1841.gif
datum 05.07.2013
ying-yang 31, muž, Jindřichův Hradec
mailbox

komentáře uživatele komentáře k dílům uživatele :

všechny
přidáno 09.08.2013 - 22:01
komentářů4
Yana: Je to vlastně takový alternativní vývoj příběhu. Marika nebo tedy Eva (nyní Renné) ústav nezapálí nýbrž podlehne svodům perverzních ošetřovatelek, což ji navždy poznamená.
přidáno 09.08.2013 - 21:58
komentářů4
ten závěr s tlusťochem je bonus, jo, už jsem si všimla že píšeš dobře, requiem pro panenku trochu jinak
přidáno 08.08.2013 - 19:54
komentářů4
Líbí se mi ten odstavec s „Jsem kretén“, ten je takový vtipný.

Scéna ze záchodku je na můj vkus moc explicitně popsaná, takhle bych to rozhodně nepopsal. Plus za chlápka na konci, ten pobavil :D
přidáno 03.08.2013 - 16:40
komentářů1
desatero seriového vraha… hmmmm
přidáno 31.07.2013 - 22:51
komentářů6
Severak: Jo ale je to miniatúra sakra :)) takže to musí být miniaturní.
přidáno 31.07.2013 - 22:32
komentářů6
tohle by byl dobrý začátek (ale možná spíš konec) povídky
přidáno 31.07.2013 - 22:20
komentářů6
ŽblaBuňka: No já taky nevim. Je to miniatúra.
přidáno 31.07.2013 - 22:19
komentářů6
?
přidáno 31.07.2013 - 00:53
komentářů1
nevim no, na mě je tohle moc gore

nicméně líbí se mi pohotovost, s jakou Dana vymýšlí, kdo po Patrikovi může jít
přidáno 28.07.2013 - 18:06
komentářů1
Tahle hodně pobavila. Akorát kdybych tento námět zpracovával já, nechal bych to jako sci-fi.
přidáno 24.07.2013 - 19:47
komentářů3
Ronald Raegan neklamal a dovalil další »úchylárnu«. Nicméně ten konec cením všema deseti...
přidáno 20.07.2013 - 23:56
komentářů17
mannaz: Jo, s tím se dá souhlasit.
přidáno 20.07.2013 - 23:55
komentářů17
Ad feminismus – napiš úvahu a rozeber to podrobně.
Ad přerozdělování – uvědomuješ si, že sociální výdaje státu (podotýkám v širším slova smyslu, nikoliv jen sociální příspěvek) tvoří víc než polovinu státních výdajů? Nic proti zrušení vlečkového úřadu, ale bavíme se o úplně jiných cifrách. Rád bych slyšel reálný návrh.
Likvidace střední třídy – pozastavme se vůbec u pojmu střední třída. Kdo do ní patří? Učitel s 20 000 hrubého. Lékař s 50 000 žijící v paneláku v nájemním bytě 3+1? Dělník s 20 000 žijící ve vlastním rodinném domku oceněném na 2 miliony? Jaká kriteria definují střední třídu? Plat? Bydlení? Konto? …?
Pojmy levice a pravice jsou v dnešní době (možná záměrně, možná z neznalosti) používány zmršeně. (Tykej mi, jo?)
Děti – nevyvracím, je to otázka peněz, ale poplatná současnému nazírání na „odpovídající kvalitu“ života – dovolené, vybavení domácnosti… Srovnáno s minulostí ale vyznívá jednoznačně – člověk (minimálně v Evropě) si nikdy nežil v takovém blahobytu jako dnes.
Já jsem občas dokonce manuálně pracoval a umím si představit i práci na páse. Přesto tvrdím, že učitelství je nejhorší ze všeho, co jsem kdy zkusil. Ne fyzicky jako manuální dřina, ale psychicky. Ty si nejdřív zkus tak tři měsíce učit a pak něco říkej.
Pokud na tebe škola „nenechala žádný výsledek“, je otázka, je-li to vinou školy.
Problém různých „experimentálních“ škol je v tom, že v nich obvykle je zastoupena jen vybraná (experimentování nakloněná) skupina dětí (či spíš rodičů). Po zavedení úspěšného experimentu do široké praxe - obvykle selže.
Škola montessori - teorie hezká, praxe horší – hlavně ve třídách s 30 žáky. Jo, když dáš jednoho učitele na dva, tři žáčky, tak si to představit umím. Jinak jen s velmi nadanými.
přidáno 20.07.2013 - 22:22
komentářů1
Doporučený stránka před čtením tohoto: 4chan.org :D

