nobody
datum 26.02.2012
ying-yang 32, muž
mailbox
děl 4
komentářů 5/13

komentáře uživatele komentáře k dílům uživatele :

všechny
přidáno 26.02.2019 - 15:24
komentářů5
Homér: nebo Nagasaki
přidáno 04.02.2013 - 00:24
komentářů1
Nikdo se nemá ke komentování? Tak já začnu.
Přiznám se, že mě povídka docela mátla. Na poměrně malém prostoru je dost důležitých postav s ne vždy jasnou motivací k jednání... Musel jsem vracet a určité části číst opakovaně. Buď nepatřím do "cílové skupiny", nebo by to chtělo nějaké vyjasnění (zjednoušení?).
přidáno 29.01.2013 - 10:19
komentářů2
Vladan: Díky moc za kritiku, když se na to zpětně dívá, musím s tím souhlasit. A co se týče té neohrabanosti, právě proto teď píšu povídky, abych se z toho vypsal a je pravda, že je znatelná. A také jsem zapomněl tady přepsat myšlenky na kurzívu, ale tak snad to jde i bez toho pochopit :). Ještě jednou díky za kritiku, poučím se z ní.
přidáno 29.01.2013 - 09:35
komentářů2
K povídce bych měl dvě obecné výhrady. Tou první je určitá slovní neobratnost, daná zřejmě menší zkušeností. Jako příklad bych uvedl větu: "Vystoupil ze své původní pozice a přesunul se ke kádi s vodou, do které žhnoucí kov položil." Jednak se do vody ponořuje, ne pokládá a jednak ten začátek "vystoupil z původní pozice" je neskutečně šroubovaný. Druhá námitka se týká reálnosti popsaného světa. Dobrý fantasy příběh sice obsahuje nějaké fantastické prvky, ale to, co je "reálné", musí reálně fungovat. Vesnice s několika (desítky?) lidmi nebude mít kovárnu. Obří medvěd nebude mít brloh skoro na dohled od vesnice. Nepřátelští Yovadé nebudou mít tábor "kousek" od vesnice... (já vím, že tu nejsou vzdálenosti explicitně uvedené, ale dají se odvodit z časových souvislostí).

Jinak je vidět značná fantazie autora!
přidáno 16.04.2012 - 12:40
komentářů5
a Kokura
přidáno 04.03.2012 - 11:57
komentářů5
No, rád bych možná i řekl, jak to básník myslel, ale zase je to takový blbý xD
přidáno 03.03.2012 - 21:49
komentářů5
Jo...čekala jsem, kdo se do komentu pustí první...je to zajímavé, nevím , co napsat :)
přidáno 03.03.2012 - 21:01
komentářů5
Takove patvláštní
přidáno 28.02.2012 - 17:46
komentářů5
jiBIGřiBUD: Díky za kritiku, něco si z toho určitě vezmu a pokusím se poučit, ale stejně musím na něco reagovat.
To, že se postavy nerozvinuly během první kapitoly naplno, mi vůbec divné nepřijde. Charaktery se odkrývají postupně.
Dále ten malý popis. Nechávám na čtenářích, aby si představili vzhled hlavních postav tak, jak uznají za vhodné. Pokud sem pošlu další kapitoly - pravděpodobně ano - uvidíš, že ostatní postavy zde popisuji. Ale například takový King (Ne, nechci se s ním srovnávat), tak myslím, že často postavy nepopisoval vůbec.
Pokud tě dále mrzí, že je zde málo děje, tak to se omlouvám, ale v této knize se snažím tajemství a zápletku postupně odkrývat a nikdy jsem neměl v plánu dát vše do první kapitoly.
Jinak proti tvé kritice nemám nic, pokusím se z toho poučit. Ale že ti vadil popis oněch postav, kde jsem věřil lidské představivosti, to mě zaráží. Stejně jako to, že se v první kapitole nevytvoří pevný vztah k postavám, když se teprve představují a příběh se dostává do běhu. Jo a, čtyři jména mi nepřijdou hodně na první kapitolu knihy :)
Jinak, děkuji za kritiku.
přidáno 28.02.2012 - 14:45
komentářů5
Přečetl jsem cca třičtvrtinu... na víc jsem opravdu neměl sílu.
Nejsi vůbec vypsaný.
Píšeš těžce.
Děláš strašně dlouhé věty, ve kterých se čtenář ztrácí.

Jestli si myslíš, že tohle někdy vydáš, tak tě bohužel musím vyvést z omylu - nevydáš (teda v případě, pokud si to nezafinancuješ sám).
Není v tom děj, příběh... je to nudné...
Nijak jsi nepopsal hlavní postavy, což je chyba, protože čtenář si k nim nemůže vytvořit žádnou bližší vazbu a tím se víc vžít do příbehu.
Z toho plyne, že tam máš, na tak krátké dílo, moc jmen, o kterých nic nevíme a tak se v nich ztrácíme (čtenáři).

Je toho dost na zlepšování. Pokud chceš někdy vydat knihu, radil bych ti si ze začátku nabrat menší sousto a začít pozvolna - od krátkých povídek.
Takhle se ti to nikdy nepodaří.
Ale kdo ví...

P.S.: z textu jsem vybral pár vět, které byly FAKT zdlouhavé. Viz níže

měj se


Skřípání mrtvých zubů byl těžko přeslechnutelný zvuk, avšak v tom se stalo to, s čím počítali, avšak nechtěli, aby se to stalo.

Chodící mrtvola, která se proti němu téměř rozeběhla, měla-li by k tomu možnost, kdyby Erin nebyl tak blízko, se svými pokřivenými, černými zuby zaryla do kýty a utrhla kus masa.

Ani jeden už na sobě neměl deku, ti dva, protože ji shodili, Elya, protože sápání mrtvoly bylo neúprosné.

„Někdo je musí ovládat, není možné, aby jen tak vstali a napadli celou vesnici, působí moc organizovaně, to není nic, co nemrtví dělávají.“
přidáno 27.02.2012 - 23:00
komentářů5
Zajímavý, když část toho, co píšeš skončí vždy otevřeným koncem, je to ještě zajímavější...super počteníčko...:)) těším se na další část...! :))
přidáno 27.02.2012 - 22:16
komentářů5
Ve volné chvíli si to klidně přečtu :) Pak Ti dám vědět :)
přidáno 26.02.2012 - 23:00
komentářů5
Omluv mne že jsem přečetl pouze zacatek - :) na mě je to dlouhé a už se připozdivá - chtěl bych tě tu hlavne přivítat - to co jsem přečetl se mi líbí a snad se ti u nas bude líbit

Chat ¬

- skrýt/zobrazit chat -


Poslední aktivity ¬


Nejčastěji komentující
v minulém měsíci ¬

A B C


Tapety na plochu ¬


Wallpapers

Wallpapers



Apple MacBook

Na skvělém Macbooku vám půjde skládání básní pěkně od ruky.

Ostružina

Zábavný blog plný fotek nejen o bydlení, dekoracích, zahradě.

© 2007 - 2024 psanci.cz || || Básně | Povídky | Webdesign & Programming || PREMIUM účet za povídku