nobody
datum 15.06.2012
ying-yang 66, muž, Česká Lípa
mailbox

komentáře uživatele komentáře k dílům uživatele :

všechny
přidáno 22.08.2012 - 18:06
komentářů49
taron: Taron,je hezké že by jsi nás "z lásky" nejradši zmlátila jak psi..:-) Taron,promiň,ale nejsi trošku paranoidní, Nikdo proti tobě není-už ti to říkám asi popáté-nejsme dva na jednoho,proč? Co by to mělo za význam? Léčit si nějaké mindráky? Ty máš pořád pocit že ti někdo něco chce vzít,o něčem tě přesvědčit..to tak ale není,jen se debatuje a máme na něco jiný názor,já taky s Vladanem určitě jednou budu něco diskutovat,co on třeba vidí jinak-nebo kdokoliv. Takže v klidu..nic se neděje..:-)
přidáno 22.08.2012 - 18:00
komentářů49
Četla jsem jednou, ale nedočetla, a byla to chyba.. teď jsem jí dočetla, a ten konec byl úžasnej,.. "On přijde a my ho budeme čekat!" :)) Nejsem moc velkej věřící (věřím v jiné věci, ostatně víra může být jakákoliv), ale tohle je úžasný!!! :)))
přidáno 22.08.2012 - 18:00
komentářů49
taron: Fuj??? To ty ses „nás“ ptala, jak chápeme lásku! Fuj! :-)
Pokud máš lásku za cit, tak klidně čti gnostická evangelia – už ti to nemůže uškodit :-)))))
Křesťanství tě učí pracovat s emocemi? Pokud jsem si všiml, tak křesťanství učí emoce potlačovat a nahrazovat souborem volních vlastostí…
Já taky vidím v křesťanství pozitiva! Třeba takový páter Armand David. Neznáš? Popsal nový druh jelena, vlastně soba. http://cs.wikipedia.org/wiki/Jelen_milu
přidáno 22.08.2012 - 17:45
komentářů49
GULI: Vladan: Co mi vy dva tajíte ? Nezlobte mě...to je nefér, vy jste dva na jednoho a ještě k tomu jsem ženská, že se nestydíte, fuj :)
No..já jsem asi divná křesťanka...já lásku mám i za cit ( jsem hodně emotivní ) a i za soubor pozitivních vlastností....myslím ,že jedno bez druhého prostě nejde...a ta má úvaha...hodila jsem tam definici někoho...koho neznám ,ale jeho vysvětlení se mi líbilo...a to je vše...docela se ztotožńuji s tím....ale mohu kdykoliv změnit názor a mám na to právo, nebo ne ?
Pro mě je láska, na prvním místě emoce....proto mám takové problémy, jako mám...já neumím se svýma emocema pracovat a právě zrovna křesťanství mě to učí....a udělala jsem docela pokrok..to mi věř...už jsem o hodně " klidnější " ..takže proto já vidím v křesťanství i pozitiva..nejenom samá negativa :)
přidáno 22.08.2012 - 17:24
komentářů49
taron: Tím „vy“ myslíš mě a GULIho? GULI, řekneme jí to? :-)
Já nevím, jak chápe lásku GULI, konečně možná o ní napíše úvahu. V mém slova významu to ale je jednoznačně CIT! Ne pouze milenecký a není to totéž jako vášeň. Ovšem dovol, abych opravil tebe „…já globálně...a je v tom zahrnutý veškerý pozitivní cit...“ – podle křesťanů není láska cit, ale záležitost vůle!! Cituji z tvé vlastní úvahy: „Jasně dokladuje, že láska není cit, ale jen systémové dodržování pozitivních lidských vlastností.“ Jak to, křesťanko, že nevíš, že křesťanská láska není cit?
Však jsem taky napsal, že domluva ateisty a křesťana je takřka nemožná – díky odlišným významům slov. Já ovšem podezírám křesťany z úmyslného „překrucování“ významů. Respektive, myslím si, že oni to vědí a nesnaží se ten problém odstranit.
Proč bys musela být chlap? Uvědom si, že oba jsme docenti (nemyslím tituly, ale váhu), takže pokud bychom tě neumačkali břichy, tak bychom měli problém na tebe dosáhnout.
přidáno 22.08.2012 - 16:56
komentářů49
GULI: Vladan: Já vlastně nevím ,jak chápete vy ten pojem láska...já globálně...a je v tom zahrnutý veškerý pozitivní cit...to je pro mě láska...asi tak nějak bych se to snažila vysvětlit a vy to chápete asi hlavně jako mileneckou lásku...já nevím a jsme v pr.... ( nebo někde jinde ) prostě každý si už pod pojmem láska představujeme něco jiného a pak jak se mají lidé domluvit ? Vůbec už se nedivím ,že si občas rozbijou papulky a pak jsou kamarádi...protože teprve potom pochopí ,že je to vlastně úplně jedno...ráda bych se s váma pobila, ale to bych musela být chlap ..a měli bysme to vyřešené :))))
přidáno 22.08.2012 - 10:42
komentářů64
Vladan: Nemusíš být úplně chudý, ale měl by ses umět majetku vzdát....bohatství pro vstup překáží ..:)
Ty mýty a fakta si možná přečtu...později, ale moc se do toho nehrnu, nerozumím tomu :)
přidáno 22.08.2012 - 09:20
komentářů49
GULI: Ano, já se nachávám inspirovat lecčíms (ale to ty jistě taky :-)) )
přidáno 22.08.2012 - 08:32
komentářů49
Vladan: Aha,tak to chápu-až tak tě ...... nechci jmenovat,není to slušné-inspiroval?:-)