Jinak to že nebylo v novinách nic je správně, to tak opravdu často při vraždách bývá.
přidáno 19.07.2013 - 17:08
komentářů17
Sleduji diskuzi (rozepři) pod tímhle článkem a nedá mi to, připojím se s tím, co snad trochu znám, nebo se mě to dotýká:

emancipace: Nevidím žádné tlaky na obsazování míst ženami, možná snad v politice, ale tu bych vůbec do toho netahala.
Je výborné, že se žena může realizovat v povolání, je výborné, že je tak i finančně nezávislá, to není nic špatného, nejsme přeci jenom vychovatelky a kuchařky. Ono je pěkné sedět doma se čekat na manžela a zahřívat rodinný krb - ale asi tak týden. Když přijdou děti, je fajn, když se oba rodiče podělí o péči, mám praktické zkušenosti s variantou 1) sedět doma, starám se jen já a 2) staráme se oba a musím říct, že při druhé variantě je otec méně ošizen o kontakt s dítětem a funguje to dobře.
Feminismus je pro mne extrémní a v současné době, podle mne, zbytečný povyk.

Finanční dostupnost rodiny mít dítě:

Jakmile někdo začne uvažovat, jestli se mu vyplatí pořídit si dítě, příliš ho nechce. Ano, sociální úroveň života s příchodem dětí klesá, ale to je prostě cena, za to, že se staráš o dalšího člověka. A viz emencipace. Pokud bude žena schopná si na mateřské přivydělat, pak to život rodiny usnadní.
Ale uznávám, že někdo je na tom finančně tak, že si dítě dovolit nemůže.

Školství: Chodila jsem do školy, obě moje děti chodí do školy, tak mám pár zkušeností.
Je to jako v každém povolání, jsou výborní pracovníci, průměrní a špatní. Zažila jsem opravdu strašnou školu sama u sebe, ale i tam se našli dobří učitelé a i tam jsem se toho dost naučila. Škola je nejen o přijímání znalostí, ale taky zkušeností s lidmi, systémem, hierarchií. A když se naučíš pracovat s mizerným systémem, jsi odolnější :-).

Teď třeba má dcera tak úžasnou, aktivní, chápavou, učitelku, že jsem z toho ještě teď vedle. A vůbec celá škola je hrozně fajn.

Takže neházet všechny do jednoho pytle :-).

Sexuální výchova: Starší dcera byla mnou poučena o principu sexu v jejích čtyřech letech (po jejích dotazech), přijala to, neděsila se toho a není nijak nemravná :-).
Mladší, se také zeptala (asi v 8 letech) a odpověď, ať jakkoli šetrnou, slyšet nechtěla. Takže tady souhlasím, že sex. výchova na škole může být problém, že se nedá měřit jedním metrem. Ale raději vidím, když jim informace řekne pedagog, než rodič blbec (i takový jsou rodiče).
přidáno 19.07.2013 - 16:21
komentářů17
Co se týká emancipace či feminismu tam opět tu je tajný nepřítel, který má tendenci uměle vyvyšovat postavení žen ve společnosti. To postavení je dnes už více než rovnocenné. (viz kvóty) a na druhé straně je dnešní žena, já si myslím, že je i pro ni samotnou natož pak pro celou naši společnost velká škoda (sami ženy jsou tím nejvíce poškozené) že ony opustily své ženství (rodina děti) a opustily to z několika důvodů. Jedním z důvodů je ekonomika, kariéra.

Na chybném přerozdělování + mnohamiliardových krádežích a plýtvání nic měnit nebudu. Každý dluží 151tisíc á na vině je skupina zločinců, kteří řídili (neřídili) stát. Prvním krokem by byl důsledný audit teprve na jeho výsledku se přijme rozhodnutí, které výdaje osekat. (například existence vlečkového úřadu, který stojí desítky milionů)

Co se týče mého přání na neexistenci peněz ano je to jen přání. Zase budu tvrdit, že finančnictví v takové formě, v jaké je dnes, více lidem škodí než prospívá.

jsem toho názoru, že ze zákulisí ovládaní politici záměrně likvidují střední třídu společně s rodinou“ – totální nesmysl. - nemůžu souhlasit. Jistě jde o teorii, nicméně je zcela jasné že ať už záměrně či ne přesně tohle ty všechny reformy po světě dělají.

