1180.gif
datum 09.07.2011
ying-yang 58, muž, Olomouc
mailbox

komentáře uživatele komentáře k dílům uživatele :

všechny
přidáno 31.08.2012 - 20:55
komentářů18
GULI: myslím, že láska k sobě samému by měla být základem šťastného života pro každého človíčka na téhle zemičce . schopnost dělat něco nezištně pro druhé a mít z toho pocit uspokojení je pro někoho vírou v boha, pro mě prostě svědomím...a někdy upřímně něčím, co mě vyvede z mého vlastního momentálního psychického trápení...podívat se na svět z druhé strany někdy pomáhá uvědomit si co je v životě důležité ...zkrátka podle svěrákova Dělání všechny smutky zahání :-) Nazvat touhu po pocitu štěstí tím, že pomůžu druhým nějakou sobeckostí je asi blbost...člověk prostě nějak fungovat musí a pokud bude sám se sebou v harmonii a pohodě ,budou v pohodě i lidi kolem něj...a o co jiného v životě jde, než o to užít si to tady ?
Co se týče lásky a jejího spojení s absolutní psychickou a fyzickou závislostí...to je těžké, člověk se zkušenostmi se zlomením srdce už asi přemýšlí jinak, než že by měl být zcela ochromen partnerovýma nádhernýma očima a charismem...pak je to spíše touha po někom, kdo bude svědkem jeho životních událostí a s kým bude moci vzpomínat na to a na ono...prostě touha po parťákovi, kterému se bude moct svěřit se všedními starostmi a ke komu se přitulit, když venku tak krásně prší...a pokud budeme přemýšlet trochu prakticky...tak ano, pokud se s partnerem dohodneme, že chceme děti a uděláme si je, tak ano, vyžaduji, aby se staral, aby vydělalal peníze...protože zkrátka proto, že se mám ráda a chci si svého partnera vážit ...a věřit někomu...je zkrátka pocit...kdy ze situací a gest a postojů žena vycítí, zda může věřit, nebo ne...no recept na to nemám...ale jinak se řídit neumím a očekávat něco, co bych udělala já a divit se, že to neudělá on? to ano, to se stává, člověk furt nemá čas o všem diskutovat, jak by jsi se zachoval kdyby...ale chce to víc mluvit a mluvit a myslím, že zrovna tohle vy chlapi moc nemilujete :-)) no tvůj příspěvek je dlouhý a momentálně chce zase mluvit se mnou dcera tak snad někdy příště :-) D.
přidáno 31.08.2012 - 19:53
komentářů12
moc pěkný.................
přidáno 31.08.2012 - 19:29
komentářů12
najifka: Když něco nazveš sprostým,bude to sprosté,když hezkým,bude to hezké..:-)
přidáno 31.08.2012 - 19:24
komentářů12
jj taky myslím, že je to sprosté. sprostý hrnek prostě.
přidáno 31.08.2012 - 12:32
komentářů12
he, pěkné :D :)
přidáno 31.08.2012 - 12:12
komentářů12
Souhlas s Homérem...náhodou je to pěkná srandička...já jsem pro :))) Líbí :)
přidáno 31.08.2012 - 11:53
komentářů12
Homér: Já už si to nepamatuju,je to dlouho..:-):-) Možná trochu jo...:-)?
přidáno 31.08.2012 - 11:44
komentářů12
Nekecej, tý dvojsmyslnosti by si všim i slepej. Jako přání budiž.
přidáno 31.08.2012 - 11:30
komentářů12
Vladan: Ono to původně mělo být trochu dvojsmyslné..:-)
přidáno 31.08.2012 - 10:31
komentářů12
proč mě napadají samé sprosťárny? Ty dvě první sloky se dají pochopit různě...
přidáno 31.08.2012 - 06:06
komentářů56
taron: „pro tebe je teda zbytečné přemýšlet i o tom , co vlastně možná je, ale nedokážeme to chápat ?“ – to plyne z čeho? Napsal jsem, že nevidím důvod do „teorie o vzniku světa“ přidávat nadbytečné předpoklady, nikoliv o nich přemýšlet! Právě naopak! Je to logický závěr analýzy situace?
Líný jsem, sice nevím, jak to souvisí s čokoládou, ale lenost není úplně špatná vlastnost. (dobro x zlo?) Díky lenosti vznikla spousta vynálezů – hádám, že hlavně chlapi raději myslí a vynalézají něco na ušetření práce, než aby makali…
-stěhování-
přidáno 30.08.2012 - 21:02
komentářů56
GULI: "Ale nehodnotí to-i kdyby mohli" -----hm...ještě , že jsi nakonec napsal to myslím :))))) Asi s tebou jinak souhlasím :)
přidáno 30.08.2012 - 14:20
komentářů56
Vladan: „co když tím Bohem není neživá inteligence, ale živá inteligence ?“ – důkaz k popření nemám, ale proč zavádět něco „navíc“, když to je zbytečné???
---pro tebe je teda zbytečné přemýšlet i o tom , co vlastně možná je, ale nedokážeme to chápat ? Přiznáváš tedy, že jsi líný ? Už jsi psal , že máš rád čokolády...jsi tedy lenoch :))))))

