1180.gif
datum 09.07.2011
ying-yang 58, muž, Olomouc
mailbox

komentáře uživatele komentáře k dílům uživatele :

všechny
přidáno 30.08.2012 - 09:10
komentářů56
taron: Správně, taron! Lepšíš se. Nemám nic, čím bych mohl vyvrátit „tvého“ Boha! Předkládám ti ale další stejně nevyvratitelnou a nedokazatelnou variantu, jako je (pravý) Bůh. Záleží jen na tom, čemu „chceš“ věřit. V prospěch té mé varianty hovoří snad jedině to, že zatímco já vystačím s člověkem, ty potřebuješ zavést „navíc“ superbytost – není to zbytečný/nadbytečný předpoklad?
„proč by se nemohly druhy přizpůsobovat podmínkám ?“ – divná otázka. Na přizpůsobování druhů měnícím se podmínkám je evoluce založená.
„Pokládal si Guli vůbec někdy otázku , že náš mozek nemusí být nejvyšší inteligencí vesmíru ?“ – za GULIho odpovídat nemůžu, ale za sebe odpovídám: zcela jistě nemusí – ale proč by musel tou „vyšší inteligencí“ musel být zrovna Bůh – tvůrce Země (Vesmíru??) a člověka?
„Jaký jsme složitý synchronizovaNÝ ORGANISMUS ? A , že tot vše se řídí jen tak samo svou inteligencí ?“ – inteligencí ne, ale právě přizpůsobováním se podmínkám, evolucí (optimalizací).
Vznik života – příliš složité na odpověď v komentáři, ale můžu na to téma sepsat úvahu. Ovšem první na co narazíme je definice „nejprimitivnějšího“ života.
Otázku po smyslu a důstojnosti života si klade tvoje vědomí, tvůj rozum – nechceš si připustit, že není „vyšší“ smysl, že jsou jen primitivní. Raději máš pohádku.
Štěstí? To víš, že to jde – biofyzika. V mozku člověka prožívajícího štěstí probíhají jiné děje a jsou přítomny jiné látky (hormon štěstí), takže stav mysli lze fyzikálně zjistit i ovlivnit – má „hmotnou“ podstatu.
přidáno 30.08.2012 - 08:29
komentářů56
Vladan: Já si neustále kladu otázky smyslu našeho života, smyslu bytí, naší důstojnosti a tyto otázky si klade náboženství...to vykládá toto, fyzikové vykládají fyzikální zákony, přírodovědci přírodovědní zákony...víra vykládá otázky smyslu bytí a existence a morálky atd. atd :)
Je to , jako bys ty po mě chtěl matematicky vysvětlit můj pocit štěstí , to prostě nejde :)
přidáno 30.08.2012 - 08:24
komentářů56
Vladan: A ty máš něco , čím bys do poslední mrtě mohl vyvrátit Boha ? Pro mě Bůh je ten , kdo dal zákony = fyziky, matematiky, zákony universa...to , že vše je v tak úžasné harmonii až z toho zrak přechází...evoluce do toho také zapadá, proč by se nemohly druhy přizpůsobovat podmínkám ? Na tom nic není špatného a pokud už se nezvládnout přispůsobit až moc , tak prostě vymírají..., ale ty zákony " vzniku " a " možnosti " života dal podle mě Bůh...a za to jsem mu vděčná a jsem v úžasu, jak krásně umí o takovém stvořiteli psát Guli...to mě přivedlo včera do tranzu...Pokládal si Guli vůbec někdy otázku , že náš mozek nemusí být nejvyšší inteligencí vesmíru ? Že nás mozek neumí , nebo nemůže pochopit některé věci ? ( Využíváme jen zlomek mozku , ostatní je zastřeno ...pokládal si otázku , že nemusíme být nejdokonalejší ? Napadlo ho, jak v našem organismu vše zapadá do všeho ? Jaký jsme složitý synchronizovaNÝ ORGANISMUS ? A , že to vše se řídí jen tak samo svou inteligencí ?
Já se snažím opravdu používat mozek a ten mi říká , že takto složité věci, byť po mnoho a mnoho let, prostě je to pro mě nepředstavitelné ..
Vznik života..jako vznikla napřed jedna buňka , živá ? Nebo jich naráz vzniklo více a pak umřely ? A musely teda vznikat znovu a znovu a umírat, až pochopily ,že se chcou rozmnožovat , aby mohly žít ? To je pro mě nepředstavitelné a jak se vlastně mají rozmnožovat, kdo jim řekl ,jak se to dělá , To mi vysvětli :)
přidáno 30.08.2012 - 08:13
komentářů56
taron: Stejně jako Devils považuje to peklo, co viděl, za pravé peklo, tak ty považuješ Boha, který se ti "zjevuje" (ber to s odstupem) za pravého Boha. Přitom to jsou jen iluze pekla a Boha vznikající ve vašich myslích. Máš, kromě víry, něco, čím bys to mohla vyvrátit (znevážit)?
přidáno 30.08.2012 - 08:09
komentářů56
