1180.gif
datum 09.07.2011
ying-yang 58, muž, Olomouc
mailbox

komentáře uživatele komentáře uživatele :

všechny | k cizím dílům
přidáno 07.09.2012 - 20:05
komentářů6(3.)
Pěkné..taková jednoduchá ale milá básnička která navodí tu přírodní atmosféru,pohodu..hezká říkanka:-)
přidáno 07.09.2012 - 19:57
komentářů11(8.)
PrimaDen: Jo..ale já vždycky něco napíšu tak narychlo,protože mě napadne nějaká kravina a pak už to moc nehlídám...:-)
přidáno 07.09.2012 - 19:53
komentářů14(11.)
Vladan: Vladanevzpomínáš si na sci-fi povídku,ještě z dob socialismu..a teď budu hádat..bratří Strugačevští-Strugačtí? -myslím se jmenovalo ..Piknik u cesty? nebo tak nějak? Četl jsem to asi ve dvanácti?..nAle dodnes si pamatuju tu myšlenku která se mi už tenkrát líbila-nevím přesně,možná budu kecat-ale bylo to něco o tom že naše existence,tento život na této zemi je jen piknik u cesty někoho jiného a my jsme jen..mravenci..? Nebo jak to bylo? Sakra už si to nepamatuju..Nevzpomeneš si na to?
přidáno 07.09.2012 - 19:46
komentářů14(10.)
Vladan: Dobře se to čte,a vždycky mě "štve" že to tak neumím,mám v hlavě různé náměty,ale než něco psát špatně,radši nic. Je v to mukrzté určité poselství,nebo paralela,podobenství..? Ale Saladin byl na tu dobu úžasný vládce,i vúdci křižáků si ho v určitých věcech vážili. Paradoxem bylo že zemřel chudý skoro jako žebrák a pár jeho nejbližších přátel se muselo skládat na jeho pohřeb..
přidáno 07.09.2012 - 19:32
komentářů6(4.)
Je to hezké...ale mě zase napadají nějaké srandičky na toto téma-ale protože jsem věčný rebel a trošku provokatér-nebo právě proto-nebudu to kazit nějakou ironií..Život sám často všechno změní..jo je to pěkné.
přidáno 07.09.2012 - 15:11
komentářů11(4.)
loner:.. což neznamená že by se mě dění a věci života nedotýkali,ale nenechávají ve mě moc velký otisk-pokud samozřejmě nejde o nic opravdu vážného,a to jde málokdy:-)
přidáno 07.09.2012 - 15:09
komentářů50(50.)
Zkoušel jsi něco dělat,nebo jen být chvilku bez jakkéhokoliv chtění nějakého výsledku? chtění nechtění je taky chtění. Myslím něco jiného-jen si uvědomovat to co je,sebe,okolí pocity. K tomu nepotřebuješ chtění,vnímání je v člověku pořád. Neříkáš-teď budu vnímat-prostě vnímáš bez důvodu ale bez pohybu mysli. Tak to je-jednoduchý postoj beze slov a myšlení. Ale to není důležité. Jsou věci které se stanou,ale ne proto že se mají stát podle mě. Nechme to být-to by jsme mluvili donekonečna.
přidáno 07.09.2012 - 15:03
komentářů11(2.)
loner: já většinou jsem v pohodě-myslím.Proč se zatěžovat kravinama? Myslím tím tahat je pořád sebou v hlavě jako zátěž..ne?:-)
přidáno 07.09.2012 - 14:27
komentářů7(7.)
Vladan: alexis: ano souhlasím že svatba je vcelku zbytečná,a já jsem to psal tak napůl-o komplimentech,chození a vztahu-buď manželství nebo na hromádce. Spíš mi šlo o to,že časem hodně žhavých lásek zevšední a skončí. Možná je to ale lidská přirozenost..nevím.
přidáno 07.09.2012 - 10:27
komentářů50(48.)
Vladan: To je právě jinak-silou vůle potlačit myšlení nejde,vůle je taky myšlení,určitá část mysli tlačí na jinou,aby byla už konečně zticha,a to nemá žádný význam.Maximálně se objeví nějaké iluze,fantazie apod. Mysl je součástí vědomí-toho co si myšlení uvědomuje,jinak by jsi ani o myšlení nevěděl-subjekt-mysl,nemůže být zároveň objektem-myslím..
