nobody
datum 15.06.2012
ying-yang 66, muž, Česká Lípa
mailbox

komentáře uživatele komentáře k dílům uživatele :

všechny
přidáno 21.08.2012 - 19:24
komentářů49
dobře se četla :)
přidáno 21.08.2012 - 14:50
komentářů49
taron: :-)) Ani nevíš, jakou jsi mi udělala radost tím, že bys nás, ateisty, neušlapala! Vlastně tím přiznáváš, že slušný člověk zůstane slušný i bez Boha, tedy to, co tu dávno tvrdím... tedy ne víra, ne Bible, ale člověk sám. Nebo jsi ty, ve své ateistické éře ušlapávala stařečky a stařenkám rvala vlasy? (promiň, zase jsme u tématu, které jsme už opustili)
přidáno 21.08.2012 - 14:41
komentářů49
Vladan: Já nevím ,jestli by se věřící utrhli ze řetězu, někteří možná ano...já osobně bych hledala asi jiný smysl života..ale asi by zůstal ten základ být užitečný, pomáhat slabšímu , já nevím ...já bych se asi neutrhla, protože si myslím ,že dodržování určitých zásad pomáhá člověku před citovými otřesy...a za druhé já osobně neodpovídám....mohla bych jim doporučit, aby nedělali to , či ono, ale nevím , jestli by mě poslechli...víra , pokud to myslíš upřímně ti dává i jakýsi životní styl..asi bych ho neopustila, ale pod tíhou přítomného okamžiku možná...třebas bych se nechala svést na cestu " hříchu " :)))))) Opravdu netuším .
přidáno 21.08.2012 - 14:33
komentářů49
taron: Dejme tomu, ale povídka je o tom, co by se stalo, kdyby Bůh odešel. Píšeš: Jak by to teda bylo bez Boha? a odpovídáš si: zlí lidé by .... proto se ptám, jací lidé? Bývalí křesťané? pro ateisty odchod Boha neznamená vůlbec nic, není důvod, aby se kvůli tomu utrhli z řetězu.
přidáno 21.08.2012 - 14:18
komentářů49
Vladan: Ne..tak to nemyslím, hlavní myšlenkou je pro mě to ,že se nemusí čekat na to až Bůh odejde...hrůzy se dějí teď...a myslim , že nevěřící mají blíže k tomu ubližovat schválně, protože si myslí , že žijí jenom teď..a po smrti už nic nebude ..
přidáno 21.08.2012 - 11:26
komentářů49
taron: V "ateistické" zemi jako je Česko by si odchodu Boha většina lidí vůbec nevšimla. Nic by se pro ně nezměnilo, takže pokud si myslíš, že "zlí lidé by naprosto ušlapali ty slušné..", tak by se ti zlí museli rekrutovat z křesťanů. Tak to myslíš?
přidáno 21.08.2012 - 10:43
komentářů49
Hm...vidím ,že nikdo nekomentoval...je tu tolik krásných věcí, cos napsal..zajímavě podané..jak by to teda bylo bez Boha ? Nevím...já si to nedokážu představit...myslím , že zlí lidé by naprosto ušlapali ty slušné, ale děje se to i dnes...zlo prostě je svým způsobem silnější..je to ten boj o koryto..silnější vyhrává...ale to se přece děje i dnes....? Na co čekat až nebude Bůh...i dnes si spousta lidí a nejvíce nevěřící myslí, že když nebude nic po smrti, tak si musí utrhnout teď, za tohoto života, co nejvíce a užít si a je jim jedno , jestli druhého okradou, zabijí, hlavně, že oni jsou v poho...jenže..Vladane..takto právě myslí nejvíce..teda já si myslím ,nejvíce nevěřící...nevěřící nemají v co věřit, nemají proč věřit v dobro...já věřím v dobro a v odplatu, spravedlivou odplatu pro " zlo" ...samozřejmě musím přijat i já svou odplatu, pokud si nějakou zasloužím , jako že ano...každý děláme chyby...proto bysme měli být všichni " potrestáni" Jenže je tu to , že za dědictví našich otců a rodičů nemůžeme...takže ...takže..už bych se zase dostala, kam nechci...promiň...jo , líbí :)