Pořád se tady všude motá to téma láska,pokud to někdo-i z vás nenapíše dřív-zkusím napsat úvahu,už jsem kdysi na Literu jednu napsal,ale je to zajímavé téma a mohlo by se do něho zapojit víc lidí..
přidáno 22.08.2012 - 06:16
komentářů49
taron: Ojoj! Taron, jsme zase u pojmu láska! „jen z důvodu slušnosti, leč láska v tom nebyla“ - která láska? Milenecká? Nějaký cit? Láska přece není cit! Takže z mého pohledu je křesťanský soubor vlastností zvaných „láska“ významově velice blízko té ateistické „slušnosti“, toho „vážit si“ nebo „ctít“. Vysvětli mi rozdíl.
Uvědomil jsem si dodatečně ještě jednu věc. Ona není na první pohled tak patrná, ale: „…myslím , že zlí lidé by naprosto ušlapali ty slušné,“ – proč je ti zlí křesťani (ateisté nemají důvod své chování měnit) neušlapou dnes? Že by měli strach z Boha?
přidáno 21.08.2012 - 23:08
komentářů49
Vladan: Já jsem nikde netvrdila , že slušný člověk nemůže být nevěřící...., ve své ateistické éře, jsem si jich všímala jenom ze slušnosti...možná z pocitu toho ,že jsem je litovala...teď je vnímám více, jako lidi , co potřebují lásku, cit, ...teď je vnímám jako bytosti, co mají svůj vnitřní svět...dříve jsem je vnímala jen jako staré lidi, co pořebují pomoci ...te´d je vidím více komplexněji .., teda myslím...to je moje odpověď na to, jestli bych ušlapala stařečky, neušlapala, ale jen z důvodu slušnosti, leč láska v tom nebyla :(
přidáno 21.08.2012 - 22:36
komentářů49
Tahle povídka vznikla po dlouhém dohadování s jedním křestanem (hádej s kým) a měla ukázat, že víra přežije i smrt Boha... No, smrt jsem nahradil odchodem. S mystikou jsem vůbec nepočítal. Ani mě nezajímal Bůh, jen chování lidí.
Možná to byla chyba, povídka v soutěži neuspěla :-)
přidáno 21.08.2012 - 22:26
komentářů49
Vladan: Udělal bych z té povídky takové trochu "mystické -sci-fi" přidal bych tam možná trochu něčeho skrytého,tajemného, aby ten konec byl sice částečně otevřený jako to je,ale aby tam bylo poučení k zamyšlení-např bych víc místa věnoval tomu popisu Boha,jak ho kdo vnímá,trochu bych to rozebral víc. Ale já psát neumím takže je to možná jen můj subjektivní pocit,celkový dojem je, že se mi to líbí..:-)
přidáno 21.08.2012 - 22:20
komentářů64
GULI: Ty jsi znalec Bible. Požaduje Ježíš někde jako podmínku vtupu na nebsa chudobu? Pokud vím, tak křesťané to interpretují dsátkem- desetinou příjmu.
přidáno 21.08.2012 - 22:15
komentářů64
Vladan: jo,zajímavé ale myslím že kdyby si to přečetl někdo,kdo je odpůrcem restitucí a má dostatečný přehled o tomto, nějakým způsobem by ty body zase když ne vyvrátil,ta k zpochybnil. Mě vadí ten morální aspekt restitucí-buď je církev duchovní a Ježíš který majetek odmítal, jejich největší autorita,nebo je to podnikatelský subjekt a ať jim peníze klidně dají. Prostě nejde sloužit dvěma pánům-ale jak vidno u církví, asi jde.
přidáno 21.08.2012 - 21:47
komentářů49
najifka: Dík za zastávku.
přidáno 21.08.2012 - 21:46
komentářů49
GULI: Víš, jaká by to byla nuda, kdybychom všichni uměli a dělali totéž ? Já sebudu dál snažit psát povídky a ty piš srandovní i filozofické básně.
Jo, mimochodem, když dvojka, tak co mám do příště zlepšit?
přidáno 21.08.2012 - 21:32
komentářů49
I když bych mohl něco podotknout k obsahu,tématu,neudělám to,není toho moc,ale jen mě mrzí že nedovedu popsat věci takovým pěkným a srozumitelným stylem jako ty-nebo jak to říct-námětů bych měl dost,ale není mi to dáno,víc bych toho pokazil-radši budu dál vymýšlet ptákoviny,to mi snad trochu jde. Jako známku bych ti dal dvojku..Pěkně se to čte..
přidáno 21.08.2012 - 20:46
komentářů64
http://youtu.be/txNST2VdemA

Takový hezký-řekl bych restituční-hudební klip..:-)
1 ... 29|30|31|32|33|34|35|36|37|38|39|40|41|42|43 ... 47

Chat ¬

- skrýt/zobrazit chat -


Poslední aktivity ¬


Nejčastěji komentující
v minulém měsíci ¬

A B C


Tapety na plochu ¬


black.heart - Pod hladinou

black.heart - Pod hladinou

velikost : 1024 1280 1680 1920



Apple MacBook

Na skvělém Macbooku vám půjde skládání básní pěkně od ruky.

© 2007 - 2024 psanci.cz || || Básně | Povídky | Webdesign & Programming || PREMIUM účet za povídku