689.gif
datum 20.08.2009
ying-yang 35, muž, Nitra - Slovakia
mailbox

komentáře uživatele komentáře k dílům uživatele :

všechny
přidáno 11.10.2012 - 09:21
komentářů52
Vladan:
1. skutočne sa nepovažujem za dobrého kresťana.

2. Moje reakcie boli už od začiatku posmešné - pravda. Lebo pre mňa jednoducho nie je možné brať vážne niekoho, kto nepozná rozdiel medzi priemernou a maximálnou dĺžkou života. Navyše všeobecnou priemernou dĺžkou. Keby som mal možnosť vyhľadať priemernú dĺžku života židov, dostali by sme úplne iné číslo, lebo narozdiel od ostatných národov mali (na tú dobu) prísne hygienické normy, ktoré brali ako zákon Boží. Napriek tomu by priemerná dĺžka života o ničom nesvedčila, lebo v našom prípade je podstatná maximálna dĺžka.
Taktiež nemôžem brať vážne žiadny komentár, ktorý tvrdí, že ľudia po 60 sú senilný. Keď si prišiel s komentárom, ktorý znevažoval novozákonných historikov nemohol som reagovať inak než posmešne... keby sme totiž tvoj prístup alikovali aj na ostatné staroveké texty, tak nemožno veriť vôbec ničomu. Od Homérovej Iliady po záznami o Platónovi a jeho filozofii. Tvoj argument jednoducho postráda logiku.

