nobody
datum 17.07.2014
ying-yang 58, muž
mailbox
děl 1
komentářů 0/9

komentáře uživatele komentáře k dílům uživatele :

všechny
přidáno 17.07.2019 - 00:53
komentářů9
Mlčeti Zlato:Já, Tvůj oblíbenej autor?

:-DDD
přidáno 17.07.2019 - 00:11
komentářů9
Yana: taron: Severak: kmotrov: Amelie M.: Já se pročetl až právě teď. Bez hanby se přiznám, že jste mě dojali a věřím, že Vaše komentáře by byly stejné i dnes v době nechutného marasmu, kdy jsou takové myšlenky považovány za sluníčkářskou utopii. Asi není náhodou, že jste všichni mými oblíbenými autory. Jsem rád, že jste.
přidáno 22.11.2014 - 13:45
komentářů9
Yana: Ano ti generálové jsou otcové, synové. Jenže se dostali ve společenském žebříčku hodně vysoko, pokud se tam chtějí udržet musí sloužit moci, která jim to postavení propůjčila. Vážím si všech, kteří třeba po roce 68 dokázali dobrovolně odejít.
přidáno 22.11.2014 - 13:23
komentářů9
taron: hm, hm ale i ti generálové jsou lidé, synové, otcové, jinak toto se mě hodně dotklo, krátká povídka vyjadřující mnoho, je to zvláštní, ale já rok 1968 pamatuji i když mi byly jen čtyři roky, ale já pamatuji spíše to co se dělo kolem, naše a jejich přátele a ty nekonečné rozhovory, to je nadlouho popisovat kdo byl můj otec a jaké měl názory, ale divím se že když bylo mnoho takových tak to vydrželo všechno ještě přes dvacet let, no ale to jsem vlastně odbočila od tvého hlavního tématu, lidskost, sounáležitost, přesvědčení a hlavně naděje že všichni jsme v jádru dobří, ale bohužel někdy...občas se to zvrtne. A ještě ten úsek, vlastně předposlední odstavec mě dojal skoro k slzám. Dík za emoce. A dík za rok 1989.
přidáno 22.11.2014 - 12:45
komentářů9
Hm...kolem mne to prošlo, jakoby nic, nerozuměla jsem tomu, bylo mi 12. Otec ale říkal, že to předpovídal už v 69 roce, že to takhle nepůjde a nejde dál...no, takže až za dvacet let...hm.
Jasně, ti nahoře posílají ty nejmenší na smrt - já bych vzala ty "generály", ať se pobijí navzájem a netahají do toho ostatní - a byl by hned mír ...
přidáno 21.11.2014 - 22:15
komentářů9
To je hodně důležité, uvědomit si, že obvykle není žádné My a Oni. I vojáci na druhé straně fronty často pociťují ty samé problémy, jako naši vojáci.
přidáno 21.11.2014 - 12:13
komentářů9
Pěkná a silná momentka ... Já osobně jsem strašně ráda za to, že se i ve všemožně zdánlivě strojových situacích člověk dokáže chovat jako individualita, která má svůj rozum a také cit ... Je to jako když si člověk čte knížky o Němcích a Židech, o Sovětech a Litevcích apod. Když prostě ve chvíli slabosti (nebo síly ?) vystoupí na povrch nejvnitřnější pocit - pocit sounáležitosti, že tu válku, to zlo, že to prostě vlastně nikdo nechtěl - a všichni jsme jen lidi - s rodinami, pocity, svědomím ... Otázkou je, kdo mezi nás stále staví ty hranice ... Doba ? Touha po moci ? To, že válka byla nejmilejší mužskou zábavou ? :-) Možná by se mi daleko víc líbila jen na šachovnici :-) Každopádně pěkné zamyšlení ... Díky :-)
přidáno 21.11.2014 - 10:10
komentářů9
V listopadu 1989 jsem byl něco přes měsíc na vojně, byly zakázané vycházky i návštěvy, bylo ve vzduchu, že nás poženou za kasárenské zdi dělat pořádek. Někdo řekl, že určitě s holýma rukama, na to někteří, aby měli něco v rukou si z ramínek na oblečení vyndávali drátěný věšák, vyráběli si tak improvizované obušky. Byl strach, pár provokatérů v řadách civilistů ho mohlo využít. Jeden večer jsme museli spát oblečení do maskáčů a nám novým řekli, když bude poplach vy jste záloha. Žádný poplach nepřišel. Jak přicházeli informace v dopisech, že lidé doma podporují změny, tak se to začalo hroutit a poté co se objevila naděje, že by se mohla zkrátit vojna byla armáda nepoužitelná, mnohde probíhaly protestní hladovky.
Děkuji za článek.
přidáno 21.11.2014 - 10:00
komentářů9
ano.. i já takhle někdy vnímám svět.. někdy život člověka staví do nelehkých situacích, kdy rozhodnout se, je tak těžké.. někdy člověk popírá sám sebe.. z různých důvodů.. díky za zamyšlení :)
»jméno
»heslo
registrace
» nováčci
Mari
» narozeniny
Shanti [12], Oldrich [11], Sithoras [10], Mazekeen [7], Jsem [4]
» řekli o sobě
slnečnica řekla o DDD :
Majster "vesmírnej poetiky". Vždy, keď čítam Jeho verše, akoby som sa na okamih dotkla hviezd. Skutočný zážitok, ďakujem, pán D. ;)
TOPlist

Chat ¬

- skrýt/zobrazit chat -


Poslední aktivity ¬


Nejčastěji komentující
v minulém měsíci ¬

A B C


Tapety na plochu ¬


Wallpapers

Wallpapers



Apple MacBook

Na skvělém Macbooku vám půjde skládání básní pěkně od ruky.

Ostružina

Zábavný blog plný fotek nejen o bydlení, dekoracích, zahradě.

© 2007 - 2024 psanci.cz || || Básně | Povídky | Webdesign & Programming || PREMIUM účet za povídku