nobody
datum 15.06.2012
ying-yang 66, muž, Česká Lípa
mailbox

komentáře uživatele komentáře k dílům uživatele :

všechny
přidáno 12.08.2012 - 12:54
komentářů64
GULI: Ano..omlouvám se je to tam a s odkazem na .: Žalm 82 . 6 ....kdy Bůh nabádá k poslušnosti a označuje lidi za bohy, jako syny Nejvyššího... tady to , že jsme z Boha a mu " patří " všechny národy . A Ježíš v Janovi mluví o tom , že se nerouhá , když se prohlašuje za Božího syna . :)
přidáno 12.08.2012 - 07:47
komentářů64
Vladan: Já nejsem tak sečtělej v Bibli. Nechtěl jsem říct víc než jsem řekl.
přidáno 12.08.2012 - 06:56
komentářů64
Vladan: A v Bibli žádná sranda není,což je pro mě jasné znamení že je někde chyba v nastavení..:-)
přidáno 12.08.2012 - 06:52
komentářů64
Vladan: Jan -10. 34 - Odpověděl jim Ježíš: Však psáno jest v Zákoně vašem: Já jsem řekl: Bohové jste.
v Bibli je víc pantheistických výroků např. Já a otec jedno jsme-to zase ukazuje na to že Ježíš-nebo kdo tam říká-mluví o jednotě která je skrytá za dvojností,dualitou. Jenže vyznat se v Bibli je těžké,je mimlionkrát přepisovaná,upravovaná,jsou různé Bible z různých dob atd. Ale při pozornějším čtení se tam ty mystické nebo gnostické úryvky dají uvidět. Ale to je jedno, copak člověk potřebuje nějaký svatý manuál na to,aby vědel jak se má chovat. Jsme nesvépravní nebo co?:-) Taron mluví o moudrosti v Bibli-no,něco by se tam možná našlo,ale aby se člověk choval jako člověk,v tom dobré slova smyslu nepotřebuje Bibli,má svůj etický kodex v srdci,ne? Na co nějaké tisíce let staré poučky a navíc které jsou tak často chaotické a nesrozumitelné?
přidáno 12.08.2012 - 06:30
komentářů64
Vladan: Tak nějak jsem to myslel,ale já se to snažím zdůraňovat pořád že pokud už tedy člověk v Boha věří,nepotřebuje k tomu pofiderní, amoralní,pokrytecké organizace typu katolické církve a jiné. Církev žádné přednostné právo na Boha nemá-copak to je tak těžké vidět.?Tedy pokud něco jako Bůh existuje,tak určitě není stranický křesťan: Mám tady pár básniček z dřívější doby -ironických na toto téma-tak je sem dám. Z určitou formou lidské nevědomosti (mám chuť říct hlouposti,ale to by si mohl někdo špatně vyložit) se dá asi bojovat z větší části jen humorem.. Jak kdosi řekl:
"Život musí být sranda od rána do večera a pokud není,tak je to informace o tom, že je někde chyba v nastavení..:-)
přidáno 11.08.2012 - 21:54
komentářů64
Vladan: Mám pocit, že to někde napsal..ale nejsem si stoprocentně jistá...možná nám to vysvětlí ,že jsem nepochopila...to je jedno...no ...píšu jen fakta...každý si to musí přebrat, jak chce... 144000 jsou ti nejlepší lidé, co za celou dobu na zemi žili a co si zaslouží pomáhat Ježíši , neboť sami ví, jak je těžké být člověkem , aby tedy vůči druhým panovala spravedlnost a soucítění s našimi prohřešky :)
přidáno 11.08.2012 - 21:47
komentářů64
taron: Po pravdě, čekal jsem lepší „okecání“! Třeba úryvek, kde by Ježíš říkal, že stačí desátek, že netřeba rozmnožit řady žebráků… A ty se 144 000!!! :-)
Já jsem taky neslyšel, že by Ježíš prohlásil o lidech, že jsou Bohové. Kde jsi to vzal, GULI?
přidáno 11.08.2012 - 21:44
komentářů64
Vladan: Pokud Guli útočí na hodnostáře, pak dobrá..leč tam napsal , že každý , kdo je členem této organizace je pokrytec a zloděj atd...já si jen myslím ,že proč bych se nemohla zastávat něčeho , co mě v samém základu a podstatě připadá dobré...to ,že zklamali lidé v dějinách lidstva, za to já přece nemohu...ani nikdo z dnešních křesťanů , kteří to myslí upřímně...takhle to vidím já..., já se zabývám Biblí do hloubky a hledám tam pravou podstatu ...hledám tam moudrost, jak správně žít, jak zvládat mezilidské vztahy a jak být někomu nápomocen a jak si co nejméně přidávat citových problémů...dodržování jistých pravidel tě opravdu chrání před problémy...myslím ,že je to pravda...já to aspoň vyzkoušela sama na sobě a vždy, když se mi nechce něco dodržovat a neudělám to , pak toho většinou olituji..prostě vydám zbytečně životní sílu, díky citovému zvratu ....:)