Ale o to nejde,jde o to,že jakkékoliv vysvětlení např.proč a jak mysl funguje ,nebo cokoliv jiného,je taky určitá forma víry,a proto pro mě není moc důležitá,jde mi o to poznat,prožít,pochopit. dokud člověk opravdu sám neprožije, vždycky to je všechno relativní-ale i prožitek může být určitá iluze,tedy relativní,to je taky pravda,tady by to chtělo trochu rozebrat,ale to až jindy. Možná je to tak-a nebo úplně jinak. Vždycky je tady část,něco co je neznámé.myslím že poznání a sebe poznání nikdy nekončí. taky je pro mě důležitá otázka -PROČ- člověk něco např.hledá. to je zajímavější než nějaké stavy nebo nestavy,se mi zdá. Musí mít člověk vždycky motiv? A pokud ano,není už tímto motivem někam nasměrovaný a vlastně to,co hledá je část jeho samého,a tady to moc nemá význam? Za vírou v Boha je strach,to je jasně viditelné a ověřitelné,takže ne víra,ale strach je zajímavý. Co způsobuje strach? Myslím ten psychologický,dlouho udržovaný v mysli-ne strach který mi brání vejít do vozovky kde jezdí auta,to je pud sebezáchovy,a trochu něco jiného. Pokud jdeš pomalu těmito otázkami k sobě,aniž by jsi hned hledal odpoveď.výsledek,často o sobě objevíš věci,o kterých si neměl ani páru. Ale člověk musí jít se zájmem porozumět,ne předem vytvořeným předpokladem,nebo jen touhou po nějakém výsladku..
přidáno 06.09.2012 - 18:50
komentářů10(6.)
K...a! To je kousek...!:-)
přidáno 06.09.2012 - 13:53
komentářů50(44.)
Vladan: je to fakt-diskutujem tady jen my dva,a to můžem i do vkazů. Jsou tady převážně mladí a ty tyto věci až tak nezajímají,mě to taky kdysi nezajímalo vůbec..:-)
přidáno 06.09.2012 - 13:25
komentářů50(42.)
Vladan: Myšlení je na závadu POUZE když chceš poznat,prožít co ja ZA myšlením,To není víra-to je milionkrát ověřený fakt. Je ticho mysli ale je ještě ticho za tichem-ale to bych už kecal,dotklo se mě to jen párkrát a jen trochu,takže nemůžu tady nic tvrdit. Jinak samozřejmě bez myšlení nejde existovat-ale je sféra,sféra čistého vědomí-kde mysl nemá co dělat-tak jsem to myslel.
přidáno 06.09.2012 - 12:39
komentářů50(40.)
Vladan: Ta první věta je o té definici duchovnosti,zapoměl jsem to tam přidat. Dál už je to o tom buddhismu atd..:-)
přidáno 06.09.2012 - 12:37
komentářů50(39.)
Vladan: Já nemluvím o definici obecně z wikipedie nebo podobně-psal že je to podle mě,že já to tak vnímám. Buddhisté neciví bezmyšlenkovitě na stromy,pokud to tak vypadá-ale neznám všechny odnože atd-pokud budem mluvit o zenu,zenbuddhismu,jde o to dívat se bez pohybu mysli,jen si uvědomovat bez klasifikace viděného,jde o meditaci bdělosti. Ale pro mě jsou všechno toto překážky a zbytečnosti,je vždycky kolem toho nános tradic,různých svatých,guruů a podobně.
Aby jsi si jen uvědomoval,čím ž se prohlubuje "vědomí toho" to můžeš i v normálním životě,pokud zrovna neděláš něco,na co se musíš soustředit a používat myšlení,logiku atd.
Prach jsi a v prach se obrátíš..to jsem nemysle,to zavání Nietchem a nihilismem:-)-i když je to výrok z Bible. Nejdo co budeš nebo co jsi byl jako hmota,vlastně vůbec co budeš. Myslel jsem tím,že pokud přijmeš zcela to,co je,ať je to cokoliv-vnitřně-ne zevně,to musíš reagovat,jinak by jsi nepřežil den,ale vnitřně přijmout to co je,nemyslím nějakou emocionální rezignaci nebo něco takového,to je zoufalství-myslím jednoduché přijetí toho co je,PROTOŽE UŽ TO JE- s tím co je teď nemúžeš nic dělat,můžeš za vteřinu ale to bude zase TO CO je. Těžko se to vysvětluje,protože člověk má tendence neustále myslet v pojmech času,a jen občas BÝT-bez ano i ne,přijmout pčřítomný okamžik je těžké. Člověk si může myslet ýže je to nějaký druh lhostejnosti nebo rezignace,ale je to přesně naopak. Je to nenásilná bdělost bez pohybu myšlení,které neustále kontroluje,posuzuje,vzpomíná,představuje si atd. to je pohyb mysli a ten má své místo,bez myšlení nejde žít,ale toto se děje pořád,je to zvyk,přímo závislost-jsme otroky svého myšlení,nedovedeme říct-a teď dost,chci mít klid! Opravdové svobodě se člověk přiblíží teprve když on je pánem svého myšlení,ne naopak. Je tady otázka co je to "já"-ale to je jiná věc a na jinou debatu.
přidáno 06.09.2012 - 10:51
komentářů50(37.)