Kde jsem vzala morálku .. z jakého důvodu se tedy někomu tvoří hormony štěstí , když dělá něco, co je třeba zlé a ví o tom a líbí se mu to ? Jo...je unikát ...dobře...tobě to stačí , mě ne :)

Dobře, je tedy unikát ...ve všem...:) Jsem unikát ....přesunem se vedle k tobě..:))) K tvé úvaze...tam to budem řešit dál , ju ?
přidáno 30.08.2012 - 14:13
komentářů56
Vladan: ano-dobro a zlo jsou pojmy,kterými člověk nazývá to,co se mu zrovna hodí nebo nehodí. Zvířata nic nehodnotí a nepojmenovávají,když je jim něco tělesně nepříjemné,snaží se od toho utéct nebo to zničit. Ale neříkají to je špatné.Jsou šťastné když je jim dobře a nebo tramatizované z určité situace,která se jim zapíše do mozku a trvá delší dobu-třeba psi.Ale nehodnotí to-i kdyby mohli. Jsou tam,kde jsou a prožívají to,co je. Myslím..
přidáno 30.08.2012 - 13:48
komentářů56
taron: To zlepšení bylo míněno „v argumentaci“, ve způsobu protiútoku :-)
„že dobro a zlo není výmysl člověka“ ??? Dobro a zlo je vždy vztaženo k hodnotiteli. Máš louku – tisíce rostli a živočichu (hlavně hmyzáků). Přijde člověk, zoře ji a zasadí brambory. Udělal to proto, že chce dobro pro sebe a pro svou rodinu. Z hlediska těch travin, kobylek, ptáků… to bylo zlo. Z hledisky myší a mandelinek dobro. Myši a mandelinky jsou z hlediska člověka zlo. Podle mě zcela jisté, že dobro a zlo JSOU výmyslem člověka. Ani rostliny a ani zvířata takto neuvažují.
„jak ta buňka pochopila, jakým způsobem se má teda rozmnožovat“ – proč by to měla chápat? O tomhle si pohovoříme v mé úvaze o vzniku života, až se dobereme k tomu, co je život.
„Nebo je pro vás jednodušší přijmout neživou inteligenci, která vlastně ani neví, co tvoří...“ – ano, její výtvory jsou formovány = optimalizovány tlakem okolního prostředí. Příroda (coby tvořivá síla, přírodní zákony) si neuvědomuje „život“ a netvoří tedy „pro zachování života“.
„Věškeré tvé konání musí mít nějaký smysl, nějaký cíl..jinak je to beze smyslu...“ – tak to je opravu pravda! To se to povedlo! Mimochodem, jaký smysl má neuspořádaný pohyb molekul?
„co když tím Bohem není neživá inteligence, ale živá inteligence ?“ – důkaz k popření nemám, ale proč zavádět něco „navíc“, když to je zbytečné???
Hormon štěstí: Každý člověk je unikum, někomu se vytváří víc při smíchu, jinému při bolesti, někomu se vytváří celkem málo, někomu hodně… Stejné s růstem a barvou vlasů… Co je na tom nepochopitelného? Kde je tam morálka, dobro a zlo?
přidáno 30.08.2012 - 13:35
komentářů56
Já se prostě jen ptám sama sebe a vás...je možné, aby něco , co udalo zákony života bylo živé ? A dělalo to pro smysl...pro to , aby dal - nebo dalo šanci i někomu jinému žít ? Koukat se na barvy přírody, na mláďátka ? Milovat a dýchat čerstvý vzduch ?
přidáno 30.08.2012 - 13:33
komentářů56
kmotrov: Ty si tu taky ? Paráda...
přidáno 30.08.2012 - 13:29
komentářů56
V mém případě jsou důkazem Boha, takového toho rosolovitého, spirituální zážítky. Jde o to, že někde naleznu nějalou schodu (někdo už něco takového popsal). Že to někdo jiný, "racionálně," vyvrátí rozumem (v ten okamžik, je řeka života už někde úplně jinde)? Je mi to jedno. Nemám žádný pevný bod.
přidáno 30.08.2012 - 13:26
komentářů56
Vladan: Jo a k tomu hormonu štěsí a jeho boifyzikální popis...proč ale někdo cítí štěstí třebas i při tom , když je někdo trestán...? A jsme opět u morálky a dobra a zla....
přidáno 30.08.2012 - 13:24
komentářů56
Vladan: Nevím , jestli se lepším , ale asi takhle : Nejsem fanatik, ale, když někdo označí věřící - za pokrytce...tak se mě to dotkne...shodli jsme se na tom - sice po dlouhé , ale tolerantní domluvě, že ať jsme věřící, či nevěřící, tak jestli konáme dobro, nebo zlo závisí na našem srdci..na naší morálce..na nás samých.
Dále jsme se shodli , že si věřící s nevěřícími nerozumí dost často kvůli jinému chápání různých terminologií...a zde je nutné tedy tolerance...a stejně tak i ortodoxní Svědek se nikdy nedomluví s ortodoxním Katolíkem a přesto se oba pokládají za křestany = je to opět v nás a je to o toleranci .
Tak , v čem se shodneme dále ?
No...jde o to , že já si prostě nedovedu představit tu jednu buňku, která pochopila , že umírat je zlé ..tudíž si myslím , že dobro a zlo není výmysl člověka , ale je to pro život nutné...v životě prostě nemůže být jen všechno dobré.. každá věc má svůj rub i líc....nedokáži si představit, jak ta buňka pochopila, jakým způsobem se má teda rozmnožovat a vlastně mezi tím musely po milióny let vznikat živé buňky a zase zanikat, než pochopily , že jsou vlastně živé ? A kdo jim to řekl , že jsou živé ? Evoluce...no jo , je to sice pěkné , ale ta evoluce je tedy inteligentní..nese známku inteligence ( geny , v nich informace =inteligence) Matka příroda je tedy jistým způsobem pro nás neživá , vyšší inteligence, než jsme my lidé...může být pro nás tím " Bohem ", kterého hledame...už dávno se uctíval měsíc a slunce a přírodní bohové ...a obětovávali se lidé......bohům...
Smějete se mi , že je pro mě jednodušší přijmout fakt Boha, jako dobroděje ? Nebo je pro vás jednodušší přijmout neživou inteligenci, která vlastně ani neví, co tvoří...to je jako bych přijala nějakou akci bez příčiny...příroda tvoří jenom tak , vlastně si ani neuvědomuje, že tvoří ? Tvoří život a vlastně jenom pro zachování života ? Beze smyslu ? Ty taky něco neděláš jenom proto , abys to dělal , nebo jo ? Věškeré tvé konání musí mít nějaký smysl, nějaký cíl..jinak je to beze smyslu...

