nobody
datum 07.05.2013
ying-yang 27, muž
mailbox
děl 1
komentářů 0/18

komentáře uživatele komentáře k dílům uživatele :

všechny
přidáno 07.05.2016 - 22:33
komentářů18
Rozkošné.........
přidáno 10.05.2013 - 20:40
komentářů18
Ještě tě zřejmě čeká dlouhý vývoj

http://zachrana-zvirat.blogspot.cz/p/prasata-aneb-maso-je-vrazda
.html


Prasata jsou často pro lidi symbolem špíny a zápachu. Pravdou ale je, že symbolem zápachu a špíny bývají podmínky, které jim lidé vytváří.

Ve skutečnosti jsou prasata velmi hygienická zvířata, v přirozeném prostředí vylučují diskrétně stranou od ostatních, nikdy nevylučují na místech určených ke spánku, ani v blízkosti prostoru, kde jedí.

V blízkosti svých hnízd, která stavějí z větví a listí, prasata mají určena místa, většinou stromy, která používají k péči o tělo, pokud nejsou přítomná ostatní prasata, aby pomohla.

Prasata se pravidelně koupají ve vodě a válí se v bahně. Bahno je velice blahodárné pro prasata. Přestože se běžně používá výraz "zpocený jako prase", prasata nemají potní žlázy a jsou proto náchylná k přehřátí organismu, tak se válejí v bahně a zapojují do dalších termoregulačních činností, které jsou velmi důležité pro udržení jejich tělesné teploty. Bahno, které pokrývá jejich tělo, nabízí také ochranu před hmyzem a pomáhá předcházet spálení od slunečního svitu.

Navzdory předsudkům, většina lidí nemá ponětí o vysoké inteligenci prasat. Prasata jsou jedním z nejinteligentnějších živočišných druhů na Zemi, jsou inteligentnější než pes nebo tříleté dítě.

Profesor Stanley Curtis z Penn State University během svých studií, kdy dvě prasata učil hrát jednoduché počítačové hry (prasata při hře ovládala joystick pomocí nosu a zubů, přičemž musela joystickem ovládané ikony přesunout z bodu A do bodu B apod.) zjistil, že prasata umějí hrát skvěle joystickem ovládané počítačové hry, dokonce některé hry mnohem lépe než primáti. Curtisova kolegyně Dr. Sarah Boysen uvedla, že prasata jsou schopna se soustředit s intenzitou, kterou nikdy neviděla ani u šimpanzů.


Podobně jako šimpanzi, prasata mohou využívat znalostí ostatních tím, že následují jejich tajná nebo skrytá místa s potravou.To naznačuje, že prasata mohou mít vysokou míru kognitivních schopností, jako je vizuální perspektiva, což je schopnost převzít to, co u ostatních vidím a upravovat tomu vlastní chování odpovídajícím způsobem. Pokud je prase podvedeno jedincem svého druhu, mění své chování tak, aby snížilo počet případů, kdy bude podvedeno.

Profesor Donald Broom z Veterinární školy na Cambridské Univerzitě říká: "Prasata mají dost propracované kognitivní schopnosti. Dokonce více než psy a určitě více než tříleté dítě."

Prasata jsou schopna se velice rychle naučit rozpoznávat věci podle jména. Dokonce plyšové hračky, byť jsou si podobné, rozpoznají podle jména. Prasata nezapomínají jména věcí, ani po letech, přestože s věcmi nebyla v žádném kontaktu, což je důkazem velmi dobré dlouhodobé paměti.

Jde říct, že prasata jsou lidem nejpodobnější ze všech živočišných druhů (vzhledově, etologicky a biologicky). Lidé, kteří provozují útulky pro zvířata, přisuzují prasatům lidské vlastnosti, protože prasata, stejně jako lidé, si vychutnávají poslech hudby, hraní si s míčem nebo masáže těla. Kůže prasat je natolik podobná lidské, že ji je možné implantovat lidem. Dokonce i srdce prasat je stejné jako lidské a jejich zuby připomínají lidské zuby.

Prasata mají velmi dobré schopnosti pro poznávání identity a sociální organizaci a rozpoznání ostatních jedinců. Stejně jako lidé, se spoléhají na vizuální podněty při rozlišování mezi přáteli a cizinci. Prasata také využívají vizuálních podnětů pro společenské uznání, ale s jejich silnými a zvýšenými čichovými a sluchovými smysly, mají jiné způsoby komunikace, které jsou mimo lidské schopnosti vnímání.

V přirozeném prostředí prasata žijí v matriálchální, velmi sociálních společenstvích s jasnou hierarchií, která mohou mít 6 až 30 členů (v Evropě byla dokonce evidována společenství, která měla až 100 členů). Většinu dne prasata stráví sháněním potravy, přičemž za noc mohou nachodit až 15 km a obejít plochu 10 000 hektarů za půl roku. Sociální vazba mezi prasnicí a jejími dětmi je velmi silná. Už před porodem se prasnice uchylují stranou od společenství, až na kilometry daleko, kde s dětmi v hnízdě nebo blízkosti hnízda zůstávají osamoceny asi po dobu 1 až 2 týdny. Toto období umožňuje prasnicím získat velmi silnou vazbu s dětmi.
přidáno 10.05.2013 - 11:43
komentářů18
Řekl bych, že osoba básníka je tady mnohem zajímavější než báseň samotná. Co jsi zveřejněním básně sledoval? Hledáš podobně zaměřené duše, nebo (a to spíš) zkoumáš reakce čtenářů? A je ti opravdu těch 16? Mnoho otázek a málo odpovědí.
přidáno 10.05.2013 - 05:09
komentářů18
Ta perverze ani tak nevadí - kdo občas není perverzní (možná někteří nejsou - těm se omlouvám). Spíše mi vadí některé neobratné obraty a chyby v textu. Když už napíšu něco tak naturálního, provokativního, pak to musí být jinak dokonalé, aby z toho nebyla jen sprostá rýmovačka. Ale určitě zajímavý pokus a podle diskuse i hodně čtený :)
přidáno 10.05.2013 - 01:58
komentářů18
Bukowski i banda beatniků psala sice často o sexu, ale ke zvrácenosti to mělo daleko, pořád to byla víc odvážná poezie (či próza), než tenhle pokus o to se jim přiblížit ;-) Jejich básně mě neodrazovaly, byť byly psány čistě přirozeně a bez přetvářky, měly myšlenku, díky které i kdejaký puritán na vulgaritu, do které byla zabalená, zapomněl, ale to tady bohužel chybí ...
přidáno 10.05.2013 - 01:00
komentářů18
Tvoje "dielo" som čítala ráno a až po vložení svojho komentára som si všimla, že máš len 16. Aké smutné. Vieš, mňa Tvoja báseň urazila. Čo Ty vieš o sexe, chlapček? Čo vieš o znásilnení?! Inklinuješ k pedofilom?