přidáno 11.08.2012 - 21:41
komentářů64
kmotrov: Narážíš na přikázání: Miluj bližního svého jako sebe sama, s výjimkou jinověrců?
přidáno 11.08.2012 - 21:38
komentářů64
Vladan: No..když už to teda máme vzít do hloubky...tak 144 000 lidí se má dostat do nebe a bude přímo s Ježíšem vládnout - dostanou duchovní těla...a ostatní , budou mít , dle Bible , pokud vám ji mám interpretovat, těla podobná naším , však z hodně lepšími fyzikálními vlastnostmi ..třeba budeme moci se i vznášet...no a ten, kdo chce být v nebi, pak by zde na zemi měl prokázat vyjímečné ctnosti....třebas rozdat celý svůj majetek , ale každý to nedokáže..., no mě postačí , když budu na zemi...já nepotřebuji do nebe, lépe řečeno netroufám si na to :)) Nevím , co ti k tomu více říci, jen to , že pokud někdo bere z Bible jednu moudrost z tisíce a tím se ohání...pak vytahuje něco z kontextu a to myslím není moudré, ale opět mi napíšeš, že to umím pěkně okecat....takže už mlčím :) Jo , když Guli jednou někde psal , že Ježíš prohlásil , " Jsme bohové " tak o tomto jsem v Bibli nikde nečetla ....Já si myslím , že je dobré znát celou podstatu Bible..ne jenom úryvky, ty ti nedají zprávný obraz , toho , co ti mělo být řečeno , ale je to jen můj názor, vůbec s ním nemusíte souhlasit :)
přidáno 11.08.2012 - 21:38
komentářů64
taron: Trochu se GULIho zastanu. Myslím si, že neútočí na křesťany jako jednotlivce, ale na tu organizaci, která je „zastřešuje“. Tj. na křesťanské církevní hodnostáře. To oni jménem církve hromadí majetek a hlavně moc. Oni se „protiví“ slovům Ježíše. Ano, podobně se chovají všechny „velké“ organizace, ale ty další nemají na rozdíl od křesťanské církve vlastní chudobu vyrytou na štítu.
přidáno 11.08.2012 - 21:29
komentářů64
GULI: taron: Jo, to „chytře okecat“, to je princip "mnohovýznamové" Bible. taron, neříkala, že studuješ Bibli? Pouč, prosím, GULIho (a mě), v čem chybně interpretuje Matouše – proč není třeba, aby křesťané rozdali veškerý majetek a sami šli o žebrácké holi.
Ano, to, že církve o restituční majetek zase přijdou, je i moje obava. Ovšem představa kněžích na úřadech práce je fantastická!
přidáno 11.08.2012 - 14:37
komentářů64
Restituce se týkají především Katolické církve. Bude vrácen i majetek získaný touto církví po bitvě na Bílé Hoře. V té době proběhla násilná rekatolizace. Nekatolíci byli pronásledováni a terorizováni. Mnoho našich předků muselo odejít do exilu. Je to dávno, na druhou stranu, nebylo v dějinách mnoho příležitostí o tom svobodně mluvit. Ať se Katolické církvi ten majetek vrátí, ať jsou křivdy zapomenuty, uvítal bych, ale alespoň pár slov lítosti.
přidáno 11.08.2012 - 11:35
komentářů64
GULI: No ještě k té fotografii...pokud já vím , tak levité, kněží ve Starém zákoně ...chodili krásně oblékaní, měli nádherná roucha, hlavně při církevních oslavách, jejich chrám, neboli Boží chrám byl celý ze zlata a drahých kamenů, bylo to dílo , co se lesklo jako skvost....myslím , že dnešní papežský palác je oproti tomu nic...ale to si jenom myslím...byla to taková chlouba, že ji nechali znovu a znovu vystavět a opravovat Peršané, taky samotní Římané , sic byli pohané...nicméně souhlasím s tím , že i když je tu možná Papež vyoblečen k nějakému významnému církevnímu svátku, pak by takovou okázalost vystavovat nemusel , leč to je opravdu můj názor...možná se se všemi zhodovat nebude...mě by jen zajímalo , jak může každý z nás ...pomoci jiným , i když nemáme tolik peněz, přece úsměv je zadarmo, pohlazení, či chvilka času..., dávat lásku je zdarma..teda, jsem toho názoru, že kdo za to chce mít zaplaceno , pak tedy sám za lásku zaplatí, kdo ji dává , sám je obdarován ...:) Církev jako taková nespasí svět, každý by měl začít sám u sebe ...Jo a prakticky můžeme jakoukoliv organizaci prohlásit za zločineckou bandu...EU, Unicef...různé Fondy, i zdravotnictví, kdo chce, tak si vždycky něco najde ...já hledám to pozitivní...nehledám jen chyby...začněme být tolerantní a hledejme to pozitivní .....