3. Rozhodne negúglim rovnako ako ty. Čerpám predovšetkým z literatúry, ktorú mám doma (a poznámok zo seminárov o hermeneutike a biblistike, ktoré navštevujem) Jediné čo som gúglil boli niektoré dátumi, lebo na tie nemám moc dobrú pamäť. Ešte aj na konci textu som v bode 3. uviedol použitú literatúru, tak nechápem, ako ma môžeš obviňovať z toho, že gúglim rovnako ako ty.
přidáno 11.10.2012 - 01:26
komentářů52
taron: Mezi Korinťanem a taron je dost značný rozdíl. Korinťan totiž netančí jen „křesťanský folklór“, z něj ta povýšenost přímo prýští.
Doufám, že Vladan už nebude při smyslech, až ho potká milost! :-)
přidáno 11.10.2012 - 01:11
komentářů52
1kor13: Hanebné není to, že neznáš dějiny křesťanů nazpaměť, ale to, že se za totéž jiným vysmíváš…
Máš pravdu, ARU neznám, ale podle toho, jak tě štve, to mohl být zajímavý člověk… :-)
Představ si, že bod 2 jsem pochopil! Je to pro tebe zřejmě tak překvapivé, že mi to tu opakuješ už podruhé. Tak i já opakuju, ano, všiml jsem si, že porovnáváš důvěryhodnost novozákonních textů vzhledem k jednomu kousíčku papyru. Znamená to snad, že nesmím pochybovat o důvěryhodnosti evangelilí obecně? (a to nemluvím o apokryfních evangeliích)
Velice nerad bych se ti pokoušel někdy podsunout nějaké záměry vůbec, natož ty, které jsi neměl! Ovšem přímo trestuhodné by ode mne bylo, kdybych se ti pokoušel podsunout závěry, které jsi měl!
A neznamená náhodou, že když ti moc nejde „svědectvím života – být příkladem“, tak nejsi dobrý křesťan?
„Iste občas sa vyskytne zaujímavá debata, ktorá sa môže aktérov niekam v živote posunúť, ale to len v prípade, že sa považujú za sebe rovných.“ - no tak se podívejme, jak vypadá, když 1kor13 otvírá debatu rovného s rovným: tvoje první rekace – posměšně (ale blbě) použitá logika na Alexandra Velikého, později v nouzi prohlášená za vtip – tak vypadá diskuze rovného s rovným dle křesťana! Druhá reakce rovného s rovným byla označení za trapného a doporučení studia dějin – leč ukázalo se, že „odborník“ ví stejné kulové – a to není trápné? Třetí reakce – povyšování a snaha poučit o délce života vpřed 2000 lety – opravdu zářivé použití logiky! Mám pokračovat? Od počátku si dával najevo, že na tebe prostě nemám! ŽE ty jsi někdo a že já mohu být rád, že se mnou milostivě ztrácíš čas! A nakonec máš tu aroganci označit mě za člověka, který „lebo Vladan nás dvoch už z princípu považuje za hlupákov“! Chtělo by to trochu méně povyšování se, tím spíš, že googlíš stejně jako já – ovšem u tebe to je projev vysoké inteligence, kdežto u mě to znamená, že „nemá ani páru“. Kdybych mohl, doporučil bych ubrat trochu na sebejistotě a povyšování, ale neodvažuji se radit :-)
přidáno 10.10.2012 - 23:24
komentářů52
loner: Vím ,že jsem nepoučitelná , ale...mě Korinťan připomíná mě ...učí se, fandím mu , on jen nebere věk člověka jako něco základního pro diskusi , měl by i neměl ...já nevím ...já ...prostě si zase myslím ,že na to má ještě věk být zbrklý ...ve skutečnosti to tak určitě nemyslí , jsou to jen emoce..a o těch já něco vím ...a vy též ...vyspíme se a bude fajn , dobrou :)
přidáno 10.10.2012 - 23:21
komentářů52
1kor13: v tyhle diskusi jsi mrhal cas 15x ... ale asi ti to neni dost ... :)
přidáno 10.10.2012 - 23:19
komentářů52
1kor13: A nemáš v Písmu , že nás budou považovat za blázny ? Máš ...nic si z toho nedělej ...my si o nich můžeme myslet to samé :)))) Hele, teď vážně ....prostě víme, že milost Boží je dána ..a ne všem , prostě Vladan ještě nebyl zasažen milostí ..takhle bych to ukončila :) No , ale myslím , že jednou bude...má na to , on se pohybuje kousek , kousíček od pravdy...jenom mu něco brání udělat ten krůček , tak to vidím já , ale prostě mě nepřísluší to nějak hodnotit, nebo ho nějak hodnotit...kašlu na to , až bude čas, tak prostě bude ten správný čas..ještě nenadešel ...
přidáno 10.10.2012 - 23:15
komentářů52
rád by som upozornil, že žiadne zbrane som nemal v úmysle vyťahovať a áno, trochu mi pri písaní niektorých komentárov stúpol adrenalín. Ten kto ma aspoň trochu pozná vie, že neznášam dohadovanie sa pod dielami a považujem to za zbytočné a nikam nevedúce mrhanie časom.