přidáno 16.08.2012 - 14:31
komentářů64
Vladan: GULI: Přijímám vhozenou rukavici....a nebojím se :)
přidáno 16.08.2012 - 12:54
komentářů64
loner: Další takový... no jo no...tvůj názor je zcela v pořádku , co se týká restituce ..a do historie bych se taky nerada pouštěla... i do budoucnosti, leč bude - li se čekat a církev bude požadovat " svůj " majetek , pak bude problém narůstat a narůstat ( finančně) ...co se týká nevědomostí a poslušností věřících ? Promiň , ale tadyk jsi trochu vedle....znám spoustu věřících vysokoškoláků a drobných podnikatelů a jiných slušných lidí...Kromě toho dnes snad už umí každý číst a je kultivovaný ? Proč klesá počet věřících ? Protože se propaguje konzumní způsob života, který je běžně pokládán za něco eňo ňoňo...a od konzumnosti zrovna já osobně utíkám...možná k tomu " církevnímu " pokrytectví...o kterém jsem se sama přesvědčila, na vlastní kůži , že není až tak pokrytecký, jak se mnohým zdá ...a přesvědčili jste se i vy ? Snažili jste se ty lidi chápat, nebo jste je jen " odsoudili " ? Já nesoudím...nemám právo soudit .....já jen utíkám...utíkám před pokrytectvím " moderního " světa možná do " ulity " ..ale je to pokorná a slušná ulita a určitě čistější , než ulity jiných :(
A neodsuzujte věřící ...když o nich nic nevíte a nedáváte jim ani šanci...jsou to lidé jako vy, už jsem to často psala a jako vy se snaží žít slušně, leč věří v Boha, zatím co vy ne , a jsou tam lidé slušní a lidé " pokrytečtí " jako ve vrstvách nevěřících...proto je dobré dávat lidem šanci , ne proto , jestli jsou věřící , ale proto, že je potřeba poznat jejich srdce :)
přidáno 15.08.2012 - 23:41
komentářů64
Hezky napsaná úvaha jdoucí daleko za moji orientaci v problematice. Tak se alespoň vyjádřím z pozice jedince, který vůči církvi zaujímá indiferentní, dekádami komunistického režimu poznamenaný postoj. Nárok na restituci: NE, nevnímám to tak, že majetek byl církví nabyt kdysi v souladu s dobrými mravy :) No a potom zloděj okradl zloděje. Odloučení cítkve od státu a s tím související navrácení majetku: ANO. Výše kompenzace nechť je posouzena odborníky. Ať už to máme za sebou. Osobně mi vadí pokrytectví církve. Hovořím o té naší největší. Charita a pomoc je sice její součástí, nikoliv charakteristikou. Za dlouhodobou charakteristiku považuju snahu držet věřící v nevědomosti a poslušnosti. Klesající procento věřících i v baštách církví svědčí o tom, že koncepce vyžaduje adaptaci k dnešní realitě.
přidáno 15.08.2012 - 22:50
komentářů64
GULI: Ty si chceš na taron smlsnout? To je jako bych tě já nutil do úvahy na téma „absolutní dobro“. :-)
přidáno 15.08.2012 - 22:46
komentářů64