přidáno 11.08.2012 - 09:27
komentářů64
GULI: No a tvůj třetí příspěvek....děti podviživené a bez rodičů....myslíš , že Papež spasí svět sám ? I celé křesťanstvo ? Jak pomáháš spasit svět ty ? Kolika dětem jsi pomohl ? Konkrétně mi napiš , prosím , tvé milosrdenské činy ? Ne jenom peněžní dary...na ty ti kašlu...napiš mi , kolik času a úsměvů jsi věnoval nemocným dětem ....dětem bez matky, nebo bez otce...ujal ses nějaké vdovy ? Trápí tě , vysoká rozvodovost ? Jak bys přispěl k výchově dětí ty ? To mě zajímá...díky.
přidáno 11.08.2012 - 09:20
komentářů64
GULI: Na tvůj druhý příspěvek ti jenom odpovím...., že znám pár lidí, co jsou křeťané a jsou to skvělí lidé.....obvinění tebou psané na ně vůbec nesedí....a i když říkám ,že všichni nejsou takoví...tak tam jsou hodní lidé a stejně jsou i hodní lidé i nevěřící a i nevěřící jsou lumpové ...poznej pár křesťanů do hloubky a podle toho , co a jak dělají ...pak můžeš škatulkovat..ano, ten je dobrý..a ne...ten se jako křesťan nechová i když to o sobě prohlašuje...nevím , co ti k tvé nenávisti říci...protože už jaksi cítím od tebe přímo nenávist...nebo se mi to opravdu jenom zdá ? Kolik křesťanů je tvých opravdových přátel ? Najdi si pár opravdových..., ale opravdových přátel ( VĚŘÍCÍCH ) a potom možná budeš mluvit jinak...:)
přidáno 11.08.2012 - 09:10
komentářů64
GULI: No...přečetla jsem si tvůj první příspěvek a nevím , mám - li se urazit, nebo , co si mám o tom myslet...velice chápu , že lidé nevěřící prostě nevěří a pokládají církev za svatoušky..ale zase se domnívám ,že máš tolik tolerance, že lidé , co věří mají právo na to ,aby se o ně někdo staral a pomáhal jim a byl jím přítelem,.. a už jsem psala , že je úplně jedno ,jestli ve skutečnosti Ježíš byl, nebo nebyl, aspoň pro tebe to může být jedno...důležité je, že i když jsou to " berličky " jak považuješ...berličky pro druhé...tak berle přece nemocným pomáhají....pomáhají po operaci a jiným ,co se nemohou postavit a hrdě stát...protože jsou nějak " postižení " = třebas na duši, cítí se osamocení , bolaví ....a staří lidé rádi darují pár financí někomu, kdo se o ně zajímá..., opravdově zajímá , zatím co jejich rodiny se o ně nezajímají a nesdílí jejich pocity a problémy....víme přeci , že v každé organizaci jsou lidé dobří alidé , co zneužívají organizaci, nemůžeš to přece tak globalizovat....a co potom dochtoři ? Jsou tam dochtoři, co mohou přímo zabíjet svou neschopností a jsou dochtoři, kterým nejde o pacienta, ale o peníze a jsou dochtoři, co se opravdu trápí nad svým pacientem...co kdyby jsme tuto organizaci taky zrušili ? A co policisté...to je to samé ...a na co máme hospody ? Vždyť tam chlapi utrácí peníze a trpí jejich rodiny ? Děti a ženy, co jsou biti...atd.. atd....tvá řeč je velmi , ale velmi nahněvaná...a ještě k tomu, ..je- li někde větší organizace ,tak se bez peněz prostě neobejde....jak by spravovala kostely ? jak by otvírala hospice ? Popřemýšlej nad tím..a myslím ,že by ses měl omluvit, kněžím a lidem , co to myslí opravdově a opravdu chtějí pomáhat druhým...pokud já vím ,tak kněží - obyčejní kněží nemají moc velký plat...- rodinu by s tím asi neužvili , to mi věř :)
přidáno 11.08.2012 - 09:09
komentářů64
přidáno 11.08.2012 - 08:10