Iste občas sa vyskytne zaujímavá debata, ktorá sa môže aktérov niekam v živote posunúť, ale to len v prípade, že sa považujú za sebe rovných. To v tomto prípade neplatí lebo Vladan nás dvoch už z princípu považuje za hlupákov, ktorý svoj život podriaďujú rozprávkam a ja zase nedokážem brať vážne niekoho kto rozpráva o tom, o čom nemá ani páru a všetko čo o problematike "vie" si tak maximálne vygoogli na internete.
přidáno 10.10.2012 - 23:12
komentářů52
1kor13: Jsi mladá , horká hlava....správně si myslím ,že bys měl i Vladanovi prokazovat úctu , byť má jiný názor, než my...myslím ,že tudy cesta nevede...nicméně, vím ,že život tě pomaličku naučí a obrousí , kde obrousit potřebuješ ....a není to tak dávno ...vlastně taron je horká hlava, doteď , i když už ne tak mladá ...:))) a to je k větší ostudě, než Korinťanovi ....takže chápu tvou horkou hlavu , ale pokud se nějak nezklidníš v unáhlených soudech dopadneš jak taron , půjdeš do všeho po hlavě a já mám boulí :))auva, auva :)
přidáno 10.10.2012 - 23:07
komentářů52
Vladan: Já se nemusím držet Bible ...já chci ...dělám to ráda...a ano , navrhuji složit zbraně a vzájemně se tolerovat, 1kor13 totiž neví ,že my dva už jsme několikrát vzkřížili zbraně a bylo to o ničem , ...i když :))) Já zase musím poděkovat Vladanovi za spoustu námětů, nad kterými jsem přemýšlela...a .. a už jsem někde několikrát psala, jak jsem ráda, že tu jsi a vážím si tě ? :)))) Určitě nepsala :) Tak to píšu teď a není to vlezdoprdelky, tak to neberte...já ..já jsem dokonce chtěla napsat i úvahu o tom ,jak Vladan a Guli posunuli taron zase kousek dál , teda oni mě tam odkopali , pardón , tak je to myslím trefnější :)
přidáno 10.10.2012 - 23:03
komentářů52
Vladan: Ó prepáč, že nepoznám celé dejiny kresťanstva spolu s literatúrou naspamäť. Jak hanebné, že to o sebe tvrdím.. počkať, nikdy som to netvrdil :)))

A očividne nie si na tomto webe dosť dlho aby si poznámku o operencovi pochopil, bola to narážka na jedného človeka, ktorý tu vystupoval pod pseudonimom ARA. Tvoje chovanie je veľmi podobné tomu jeho. Tiež mal vo zvyku otáčať si význami tak ako sa mu to hodí a donekonečna opakovať "niečo" aby o tom presvedčil druhých.

A snažiť sa o urazenie tvojej osoby by bolo nanajvýš zbytočné. Nebudem nosiť drevo do lesa.

Bod 2. hovorí o porovnaní dôveryhodnosti dochovaných záznamov novozákonných textov OPROTI jednému papyrusu o rozmeroch pár štvorcových centimetrov. Nesnaž sa mi podsunúť zámery, ktoré som nemal.

