3287.gif
datum 14.11.2023
ying-yang 23, muž, Město
mailbox

komentáře uživatele komentáře uživatele :

všechny | k cizím dílům
přidáno 18.03.2024 - 08:07
komentářů12(3.)
Toto téma je věčné, ale začnu takto: Každá generace, či civilizace tu zodpovědnost má nastavenou jinak. Ty jsi nahodil jen nástin něčeho abstraktního. Nejdeš do hloubky, tudíž je tu až moc velký prostor pro každého. Ale to by takto být nemělo, protože "úvaha" vypadá trošičku jinak. Takový široký prostor, či otázka...nejde zpracovat kvalitně a důsledně v tak malém, či v jednom textu. Jen toto, co zde bylo nastíněno bych dal tak do 5 úvah. Jako Kvalita čtenáře, pisálka, literatura moderní, lidskost a inteligence...a další problémy, kterých se dotýkáš.

Mají dnes autoři zodpovědnost za svá díla: Ne, protože to vidím, cítím a umím číst :)

Mají dnes autoři natrénováno? Ne, protože psát sračky umí každý denně. Navíc je k tomu potřeba kvalitní reakce čtenářů, kterých moc není. Arogance, inteligence, povrchnost, neznalost, lenost, slušnost...to chybí na obou stranách, stačí se podívat všude kolem sebe. A kdo tvrdí, že ne, je blbec :)

Vždy zůstaneš za očekáváním svým i čtenářů. Proč? Iluze.
Závislost? Pokud je to o tom, měl by se daný léčit. Věřit si? S tím taky nesouhlasím, to jde ruku v ruce se zkušenostmi, egem nebo naivitou.
Soukromí? Dnes prakticky neexistuje. Chceš psát, piš... ale nebuj se reakcí a diskuzí.

Takže pokud jde o mě, vlastně v ničem v textu s tebou nesouhlasím. Ani s tím přirovnáním. Nikoliv proto, že chci být v opozici, ale jen ze svých zkušeností :) Nejsem přicmrndávač a přikyvovač jako někteří jiní. Takže slušně napíši, že jsem od toho očekával víc. Nikoliv pro to, že to zase není "klasická úvaha", ale kvůli obsahu :)

Zde:

Na začátek nepatří citát nebo nějaký moudro, ale to má být spíše na konci s pointou, závěrem. Proč je toto téma důležité, i proč je vlastně zajímavé nebo aktuální. Kam se autor chce dostat.

chybí zjevně argumenty pro a proti. S tím mají problémy všichni. Dedukce, logické uvažování, postup a třeba řešení problémů. Nejen vědecky, fakticky, ale podle autora. Jak to vyřešit. To vždy ocením. S tím mají lidé taky problém. S tím také souvisí závěr úvahy. Přechod k tomu kam autor směřoval. Proč autor vyslovil myšlenky, argumenty.

Nebráním se ani dát úvahu do bodů. Pak to třeba rozvést. Je to přehlednější, než opakovat v delším textu stejné věci. Doba je rychlá, takže klidně kratší, ale údernější styl :)

Spánembohem, Vojto :)
přidáno 17.03.2024 - 21:19
komentářů4(2.)
Psychoastronaute, dobrý den ;) já přiletěl k vám z daleka, ale moc se mi tu nelíbí ;)
přidáno 17.03.2024 - 08:13
komentářů8(2.)
Docela pěkná relax věcička(kéž by takto psalo alespoň více lidí) až na drobné věci, které mi při čtení trošku vadí: Místy je tam moc balastu, či předložek + čárky(a tím pádem prozódie hapruje). Je tam povícero podobných tvarů 3./6.pád. Pak jsem se zamotal v "aršíkách" - to mně tam s celým řádkem moc nejde :) Pouvažoval bych ještě o změně syntaxu ve verši. Přijde mi, že jsou někde nuceně přehozeny do systému A-B a spojeny spojkou, aby to zapadlo.

