1180.gif
datum 09.07.2011
ying-yang 58, muž, Olomouc
mailbox

komentáře uživatele komentáře uživatele :

všechny | k cizím dílům
přidáno 10.12.2012 - 08:18
komentářů12(9.)
Tak se dívám že dneska má svátek Julie...:-)
přidáno 09.12.2012 - 07:23
komentářů12(4.)
kmotrov: No,já jsem se vrátil jen tak napůl. rozhodl jsem se že už nebudu psát ani komentovat žádné vážné věci-básničky,úvahy.. Protože pokud mě něco opravdu zajímá,snažím se jít pod povrch věcí,a pravda o nás lidech-ať už v politice,náboženství,nebo i ve vztazích a vůbec, je často víc než nepěkná.Pitomost nás lidí je často tak kolosální,že v zájmu zachování aspoň toho zbytku duševního zdraví co ještě mám,jsem se rozhodl že odlehčená role šaška mi bude sedět víc,než role hloubajícího filosofa..Pokud něco napíšu,nebo okomentuju ,tak jen ironicky ,s humorem,odlehčeně.prostě jen ptákoviny a srandičky.
přidáno 16.11.2012 - 19:32
komentářů18(17.)
Vladan: Motorem je nespokojenost se současným stavem... Ano,to je pravda,jenže to co lidé považují za motor změny,tedy nespokojenost,žádná opravdová nespokojenost není-proč? Prorože takováto nespokojenost přivádí sice změny,ale jen povrchní,které bude potřeba taky jednou zase změnit. Jestli tedy evoluce je normální a přirozená,není lepší nechat ty slabší a důchodce atd.nechat umřít na ulici? Aspoň zůstanou jen ti schopní a silní,kteří se budou požírat s větší vynálézavostí a silou svých schopností které náhodou od přírody dostali,a to tak dlouho,až se druh zvaný člověk pročístí-kvalitativně i kvantitativně.
Víš Vladane,ta tvá racionální úvaha o panu Kuřákovi,Gamblerovi,nebo Narkomanovi má jednu malou chybičku-je platná dokud se to týká druhých. Používal by jsi stejný metr kdyby se to stalo třeba tvé dceři? Která tvá část by měla hlavní slovo? Řekl by jsi-ať si dcera nese následky,kouřila a teď to má,když na to nemá..Věci nejsou tak jednoduché,jak vypadají a taky proto se já sám víc ptám,než posuzuju-i když to tak někdy vypadá..
přidáno 15.11.2012 - 21:14
komentářů10(9.)
Kakuzu: Já jsem tím myslel slunce,které přináší světlo a teplo..
přidáno 15.11.2012 - 18:07
komentářů10(6.)
Vladan: Větroplach: taron: alexis: Tak dík,psal jsem to tak na koleně,kdysi dávno pod dojmem jednoho povedéno výšlapu,,
přidáno 15.11.2012 - 17:28
komentářů11(1.)
Je to pořád dokola-problém je náboženství-jakékoliv,a kdo vymyslel náboženství-které je vždycky nesnášenlivé,už ze svojí samé podstaty,která staví na jediném správném MÉM Bohu,víře nebo knize? No náš starý známý nesnášenlivý,sobecký člověk..Ne? Problém je člověk,a vždycky byl-a nejvíc sám sobě a svému okolí,se svými svatými,nebo jinými nesmysly,které jsou jen projekce vlastních strachů,nevědomosti,lenosti,fanatismu atd.
stromek je symbolem vánoc,vánoce symbolem křesťanství a už to jede. Ve skutečnosti stromek je jen stromek-něco,čeho jsou plné lesy. Jak to,že se i z rostliny dá udělat předmět,symbol nějaké lidské ideologie,která je zase často předmětem nějakého konfliktu?
Člověk udělá problém ze všeho-stromek je jen nepatrná ukázka toho.
přidáno 15.11.2012 - 17:02
komentářů18(15.)
Vladan: ukaž mi stát kde se neválčí,nejsou demonstrace,stávky,protesty,kde někdo na něco nenadává-zatím-atd. to že není půl Evropy pod mostem,neznamená ještě že se mají lidé "dobře" možná někde materiálně trochu víc ano,ale ani to se jim podle toho co se pořád děje,nelíbí.
Jaké je tady myslíš řešení v politice u nás,nebo vůbec? Nějaká hospodářská reforma? Každá reforma potřebuje časem zase zreformovat,ne? To čemu se říká reforma,je jen další z pokusů o něco,co už tady nebo někde bylo. Pokud nedojde k nějaké radikální reformě v člověku samém,nic zásadního se nezmění. Pořád tady budou nekonečné třenice a rvačky o to,kdo bude nabo má mít víc-čehokoliv. Může se něco dílčího na nějakou dobu zlepšit,ale dřív nebo později se zase někde objeví další "problém".
Začátek nějaké opravdové změny je u tvůrce problémů-člověka samého. A ten chce většinou měnit všechno možné,jen ne sebe-a když tak jen kosmeticky. A je jedno jestli je to politik,kněz nebo kdokoliv jiný.