Vladan: Ano-Matrix byl super film,hlavně ten první díl-vlastně to nebylo jen sci-fi,ale svým způsobem mystika. O tom že my lidé jsme částečně spící bytosti-ale ne uspaní někým,ale pomalu během života sami sebou- se zmiňují mystické odnože všech zevních náboženství.
Jediná jistota je nejistota,ano stará pravda. Nejistota tohoto světa je jediná "deviza" se kterou můžeme pracovat. Jenže nejistota je doprovázená strachem,strachem co bude.A člověk od toho strachu utíká-místo aby se mu snažil porozumět-a první "útočiště" je víra,a nejvíc náboženská víra. Je naprosto klamná,neskutečná,lživá,ale uspává a zbavuje strachu. Tedy nezbavuje,ale potlačuje ho,strach je tady pořád,zatlačený někde do podvědomí. Duchovní člověk je podle mě ten-pokud musím použít nějakou nálepku-který toto vidí,pravdu tohoto,a snaží se tomu porozumět. A toto sebe poznání nikdy nekončí-je to dobrodružství-a vůbec k tomu nepotřebuje pojmy jako Bůh a všechno to harampádí kolem,které jen od podstaného,tedy sebe poznání odvádí a mate. Pokud člověk zcela přijme pravdu toho,že nejistota je jediná jistota- ale opravdu to přijme,bez ano i ne-nejistota a s ní strach zmizí. Prostě přijde lehkost pochopení,porozumění a někdy,tedy u mě,úsměv. Je to jako by člověk odhodil další balvan z batohu kamení který sebou celý život zbytečně vleče.:-)
přidáno 06.09.2012 - 09:45
komentářů50(34.)
taron: já jsem mluvil o tobě ale taky o dlších asi třech milirdách lidí,kteří propadli náboženství,víře a ztratili více nebo méně soudnost. To nebylo nic osobního. Mě nebude vadit když mě bude např. operovat věřící lékař,neodmítnu ho kvůli jeho víře..:-) Že ty si tak ráda libuješ v extrémech-co ti říkala babička nebo kdokoliv jiný je pro tebe absolutně nedůležité,žiješ teď a tady svůj život,jsi dospělá,svéprávná,hloupá taky nejsi tak na co hned ty emocionální záchvaty?
Nikoho nepomlouvám-to co jsem psal o té "matce Tereze" je pravda,proto jsem tam dal ten odkaz na ten dokument. V Indii je spousta takových lidí a hosriců ,nemocnic kde pomáhají-opravdu pomáhají-druhým od rána do večera,tisíce žen-a nikd yjim nedává Nobelovy ceny. Matka Tereza byla jen mediální uměle vytvořená Vatikánem "světice". Posílali jí stamiliony dolarů které mizely ve Vatikánu,podorovala největší a nejzrůdnější diktátory,rakovinu léčila penicilínem nebo Kristem a přitom se sama léčila na nejdražších klinikách v Americe-to je PRAVDA-ne pomluva. Podívej se pořádně na ten odkaz. Mě je tento druh pokrytectví odporný a může se schovávat do sebesvatějších lží.
přidáno 06.09.2012 - 09:34
komentářů50(32.)
Vladan: No,já bych ty karty nechal být-pro mě to není nějak důležité. Pokud to někoho zajímá může si to vyzkoušet a uvidí,ale lepší je žít vnitřně v přítomnosti než se starat o imaginární budoucnost.
Ještě k té skepsi- já jsem skeptik ale takový opatrný,pokud by člověk měl být skeptok se vším všudy,musel by být skeptický i k samotné skepsi.
Nejde o to popírat nebo přemýšlet o tom, jestli je to,co vidím skutečné nebo ne-tedy pro mě-vidím duhu,vidím nebe vidíma vnímám všechno kolem,sebe,své pocity všechno co se ptávě TEĎ odehrává,nehodnotím to,nekomentuju,a ještě v nímám nejen co se odehrává ale i V ČEM se to odehrává,prázdný prostor ve kterém se ta hra forem zvaná život děje. V této přítomnosti se zastaví myšlení a je jen vnímání,Nejde myslet ,ani vteřinu a být poně v přítomnosti-myšlení je vždycky staré,minulost,nebo budoucnost což je jen upravená minulost. Tento psychologický čas je myšlení.pohyb mysli a ten zabraňuje být v přítomnosti. Ale toto není důležité pro člověka který je nějak spokojený s tím jak žije,a nezabývá se tím-na co? To co je za myšlením,nebo mimo myšlení ho nezajímá,ovšem mě ano a vlastně celá ta má cesta o které píšu tady, vedla k tomuto bodu. o tom že život se ve skutečnosti odehrává jen ve věčné přítomnosti,mluví všechny mystické tradice,i lidé. Není to věc víry,nebo nějakého racionálního zdůvodńování či odmítání. Jde poznat,prožít-ale jen u toho koho to opravdu,nejen povrchně, zajímá a má odvahu to vyzkoušet.