taron: „...jenže je tisíce lidí a tisíce názorů , který ten názor by teda měl uposlechnout ? A musí vůbec někoho poslouchat ?“ – je to Bůh! Proč by měl někoho poslouchat? Naopak, jeho musí poslouchat lidé. Problém je, že nevidíme smysl existence křesťanského Boha (umíme si svět vysvětlit bez jeho přítomnosti). Problém je, že by Boží názory měly být konzistentní a netřepat se ve větru. Bůh novozákonní říká, že se lidé mají milovat a nezabíjet (konečně máme i přikázání), jenže starozákonní Bůh zabíjení nejen toleroval, ale k němu vybízel. To máme dva různé Bohy? Nebo dva různé „lidské“ autory textu s různými názory. Jak může jeden Bůh (starozákonní) být vyznáván jak křesťany, tak muslimy?
Samozřejmě existuje „klasická“ odpověď věřících, že Bůh je tak nesmírně složitý, že nemůžeme jeho pohnutky chápat, a proto se nám zdá nelogický… Na to se dá odpovědět – pokud je tak nepochopitelný, jak víte, že je „dobrý“ a "milostivý"?
přidáno 15.08.2012 - 19:26
komentářů64
GULI: Vladan: Bible má 66 knih , mám vybrat, co se mi líbí ? No ...to bude těžké...můžu napsat úvahu , jak chápu Bibli já...teda pokusit se o to , bude to ale těžké :) teda vlastně nebude, kdo vidí těžkosti, bude je mít, kdo nevidí žádné překážky, nebude je mít :)
Hodnotíte pro vás neexistujícího Boha tím , že proč udělal toto a neudělal toto ? A právě proto , že neudělal , co vy pokládáte za nutné , pak není, nebo je dokonce sfizorenní atd.atd. , no ...jenže je tisíce lidí a tisíce názorů , který ten názor by teda měl uposlechnout ? A musí vůbec někoho poslouchat ?
přidáno 15.08.2012 - 18:02
komentářů64
Vladan: Nezbývá mi než s Vladanem souhlasit. Problém je že ty-nejen ty-vidíš Bibli jako slovo Boží,prostě má š nutkání se něčeho držet,jen mi řekněte co mám dělat! Hlavně ať na to nemusím ppřicházet sama..Hlavně ať mám v hlavě svého Boha a ostatní není důležité. Na tomto bazírují všechny církve,že každý uvěří jejich rétorice a dál už se na nic nebude ptát. má pocit bezpečí-ikdyž je naprosto iluzorní a falešný-ale na nějaké přežití života to bude stačit. Taron- napiš mi co se ti tedy na Bibli tak líbí,napiš mi výroky nebo morální poselství,prostě mi to se napiš,třeba úvahu,a můžeme to rozebrat. A uvídíme jestli to je opravdu taková sláva jak tvrdíš. A nebo nemusíš-to je na tobě,ale jen pro zajímavost mě to napadlo..
přidáno 15.08.2012 - 09:08
komentářů64
taron: Kdy jsem já napadal nebo něco sváděl na Boha?!!! Jak můžu vinit někoho, kdo neexistuje? Proč mi něco takového podsouváš? Samozřejmě, že za všemi špatnostmi jsou lidé! Ovšem ti lidé se velice často skrývají za svého Boha a ty špatnosti páchají v jeho jménu. (To ovšem neznamená, že za to Bůh může!)
Já (a hádám, že GULI také) pokud hovořím o „lhostejném“ nebo „schizofrenním“ Bohu, tak hovoříme o lidmi (v našem případě křesťany) vymyšlené postavě – a vymyšlené blbě, nelogicky. Ono se ale není co divit, pokud je autorů Bible několik a každý měl jinou představu o Bohu.
Ovšem ty „učebnice citů a schopností“ – kdo je má napsat? Ten, kdo měl tu „drzost“ a vydával svůj text za slovo Boží? Před skoro 2000 let?
přidáno 15.08.2012 - 08:02
komentářů64
Vladan: GULI: A já si myslím , že máme- li se učit s našimi schopnostmi zacházet, pak v prvé řadě v oblasti citů a vztahů...a k tomu je potřeba podle mě, nějaké předlohy...nějaké učebnice ..........aspoň ze začátku .....
přidáno 15.08.2012 - 07:59
komentářů64