komentářů64
Vladan: Církev dokáže nemožné,spojí duchovno s materiálnem,a ještě to nějak určitě chytře okecat. Z toho eticko-duchovního pohledu samozřejmě majetek problém není-problém není něco vlastnit,ale problém je když něco začne vlastnit nás. Tedy člověka který vidí, že jakkákoliv závislost na něčem ho ovládá,a není už schopen se věnovat plně něčemu jinému.Prostě mamon,stejně jako třeba drogy,nebo závislost ne jiném člověku bere svobodu. Proto nikdy žádný prelát nebo jiný církevní papaláš,nemůže z podstaty mluvit nebo kázát nějakou morálku z titulu nějakého duchovního. Vždycky budou šířit jen tmu a lži. Prostě jsou to podvodníci-a nejen katolíci,majetky mají dostat vrácené i jiné církve,i když míň. Mě nejvíc vadí ten postoj "zástupců Božích" kteří nejlíp ví co a jak je všechno kolem Boha a jak se mají lidé chovat, aby byli spaseni atd. a na druhé straně nikdy nekončící chamtivost a lačnost po světských věcech,nejen majetku ale i moci,Vatikán moralizuje a komentuje skoro všechno a přitom má máslo na hlavě odjakživa. Mě se třeba líbí různé kostely a chrámy jako historické a architektonické objekty-ne už tak co symbolizují a co se v nich káže,to z nich nich dělá klasické ideologické svatostánky k cílenému zpracovávání věřících. Oni tam samozřejmě chodí dobrovolně,no,vlastně ani ne,strach je tam nutí chodit-ale vypadá to že dobrovolně.Ale to jiná věc. Takže tyto kostely,jejich údržba,platy kněžích atd. by si církev platila po "vyrovnání" sama. A co když ty peníze nějak rozfrcá,a po pár letech nebo desetiletích na tom bude stejně jako teď? Ale už bez podpory státu? Všechno se to začne pomalu rozpadat,kněží budou na úřadech práce..:-) Stát to tak nechá? Všechny ty kostely ve městech,na vesnicích,kapičky,kříže a nevím co ještě. Stát to nechá být když bude odluka od církve? I když to všechno co se týká křesťanství má pofiderní morální hodnotu,historickou určitě,je to součást našich dějin ať chceme nebo ne. Takže aby to nedopadlo tak,že jednou příjde církve s tím,že pokud si chce stát toto zachovat jako historicko-kulturní hodnoty,tak musí zase platit,protože církev bohužel třeba špatně investovala,nebo to utratila peníze v Africe když se Vatikán snažil udělat z Afričanů křesťany. Nebo z eskymáků,to je jedno. Mě toto všechno nějak smrdí čertovinou,protože Satan byl vždycky nejlepší přítel církve,už po staletí ji pomáhá udržovat v chodu..:-)
přidáno 10.08.2012 - 22:01
komentářů64
GULI: peníze jsou TAKY tvoje. Jedna věc je historie - jak církve ke jmění přišly. Druhá věc je restuituce - jmění měly, bylo jim "ukradeno" - vrátíme jim ho? A třetí věc je, jak zachovají dál. Ano, budou muset podnikat - tj. generovat zisk (minimálně nemít ztrátu), jinak celkem rychle o majetek přijdou. Budou konkurovat jsoucím subjektům a v důsledku jejich úspěšné podnikatelské činnosti, někdo jiný bude propouštět nebo zbankrotuje.
1 ... 32|33|34|35|36|37|38|39|40|41|42|43|44|45|46 ... 47
» narozeniny
Sof182 [13], slecnaJulie [13], jedenjenda23 [12], kočičák [11], Danny [11], bludička [10], maxmilian.horak [10], elementarnicas [7], Nana [6], ViLyam [4]
» řekli o sobě
Severka řekla o shane :
Mé Sluníčko....které píše krásnou poezii...;) moc si tě Mirku vážím, i když jsme si v poslední době moc nepovídali...děkuji ti za podporu...za tvá vřelá slova...za tvé přátelství...
TOPlist

Chat ¬

- skrýt/zobrazit chat -


Poslední aktivity ¬


Nejčastěji komentující
v minulém měsíci ¬

A B C


Tapety na plochu ¬


black.heart - Pod hladinou

black.heart - Pod hladinou

velikost : 1024 1280 1680 1920



Apple MacBook

Na skvělém Macbooku vám půjde skládání básní pěkně od ruky.

© 2007 - 2024 psanci.cz || || Básně | Povídky | Webdesign & Programming || PREMIUM účet za povídku