přidáno 06.09.2012 - 09:07
komentářů50(25.)
taron: Taron ty jsi krásný příklad toho co může náboženství a víra udělat s lidma za divy. Znám pár kartářek a nedělají nic jiného než pomáhají lidem od psychickýyh i jiných problémů. Ty jsi tak zmanipulovaná těmi náboženskými předsudky,které se tak do středověku. Lidé kteří viděli v každém prdu satana nebo čarodějnice,jsou ti kteří posílali ostatní na hranice a upalovali je. Tady je vidět krásně.jaká je víra jed- sama se hlásíš k největšímu zlu,které se na zemi vyskytlo-tedy křesťanství a tvrdíš že zlo jsou ti,kteří pomáhají druhým. Právě ta slavná matka Tereza je krásným příkladem "svatého svinstva" ale ty pravdu toho nikdy neuvidíš,jsi po krk v bahně víry,a to je téměř konec lidského rozumu,soudnosti. Nemá smysl se s lidma jako jsi ty o tomto bavit,jsi tam kde jsi a nikdy už jinde nebudeš.
přidáno 05.09.2012 - 19:28
komentářů50(20.)
Vladan: No,možná by jsi si měl poslechnout ty lidi,kteří k ní chodili s poděkováním,že díky tomu,co jim poradila,se něčemu vyhnuli,nebo se to,co se stalo,nebylo tak vážné protože to očekávali. Tak to prostě je.že by si tolik let všichni a pořád něco namlouvali, Asi,jo...:-) Byli předpovězeny výhry-i když toto ne moc často,něvěry,nemoci-prostě všechno..A stalo se. A nechodili kní jen nějaké hysterické ženské nebo zamindrákovaní chlapi-vysokoškoláci,doktoři-kdokoliv. Tak nevím-asi byli všichni obětí svých problémů,ale občas odcházeli a měli husí kúži-jak sami říkali,z toho co jim řekla nejen o budoucnosti,ale i o jejich minulosti. Zásada byla ať nikdy nic neříkají-až po výkladu. Aby ji to neovlivňovalo. Nevím,možná to je na prd-tedy pro mě určitě-ale pro ně asi ne,když k ní chodí pořád.
Kde je skepse k vjemu teď? Jak můžeš být skeptický k tomu co se právě TEĎ ODEHRÁVÁ? Mám pochybovat o tomto okamžiku? Skepse může nastat za vteřinu,nebo desetinu vteřiny,ale co je právě teď,je fakt. Nemůžu říct že to co je teˇ,je iluze. Možná je,ale já to vnímám jako fakt toho,co je-ať je to cokoliv. V tomto stavu ale nejde být dlouho-měřeno chronologickým časem-myšlení pořád odbíhá do budoucnosti nebo mimulosti,je to zvyk. O stavu teď-nemůžu moc mluvit,protože bych si vymýšlel,nejsem tak moc ukotvený v přítomnosti abych o tom mohl nějak moc mluvit. to bych kecal. Člověk který nemá potřebu se tímto zabývat-z různých důvodů-žije neustále myšlením v minulosti,což jšou vzpomínky,nebo budoucnosti,což jsou představy,víra. Ani jedno už a ještě neexistuje,jen v hlavě člověka,přesto se toho drží,protože nemůže a ani nechce přestat. Proč taky,když mu to doteď vyhovovalo? Je to jako s těmi kartami,pokud tě to znezajímá,opravdu nezajímá,ne jan jako námět ke konfrontaci,je to pro tebe nedůležité. Nic ti ti nedá,ani když budu vysvětlovat rok. Navíc mám v nĚkterých věcech co se týká tohoto ne úplně jasno,ne pochopením,ale nedostatkem praxe-česky řečeno,jsem líný jako-anglicky řečeno-PIG. ¨BIG PIG. Už veršuju i anglicky.
1 ... 6|7|8|9|10|11|12|13|14|15|16|17|18|19|20 ... 23

Chat ¬

- skrýt/zobrazit chat -


Poslední aktivity ¬


Nejčastěji komentující
v minulém měsíci ¬

A B C


Tapety na plochu ¬


Wallpapers

Wallpapers



Apple MacBook

Na skvělém Macbooku vám půjde skládání básní pěkně od ruky.

Ostružina

Zábavný blog plný fotek nejen o bydlení, dekoracích, zahradě.

© 2007 - 2024 psanci.cz || || Básně | Povídky | Webdesign & Programming || PREMIUM účet za povídku