Nerad rozlišuji mezi levicí a pravicí to já osovbně nesnáším. Souhlasím, že současná (bývalá) vláda nemohla být řazena mezi tu vámi míněnou pravici.

Otázka dětí
Víte ano zase na jedné straně zlenivělí a zdegenerovaní příslušníci bílé rasy, kteří opravdu do určité míry žijí v blahobytu. Na druhou stranu je to u většiny lidí otázka peněz to mi nevyvrátíte. Nižší příjmy na mateřské atd.

brát dvacet tisíc hrubého mi pro začínajícího učitele příde málo (v ideálu) ale hodně ve srovnání s ostatním pracujícím lidem. To co učitelé dnes předvádí nemá tuto cenu.

Mají 2 měsíce prázdnin a za nic. „ – za tohle bys zasloužil dostat přes držku! Zkus si pár měsíců učit a pak se teprve uvidíš! Ty prázdniny mají těžce zasloužené. Ti jejich „nicnedělání“ je psychicky tak náročné, že si to neumíš ani ve snu představit.

NASRAT to vy nemáte ponětí, jak je vyjebáváno s pracujícím člověkem. Dva měsíce jsou zasloužené ne nene nesouhlasím. Učitelé si ty dva měsíce válí prdel to si myslím. A to o té flákárně na ostatních místech to už beru jen jako zhovadilou urážku všech pracujících.

Kritizovat něco, co sám neznáš, je idiotština!
Já znám moc dobře tu velkou dřinu těch 45 minut, netvrďte mi, že je to dřina. Zkuste si jít na těch 45 minut na pilu ke strojům to zažijete dřinu! A na rozdíl od školství po sobě i zanecháte nějaký výsledek.

Nechť se ve školách přikládá důraz na umění, nechť se každý učí to, co chce..“ – kde žiješ? Na Marsu? Na to snad ani nemá cenu odpovídat. Česko by se stalo národem umělecky založených idiotů!

Výsledky ze škol, které na to jdou jinou cestou ale hovoří o něčem jiném. Teď jde o to udělat to ve velkém ovšem chce to zároveň i změnu ve všech společenských odvětví.

K té sexuální výchově, znovu budu trvat na tom, že rodiče by měli mít možnost říci ne na tohle své děti do školy pouštět nebudu. Budu trvat na tom, že to jak vypadá sexuální výchova dnes je škodlivé a odporné.

K tomu konci poznamenám že znovu nesouhlasím. Žák je zbytečně zatěžován a deprimován.

Podle mě obecně neexistuje lepší způsob, jak učit. -existuje například na školách tipu montessori.
přidáno 18.07.2013 - 23:12
komentářů17
> Jsme na rozcestí dějin.
Myslím si, že tenhle názor zastává každá generace v dějinách.

Jinak co se týká vyznění článku, souhlasím s tím, že asi bude třeba nějakého většího průseru, aby se věci daly do pohybu a do pořádku. S čím však absolutně nesouhlasím je volání po osvícené diktatuře. To je cesta do pekla! Já bych rozhodně žádný průser umělě nevyvolával. Kulturní revoluce stačila jedna.

Co se týká strachu z islámu: Myslím si, že je to dáno hlavně tím, že křesťaství už není tak absolutně příjmané. Říká se, že příznakem postmoderní doby je, že neveříme sami sobě (a to není moje myšlenka). Možná ano, ale otázkou zůstáva, jak tedy sobě věří různí muslimové a číňané? Domnívám se však, že kulturu pochybování přinejmenším naši intelektuálové a internetové vtipy (kterým není svaté opravdu nic) šíří docela zdárně, takže se není třeba bát ničeho menšího než pochybností o pochybnostech.

