138.gif
datum 07.12.2007
ying-yang 69, muž, Plzeň
mailbox

komentáře uživatele komentáře uživatele :

všechny | k cizím dílům
přidáno 28.05.2018 - 16:47
komentářů10(6.)
Nostalgická?
No, Amelie má pravdu v tom, že jsme často vmanévrováni do rolí, po nichž netoužíme a děláme věci jinak, než bychom chtěli...Je tolik věcí, co nás záměrně rozdělují (Divide et impera!) a vytratila se pospolitost a dobrá vůle...
Možná, že u vás se ještě v hospůdce zpívá při harmonice nebo při kytaře, tady je prý ještě taky pár míst, ale většinou je tam uzavřená společnost...
Pamatuju, jak tchán hrával krásně na heligonku, v hospůdce, na dožínkách i jen tak doma a jeho dcera to dala i podle not. Dnes z kulturáku, kam také chodil a kde byly i krásné plesy, je montovna desek s tištěnými spoji, podobně v jiných prostorách se kompletují zubní vrtačky...
Ostatně, pivo i nealko podražilo, někde zavírají, prý kvůli EET a kuřáckému zákonu, ale pravdou je, že lidé se stáhli do sebe a neumí se tak bavit a být tolerantnější jeden ke druhému...:-(
přidáno 26.05.2018 - 11:11
komentářů4(2.)
annaav: Díky! Mám víc dílek, ke kterým mne inspirovaly obrázky. Občas jsem je k nim i přidal nebo to dělám dodatečně (viz třeba PF.). A další mám někde rozpracována nebo jsou v jedné skupině na FB. Je to taková má záliba! Jo, mám dojem, že se potkáváme na piste-povidky. Tam není sice zjevná možnost vložit obrázek, stejně jako chybí volba velikosti písma, ale odsud si to v pohodě zkopíruju i s obrázkem, k čemuž mne dovedla tamní možnost pracovat s .pdf soubory.
přidáno 19.05.2018 - 02:05
komentářů7(1.)
Nejlepším kořením života
je upřímnost a smích,
touha, co v žilách nám klokotám
zpěv ptáků ve větvích!