Vladan: GULI: Když tak na tu vaši rozmluvu koukám , tak mě jenom napadá...: Napřed mi někdo vytýkal , že Starý zákon je plný vražd a zabíjení, kdy Bůh přikazoval židům všechny pohany, co se neobrátí pozabíjet a vytlačit z dobrých míst...potom ale přišel Ježíš, protože židé sami jako vyvolený národ zklamali a učil je srdcem...učil je to, co jste se mi tu snažili celou dobu vysvětlovat...to znamená cítit..., být dobrý podle pravdy....a nakonec jste se mi snažili vysvětlit, že každý má svůj etický kodex v srdci ...jenže ten etický kodex mají mnozí hodně pokřiven a proto vznikaji vraždy a války a zvířecí vraždění lidí a všeho živého...já se sama sebe ptám , proč nám bylo , jako živoucí hříčce dána tato možnost zabíjet a nepřemýšlet ? No proč ? Právě proto , abysme se to naučili..naučili s těmito " přednostmi " hospodařit....ale víte co ? Můžeme to všechno svést na Boha...to je nejjednodušší...za všechno může on , nechal napřed vraždit zlé lidi, kteří měli srdce už tak zkažené ,že by se snimi nedalo nic dělat a ohrožovali ty " hodné " ....to bylo špatné...potom nechal všem možnost " svobody " až to došlo k světovým válkám , to bylo taky špatné...všechno je špatné..., že se vůbec nestydí za to , že nás stvořil....:( Klidně si ještě poznadávejte...to bude nejlepší ...my lidé chceme být svobodní a dělat si co chceme, ale když se nám něco nepodaří , tak to svedeme na někoho druhého...tak , to je naše povada...opravdu vděčná povaha...to je vše, toto mě napada, v okamžicích , kdy napadáte Boha....:(((
přidáno 15.08.2012 - 05:31
komentářů64
Vladan: No právě že je to realita,proto je to stupidní. To že se na to všechno křesťanský Bůh lhostejně dívá je jeden z důkazů že nic takového není. Nic takového jak si to představují lidé,prostě jen produkt lidské fantazie,výmysl. Myslím tím Boha který se dá nějak charakterizovat. Kdosi řekl že Bůh je proces-živý proces,děj.bytí bez přívlastků. Nevím..
Ale Mirek Černý má lepší díla-nevím jak se to nazývá ty mluvené příběhy.. Třeba Saniťák,Kluk a strom,a jiné.
přidáno 14.08.2012 - 19:47
komentářů64
GULI: „Voják který prožívá hrůzu války a mluví k Bohu, který se na to z nebe lhostejně dívá...“ – proč kravina? Naopak živá realita! Takový je křesťanský Bůh.
Zajímavější je, jestli může součet bodů na všech kartách dávat počet dnů v roce. Jednak, neměl by být součet bodů dělitelný 4? A pak mi stejně nevychází součet ani na 364!
přidáno 14.08.2012 - 19:33
komentářů64
Vladan: Mirka Černého mám rád.ale zrovna tuto písničku jedinou z jeho repertoáru přímo nesnáším-je to taková náboženská propaganda,a ještě logická kravina. Voják který prožívá hrůzu války a mluví k Bohu,který se na to z nebe lhostejně dívá... Ježíš,to je blbost!:-)
1 ... 30|31|32|33|34|35|36|37|38|39|40|41|42|43|44 ... 47

Chat ¬

- skrýt/zobrazit chat -


Poslední aktivity ¬


Nejčastěji komentující
v minulém měsíci ¬

A B C


Tapety na plochu ¬


Lizzzie - chci být nejmíň...

Lizzzie - chci být nejmíň...

velikost : 1024 1280 1680 1920



Apple MacBook

Na skvělém Macbooku vám půjde skládání básní pěkně od ruky.

© 2007 - 2024 psanci.cz || || Básně | Povídky | Webdesign & Programming || PREMIUM účet za povídku