Na webu je IHMO mnohem praktičtější a rychlejší prostě uvést odkaz na původní zdroj.
přidáno 31.08.2017 - 20:46
komentářů3
upřímně, citace jsou má noční můra, jsou otravné a zdržují psaní například seminárních prací (alespoň můj případ).. doteď s nimi bojuji, stačí abych potřebovala ocitovat něco méně všedního než je kniha a už nastává problém..

tvůj článek si ukládám, snad mi v budoucnu pomůže.. :) bavíš mě.. poučné, vtipné

PS: pokud by se tu našel někdo, kdo mi ukáže, jak správně citovat například film, pdf soubor na netu, obrázek.. budu ráda za vzkaz.. mám pocit, že dostupné návody se liší..
přidáno 20.08.2017 - 07:14
komentářů4
oslov radek: Mně to tedy moc poetické nepřipadá...
přidáno 19.08.2017 - 10:35
komentářů4
haf..psí poezie
přidáno 19.08.2017 - 10:33
komentářů13
super
přidáno 14.08.2017 - 17:23
komentářů13
mahdal: Děkuji za zajímavý komentář. Jistě je v něm zrnko pravdy.
přidáno 14.08.2017 - 17:06
komentářů13
zajímavé, s touhle myšlenkou se setkávám poslední dobou denně... ale to co doopravdy chceme (potřebujeme), zjistíme, až to ztratíme..
přidáno 13.08.2017 - 18:05
komentářů6
Amelie M.: Myslím, že se ti moje psaní daří skvěle charakterizovat; mnohem lépe, než bych to zvládl/a sám/a. Co se týče cizích slov, jmen, knih a seriálů, doporučuji spíš zkoušet nejprve Wikipedii a až pak Google. (Kdybychom byly/i v kontaktu, ještě lepší by bylo se zeptat...) A líbí se mi, že se ztotožňuješ s tou myšlenkou o trosečníkovi.

Při čtení tvých komentářů mě to nutí se usmívat a smát. Je to jako když se člověk poprvé uvidí v zrcadle a nemůže uvěřit tomu, že tak nějak vypadá. Ale jsou to příjemná zjištění a budu rád/a, když v nich budeš pokračovat. Máš pozorovací a vyjadřovací talent. :-)
přidáno 13.08.2017 - 15:14
komentářů6
tvé psaní je zajímavé tím, že se vymyká většině a nutí člověka přemýšlet.. brian molko - netušila jsem dodnes, kdo to je.. používáš dost cizích slov, ne všechna znám a občas musím použít google, aby mi pomohl s porozuměním tvého textu :) miluju některé tvoje myšlenky "Jsem tu jen já a zodpovídám jen za sebe. Ale není to smutné. Právě díky tomu mám jistotu, že to, co dělám, má smysl a není to jen iluze vymyšlená někým jiným." .. zrovna o tom jsem dnes ráno uvažovala, takové malé deja vu.. vždy může přijít chvíle, kdy už nebudeme moci říct "já tomu nerozumím, udělej to ty".. je dobré se učit a dělat nejenom to, co se nám líbí, ale i to co je důležité a na co stačíme.. jsme to pak my.. a ne jen iluze, vymyšlená někým jiným.. " Připadám si trochu jako trosečník. Ten se o sebe také musí postarat sám, ale činí ho to snad androgynním?" .. s tím se zosobňuji..

ty tvoje "ulítlý" myšlenkový pochody, který mi jsou tak blízký - ovce a sociální síť.. ta vnímavost vůči hmotným věcem - boty, kterým důvěřuješ.. i myšlenka o iluzích mi je blízká.. ty jsi prostě neuchopitelný/á a o tom to celý je! a ta tvoje "oblečená těla" mne budou vždycky dostávat :))
přidáno 12.08.2017 - 17:34
komentářů13
k zamyšlení
přidáno 12.08.2017 - 13:21
komentářů6
velmi pěkná a originální povídka.. hlavní postavu vnímám jako někoho výjimečného, odlišného od ostatních a přesto tak blízkého..působí na první pohled odosobněně a možná lehce nedůtklivě a chladně, přitom, když se ho snažíme vnímat, prozradí ho jeho chování a myšlenky a svět se obrací.. najednou je z ní člověk citlivý, velmi vnímavý, s vlastním názorem, vysoce inteligentní.. jen má svůj vlastní svět, který není obehnaný až tak vysokým plotem, přes který se druzí nemohou dostat, jak se může zdát.. i tu myšlenku jsi tam vložil/a sam/a.. - " Líbilo se mi, že se stále ještě snaží navázat se mnou kontakt. Většina lidí to vzdá nejpozději po dvou větách; takoví mi nestojí za seznámení, protože mi nedají příležitost, abych je mohl/a poznat. "

a víš co je nejlepší? takhle, jako tu postavu z povídky, vnímám já tebe.. i když mívám pocit, že jsi z jiné planety, než já, jsi mi blízký/á..
1 ... 16|17|18|19|20|21|22|23|24|25|26|27|28|29|30 ... 53
» narozeniny
cinnamon [14], Koninka [13], Niky_girl [13], betuska [11], m0us3 [11], El Freeman [8]
» řekli o sobě
Lasak řekl o Cecidit angelus :
Chcete vědět, co vám dá tato stránka? Podívejte se na tuhle slečnu. Sice nedokážeme vytvořit talent, ale talent, který máte vám zde dokáží rozvinout do takové míry, že z vás mohou být úžasní psanci. Stručně řečeno. Tahle slečna je otevřená konstruktivní kritice do takové míry, že už teď píše perfektní díla.
TOPlist

Chat ¬

- skrýt/zobrazit chat -


Poslední aktivity ¬


Nejčastěji komentující
v minulém měsíci ¬

A B C


Tapety na plochu ¬


Wallpapers

Wallpapers



Apple MacBook

Na skvělém Macbooku vám půjde skládání básní pěkně od ruky.

© 2007 - 2024 psanci.cz || || Básně | Povídky | Webdesign & Programming || PREMIUM účet za povídku