GULI: Vladan: Chlapi, plně vám rozumím a netvrdím na 99 % , že je to všechno jenom výtvor mého ega..je to možné...možná jsem tak zahalená svými sny.., že nejsem schopna rozlišit, že má víra v dobro je jenom má iluze...však i kdyby tato iluze neexistovala, pak mi pomáhá a i to má pro mě cenu...to se vám snažím vysvětlit už pěkně dlouho, nechci odpovídat za činy druhých " křesťanů " - odmítám to, já zotpovídám jen za své činy a ty jsou : Vcítit se do druhého, pokud možno co nejlépe a pochopit a pomoci mu...třebas , když jsem naletěla podvodníkům, chtěla jsem pořád pochopit, co vedlo ty lidi podvádět druhé...potom mou kamarádku podváděl manžel a nakonec opustil a krutě se jí mstí za svou nevěru, protože si nechce přiznat pravdu...chtěla jsem vědět, jaké= to je být nevěrný ( á ) ...jaké mají ti lidé pocity atd. atd...co je vůbec k nevěře vedeatd...až se mi málem podařilo být nevěrná , hi,hi...takže vlastně teď už " tuším " ..opravdu jenom tuším ,jaké to je být nevěrný a co z toho vyplývá a zjistila jsem ,že vci´tovat se do kůže druhých může být v jistém " okamžiku " velmi nebezpečné :)))) No...nedá se popsat, co cítím, ale já jsem do norku kostí prostě přesvědčena ( možná do norku svého ega) , že to vše dopadne dobře, že to bude fajn a všichni budeme spravedlivě nějak ponaučeni a vychováni...tak to nějak vidím já...a to mi nejde vzít, to byste mi vzali můj smysl života a to prosím nedělejte, pokud mě nechcete mít na svědomí :))))Je to moje přesvědčení , na kterém závisí můj život...jiný smysl života nemám...děti umí na svět přivést kde kdo..., pokud nebudu, nevadí , lidský rod bude pokračovat dál , jen bez jednoho člověka ,co věří v dobro...to je vše :)
přidáno 30.08.2012 - 08:01
komentářů56
Devils_PIMP: GULI: Vladan: K Pimpovi ..- pokud Pimp viděl " peklo a Satana " , jako , že mi to tvrdil, tak proto tomu věří , ale Boha neviděl, proto nevěří , pak jsem mu odpověděla, že Bůh a Satan je vlastně jedné podstaty...je to duch ...( berte to s odstupem ) , pokud věří na peklo , musí tím pádem věřit i na Boha, protože jsou to prostě duchové...a když věří ,že je jeden, není důvodu, aby nebyl druhý :)))) Nebo z jeho pohledu je 99% procent pravděpodobnosti existence Boha...
přidáno 30.08.2012 - 07:48
komentářů56
guli čko je to asi fajn. nikdo neví jakube jak to bylo je a bude.
přidáno 30.08.2012 - 07:17
komentářů56
Devils_PIMP: A v tom vidíš rozpor? To "pravé" je jen zkrácení výrazu "pravé křesťanské". Celou dobu hovořím o křesťanském Bohu a peklu jako o pravém a o bohu a peklu v člověku (sobě samém) jako o iluzi toho pravého (křesťanského). Můžem ho nazvat falešný Bůh a peklo, ale na jménu až tak nezáleží, Důležité je, je součástí mysli člověka.
Samozřejmě, že pro muslimy je pravý Bůh Alláh. Nic víc se ale nemění. Není-li "pravý Bůh" není ani pravé peklo (zatracení). Tak jako ty nepoznáš iluzi pekla a považuješ ji ze to "pravé", nepozná muslim iluzi pravého Alláha.
Nabízím ti tu vysvětlení "záhady", že pro tebe existuje peklo a ne Bůh.
Ďáble, snesu, když mi někdo řekne, že už mě má dost. Kvůli slušnosti se nepřemáhej. :-)
přidáno 30.08.2012 - 07:05
komentářů56
Vladan: odepisuji protoze povazuji za slusne odpovedet. Ty se tu tocis na pojmu prave - to je jako tvrdit ze je jeden pravy buh - coz je nesmysl protoze pro muslimy je pravy allah, pro Reky to byl Zeus atd., atd.
přidáno 30.08.2012 - 06:01
komentářů56
Devils_PIMP: Ještě jednou: Podle čeho jsi poznal, že je to "to pravé peklo", když jsi ho PŘEDTÍM nikdy neviděl? Tvá mysl ti podstrčila iluzi pekla takovou, jakou si ho (v mysli) představuješ - může být dokonalejší iluze?
přidáno 30.08.2012 - 00:48
komentářů56
Vladan: Prave ze videl - slysel i citil
přidáno 30.08.2012 - 00:47
komentářů56
Devils_PIMP: Poznáš iluzi od skutečnosti? Podle čeho, když jsi skutečné peklo nikdy neviděl?
Dnes odpadám - za chvíli vstávám do práce.
přidáno 30.08.2012 - 00:36
komentářů56
H jak my vysvetlis ze jsem se o tu zidly opiral (neres proste tam bylo kreslo s mym jmenem)
přidáno 30.08.2012 - 00:34
komentářů56
Devils_PIMP: to taky netvrdím... i iluze může být krutá
přidáno 30.08.2012 - 00:23
komentářů56
Vladan: Nevim ci bylo - ale pekne misto to neni
přidáno 30.08.2012 - 00:22
komentářů56
Devils_PIMP: oprava: v něm (v člověku) je i iluze Boha...
přidáno 30.08.2012 - 00:21
komentářů56
Devils_PIMP: Já myslím, že záleží na definici pekla a Boha. Pokud není křesťanský Bůh není ani "křesťanské peklo", protože i jeho je Bůh tvůrcem. Ovšem zůstává "iluze křesťanského pekla" = peklo v člověku samém, ale v něm je i Bůh. Černá a bílá - jedna bez druhé nemají smysl.
přidáno 30.08.2012 - 00:16
komentářů56
Vladan: Ano - a co kdyz je jen peklo - ? Hm?
přidáno 30.08.2012 - 00:15
komentářů56
Devils_PIMP: Mám tomu rozumět tak, že v peklo věříš (viděl jsi ho) a v Boha ne (neviděl jsi ho)?
Peklo je realita a Bůh placebo?
No prosím, a pak že se nemůžu dozvědět nic nového!
Ovšem... co je to za peklo... bez Boha? Není to jen iluze pekla?
přidáno 29.08.2012 - 23:44
komentářů56
Omlouvam se nebude-li citace oresna
Já (DP) - taron (T)