Správne si napísal, že viera nie je o dôkazoch a dokazovaní ale o VIERE a tej sa dá druhého presvedčiť len tzv. svedectvom života - byť príkladom. To mi nikdy moc nešlo ani v reálnom živote a na internete sa o to ani nepokúšam, lebo by to nemalo žiadny zmysel.
přidáno 10.10.2012 - 22:40
komentářů52
1kor13: Pokud chceš začít s urážkami, tak nás odtud Lukio brzy vykáže, protože já na sebe kálet nenechám.
Shrneme si to. Mně se vysmíváš, že „nemať ani len minimálne znalosti histórie je... trápne“ a sám se zmůžeš na pět zmínek? O Jéžíši Kristovi se dochovalo 5 zmínek mimo pohádku? Jo aha, nemáš čas něco hledat – takže tvé znalosti jsou taky „velice minimálne“, když musíš hledat!!! Já jsem totiž internet prolétl dřív (a tyhle zmínky našel), než jsem to číslo 10 napsal - podívej se do zrcadla a uvidíš taky opeřence, s velkým roztaženým ocasem!
"Cieľom môjho textu bolo poukázať na nezmyselnosť mediálnej kauzy ohľadne daného Papyrusu a nie debatovať o dôveryhodnosti kresťanského učenia a viery!" – kupodivu jsem to pochopil a pokračoval v myšlence tím, že ukazuju na nesmyslnost „dôveryhodnosti kresťanského učenia a viery“ samotné! Nesmyslnost tvrzení, že dochované texty (včetně toho útržku!) napsali evangelisté, kterým jsou přičítány. A pokud po sobě svoje dílo přečteš, tak tam máš oddíl nazvaný „2. Dôveryhodnosť“! Proč ji najednou zapíráš, Jidáši? Proč se o ní nesmí mluvit? A pokud jsem si všiml, máš nastavenu „maximální kritiku“, takže očekávám, že budeš argumentovat a nepodnikat osobní výpady. Pokud jsi tím ostatní odradil a tím se utvrdil ve své neomylnosti, tak u mě tím nepochodíš.
Ale navrhuju „mír“. Odcituju ti úryvek, který jistě budeš znát: „Kristus mě totiž neposlal křtít, ale zvěstovat evangelium, ovšem ne moudrostí slov, aby Kristův kříž nepozbyl smyslu…“
Tímhle výrokem 1kor17 navrhuju skončit naši rozepři – křesťanství není o moudrosti (o důkazech, o vědě), ale o kříži (o víře, důvěře v Boha). Žádný důkaz nebude pro tebe (ani pro taron :-) ) přesvědčivý. Zatímco já si můžu ve svých sci-fi povídkách libovolně žonglovat s (pseudo)fakty kolem křesťanství, vy se musíte držet Bible jako jediné pravdy, nic víc nemáte. Vy nechcete měnit se mnou a já s vámi :-)))
(Ale pokud chceš dál "argumentovat", neutíkám z "boje")
přidáno 10.10.2012 - 21:51
komentářů52
1kor13: Samozřejmě ....
přidáno 10.10.2012 - 21:50
komentářů52
taron: Inak tá poznámka o vypálení Jeruzalema je dosť trefná. To mi pripomenulo, že Nero vypálil Rím a dá sa predpokladať, že aj vtedy zhorelo mnoho historických záznamov.
přidáno 10.10.2012 - 21:47
komentářů52
1kor13: O.K....je to tak .....:)
přidáno 10.10.2012 - 21:44
komentářů52
taron: Niečo by sa asi na webe nájsť dalo, ale osobne preferujem odbornú literatúru pri ktorej sa môžem odvolať na autora a podložiť tak pravosť mojich tvrdení. Ono je to predsa len iné, keď niekoho odkážeš na anonymný blog, wikipédiu a podobne... narozdiel od toho, literatúra napísaná vzdelaným človekom, ktorý má X titulov a polovicu života učil na jednej z predných svetových univerzít... má to predsa len inú váhu.
přidáno 10.10.2012 - 21:35
komentářů52
Mslím ,že jich je 8 - 10 a stačí hledat na webu a najdeme to ......ale je to myslím taky ztráta času..ale kdo chce, může hledat a najít, já už si toto dávno ověřovala a opravdu je to tak ...je o něm hodně zmínek a to musíme brát v potaz, že v roce 70 n. l byl celý Jeruzalém vypálen ..takže spouta záznamů o Ježíšovi zřejmě zhořela....
přidáno 10.10.2012 - 21:34
komentářů52
Vladan: A napriak tomu, že neznášam keď sa musím opakovať, urobím to ešte raz a naposledy. Dobre si prečítaj nasledujúcu vetu, aj niekoľko krát za sebou, aby si ju pochopil: "Cieľom môjho textu bolo poukázať na nezmyselnosť mediálnej kauzy ohľadne daného Papyrusu a nie debatovať o dôveryhodnosti kresťanského učenia a viery!"
přidáno 10.10.2012 - 21:30
komentářů52
Vladan: Trpezlivosť asi nebude tvojou silnou stránkou, alebo máš proste pocit, že nemám nič iné na práci len odpovedať na tvoje otázky. Navyše na čo to bude dobré keď ti tu vypíšem mimobiblické záznamy o Ježišovi? Jediné čo spravíš je, že to odbiješ dákou múdrou poznámkou a môj čas bude opäť premrhaný. Spôsob tvojej komunikácie mi pripomína jedného nechvalne známeho operenca, ktorý už na psancoch nepôsobí... ale to je vedľajšie. Napriek tomu, že nemám doma všetku potrebnú literatúru (dobrá knižnica stojí nemalé peniaze) skúsim tvoju "zvedavosť" aspoň trochu uspokojiť.

