nobody
datum 15.06.2012
ying-yang 66, muž, Česká Lípa
mailbox

komentáře uživatele komentáře k dílům uživatele :

všechny
přidáno 10.08.2012 - 21:57
komentářů64
taron: No, já to vidím z ekonomicko - ideologického hlediska. Pokud budou chtít mít levné zboží (přístupné sociálně slabé vrstvě), musí mít nízké mzdy (tvoří největší složku nákladů), což znamená, že nebudou mít dostatek pracovníků ochotných za minimální mzdu pracovat... No uvidíme.
přidáno 10.08.2012 - 20:55
komentářů64
Pokud bych se měl já nějak definovat politicky-přece bych jen byl na rozdíl od Vladana mírně doleva. Ale to spíš pramení ne z nějakých velkých sympatií k ČSSD,neřkuli např ke komunistům,to užvůbec ne,ale spíš z té mé pocitové stránky. Prostě se mi Kalousko-knížecko-Nečasovská kombinace protiví už od pohledu. Je to spíš otázka emocí než racionálního postoje,nedělám si iluze o politících obecně. To co mi vadí na restitucích,nejsou ani samotné peníze-nejsou moje,tak co-ale ten pokrytecký přístup organizace,která je ve své podstatě zločinecká a přitom si hraje na duchovní autoritu. Chamtivost církevních představitelů je stejná odjakživa,ale za přitom za hlavní a nejdůležitější postavu považují Ježíše. Který proti mamonu brojí a to dost ostře brojí na několika místech v Novém zákoně. Samozřejmě pro křesťany jsou Ježíšova slova závazná jen do té míry,jak se jim to zrovna hodí. Nejdůležitější je údajná Ježíšova spasitelská smrt-což je pitomost jedna z největších- a to ostatní? To se dá okecat-něco se má brát doslova,něco jen obrazně,podle toho jak se to té které křesťanské frakci,sektě,církvi zrovna hodí. Pokud by byla KC nějaký podnikatelský subjekt,tak by mě ani na vteřinu nezajímalo kolik jim dají nebo nedají peněz. Ale Ježíšova slova-Nejde sloužit dvěma pánům,Bohu a mamonu,protože jednoho z nich budeš vždycky nenávidět-jsou opravdu z psychologiského hladiska trefné. Pokud člověk věří v Boha který je nad těmito světskými věcmi. Takže se nabízí jednoduchá otázka: Když církev tak touží po majetku,a to odjakživa,tady majetek a mamon miluje,koho potom nenávidí? Tady je to jasné a černobílé,a pravá podstata církve se ukazuje ve vší své nahotě. A jejich členů samozřejmě taky,dyž se k ní hlásí. Takže mi jde o ten eticko-morální postoj. Prostě se mi pokrytectví hnusí,a to nemluvím o spoustě dalších ,mnohem horších postojích a činech této party svatoušků..
přidáno 10.08.2012 - 16:55
komentářů64
Zajímavá úvaha trošku delší ale budiž ;) jinak souhlasím s taron
přidáno 10.08.2012 - 16:11
komentářů64
No..docela pěkná úvaha...já tomuto moc nerozumím , ale slyšela jsem , že kdyby se stát vyrovnal s církví už dávno...pak by to bylo o mnoho a mnoho miliard méně...tím ,že vyčkává a " prodlužuje " dobu tím ztrácí a myslím , že pokud by to mělo dojít opravdu někde k nějakému mezinárodnímu soudu , pak stát nemá šanci vyhrát, takže můj názor asi tak...není na co čekat...jestli bude umět církev podnikat ? No...dají se určitě najmout ekonomové a různí jiní odborníci...no a k církvi jako takové ...oni jenom nevštěpují lidem do hlavy " ideologie " ...pracují s lidma , pomáhají psychologicky ..- pomáhají lidem odbourávat vinu a nenávist, učí je odpouštět...atd atd...takže pokud někdo jenom vidí , že tahají z lidí peníze a nic víc...tak je na omylu...:)
Líbí :)
přidáno 07.08.2012 - 15:41
komentářů12
Fantasy povídky moc nečtu, ale tahle mne zaujala. Pěkně napsáno, chválím češtinu, což dělám málokdy.
přidáno 07.08.2012 - 14:57
komentářů48
taron: Beru to jako úder do gongu. :-)
přidáno 07.08.2012 - 14:35
komentářů48