Já se ptám ale dál ..co když tím Bohem není neživá inteligence, ale živá inteligence ?
Bohem může být idea= myšlenka = duch a ta myšlenka se rozhodla zhmotnit svět ....... a dostáváme se podle mě k pravé víře...:)
1 ... 35|36|37|38|39|40|41|42|43|44|45|46|47|48|49 ... 63
» autoři online
Darko
» narozeniny
Bambule [16], Kaimu [16], adusa [16], skrattka [16], Jokynka [15], Jaroslav Morava [15], klučé [12], DoPaPl [9], Tzina [7]
» řekli o sobě
wojta řekl o "Autor"sám :
Nemám rád, když mě nutí, dělat něco z chutí. To se mě právě stalo, že chci vložit další ,,dílo" a hle, nejde to. Nejsem dosti aktivně kritický a počet vložených děl, začíná převyšovat počet kritik. Jistě, mohl jsem to přejít mlčky, zkritizovat nebo pochválit jiného autora- autorku, mohl jsem .... . Ale to se neslučuje s mým naturelem, avšak dříve, než-li začnu pěnit, bych se měl zeptat sám sebe k čemu to všechno vlastně je ? Někdo moudrý napsal, že inteligenci nelze jednoznačně definovat, ale je to zhruba stav přizpůsobení se lidem, kteří nebyli ochotni se přizpůsobit. Je to věc názoru, ale abych dostál pravidlům, budu kritizovat - sám sebe. Pravidla to nezakazují, navíc já se dostatečně znám natolik, abych věděl, co si mohu jako kritik k sobě, jako autorovi dovolit, mohu se proto plně opřít do významu díla, které jsem jako autor napsal a které současně, jako kritik kritizuji. Jednou jsem měl napsáno v posudku: v kolektivu je oblíben i když jej svým jednáním, často rozvrací. Tenkrát jsem se zlobil, dneska tomu musím dát za pravdu.
TOPlist

Chat ¬

- skrýt/zobrazit chat -


Poslední aktivity ¬


Nejčastěji komentující
v minulém měsíci ¬

A B C


Tapety na plochu ¬


Weichtier - Oči v dešti

Weichtier - Oči v dešti

velikost : 1024 1280 1680 1920



Apple MacBook

Na skvělém Macbooku vám půjde skládání básní pěkně od ruky.

© 2007 - 2024 psanci.cz || || Básně | Povídky | Webdesign & Programming || PREMIUM účet za povídku