1. záznam: Joseph Flavius v diele Starožitnosti (Antiquities of the Jews)

2. záznam: Joseph Flavius - Testimonium Flavianum (tento záznam má podľa všetkého vsuvky, ktoré v ňom pôvodne neboli - ako už bolo spomínané v predchádzajúcom komentári od Devils_PIMP)

3. záznam: Tacitus (115 n.l.) - záznam, ktorý hovorí o prenasledovaní kresťanov cisárom Nerom. Záznam je pomerne hanlivý ale potvrdzuje niektoré údaje o Ježišovi)

4. záznam: Pinius mladší (správca Bithynie) - vo svojej korešpondencii s cisárom Traninanom (v desiatej knihe týchto dopisov je hanlivý popis ľudí, ktorí uctievali Ježiša ako Boha)

5. záznam: Talmud - hanlivý ale opäť potvrzujúci zápis toho, že Ježiš konal zázraky a mal učeníkov. Židia ho v tomto dokumente označili za čarodejníka.

Iste by sa dalo nájsť aj viac záznamov, ale ako som už povedal, nie som historik z povolania a moja literatúra je žialbohu značne obmedzená. Už tak som tvojim komentárom venoval viac pozornosti, než si zaslúžili, lebo aj keby som ti tu "nakrásně" predložil 50 mimobiblických záznamov o Ježišovi, nič by to na tvojom postoji nezmenilo. Tak načo tá komédia, keď ja nestojím o to aby som ťa o čomkoľvek presvedčil a ty presvedčený ani byť nechceš?
přidáno 10.10.2012 - 20:10
komentářů52
1kor13: Pokud psaním o evangelistech nemáš na mysli víru a to přímo křesťanskou, tak bys měl vystřízlivět… Možná to pro tebe bude objev, ale evangelisté jsou vydáváni za autory bible – křesťanské bible. :-))
Když jsme u těch historických faktů, požádal jsem tě o deset mimoblických záznamů o Kristovi – největším člověku na Zemi - a ty, takový znalec dějin, jsi neodpověděl! Co si mám o tvých znalostech myslet? Že buď jsou stejně chabé jako ty moje, nebo že tím „tichem“ přiznáváš, že nejsou! A to je další indicie, že ta pohádka žije jen „svým vlastním“ životem. Ano, je ještě jedno vysvětlení tvého mlčení - že jsi nepochopil, co po tobě chci! Kterou verzi si vybereš?
přidáno 10.10.2012 - 19:58
komentářů52
Vladan: 1kor13: A jéjej ..náš Korinťan má horkou hlavu....no , tak nějak , já to vidím opět tak, že každý si na historii najde to svoje, to co zrovna vyhovuje jemu ..jen jsme se s Vladanem několikrát bavili o tom , že spoléhat se jen na sebe a svou rozumnost a tak je přímo satanovské , je v tom pýcha, je v tom sobectví ...žádná dávka pokory ...jen prosazování sebe v rámci jisté regulace, kterou schvaluješ , ale co kdybys schvaloval přísnější regulaci ? Pořád by ses považoval za dobrého člověka, jakož se i považuji já ..jen ty kladeš důraz na svůj rozum a já na svou víru ..ale nezbývá nám , než se domluvit a porozumět si a tolerovat se, protože nakonec jeden z nás prohraje a ať je to kterýkoliv, pak se radujme, neboť konečně objevíme tu pravdu , kterou hledáme ....:)
1|2|3|4|5|6|7|8|9|10|11

Chat ¬

- skrýt/zobrazit chat -


Poslední aktivity ¬


Nejčastěji komentující
v minulém měsíci ¬

A B C


Tapety na plochu ¬


Wallpapers

Wallpapers



Apple MacBook

Na skvělém Macbooku vám půjde skládání básní pěkně od ruky.

© 2007 - 2024 psanci.cz || || Básně | Povídky | Webdesign & Programming || PREMIUM účet za povídku