Jeden významný slovenský básnik raz napísal, že len s pokorou a na kolenách možno vstúpiť do básne. Keď som bola v Tvojom veku, tvorba L.Ferlingettiho sa mi zdala nechutne perverzná a vulgárna. Lenže... kam sa na toto hrabe Ferlingetti? Okrem obsesie, ktorú už spomínal puero mi napadá jedine to, že Tvojím literárnym vzorom je Ch. Bukowski. Ale ten chľastal a fetoval od rána do večera, v intímnom vzťahu bol podľa mňa len so svojou pravou rukou, hoci určite sem-tam mal v posteli nejakú tú štetku, ktorá mu darovala akurát tak pohlavnú chorobu... Takto sa vidíš o pár rokov? Zamysli sa.

Inak osobne som zvedavá na adminovu reakciu, keď si to tu prečíta.
přidáno 10.05.2013 - 00:01
komentářů18
Devils_PIMP: Tak pojd do toho! :D
přidáno 09.05.2013 - 23:35
komentářů18
KlarKoss: neprovokuj mě :)
přidáno 09.05.2013 - 22:57
komentářů18
I obdobné téma by se dalo napsat s grácií, ale tohle není ani zdaleka poezie, to je spíš tragédie ;-)
přidáno 09.05.2013 - 22:28
komentářů18
Máš sympatickou obsesi: vypisovat svou perverzi do veršů. A řekl bych, že je za ní jedna mnohem větší a úžasnější, totiž sledovat reakce na své dílo. Jak podivně do sebe zvrácená choutka, hmmm třeba bude postupem čau eskalovat. A třeba na vrcholu tvorby sám uvěříš reakcím na své vpravdě genitální dílo a dojde k nečekané změně! Zatím ovšem platí, že čím větší počet lidí se u podobných básní naštve (a dá Alláh a naštve se kvůli obsahu a ne kvůli těm gramatickým chybám, které tam máš), tím sveřepější krusta uzavře tvou formu do zcela jasně vymezených měřítek a z tebe se stane individualita, osobnost s vlastní determinovanou pozicí uvnitř básnické obce. Pravda poněkud izolovanou, ale s vlastním , stejně obsedantním publikem a tedy samostatně funkční. Tak jen tak dál!
Mimochodem rým urvu-kurvu jsem četl poprvé v životě a jsem navzdory její explicitě nadšen jeho jednoduchostí a bravurou. Stačilo jedno písmeno umazat a jak to sedlo.
přidáno 09.05.2013 - 13:49
komentářů18
No... jsem zvědavá, co přijde dál. Může někdo napsat ještě větší extrém?
přidáno 09.05.2013 - 08:04
komentářů18
je to nechutné, odporné, perverzné a zvrátené, ako zrejme autor sám :(
přidáno 08.05.2013 - 19:26
komentářů18
To snad ani nedává smysl komentovat.
Jako to nedává smysl číst
a jako to nedávalo smysl napsat
jen nechápu proč se vlastně tohle všechno událo...
přidáno 08.05.2013 - 19:22
komentářů18
perverzní...
přidáno 08.05.2013 - 19:19
komentářů18
Dislike bro
přidáno 08.05.2013 - 19:15
komentářů18
Nelíbí se mi to
přidáno 08.05.2013 - 09:23
komentářů18
no mně to přijde odporný a zvrhlý
přidáno 07.05.2013 - 21:27
komentářů18
s radostí jsem na základní škole psal takový říkanky.
aspoň byla prdel.
»jméno
»heslo
registrace
» autoři online
Daisy Moore, štiler
» narozeniny
basak.venda [14], Sluníčková [3]
» řekli o sobě
samiVdavu řekl o Cecidit angelus :
Pokud má někdo vůli na sobě pracovat a brát si něco z kritiky, má šanci se v psaní výrazně zlepšovat. Této autorce nemusíte mít strach říct, že se vám něco nelíbí, pokud je to racionální, na chybě zapracuje a odvděčí se vám dobrým dílem!
TOPlist

Chat ¬

- skrýt/zobrazit chat -


Poslední aktivity ¬


Nejčastěji komentující
v minulém měsíci ¬

A B C


Tapety na plochu ¬


Wallpapers

Wallpapers



Apple MacBook

Na skvělém Macbooku vám půjde skládání básní pěkně od ruky.

Ostružina

Zábavný blog plný fotek nejen o bydlení, dekoracích, zahradě.

© 2007 - 2024 psanci.cz || || Básně | Povídky | Webdesign & Programming || PREMIUM účet za povídku