Divej na Taron-rakovinu by nechala platit kuřákům samým. Kde je ten křesťanský soucit-vždyť přece všemouhoucí Bůh musel stvořit i rakovinu,ne? Nebo kdo? ďábel? A kdo stvořil Ďábla? A kdo bude platit léčbu rakoviny duše,která se nazývá náboženství-tedy sobectví?
Jemné nebo hrubší egoismu jsou viditelné všude,a maskují se tak dobře,že je ani sám jejich majitel nevidí,a udělá si z nich ctnost. Tak pracuje lidské sobectví-tedy ego. A u politiků-všech- je to vidět nejvíc. Myslím..
přidáno 15.11.2012 - 16:10
komentářů10(4.)
Vladan: I tak by se to dalo..
přidáno 15.11.2012 - 14:49
komentářů18(13.)
Vladan: To nevím proč na tom byly v určitou dobu líp-ale obecně kde na jedné straně roste blahobyt-a vždycky jen dočasně a jen pro určité vrstvy- jinde je to naopak,neskutečná bída. Myslel jsem člověka obecně,a nejen co se týká materíálního blahobytu, nikdy nebyl za poslední stovky,možná tosíce let určité jeden rok na světě.,kdy by se někde např.neválčilo.
Kdyby byli na celém světě jen dva lidi-určitě by se o něco dřív nebo později porvali. I ten hospodářský rúst určitých zemí v určitou dobu,byl jistě nějak vykoupený na druhé straně někde nějakou větší nebo menší hajzlovinou. Kdo měl nebo i má obrovské peníze ve švýcarských bankách? Myslím že i dost pofiderní lidi-jistě ekonomika nestojí na bankách,ale něco by se určitě našlo. O Americe ani nemluvím.
Pochybuju že by někdy nějaký stát byl úplně čistý. Já do toho nevidím,ale stačí se na člověka a jeho "řádění" na tomto světě podívat teď i v historii. Ať už to bylo náboženství,politika,různé mocenské a diktátorské excesy.nebo i souseda i třeba nezaujatě sám sebe. různé formy konfliktů tu jsou neustále,ať už málé,osobní,nebo mezistátní jako války. Nevidím to nějak moc optimisticky..
přidáno 15.11.2012 - 13:37
komentářů18(11.)
Vladan: to co jsi napsal,a jistě ještě mnohem víc,většinou politici-ať už "leví" nebo "praví" vědí, přesto si každý prosazuje svoje. Jak to že se nenajde nějaké aspoň trochu optimální řešení-ideální neexistuje nikde a v ničem- nějaká domluva? Jsou tady zkušenosti z minula,od nás i z jiných zemí,i když je jasné že podmínky a okolnosti,život se pořád mění,ale přesto.
Lidé,potažmo politici se neshodnou, ani jakou barvu má jejich vlastní h...o. A to i politici ve vlastních stranách,i když se někteří tváří velice svorně. O becně je myslím primární,úplně první a základní problém v lidském sobectví a egoismu. Od toho se potom odvíjí všechno. Což neznamená že opak,nějaký altruistický ideální stav je to pravé. Dokud člověk jako druh nedoroste nějak-o čemž pochybuju-vnitřně k určitému posunu ve svém povědomí o sobě,myslím se nikdy nic nezmění. Zajímalo by mě,jestli např. ve státech kde zatím mají ropu a tedy blahobyt,různé ty emiráty apod. jsou na tom lidé morálně,eticky.aspoň trošku líp. Myslím ale že ne-důležité je postavit nějakou superobří stavbu za milirdy dolarů,aby svět ohromeně čuměl- ale že jinde je strašlivá bída,příroda která je základ všeho živého,jde pomalu ale jistě díky člověku do kytek-a hned po ní půjde i sám člověk-jakkoliv bohatý nebo chudý,to tyto různé magnáty nezajímá. Sobeckost je ale vlastní všem v určité míře. Ideální řešení se mi zdá neexistuje,čím víc je na světě lidí,tím víc se rodí problémů. Zdá se člověk nikdy nějaký zásadní problém nevyřeší-protože on sám je problém. Jak to všechno dopadne,nevím,ale doufám že už tady nebudu,nebo už znovu. Tedy upřímně doufám že neexistuje reinkarnace..:-)
přidáno 15.11.2012 - 12:25
komentářů7(5.)
Zarathustra: Tak co jsi tím chtěl říct? To by mě opravdu zajímalo..
přidáno 10.11.2012 - 17:26
komentářů5(2.)
Teď mě napadlo,že to o tom Gambrinusu mohl prohlásit on i ona..:-)
přidáno 10.11.2012 - 17:24
komentářů7(2.)
Hezká představa,ale naprosto bez významu-tvůj Bůh je jen Tvá myšlenka zrozená z minulosti,nějaké představy. Tvůj Bůh jsi ty-a teď to nemyslím pantheisticky,tvůj Bůh je Tvoje přání zhmotněné do představy motýla atd. Jako abstrakce je to pěkné,ale jako opravdový zájem o to,čemu říkáš Bůh-bezvýznamné..
