nobody
datum 19.04.2009
ying-yang 35, muž, Liberec
mailbox
děl 9

komentáře uživatele komentáře uživatele :

všechny | k cizím dílům
přidáno 27.06.2010 - 12:24
komentářů6(5.)
Lukio ti tvůj názor taky nebral, nevím proč tenhle výraz lidi vždycky použijou v takové nesmyslné a neopodstatněné logice. Má to smysl pro Tebe a prostě a jedndoduše přijmi, že pro ostatní to logiku mít nemusí a nesnaž se jim tu logiku vnutit :-)
přidáno 05.09.2009 - 11:40
komentářů7(3.)
k anotaci: nejsem si jist, ale s tou církví jsi asi 500 let pozadu, dneska už je samozřejmě jiná, není tolik mocenská, neovlivňuje politiku jednotlivých států a není to monopol na víru jako tomu bylo ve středověku. Tenkrát to byla "svině", ale dneska už je jako každé jiné náboženství.

k dílu: Souhlasím s milancholikem, přestože taky chyby nevidím moc často, tady jsem si několika všiml, ale to by mi nevadilo, kritizuješ věci, které za nic nemohou, bible nemůže za to, že jí lidi zneužívali. Možná je satanismus lepší, ale pořád si myslím, že žádná víra by neměla ponižovat člověka a ubírat mu na hrdosti. Sice píšeš, že ti dá sílu a rozum, ale na konci díla se absolutně ponižuješ, vlastně tím nejhorším možným způsobem a když člověk není člověk, ať už věří v cokoliv, pak je silný a rozumný nic, takže nic...

Ps: není to kritika Tebe ani satanismu, jen díla a jaký na mě udělalo dojem.
přidáno 04.09.2009 - 16:24
komentářů1(1.)
trošku naivní, ale pěkný dílko... Myslím, že je lepší se s některými věcmi smířit a nebo být flegmatik, pak by se člověk nemusel stydět za to co dělají ostatní..
Jinak myslím, že Země potřebuje, aby tu nebyli lidi...
přidáno 29.08.2009 - 18:46
komentářů6(4.)
jo jasně, nám tady naproti v baráku dvakrát týdně zpívají jehovisti a pořád slyšíme jak tam někdo vykřikuje " ježíši" a nebo "aleluja" a my se tomu pořád tlemíme, už asi 3 roky :-D
přidáno 28.08.2009 - 16:59
komentářů6(2.)
to se ti doopravdy stalo a nebo sis to vymyslel? :-)
přidáno 27.08.2009 - 20:25
komentářů14(5.)
tím "už" jsem myslel, že jsme stát plný ateistů a nikdo nemá jiné vyznání, asi jsem to špatně vyjádřil;) a náhodou křesťanství dneska už není zas tak špatný, jako to bývávalo kdysi a jak říkáš, když věří, že to pomůže, tak to je jen dobře pro ně, aspoň věří :-)
přidáno 27.08.2009 - 12:49
komentářů14(2.)
Tualkraplak: no tak, ne všichni jsou už ateisti:-P
přidáno 27.08.2009 - 10:02
komentářů7(4.)
No nevím, přijde mi zvláštní, každá sloka jako by byla o něčem jiném a přijde mi, že na sebe navazují jen tím, že miluješ ... Taky si myslím, že je to až moc zaláskovaný, ale tak kdo ví, třeba jsi hodně ciltivá.
přidáno 25.08.2009 - 18:06
komentářů7(2.)
Souhlasím s holkama, ale myslím, že pro nás je to ohrané také tím, že za měsíc tu je takových podobných děl nejmíň tucet, to se pak nediv:-D. Na premiérní dílo to je celkem solidní a předpokládám, že jsi toho tolik nečetla, takže pro tebe to nebylo ohrané, když jsi to psala.
přidáno 25.08.2009 - 13:06
komentářů4(1.)
Tak nějak se cítím posledních 14 dnů:-D
přidáno 25.08.2009 - 12:46
komentářů4(4.)
Lukio: Jasně to je pravda, nic není černobílé, ale zase nikdy není nic tak barevné...

Valemart: Jen mě ještě napadlo, můj děda (75 let) každý den chodí pěšky na zahradu (3km), pracuje tam do večera a někdy i tvrdě a pak se sebere a jde domů, má tam svůj klid, svoji pohodu a nevidím důvod, proč by se měl starat o zbytek světa a o ostatní lidi a přitom to je poctivý a pracovitý člověk.

Co tím chci říct je, že si nemyslím, že lidé jsou setsakranetský druh a že nemusí být takový, jak píšeš ty, aby byli "lepší".
přidáno 24.08.2009 - 00:21
komentářů5(4.)
Je to zajímavý, jen možná škoda těch posledních tří veršů, který jsou oproti tomu zbytku jakoby odrtežené a zaobalují myšlenku(tady to spíš dílu škodí), se kterou jsi tak sympaticky házel sem tam. Na druhou stranu mě napadlo, že to může být i vystřízlivění... kdo ví, třeba nemám pravdu ani v jednom případě:-)
přidáno 24.08.2009 - 00:01
komentářů4(2.)
A proč pomáhat lidem, který mi v životě nezkříží cestu, proč vnucovat lidem svůj směr, když už svůj mají, proč pomáhat lidem, kteří měli stejnou šanci být úspěšný jako ostatní? Myšlenku to má a rozhodně pěknou, ale bohužel je to psané rúžovým perem, každý je jiný, někdo pomáhá ostatním, někdo na to nemá i kdyby se snažil sebevíc (je to jako když chceš někomu s něčím pomoct a místo toho, abys pomáhal tak naopak překážíš a nevíš jak jinak bys pomohl) a nemyslím si, že by lidé, kteří nemají rysy jako pár jedinců by byli nabubřelý, hold dělají a jsou dělaní pro jiné věci... Kdybych si měl zvolit, jestli být člověk a nebo zvíře, pak bych byl raději zvíře, nic nemusí řešit a na všechno má instinkt, jenže jak píše lukio, nemáme šanci na výběr, jsme takoví jaký jsme, někteří dobří, jiní nabubřelý, můžeme psát básně o tom jaký bychom mohli být, ale ve skutečnosti tím nikdy nic nezměníme (samozřejmě tím nechci říct, že je pak o tom zbytečné psát)