GULI: Vladan: Ve vypjatých chvílích bych asi bránila svou dceru i sama sebe, takže bych asi vraždila....v sebeobraně...no , při návštěvě toho..onoho jsem se podívala na hodiny v autě...má je každé auto , tvoje ne ? Takže to shrnem...nevíme kdo , nebo co mě navštívilo ,bylo to nepříjemné a v době úmrtí mého otce..nemůžeme to nějak prozkoumat, neboť na to nemáme přístroje, tudíž to vlastně nebylo protože to nevidíme....konec...to je závěr ? Díky...pro mě málo...výšedimenziální světy existují , podívejste se na parapsychologii...tam vědci , psychiatři uznávají světy po smrti...a pokračování dále...život smrtí nekončí...a nemotejte mi tam pořád to , že jsem nějakým způsobem omezená...mě nic neomezuje, pokud nechci aby mě to omezovalo...pokud mám pocit, že je správné myslet i na druhé a pomáhat druhým a milosrdenství a úsměvy beru jako něco krásného...pak to pro mě krásné je a nijak mě to neomezuje, naopak...lidé se na mě usmívají ...a to je nádhera :) Víra v lásku a věčný život mě neomezuje...naopak mi dává křídla....
přidáno 07.08.2012 - 12:19
komentářů48
Prásknutí do gongu, nic víc, nic míň.
přidáno 07.08.2012 - 10:41
komentářů4
Dost zajímavé, akorát si myslím, že kvůli délce si to moc lidí ani nepřečte do konce ale to mě nedělalo problém někde tam byly gramatické chybičky, ale na tak obsáhlí příběh jich tam bylo málo. No co dodat mě se to líbilo... Klidně mohlo být delší
přidáno 07.08.2012 - 06:59
komentářů48
taron: Humorné na tom je,že jako věřící ti hodně o životě právě uniká. Pokud svou energii a zájem zaměříš jen na jednu věc-tady víru-všechno v životě je zabarvené filtrem víry,a proto neuvidíš věci nikdy jasněji,vždycky budeš určitým způsobem omezená. Život není o víře,život je o tom,CO PRÁVĚ JE. To není ateistická teze,to je jednoduše fakt. Pokud přijmeš to co je-protože nic jiného být přece nemůže, od toho se můžeš odrazit a jít,zkoumat dál. Pokud ale máš svou základnu ve víře,která je tím CO MÁ BÝT,CO SNAD BUDE- stojíš na iluzorní lávce svých pouhých přání a nadějí. Které tě sice můžou utěšovat,ale to je všechno. Ale spoustě lidí to k životu stačí,jsou ale lidé kteří nechtějí celý život být jen otrokem svých představ,které jsou jen představami někoho jiného z dřívějška. Někdo prostě nechce být jen pouhým člověkem "z druhé ruky". Chce poznat a prožít sám,a to tady a teď, na zemi,ne v nějakém problematickém posmrtném nebi toho, nebo onoho náboženství.
přidáno 06.08.2012 - 18:20
komentářů4
Pěkná legenda :)
přidáno 06.08.2012 - 15:11
komentářů48
kmotrov: Ano,to se mi párkrát stalo-a kdesi jsem to i popsal,tu "nejobyčejnější" nebo pro mě to byla nejpřirozenější věc na světě-ale právě ta "takovost" a přirozenost,byla tou nejzvláštnější věcí na světě. Vypadá to jako paradox,ale není. Tady končí slova,protože slova nejsou v tomto případě to,o čem se mluví,nejde to k ničemu přirovnat,s ničím srovnat.
přidáno 06.08.2012 - 11:10
komentářů48
Vladan: Já jsem vytvořil víc typů meditace, jedné říkám malá česká pivní meditace. Musíš zajít na pivo, sedět úplně sám, protože při meditaci i když jsi sám, tak to pořád může být moc lidí, a nesmíš dát víc jak dvě piva. Čas vnímá každý jinak a je odpočítáván kroužky pěny na skle pulitru...
přidáno 05.08.2012 - 23:42
komentářů48
kmotrov: jestli tomu dobře rozumím, tak jsi (nevadí, že tykám?) vytvořil nový typ meditace -na žebříku! :-)
přidáno 05.08.2012 - 23:40
komentářů48
taron: Jako věřící si uvědomuješ pravou cenu života? Jako nevěřící ne? Jaká je tedy cena života tvé dcery, když nesmíš stisknout spoušť a zabít chlapa, co ji znásilňuje a škrtí? Opravdu je cena života vraždícího maniaka a dítěte stejná? Já bych neváhal a vystřelil. Mým soudcem je svědomí, je to subjektivní zvážení situace, dobra a zla. Skončím (skončil bych) v pekle? Tak ať!
