nobody
datum 16.09.2012
ying-yang 27, muž
mailbox

komentáře uživatele komentáře k dílům uživatele :

všechny
přidáno 21.04.2013 - 00:08
komentářů11
Zcela bezpochyby máš s táním ledu pravdu - pokud jde o led mořský. Ale co pevninský led? Například taková Antarktida... to je nějakého ledu, který "přiteče do moře"! (Kromě toho je tu i efeket zvětšování objemu vody s rostoucí teplotou.)
A zvýšená teplota způsobí vyšší výpar - proto ty vlhké tropy a ne poušť.
Stál jsi těsně u kamaráda - a kamarád nikdy neulovil jelena. :-))
Jednak nezapomeň, že "co je dovoleno bohovi, není dovoleno volovi". A pak je rozdíl, jestli se šíp zabodne na hloubku hrotu a přitom se potočí o pár stupňů a nebo jestli se "zavrtal až po letky".
Pokud jsem to pochopil, tak civilizace a technika šly k čertu (Vesnice a města se staly temnými pevnostmi..). Kde berou energii na to, aby tisíce světel ve městě jen tak svítily a tvořily světelné znečištění? Kromě toho v situaci, kdy by tento zdroj byl jediným zdrojem světla, tak by se mu neříkalo znečištění, ale životodárný svit!
přidáno 20.04.2013 - 23:00
komentářů11
Vladan: Dále blbost o šípech. Použil ji i Andrzej Sapkowski. Dal jsem si tu práci a našel vám to. Sice znění je trochu jinčí, ale podstata je stejná: "Všechny tři čepele byly vyhnuty pod takový úhlem, aby se při zásahu hrot otočil jako šroub." (Čas opovržení)
přidáno 20.04.2013 - 22:51
komentářů11
Vladan:
Na gramatiku prosím nehleďte, tu opravím. :)
Tak za prvé hladina moře by nestoupla ani o píď. Slyšel jste někdy o Archimédově zákoně?(Těleso ponořené do kapaliny je nadlehčováno vztlakovou silou, rovnající se tíze kapaliny stejného objemu jako je ponořená část tělesa.) Příklad : Vezměte si sklenici s vodu a do ní hoťe kostku ledu. udělejte si rysku v místech kde se nachází hladina a nechte roztát led. 100% se hladina nezvedne. To samé platí o moři.
Nevím jak u vás, ale já žiju na vesnici a všude v okolí mě do nebe "svítí" světelné znečištění měst. V noci je to docela dost vidět.
Další: Bylo absolutní ticho a pokud jste byly někdy v lese, po tmě třeba s kamarádem, a poblíž něj jistě jste také slyšel (když jste se soustředil) jeho nádech a výdech.
Ano třeba šel zemřít a proto byl sám, dobrá připomínka :)
přidáno 20.04.2013 - 21:23
komentářů11
Dalčí chyby? Gramatiku vynechávám. Například:
"Slunce se začalo rychle oteplovat a ledovce roztály. Voda mizí a s ní i život. " - Ty patříš mezi klima alarmisty? Nebo proč píšeš takové bláboly? Pokud roztají ledovce, tak bude vody o hodně víc. Odhaduje se, že hladina oceánů by stoupla o desítky metrů - tedy spíš mořský svět (tropický deštný prales), než poušť. Aby nastala poušť, musel bys vodu vypařit - a to by opravdu život založený na bílkovinách skončil definitivně.