Na závěr tedy provedu takovou malou postmoderní lest, budu citovat anglického básníka Johna Donneho:

„A proto se nikdy nedávej ptát, komu zvoní hrana. Zvoní tobě.“
přidáno 18.07.2013 - 21:08
komentářů17
Zase jsme narazili na tvoje zjednodušování a nepřesné vyjadřování. „emancipace došla do fáze zvráceného feminismu“ – nevím, kde žiješ, ale kolem mě je „zvrácených feministek“ naprosté minimum. Dost je tu ale (zdravě) emancipovaných, nezávislých žen. Co kdybys v nějaké další úvaze rozebral, jaký rozdíl je podle tebe mezi „zdravou emancipací“, feminismem a zvráceným feminismem? Jak by měla vypadat „správná“ žena?
„chybné přerozdělování“ - to je jen otázka pohledu. Pokud tvrdíš, že peníze nechybí, tak jistě dokážeš napsat návrh, kde bys vzal peníze na podporu rodiny a zdravotnictví = jak jinak bys je přerozdělil.
„moc bych si přál, aby peníze a ekonomiky neexistovaly.“ – to je nesmysl, jako by sis přál, aby neexistoval vzduch. Přát si to můžeš, ale jsou to „jevy“, které vznikly zároveň se vznikem člověka rozumného (alespoň tak se tento druh jmenuje). Bez peněz (nebo něčeho obdobného) by neexistoval obchod – a rázem jsme ve středověku, kde byly jednotlivé usedlosti „samozásobitelné“. Ekonomika je obecné označení. Můžeme třeba hovořit o ekonomice Říma (antika)…
„jsem toho názoru, že ze zákulisí ovládaní politici záměrně likvidují střední třídu společně s rodinou“ – totální nesmysl. Střední třídu i rodinu likvidují levicové zákony, které přijímá naše levice i „pravice“. Ta „pravice“ to nedělá to naschvál, ale Češi jsou v absolutní většině orientováni nalevo, opravdu pravicová politika tu nemá naději.
„V dnešní době ale nejde mít děti nejde to pro dobrých 80% lidí.“ – pěkná ptákovina. Ne, že by to nešlo. Nikdy v historii se lidé neměli tak dobře po stránce zabezpečení jako dnes. Myslíš si, že děti nemůžeš mít, aniž bys měl auto? Mobil? Televizi? Aniž bys jezdil na dovolenou? Minimálně 80 % lidí má auto, mobil, televizi…, tak proč by „nešlo“ mít děti? Změnila se mentalita lidí, chtějí si „užít“ život, něco vidět… a ne se točit kolem plotny a záhumenku jako dřív. A opakuju, mnohdy ti nejméně majetní, ti, u kterých by se dalo přijmout, že si nemůžou dovolit mít děti, jich mají nejvíce. Není to v majetku!
„školství je takové jaké je to jest škodlivé záměrně“ – nesmysl. Školství je tak kvalitní, jak kvalitní jsou učitelé (což lze ovlivnit) a žáci (což nelze ovlivnit). Jasně, že je školství špatně placené! Všichni učitelé jsou vysokoškoláci- a jít jako vysokoškolák pracovat za 2/3 průměrného platu znamená mizerné ohodnocení! Jo, jsou lidé ještě hůř placení. Prodavačky, uklízečky… Nediv se, že kvalita učitelů klesá na jejich úroveň! Když uklízečka vystuduje pedagogickou fakultu, tak si polepší. Proč myslíš, že jsem já odešel ze školství? Učil jsem rád, ale mimo školství mám příjem skoro dvojnásobný.
„nedělají nic. Mají 2 měsíce prázdnin a za nic. „ – za tohle bys zasloužil dostat přes držku! Zkus si pár měsíců učit a pak se teprve uvidíš! Ty prázdniny mají těžce zasloužené. Ti jejich „nicnedělání“ je psychicky tak náročné, že si to neumíš ani ve snu představit. Já jsem prošel po odchodu ze školství několika profesemi u různých firem a můžu prohlásit, že proti učení, je to všude úplná flákárna! Kritizovat něco, co sám neznáš, je idiotština!
„Nechť se ve školách přikládá důraz na umění, nechť se každý učí to, co chce..“ – kde žiješ? Na Marsu? Na to snad ani nemá cenu odpovídat. Česko by se stalo národem umělecky založených idiotů!
Alkoholici byli mezi učiteli vždy, jde o to kolik - jestli procento alkoholiků převyšuje průměr ostatní populace (i když při té psychické zátěži by se tomu ani nedalo divit).
„Nemohu podporovat něco, kde se děti učí natahovat na umělého čůráka kondom“ – Hmm. Že muži mají penis, co je to erekce a ejakulace a oplodnění, to se učit můžou? Nebo stačí vyprávět o motýlech a kytičkách?
To video má přes dvě hodiny? Kouknul jsem se na začátek a hádám, že zbytek je o tom, jak je školství špatné a neefektivní. Ano, je to tak. S tím souhlasím. Ale přesto se ho zastávám. Proces výuky je záležitostí učitele (představitele systému) a žáka. Učitel i žák jsou originální subjekty. Velice často si nejsou psychologicky blízcí – jejich interakce (učení žáka) je tím těžká. Není čas (a hlavně peníze na další učitele) věnovat se individuálně všem. A hlavně, ti vyučované subjekty neví, čím v budoucnu budou (chtějí být) – co se mají učit, co vlastně budou potřebovat. Máš tu příliš mnoho neznámých – pokud nechceš „násilím“ určovat budoucí profese už od dětských let. Proto se ve školách učí obecné vědomosti, přehledy a sumy znalostí, aby později každý mohl na určitou část navázat (využít ji). Já jsem třeba technicky zaměřený, nevím, co bych dělal na škole, která učí hlavně umění (lze umění vůbec naučit?). Podle mě obecně neexistuje lepší způsob, jak učit. Samozřejmě můžeme měnit metody a formy, různě experimentovat..., ale podstata – že učíme jakési nespecifikované základy se nezmění. O tom, že kvalita učitelů (na všech stupních) klesá, protože tam jdou hlavně ti, kteří se nedostanou na „lepší“ školu jsem už psal.
přidáno 18.07.2013 - 16:09
komentářů17
Vladan: Přílišnou emancipací mám na mysli feminismus. Dnešní emancipace došla do fáze zvráceného feminismu. A samozřejmě neviditelné ruce, které napomáhají a které oddalují ženy od jejich přirozených úkolů.

