nobody
datum 24.05.2011
ying-yang 31, muž
mailbox
děl 4
komentářů 2/6

komentáře uživatele komentáře k dílům uživatele :

všechny
přidáno 27.05.2012 - 10:20
komentářů6
Moc hezký, dobře popisuješ situace a zajímavý příběh.
přidáno 02.06.2011 - 18:36
komentářů6
Anonym:
Jsem si naprosto jistá, že jsem na tom se zdravím rozhodně lépe než ten chudák, který se bojí vylézt ze své anonymity.
Howgh.
přidáno 02.06.2011 - 17:25
komentářů6
Eliška Vobrubová: myslela jsem to jako celkově ten příběh...to, že válka skončila tak, jak skončila a kdy skončila...dalo by se polemizovat i o tom, že nemusela být vůbec nebo mohla skončit dřív...to štěstí je to, že netrvala ještě déle a s horšími následky
přidáno 02.06.2011 - 16:56
komentářů6
"Právo na chyby v textu vyhrazeno!" - Tento citát z autorovy anotace by mohl být vtipný za předpokladu, že by se nejednalo o odbytý text chybami se hemžící. V té souvislosti mne udivuje (když se nebudu pozastavovat na triviálními gramatickými chybami), že autor ve svých šestnácti letech ještě neobjevil ve svém PC program na opravu pravopisu. Ten sice neodhalí nedostatky ve shodách podmětu s přísudkem (například správně má být mocnosti se dohodly nebo opadá listí na stromech, co /tedy raději které/ přečkaly zimu atd.) ani chyby typu o mladíkovy Ollafovi (správně o mladíkovi Ollafovi), ale chyby typu o Finském mladíkovi nebo bolestné zavití, zmačkl spoušť, přímí rozkaz, malé písmeno na začátku věty po tečce... psaní velkých písmen /rus je hmyz, zatím co Rus je příslušník národa, příslušník národa německého je Němec nikoli němec/ ... atd. atd. ... či nedopsaná slova a překlepy ano.
Je utrpení číst text takto zaplevelený text.
A to ještě nejsem s výčtem chyb hotova. Další kapitolou je nezvládnutá interpunkce.
A posledním nedostatkem textu je jeho stylistická nedostatečnost a jazyková, tedy vyjadřovací, chudoba . Věty jsou často vyšinuty z logické stavby, jádro věty předchozí začasté není východiskem věty následující. Mnohokrát je z těchto důvodů text a tok vyprávění zašmodrchán tak, že vyznat se v něm nelehko. Přitom fabule není nijak komplikovaná, žádných zvláštních intelektuálních zdatností nevyžaduje. Jen je to prostě špatně napsaná próza a odfláknutá práce. - Působí dojmem "z jedný vody načisto".
Takhle by to nešlo.
Příště líp!!!!!!!!
přidáno 02.06.2011 - 15:41
komentářů6
VKate: Nevím přesně jaké "tohle" máš na mysli, když píšeš "ale štěstí, že se tohle v historii nestalo..." Myslíš to, že naštěstí 2. světová válka skončila v roce 1945? Nebo máš na mysli, že naštěstí tenkrát, v 2. světové, nepoužili Němci nukleární zbraně? A nebo konečně myslíš, že naštěstí nebyly takové koncentrační tábory, v kterých by se odehrávaly takové "gladiátorské zápasy"?
přidáno 26.05.2011 - 13:36
komentářů6
líbí se mi povídky o 2. sv. válce...a pokud se jedná ještě o člověka, který stojí na hraně a musí se v kritické situaci rozhodnout, tak to jenom umocňuje ten příběh...ale štěstí, že se tohle v historii nestalo...jinak palec nahoru ;)

Chat ¬

- skrýt/zobrazit chat -


Poslední aktivity ¬


Nejčastěji komentující
v minulém měsíci ¬

A B C


Tapety na plochu ¬


Wallpapers

Wallpapers



Apple MacBook

Na skvělém Macbooku vám půjde skládání básní pěkně od ruky.

Ostružina

Zábavný blog plný fotek nejen o bydlení, dekoracích, zahradě.

© 2007 - 2024 psanci.cz || || Básně | Povídky | Webdesign & Programming || PREMIUM účet za povídku