Ps: omlouvám se, asi jsem se rozvášnil:-)
přidáno 18.08.2009 - 23:31
komentářů13(10.)
Je hodně slov, kde se změní háček nebo čárka a je z toho jiné slovo a kdyby nepřítomnost diakritiky ovlivňovala význam díla nebo by sis v tom díle "hrála" se slovy, pak bych to bral, ale takovýhle projev mi příjde celkem ubohý a z mého pohledu to kazí úroveň díla. Já nejsem skoro vůbec konzervativní, ale jsou hranice, které by se neměly překračovat, napadá mě ještě třeba tenis. Před deseti lety ještě chodila většina lidí na světový tenis slušně oblečená, řehtačky, pomalované obličeje byly tabu a potlesk nenarušoval hru, dneska je to tam jak na fotbale, publikum se překřikuje, kolikrát i během hry a není to hezký a tenis tak ztrácí tu svoji gentelmanskou úroveň. Stejný pocit mám, když čtu tvé básně. Na ICQ nebo kdekoliv jinde i kdybys na mě mluvila bez diakritiky, by mi to vůbec nevadilo, ale myslím, že úprava básně by měla mít svoji úroveň a ty tu úroveň dle mě shazuješ.
přidáno 18.08.2009 - 19:42
komentářů13(6.)
To už jsou lidi líní používat diakritiku i v básních?...
přidáno 29.06.2009 - 22:40
komentářů9(5.)
jasně, jestli mi někdo bude zazlívat, že nepomáhám lidem, kteří jsou nemocni, tak ať se na mě nikdo nezlobí, možná to je sobecký, ale mám taky svůj život a mám jenom jeden. Nedávno jsem trávil nějaký čas s jednou paní na vozíčku, byl jsem s ní vždy jeden den v týdnu, chodil jsem pravidelně, pak jsem si začal uvědomovat, že mi to vlastně nic nedává, žádný pocit uspokojení, radosti, tak jsem to začal šidit, až jsem přestal úplně. Jsou lidé, kteří mají radost z toho, že mohou pomáhat druhým, já takový nejsem, necítím se kvůli tomu špatně a netrápí mě to, ale aspoň jsem to zkusil.

Navíc jak říkáš, ty si s nima nemáš co říct, nemáš takový zážitky jako oni, tak co jim vyprávět, rozhodně ne o tom, jakej máš zlatej život, i když si myslíš jak je zkaženej.... Prostě o takovéhle lidi se mohou starat jen ti, kteří pro to mají vlohy, a starost o ně jim dělá radost. Někdo hold umí skládat básně, někdo zase pomáhat nemocným.
přidáno 29.06.2009 - 22:17
komentářů7(7.)
jojo kdyby nějakej chytrák tenkrát neřekl , že když ti černá kočka přeběhne přes ulici, tak budeš mí smůlu a neujalo se to, tak by ta kočka mohla ještě žít :-D
přidáno 29.06.2009 - 18:40
komentářů9(3.)
jo jasně, třeba mi strašně přijde přehnaná ta prasečí chřipka, na obyčejnou umírají tisíce, možná i desetitisíce či statisíce lidí a všichni řvou, jak je to strašný, když máme v čr potvrzených 7 případů nákazy nějaké speciální chřipky...
přidáno 27.06.2009 - 00:12
komentářů9(1.)
je pěkné, že chceš vyjádřit nějakou myšlenku, ale příjde mi to strašně špatně zpracované, žádné rýmy, rytmus taky není a vůbec se to špatně čte.

jinak jedna věc, píšeš, že za chyby by se mělo platit... ale bohužel člověk kolikrát ani nemusí vědět, že je nakažen a nebo ti to ten druhej/á neřekne a to pak za nic nemůžeš a odskáčeš si to, to je na tom pak asi to nejhorší. Jen jsem chtěl říct, že tady platíš většinou za chyby ostatních.

Každopádně nevím co si tu smutníme, když v Africe to mají 2 ze 3 a nikdo se nad tím nepozastaví a všimne si toho až tehdy, když ho to může ohrozit samotného. (to nebylo mířeno na tebe, ale je to prostě tak).
přidáno 05.06.2009 - 00:21
komentářů5(3.)
Mě to připadá jako pár hesel za sebou, nejsou špatná, ale možná by to chtělo trošku lepší (básničtější) formu
1|2|3

Chat ¬

- skrýt/zobrazit chat -


Poslední aktivity ¬


Nejčastěji komentující
v minulém měsíci ¬

A B C


Tapety na plochu ¬


Wallpapers

Wallpapers



Apple MacBook

Na skvělém Macbooku vám půjde skládání básní pěkně od ruky.

Ostružina

Zábavný blog plný fotek nejen o bydlení, dekoracích, zahradě.

© 2007 - 2024 psanci.cz || || Básně | Povídky | Webdesign & Programming || PREMIUM účet za povídku