Rád jsem četl, zavzpomínal a zanechal stopu ;)
přidáno 16.03.2024 - 19:19
komentářů2(1.)
Klasický případ pro chocholouška ;) a kterej je ten dobrej a kterej zlej?
přidáno 16.03.2024 - 07:13
komentářů24(22.)
Hanulka: "Usadil", jo, sedím, to ano, ale z tvých drzých a hnusných slov :) pokud něco nechápeš, tak neurážej a nezesměšňuj. Piš slušně o druhých, k druhým! Nikdo se za nevědomost stydět nemusí, jsme lidé... Stydět by se lidé měli za svůj přístup k daným problémům. Tím končím relaci k tobě. S lidmi jako ty se moc dobře vycházet nedá. Nerad vymítám oheň ohněm :)

PS: kdyby se to Leslie nezdálo vysvětleno dostatečně, tak se zeptá. Zase mluvíš za druhé, ty jsi rozená mluvčí z duše ostatních, viď :) bože... pokud ty nechápeš, jak funguje lidské myšlení(což je vidět z tvých slov), tak alespoň zachovej Ticho a zkus pouvažovat nad daným problémem. Ty jich máš opravdu hodně ještě k řešení a s věkem to opravdu nesouvisí. Podívej takový Ježíš, jak ho všichni ve třiceti slušně a tupě následovali a poslouchali. To já už ho přežil ;) pac a pusu..

Ještě jednou za prominutí Leslie :) snad se u toho bavíš jako já ;)
přidáno 15.03.2024 - 22:44
komentářů6(6.)
Karblo: tak to nevím, zda mám gratulovat nebo smutnit :) nicméně by mě zajímalo, co je v tomto tak násilného... a pak třeba i říkankovitého :)
přidáno 15.03.2024 - 21:47
komentářů24(19.)
Hanulka: Dvojaká Hanulko, "bláboly" píšeš ty a úplně všude... už zase začínáš nápadně prudit...jsem si všiml. Pokud něčemu nerozumíš, slušně se klidně zeptej, ale, ehm, to ty neumíš, že? :)

Omluva Leslie :)
přidáno 15.03.2024 - 13:46
komentářů24(17.)
Leslie: To jsem nějak pochopil o čem píšeš ;) psycho je námi vymyšleno, nic víc. Není to vlastně skutečné ;) všechny naše problémy jsou spjaté pouze se strachem, což je iluze a zlem, které je hmotného i nehmotného rázu ;)
přidáno 15.03.2024 - 13:03
komentářů10(4.)
Dal bych tomu jinou formu, ale vcelku fajn ;)