:-)
přidáno 10.04.2018 - 14:24
komentářů4(2.)
človiček: Diky za návštěvu! Také mám rád ty něžné ranečky hormonů a nálad, jsou mi zdrojem věčné inspirace, ale občas neškodí nahlédnout i ke konkurenci! I když vpravdě netuším, k čemu jsem tě motivoval, pokud tě něco z plodů mého ducha inspirovalo a nasměrovalo správný směrem, jsem rád! I tobě přeji hodně tvůrčích úspěchù...:-)
přidáno 09.03.2018 - 22:17
komentářů17(16.)
Amelie M.: Santa Claus z pohádek mi sám o sobe nevadí, ovšem to, že z něj udělali komerční symbol zběsilého a nesmyslného nakupování, to mi vadí! A na Vánoce mi chybí klasika: pohádka o Mrazíkovi a v rozhlase píseň Vánoce, vánoce, přicházejí!
Vůbec celá ta komercionalizace všech krásných svátků, třeba i vnucovaného Valentina, i když původní myšlena byla krásná!
Na rozdíl od Zamily mi naopak nevadí Halloween, který Anglosasové mají místo Dušiček.
Zažil jsem Halloween u amerických mormonů tady v Plzni. Myšlenka využít to spíše jako záminku k přátelskému setkání spojenému i se soutěžemi pro děti i dospělé, mi vyhovuje. I já jsem tam třeba se zavázanýma očima zkoušel trefit klackem rozhoupanou dýni plnou bonbonů a k radosti dětí kolem se mi to i podařilo, dýni jsem rozbil a nejen můj syn ale i oni si pochutnaly na sladkostech.
přidáno 09.03.2018 - 21:40
komentářů19(19.)
Amelie M.: Jsme jedné krve Ty i Já! Nalítnul jsem úplně stejně loni! Hledalo se v tabulce stejných písmenek, tuším M. měly tam být tři odlišná, kterým něco chybělo. Odměna za alespoň dvě se vyšplhala na 12 000, cena těch asi 90Kč za minutu a taky pořád nikdo nevolal! Zkusil jsem to, když tam začali kecat o nějaké audioknize, stopnul jsem to, pak šla odměna ta všechny tři až na 20 000, tak jsem to risknul znovu, ale to povídání o nové audioknize, se kterou nás chtěli seznámit, se natahovalo a nešlo to shodit, tak jsem vyndal baterku z mobilu a když jsem ji vrátil, přišla mi zpráva, že si mám dobít! A to jsem měl předtím kredit asi devět stovek! A samozřejmě, přihlášení redakce se člověk nedočkal...Takže jsem si nechal blokovat všechna ta devítková čísla, kde i prémiová sms přijde pěkně draho! :-)
Jo a ještě jedna věc se mi povedla, to když mi přišla hláška, že si mám okamžitě stáhnout antivirák, protože můj mobil je napaden virem, který mi smaže spoustu věcí a zničí SIM. Tak jsem na to kliknul a když jsem o krok dál zjistil, že se za to platí stovka, nedokončil jsem to a zrušil to. Přesto mi to sebralo stovku a pak jsem zjistil, že mi přišla další zpráva APS či tak nějak, úplně nepotřebná a další kilo pryč. Že jsem se nějak přihlásil někam, kde mi to posílá ty drahé zprávy a zrušit to mohu sms Stop APS, zřejmě opět za kilo! Takže jsem dal číslo na černou listinu, aby byl klid a zkoušel i psát na nějakou jejich stránku, že jsem si nic neobjednal, samozřejmě bez odezvy! Takže pozor na to!
Podobně i taková vyskakovací okénka na PC, kdy se trefuješ třeba do branky a napíšeš své mobilní číslo kvůli ověřovací sms! Taky mi to schlamstlo bez upozornění 75 Kč a když jsem tam volal, stálo mne to další prachy samozřejmě nic jsem nedostal zpět ani nevyhrál!
:-(
přidáno 09.03.2018 - 21:28
komentářů21(20.)
Amelie M.: Vzpomínám, že jsi tu někde měla zvukový záznam ze zpívané někde ve vinárně. Vlastně jsem o Tobě míval různé představy, ale jako holku k táboráku, v kostkované košili a se šátkem na krku jsem si Tě nějak nedovedl přestavit...:-)
přidáno 06.03.2018 - 10:56
komentářů30(22.)
Ginnare: Díky! Snové lásky mohou občas vklouznout i do naší reality. Stačí jim jen otevřít mysl a srdce...:-)
Jj, obrázky mláďat bývají okouzlující! Není to o tom, že bych sbíral dravce, i když obdiv k jednomu z nich ze mne kdesi udělal El condora. Je to o pocitech, které v člověku takový obrázek probouzí. A já jsem i na www.suvicka.cz! ;-)