"I v mírném světle byla silueta Woloka jasně viditelná. Jeho šedá srst se i ve svitu světelného znečištění lehce leskla, a jeho tělo s obrovskými svaly se chvělo. Každý nádech a výdech byl v tichu jasně slyšitelný. Byl to potomek vlk, jemuž příroda dovolila zmutovat, aby mohl přežít. Lidem tuto možnost nedala. Proto museli přežívat v přítmí a temnotě. Museli se stát neviditelnými a lovit ze zálohy. "
svit světelného znečištění???? -. co je to za blbost?
Kdyby každý nadech byl slyšet, tak by to slyšela i jeho lovná zvěř a nic by neulovil.
Nevím, jak si představuješ mutaci (jak je rychlá, jak dlouho trvá...), ale smysl věty je ten, že díky tomu, že lidé nezmutovali, žijí ve tmě, kdežto zmutovaný vlk žije ve světle.
Vzhledem k tomu, že všude máš poušť a písek, tak lovec stopující Woloka (který navíc dokonale vidí a slyší - je zmutovaný)by ho viděl na kilometry. Aby si ho predátor (Wolok) nevšiml, musíel by být starý - přímo před chcípnutím, jinak si to neumím vysvětlit.
přidáno 20.04.2013 - 20:47
komentářů11
Rortující šíp je nesmysl. Zkroucené letky by nešly vystřelit. Střela z pušky rotuje (docela rychle) , protože je v hlavni "vrtání". Smyslem rotace je stabilizace směru letu. Šíp využívá ke stabilizaci směru právě letky.
přidáno 20.04.2013 - 17:23
komentářů11
Vladan: teď si uvědomuju že máš s tou rotací pravdu, musely by být upraveny zadní letky a né špice :) :) omlouvám se za mystifikaci. A ukaž mi prosím další chby :) :)
přidáno 20.04.2013 - 17:17
komentářů11
Vladan: Ahoj, řekl bych že se na to díváš spíš z pohledu někoho kdo má se psaním velké zkušenosti. Zkus se na to kouknout z pohledu obyčejnýho člověka, kterej o psaní knížky skoro nic neslyšel. Podle mě to bude úplně jiný kafe (Ale vím že zpracování není žádná sláva);)
Teď ktěm "faktickým" poznámkám:
Coen je (ač to tam není zmíněno) lovec již dlouhé roky. Myslíte, že by s roky zkušeností nedokázal sledovat tvora, se kterým již přišel do styku a zná ho? A další:
Pokud vím spirálovité zakroucení by díky vztlaku vzduchu a rychlosti způsobilo rotaci šipky, či šípu(možná se pletu, ale mělo by to fungovat jako větrník :)). Navíc svalstvo se po ráně většinou stáhne. Šíp, či šipka by se tedy ( za předpokladu že by rotoval) zavrtal jako šroub a letky by působily jako jakýs, takýs "špunt". Podle mých dosavadních anatomických poznatků by tedy moc krve nevyteklo. Navíc jsem nepsal o žádných "drážkách"( Ano, díky nim by krev vytékala) ale o vykování do spirály.Další:
Ano myslel jsem milosrdnou, děkuji za připomenutí :) :)
A také děkuji za pochválení za fantazii a nápady :) Možná se to nezdá, ale opravdu si tvého komentáře cením:)
přidáno 17.04.2013 - 21:30
komentářů11
Martenin: Nebudu ti nic namlouvat. Je to děs a běs! Neskutečné množství prohřešků proti gramatice a stylistice. Vypsat je a vysvětlit, by vydalo na několik stran...
Text máš psaný strašně naivně a sladkobolně, je to taková "červená knihovna fantasy".
Takže jen pár "faktických" poznámek.
Ten Wolok musel být totálně slepý a hluchý a blbý, pokud si dva dny nevšiml Coena, který ho sledoval.
Z čeho soudíš, že šíp z luku nebo šipka z kuše za letu rotují? No - nerotují, takže šipka by se nezavrtala. Naopak, případné "drážky" spirály by usnadnily odtok krve - žádná zátka.
Milostivá rána? Neměl jsi na mysli milosrdnou?
Pochválím ale fantazii a nápady, jen to zpracování by mělo být o 500% lepší. Musíš hodně číst a přitom nad textem uvažovat a srovnávat se svým.
přidáno 13.04.2013 - 09:04
komentářů3
Hunter: Já vím, to bylo v období kdy jsem byl naštvanej na celej svět, tak se to i projevilo...
přidáno 13.04.2013 - 08:59
komentářů4
:)No trošku :D
přidáno 12.04.2013 - 20:53
komentářů4
Nabízí se jednoduchá otázka, to je z vlastní zkušenosti? :-D
přidáno 12.04.2013 - 20:43
komentářů3
Takový... nijaký. Jen bych asi opravil poslední větu: Je snazší předstírat nevědomost než se postavit pravdě.
přidáno 12.04.2013 - 06:39
komentářů11
Martenin: Ptej se ptej, u toho citujii: Nerad zabíjel takováto krásná a inteligentní zvířata. konec citátu, tohle je na tom pěkný. Je až pozoruhodně málo knih, kde něco takovýho je :-)
přidáno 11.04.2013 - 21:37
komentářů11
Hunter: V kterých pasážích, smím li se ptát? :) :)
přidáno 11.04.2013 - 20:53
komentářů11
Celkem čtivý, jen chvílema kolísá akce. Pěknej kousek u myšlenek lovce
přidáno 08.02.2013 - 08:45
komentářů8
Musím se přiznat, že mě k přečtení donutil Devilsův komentář, bo mě hrozně zajímalo, co to znamená "zapracovat na sově" (to se ti fakt povedlo, Devilsi). Podobnou básničku jsem komentoval včera a dostal jsem za to pěknou čočku. Ale řeknu to znova. Není špatná, na tvůj věk dokonce skvělá, ale bohužel - pro mě trochu předvídatelná a tím nezajímavá. Je tu příliš mnoho příliš podobných básniček. Ale: Rozhodně piš dál :-)
přidáno 08.02.2013 - 08:34
komentářů8
Martenin: ani nahodoukdybych ja vzdal psani basnicek po negativnim komentu uz nepisu ani ty komentare. Rikam tohle je dobre - zapracuj na sove a tesim se na pristi
přidáno 08.02.2013 - 07:43
komentářů8
Devils_PIMP: Takže mám podle tebe psaní básniček nechat?
přidáno 06.02.2013 - 23:31
komentářů8
Kuzi x ruzi
Dech vzdech
No jako jakmrekl puero rozhodne lepsi nez predchozi
stale vsak me nijak nechytlo a neflaklo mnoumo zem
přidáno 05.02.2013 - 19:34
komentářů8
puero: Ten tak byl psán schválně. Ale uznám že se mi asi trošku nepovedl.... ;o)
1|2|3|4

Chat ¬

- skrýt/zobrazit chat -


Poslední aktivity ¬


Nejčastěji komentující
v minulém měsíci ¬

A B C


Tapety na plochu ¬


Wallpapers

Wallpapers



Apple MacBook

Na skvělém Macbooku vám půjde skládání básní pěkně od ruky.

Ostružina

Zábavný blog plný fotek nejen o bydlení, dekoracích, zahradě.

© 2007 - 2024 psanci.cz || || Básně | Povídky | Webdesign & Programming || PREMIUM účet za povídku