...
DP: Verim jen v to co jsem videl anebo si na to mohl sahnout.
T: Tak proc veris v peklo
DP: Protoze ja peklo videl...

Takze az uvidim boha uverim -

Jinak Boha akceptuji jako - uhm - rekneme pevny bod ke kteremu se lze upnout myslenkami - je to vlastne takove placebo - rozumite?
1 ... 36|37|38|39|40|41|42|43|44|45|46|47|48|49|50 ... 63
» autoři online
Darko
» narozeniny
Bambule [16], Kaimu [16], adusa [16], skrattka [16], Jokynka [15], Jaroslav Morava [15], klučé [12], DoPaPl [9], Tzina [7]
» řekli o sobě
Singularis řekla o ThePočly :
Přemýšlí o věcech, které se jí dějí, a záleží jí na nich. Její úvahy často mají hloubku a opravdu stojí za to si je přečíst a popřemýšlet o nich.
TOPlist

Chat ¬

- skrýt/zobrazit chat -


Poslední aktivity ¬


Nejčastěji komentující
v minulém měsíci ¬

A B C


Tapety na plochu ¬


NoWiš - Na konci světa

NoWiš - Na konci světa

velikost : 1024 1280 1680 1920



Apple MacBook

Na skvělém Macbooku vám půjde skládání básní pěkně od ruky.

© 2007 - 2024 psanci.cz || || Básně | Povídky | Webdesign & Programming || PREMIUM účet za povídku