Ano stát peníze nevyrábí (viz FED). Nesouhlasím, že peníze chybí. Že chybí ve zdravotnictví a jinde, kde jsou potřeba. Jde jen o chybné přerozdělování a plýtvání. Jistě nebudu z tvé strany pochiopen ale jsem toho názoru, že ze zákulisí ovládaní politici záměrně likvidují střední třídu společně s rodinou. Nevím konkrétně jak z toho ale moc bych si přál, aby peníze a ekonomiky neexistovaly. Myslím, že doba, kdy peníze člověku více pomáhaly něž škodily je pryč. A k čemu jinému tu peníze a politika jsou než proto, aby dělaly život člověka snadnějším?

Samozřejmě že nepostačí zvýšit nějaké směšné porodné. V dnešní době ale nejde mít děti nejde to pro dobrých 80% lidí. Na druhou stranu jistě jsme totálně zdegenerovaní a ani nám o děti nejde.

Jasně že jinde je školství ještě horší ale já se ptám, proč nemůže být lepší tady. A zase jistě ti budu znít jako pošahaný konspirátor ale jsem toho názoru, že školství je takové jaké je to jest škodlivé záměrně. Nechť se ve školách přikládá důraz na umění, nechť se každý učí to, co chce (ne nezvrhlo by se to v anarchii).
Proč je tak důležité správně podtrhávat (vlnky, tečka čárka, tři tečky a dvě čárky) různé větné členy. Není. Celý model školství je o soutežení ne o spolupráci. Jde o to děti deprimovat na celý život.
sex. výchova
Nemohu podporovat něco, kde se děti učí natahovat na umělého čůráka kondom. (naštěstí jsem tomu sám nebyl vystaven ale znám to z jiných škol)
Pak ke školství. Školství je nutné brát v první řadě jako poslání. Špatně placené? Nenávidím když tohle učitelé říkají. Mají se daleko lépe něž běžný pracující a nedělají nic. Mají 2 měsíce prázdnin a za nic. Nemohu se k tomu blíže vyjadřovat protože bych se rozčílil a to nechci.

Dnes tam jsou i alkoholici.
1|2|3|4|5|6|7

Chat ¬

- skrýt/zobrazit chat -


Poslední aktivity ¬


Nejčastěji komentující
v minulém měsíci ¬

A B C


Tapety na plochu ¬


Wallpapers

Wallpapers



Apple MacBook

Na skvělém Macbooku vám půjde skládání básní pěkně od ruky.

Ostružina

Zábavný blog plný fotek nejen o bydlení, dekoracích, zahradě.

© 2007 - 2024 psanci.cz || || Básně | Povídky | Webdesign & Programming || PREMIUM účet za povídku