přidáno 10.11.2012 - 17:15
komentářů12(9.)
Homér: Jde o to,ať bych vyspekuloval cokoliv- a i kdybych to nějakým zázrakem zjistil-co z toho?Jen bych se dozvěděl že jsem tady buď náhodou nebo osudem. Ale stejně bych nevěděl co ta náhoda nebo osud je. Spíš zajímavější otázka na diskuzi by byla, co může osud nebo náhoda být? Ne proč jsem tady já,nebo lidstvo vůbec. Je to taky spekulování jako všechno kolem těchto věcí,ale to nevadí,aspoň se něco hýbe,je víc názorů,postřehů,atd..
A taky, nemám vždycky čas,chuť,náladu se tímto zabývat-život má často jiný názor než já,a proto se mezi psaním tady a jinými věcmi,snažím porozumět tomu,co se vlastně děje-vůbec..myslím děj jako život sám,se svými každodenními výzvami..:-)
přidáno 10.11.2012 - 11:30
komentářů12(6.)
Homér: Nevím jestli něco jako náhoda nebo osud existuje,ale zase to není tak důležité,i kdybych to věděl-je to tak,jak to je..:-)
přidáno 10.11.2012 - 10:29
komentářů12(4.)
Homér: Když jsem u toho nebyl,nebyl to můj osud..:-)
přidáno 10.11.2012 - 09:26
komentářů12(2.)
Vladan: no,někdy mi někdo píše že je to zbytečně dlouhé,jindy-viz.ty-že je to zase krátké..:-)
Zkusím to příště,pokud budu něco podobného psát,trochu rozepsat..:-)
přidáno 09.11.2012 - 22:49
komentářů37(37.)
Vladan: Napiš,ale pokud možno srozumitelně i pro mě,který sleduje politiku jen velice málo. Taky si myslím že politika není jen údajný zápas "pro dobro občana a země" ale i dost často ne li vždycky-více nebo méně-o naplnění osobních ambicí. Což je sice "přirozené" ve smyslu že mi lidé jsme sobečtí určitým způsobem všichni,ale neznamená to,že s tím musíme smířit. Určitě to není dar "od Boha" ale spíš je to dar od nás samých, nám. Se mi zdá..:-)
přidáno 09.11.2012 - 19:54
komentářů37(35.)
Vladan: Vldane,nebudu se s Tebou přít o tomto protože tomu nerozumím a kecal bych nesmysly,ale i když je to trochu od téma daně,úplně mimo zase ne. Ty jsi pravicově založený,a přitom ateista. Co říkáš na Klause,že se bratříčkuje od papeže až po Duku,nebo na toho jeho poradce,nebo co toje,který očekává prý brzký příchod Antikrista,tedy konec světa a rozhodnou bitvu dobra se zlem? Takovéto hovadiny jsou dobré pro nějakého pomateného náboženského fanatika,ale pro člověka blízkého prezidentoví? I když u nás v Česku je možné všechno. Kalousek se jezdí modlit na Velehrad,Nečas se taky považuje za věřícího.. Divná sestava v té vládě. A já opravdu nevím,co je mi odpornější,jestli tito političtí pravicoví svatoušci,nebo násilničtí levičáci typu komunistů..:-( rúzní véčkaři,nebo jejich odpadlíci kteří okamžitě tvoří jakési podivné straničky-o tom nemluví. Jako nejmenší zlo mi pořád vychází ČSSD-i když asi tak o dvě procenta "lepší" než včšchni ostatní. Nějakou tradici tady má z první republiky,totalitní strana to snad není,i když se teď po krjských volbách spojuje s komunisty.. Ostaně si myslím svým laickým pohledem že strašit dnesk komunistama je už trochu mimo mísu. Doba kdy za sebou měli Rusy je pryč a svět je dnes tak ekonomicky a vůbec propojený,že na nějaké excesy ála Severní Korea už není doba..Nebo co myslíš?
přidáno 04.11.2012 - 11:02
komentářů8(8.)
Vladan: Napsal jsem že "pochybnost do duše zaťala drápy-že naším cílem je chladná zem"..:-)
1 ... 2|3|4|5|6|7|8|9|10|11|12|13|14|15|16 ... 23
»jméno
»heslo
registrace
» narozeniny
Capik [14], ludvig lerian [13], smarstin [12], Kaliban [7], magdalena [4]
» řekli o sobě
Nikytu řekla o korálek :
Moc milá, sympatická a srdečná osůbka, s kterou se dá bavit prakticky o čemkoliv. Píše moc krásné básně a píše vždy od srdce. Rozhodně stojí za přečtení. :-)
TOPlist

Chat ¬

- skrýt/zobrazit chat -


Poslední aktivity ¬


Nejčastěji komentující
v minulém měsíci ¬

A B C


Tapety na plochu ¬


Wallpapers

Wallpapers



Apple MacBook

Na skvělém Macbooku vám půjde skládání básní pěkně od ruky.

Ostružina

Zábavný blog plný fotek nejen o bydlení, dekoracích, zahradě.

© 2007 - 2024 psanci.cz || || Básně | Povídky | Webdesign & Programming || PREMIUM účet za povídku