přidáno 03.03.2018 - 16:29
komentářů9(8.)
Ginnare: Díky! Diskuzi neřeš. Někteří lidé mají občas potřebu stavět na odiv své puritánství...Pohorší je nevinný náznak, ale jindy pokrytecky mlčí, když někdo použije skutečné vulgarizmy...;:-(((
Ta anotace vznikl jako žertovné motto, když jsem báseň implantoval do obrázku, který jsem měl i jako tapetu na obrazovce starého PC. Kdybych to sem dal celé, třeba by to nikomu nevadilo!
Pokud se ti líbilo jak píšu, navštiv má další dílka v hlavních i v deníčku. :-)))
přidáno 10.02.2018 - 20:41
komentářů9(9.)
Odhozen špaček
zapadl do výstřihu
barmance vnadné...
přidáno 29.01.2018 - 18:35
komentářů5(5.)
Vida! Netušil jsem, že jsi ještě něco vložila a ejhle: celé tři kousky jsem objevil...Šťasten ten, komu jsou ta slova určena. :-)
přidáno 29.01.2018 - 17:38
komentářů11(11.)
Zamila: Třeba si jen někdo říká, že starého psa už novým kouskům nenaučí...:-(
Nu, www.rýmy.cz mi nabízí i šílenější možnosti! A v tom, co má zase dokonalý souzvuk hned někdo najde gramatický rým, nebo je to archaismus, profláklý výraz či co já vím...
Nj, bloudím po starých hříšcích, zmenšuji text a někde doplním i obrázek. Na www.pixabay.com je jich spousta k volnému použití...:-)
přidáno 26.01.2018 - 11:04
komentářů21(21.)
vanovaso: Promiň, asi se snažím příliš zlehčovat některé věci nemístným vtípkem, snad abych zahnal vlastní velmi "fyzické" vjemy. Faktem je, že bájný lékař Čas má mnoho nástrojů a služebníků, ať už je to zapomínání či různé Záplaty a Záplatové, třeba jen v duchovní často jen virtuální rovině...Vnímatelné ovlivnění fyzična duchovnem raději pominu...:-)
přidáno 25.01.2018 - 23:36
komentářů21(18.)
vanovaso: S odstupem času a i díky Tvé poznámce jinde mi dochází pravý stav věcí! To, co jsem bral jen jako metafóru, ve skutečnosti metafórou nebylo...Ovšem má tehdejší poznámka platí i dnes, alespoň pokud se mne týče.
Jo, a trochu to zlehčím poznámkou o tom, co jsem dnes četl o zalepování srdcí! Novê vědci objevili slimáčí sliz, který lepí i vlhkè věci a třeba jím zalepili i díru v srdci pašíka, který si dál spokojeně chrochtá...:-)))
přidáno 14.01.2018 - 17:17
komentářů7(6.)
Zajímavá hříčka! Jen bych ve druhém verši použil nespisovné ňáký, aby to nevypadávalo z rytmu. Pak už se to dá i hezky zpívat jako svižná odrhovačka, kratší poslední dva verše už nevadí, naopak to krásně vystupňují a umožňují jít s intonací dolů... :-)
přidáno 02.01.2018 - 22:01
komentářů4(4.)
Yana: Díky za návštěvu i za to, žes mi tu připsala i pár milých slov...And I prefer to be sometimes rather crazy than always sorrowful! Když bych měl parafrázovat: Není všechno paráda, co žijem...Ale věci koneckonců nejsou samy o sobě dobré nebo špatné, ale jen takové, jaké je vnímat chceme! Jaký sklon, takový směr osudu! ;-)
Takže, když je mi smutno, vyzpívám se z toho a jako vedlejší produkt vznikne třeba tohle PF!
Také Ti přeji do nového roku hodně štěstí, zdraví, lásky i slunečné pohody! A ať Tě i často navštěvuje paní Músa! :-)
přidáno 02.01.2018 - 07:40
komentářů4(2.)
oslov radek: Díky! :-)
přidáno 13.12.2017 - 20:28
komentářů8(8.)
Mayfair: Tak to je fajn! :-)
přidáno 13.12.2017 - 14:09
komentářů8(8.)
Elza: Krásné je snít...:-)
přidáno 12.12.2017 - 15:47
komentářů8(5.)
Psavec: Tak snad k tomu katastrofickému scénáři hned tak nedojde...:-)
1 ... 22|23|24|25|26|27|28|29|30|31|32|33|34|35|36 ... 210

Chat ¬

- skrýt/zobrazit chat -


Poslední aktivity ¬


Nejčastěji komentující
v minulém měsíci ¬

A B C


Tapety na plochu ¬


Wallpapers

Wallpapers



Apple MacBook

Na skvělém Macbooku vám půjde skládání básní pěkně od ruky.

Ostružina

Zábavný blog plný fotek nejen o bydlení, dekoracích, zahradě.

© 2007 - 2024 psanci.cz || || Básně | Povídky | Webdesign & Programming || PREMIUM účet za povídku