„prakticky na minutu“ – ale nikdo neověřoval, nebo ses dívala na hodinky (vidíš – a pak, že nepoužíváš měřicí přístroje!)? Ne, nevymlouvám ti, že to byl mystický dotek, jen ukazuju, že se na to dívám jinak.
přidáno 05.08.2012 - 23:30
komentářů48
Sasanka: GULI má docela pravdu. Já tomu neříkám náplast na bolístku, ale berlička. Ty sama se nedokážeš rozhodnout? Nevíš, co je správné? Tak vezmeš berličku a hned víš a hned máš jasno… Říkáš, že z tebe dělá víra lepšího člověka. Ale ono „lepší“ je druhý stupeň od dobrý – a to se subjektivní hodnocení. Jestliže se vzdáváš vlastního hodnocení, co je dobré a špatné, a přijímáš univerzální Boží – není to berlička? Já můžu najít spoustu příkladů, kdy dobro a zlo jdou ruku v ruce, jsou neoddělitelné, jen je třeba se podívat ze správného úhlu. Přijmout berličku, znamená vzdát se odpovědnosti, vzdát se sama sebe, zařadit se do stáda a slepě následovat „pastýře“. Víra je o důvěře autoritě, proto je tolik sebevražedných fanatiků…
přidáno 05.08.2012 - 11:14
komentářů48
Vladan: Osvícení (probuzení), často o něm zenoví mistři mluví jako o nejobyčejnější věci na světě, nevěřím v praxi meditace za nějakým účelem. Vydím smysl v meditaci pro meditaci. Zen patří do Mahajanového budhizmu, jakési školy tisíce cest. V textu který jsem vám chtěl zaslat CHuej Neng odsoudil meditování v sedě za účelem probuzení. Asi nepošlu, nemám čas ho hledat. Musím pracovat na našem celkem skromném venkovském obydlí, to je ta střední cesta o které se v budhismu tak často mluví. A taky dcera prešlapuje nervozně za zády, kdy ji pustím zpátky na počítač. Váš dotaz není naivní, je skvělý! Vyvolal ve mne spoustu myšlenek, které mne napadly před chvílí na žebříku, všechny vám teď nestihnu napsat, zas někdy příště.
přidáno 05.08.2012 - 09:14
komentářů48
Vladan: Ani já o život neprosila, když přišly zdravotní komplikace, ale teprve jako věřící si uvědomuji pravou cenu lidského života.
Můj mystický zážitek byl prakticky na minutu s úmrtím otce...a den před tím se mu ulevilo , takže jsem byla plná optimismu , že se vše napraví a přišlo to...žádný jiný takový zážitek jsem v životě neměla...je to síla a to se nedá jen tak " nevidět " , " neslyšet " ..dá se to jenom potlačit...jak jsem to udělala já...dělala jsem asi 5 let, že to nebylo...ale potom mě to nedalo a začala jsem se o to zajímat...:)
přidáno 05.08.2012 - 09:11
komentářů48
Sasanka: Děkuji za tvůj názor....
přidáno 05.08.2012 - 05:31
komentářů48
GULI: Víra v Boha není psychologická náplast na bolístku,pro mne je to zákon.A dodržovat ho není sranda.Ne vždy jsem byla věřící a slovo Bůh ve mne vzbuzovalo značný odpor,ale vděčím mu za život a to jsem o něj ani nestála.Nemusím na všechno sahat,abych uvěřila,že to existuje. Vladan: kmotrov: Na názvech nezáleží.Důležitá je přítomnost a to,jestli z nás "víra" dělá lepšího člověka,protože evidentně to sami nezvládáme. taron: Ano,my ho musíme hledat. pešu: Překvapil si mne svými názory a souhlasím.
1 ... 33|34|35|36|37|38|39|40|41|42|43|44|45|46|47

Chat ¬

- skrýt/zobrazit chat -


Poslední aktivity ¬


Nejčastěji komentující
v minulém měsíci ¬

A B C


Tapety na plochu ¬


prostějanek - Pro ty slzy

prostějanek - Pro ty slzy

velikost : 1024 1280 1680 1920



Apple MacBook

Na skvělém Macbooku vám půjde skládání básní pěkně od ruky.

© 2007 - 2024 psanci.cz || || Básně | Povídky | Webdesign & Programming || PREMIUM účet za povídku