V tomto textu bych souhlasil s tím, že to není o lásce, ale cítím z toho spíše zhnusení životem a průběh poznání světa ;)
přidáno 15.03.2024 - 12:53
komentářů12(3.)
Jdi za světlem, 13 odbočka vpravo, ne, vlevo a dojdeš klidu ;) huhů, už jede vlak v tunelu
přidáno 15.03.2024 - 12:52
komentářů24(14.)
Leslie: strach je úplně nahoře v pyramidě, mnozí to nechápou, že stojí za vším v nás ;) forma strachu je právě zášť, pocit křivdy, prostě vše psychologického ;) je to komplikované téma a porozumí mu pouze ten, kdo se nebojí šťourat v sobě ;)
přidáno 13.03.2024 - 22:54
komentářů24(11.)
Leslie: Křivda je zajímavá psychologická machinace, ale podle mě je nejdůležitěji.. strach, zlo a tak :) protože lidé nechápou přesně, že počátkem je právě strach. Křivda je podmnožina :)
přidáno 13.03.2024 - 22:41
komentářů6(6.)
wojta: Ano, ne každý na sebe nechá srát... Lidi jsou prostě takoví, to je život. Nicméně jen tak bezdůvodně urážet a dělat z druhých blbce by neměl asi nikdo :) Jsem slušný a jasně to napíši, nic víc... Když někdo argumentuje, že jsem já neslušný a bůhvíco, a sám mluví jako žumpa, tak to vypovídá o něm jaký je :) já to jen uvádím na pravou míru ;) obzvláště pro ty, co píší o sluníčkách a sami mají v sobě temnotu. Přetvářku fakt nemusím :) jak se říká: velká pýcha, velký pád, vesmír to všem spočítá ;)
přidáno 13.03.2024 - 07:50
komentářů3(3.)
denisa: Pouvažoval jsem nad tím...Jestli to máš jako některé ženy..př: Dívají se na TV stále dokola na stejný věci, čtou stejný věci, protože zapomenuly o čem to je??? Je to tedy v tom, že nevíš už o čemsi psala? Hodně lidí zapomíná na věci a může za to technodoba a otrava organismu, ale má to co dočinění s lajdáctvím, nabubřelým egem, či naivitou? Lidé po sobě už nekontrolují to, co vytvořili...a klidně tam fláknou cokoliv a je jim to srdečně jedno. Vypovídá to o nich víc, než o tom, o čem psali;) Máme tu co dočinění s dvojakostí? Nebo aplikujeme to, že jaké dílo autor vyplodí takový sám je? Lajdák, ulejvák, hlupák snad, pesimista? Snažím se to již nějakou dobu zkoumat detailně, proto to čas od času nadhodím, ale lidi jsou dost vztahovačný..a třeba zde to také není mířeno na tebe, ale je to globální otázka pro všechny. Uvadá literatura a život proto, že jsou lidé na tom hůř a hůř v mnoha ohledech lidství? Toť je otázka :)
přidáno 13.03.2024 - 07:35
komentářů5(5.)
wojta: Přece nejde o soupeření, ale o zkvalitnění literatury přece :) Ale hlavně, hlavně o lidi samotné... Kam se to lidstvo dostalo ve své nadutosti... a padá a padá dále do propasti nelidství... Autor neautor, když se napíše nějaká zrůdnost, tak by měl dostat za uši, a to primárně od těch, co mu jsou nejbližší přeci. Nemohou se poplácávat autoři mezi sebou za blbosti, to je přímo ohavnost. Normálně průměrně inteligentní člověk to vidí a ví, že je něco v nepořádku. Vidím to dnes a denně, jak lidé sami pod sebou podřezávají větev. Lžou, protiřečí si a jsou necitliví. A pokud se v tom ještě povzbuzují, je to už zlo...a je jedno v jakém odvětví jsme. Všude to klíčí a kvalita života uvadá...
přidáno 13.03.2024 - 07:25
komentářů8(7.)
"Když noc přijde ta letní" Hned na začátek dalas pěkný oříšek. Začneš jako mazák básník...a pak jedeme dolů. Žádný čárky, velký písmena, nic. Je to škoda, píšu ti to po xtý, ale prostě toto kazí dojem, když čtenář to musí louskat. Prostě za 2, ale Hujere, co ta kaňka :)
přidáno 13.03.2024 - 07:18
komentářů6(4.)
mně zájmeno: 3.p./6.p. Stále se ptám, proč někdo neupozorní na chyby :( v tak krátkém díle je to vždy stěžejní, protože...kdo by chtěl chybu na náhrobku? :)

Vojto, je to celkem dobrý, něco takového jsem psal ještě ve škole do sešitů :)
přidáno 13.03.2024 - 06:53
komentářů9(3.)
pěkná, podávám dlaň :)
přidáno 13.03.2024 - 06:52
komentářů24(5.)
tahle je zajímavá, doplnil bych to i o "strach" :)
přidáno 12.03.2024 - 18:45
komentářů3(1.)
....MAGIE....
1|2|3|4|5|6|7|8|9|10|11|12|13|14|15 ... 18

Chat ¬

- skrýt/zobrazit chat -


Poslední aktivity ¬


Nejčastěji komentující
v minulém měsíci ¬

A B C


Tapety na plochu ¬


Wallpapers

Wallpapers



Apple MacBook

Na skvělém Macbooku vám půjde skládání básní pěkně od ruky.

© 2007 - 2024 psanci.cz || || Básně | Povídky | Webdesign & Programming || PREMIUM účet za povídku