1720.gif
datum 25.02.2013
ying-yang 58, žena
mailbox

komentáře uživatele komentáře k dílům uživatele :

všechny
přidáno 10.03.2013 - 23:22
komentářů6
Napsat báseň o štěstí je kumšt.
U mne máš plus za to, že jsi se o to pokusila.
přidáno 10.03.2013 - 21:35
komentářů4
No, opravdu si byla na dně, je to vidět...tak jsi se z toho vypsala, ale nějak ne moc do hloubky, si myslím...takže nevím, jestli ti to ulevilo tenkrát, no snad ano. Nicméně ono je to i jako ta deprese podané moc všedně... tu hrůzu to vůbec nepodtrhne. Nu nic. :-))) Jak říkáš, už je postarší... tak se spíš budu těšit na nějaké novější a lepší. :-)
přidáno 09.03.2013 - 20:13
komentářů6
Text by potřeboval předělat.
přidáno 09.03.2013 - 11:07
komentářů6
Nemá být v předposledním řádku " v " bohatství ?
nebo v klidu žít ? ...možná se pletu, promiň.
No, co k tomu, pravdu podle mne mají všichni dole pode mnou...je to úvahovka, ale takové zrovna já miluji...je to stručné, jásné , výstižné a zároveň si tam může každý naasociovat, co zrovna mu proudí v hlavě :))) ale hlavně , mě tvá báseň uklidnila...dala jsi nám(mi) kus sebe...a to je cenné, pro mne cennnější, než cokoliv na světě - dokonce i než to bohatství :)))
přidáno 09.03.2013 - 10:48
komentářů6
Tak tohle je bomba není na tom nic probírat
přidáno 09.03.2013 - 10:45
komentářů3
Máš moc krásné básně zda jsou tam chyby nato nedívám se, jednou se mi to líbí a vždy líbit bude, každá báseň tvá mi řekne moc o synovi a o tobě.
přidáno 09.03.2013 - 10:09
komentářů6
Zdravím, musím se přiklonit z větší části k Vivian, také mi to přijde jako úvahová pocitovka, která postrádá trochu více obrazů, obratů, možná nějaká ta metafora by neuškodila, ale celkový dojem to přesto zanechalo dobrý. Ale jak říká Vivian, spíše dojem z autora, než-li z básně jako takové.

Když jsem si to četl, tak mě hned napadlo, že by mohla být třeba v čítankách, nebo ve slabikářích, aby sloužila jako poselství dětem, i když proto by bylo lepší, aby člověk měl po přečtení té básně spíše trochu pocit štěstí. Takto je ten pocit takový, že štěstí je vlastně na nic :-).
přidáno 09.03.2013 - 09:50
komentářů6
Tak já jako vždy řeknu to, co cítím.
Jak už jsem zmínila jednou, z tvých básní jde energie, ale to bude tím, že půjde prostě celkově z tebe. Je to cítit v těch básních, což je zajímavé. Tím vytvoříš takovou vzdušnou omáčku, která něco sděluje lidem. Ale spíš mám lepší pocit z toho vjemu, který jde z tebe, než z té básně jako takové. Jen popisuješ štěstí, tak jak ho vidíš, je to spíš úvaha než báseň a s těmi rýmy to není moc dobré, co naplat. Takový mám pocit, že je to prostě úvaha a popis jistého pocitu. Možná by bylo lepší ho popsat nějak barevněji, aby člověk po přečtení také cítil trochu toho štěstí. Navíc štěstí nepřichází, to si musí každý vytvořit sám v sobě samém, myslím.
Tož tak.
přidáno 08.03.2013 - 19:28
komentářů3
Vím přesně co myslíš, ten pocit že dneska slunce nejen svítí ale i hřeje
přidáno 08.03.2013 - 09:13
komentářů4
pocit jemný, jako umělecký text je to slabší
přidáno 08.03.2013 - 07:16
komentářů3
měla jsem nejprve dojem, že vyznáváš lásku někomu, koho již znáš, kdo je tvým nebem i slunečním paprskem.. ale máš pravdu, nic v životě není jistého, a lásku musíme stále hledat, objevovat..
přidáno 04.03.2013 - 22:55
komentářů4
Pěkné a co přání se ti aspoň splnilo, věřím, že jo.
přidáno 04.03.2013 - 22:52
komentářů6
To je doopravdy nádherné při čtení se i mě srdce zastavilo a cítil jsem s tebou, tak jak bych v tom okamžiku stál vedle tebe.
přidáno 03.03.2013 - 20:59
komentářů4
Jo, toto není špatné, má to takový dobře vesmírný náboj. (ten postgalaktický syndrom se tu nějak rozrůstá, hurá!)
Snad mi jen vadilo hned v prvním odstavci to zázrak stal. Dle mě je ten slovosled zbytečně přehozený, klidně bych tam dala přirozenější "stal zázrak". Došlo mi potom, že je to z důvodu toho rýmu, ale nemyslím si, že by ta změna nějak výsledný dojem rušila. Nechci samozřejmě po tobě, abys to měnila, jen říkám svůj dojem. :-) Jinak se mi to v té jednoduchosti líbí. Má to určitou vnitřní sílu, kterou neumím pojmenovat. Což je super, protože to každý v básních podobného typu nemá a pak to působí všedně nebo neumětelsky, ale tady toto mi přece jen dává dobrý dojem a pocit. Takové mocné, řekla bych. Podivné. Donutilo mne to přemýšlet o lidech a jejich psaní.
přidáno 03.03.2013 - 20:40
komentářů4
:))
přidáno 03.03.2013 - 14:01
komentářů6
Janubalinka není podle mě u básní dlouho, a pro mě je důležité, to , že se jí básně zalíbily , že je konzumuje a pokouší se skládat a řekla bych, že pokud má nadání, pak zvládne i Viv levou zadní :))))
Nechci kamenovat a nebudu...kdo jest bez viny...
No, ale já tuto situaci zažila sama se sebou...vím, že banální slepák je kolikrát boj o život, a když jsem se probudila z těžké oprerace už prasklého , tak sestry stály u postele a něco si šeptaly, pak jedna odběhla a přišel i dochtor a já věděla, že pokud si někdo před pacientem něco šeptá, tak to není v pořádku, zneklidnila jsem , a uviděla, že hodně krvácím z rány ....což je vystrašilo, ale jsem tu a jsem dokonce matkou, což Vivi ještě není - jsou situace, kdy je komu prd do toho, jakou to má hodnotu, nebo ne, největší hodnotou je to sdělení :))))

ano, napíší a klidně se pod to třikráte podepíši, že je krásná ....a je od srdce a to je desetkrát cenější, než umělecká hodnota...nebo než hledání v tom hmtatelných kvalit :))
přidáno 03.03.2013 - 10:48
komentářů6
Hm, popis situace, stavu, základ. lze "jakkoliv" předělat. I takhle vypadá (pro mě) zajímavě
přidáno 03.03.2013 - 08:18
komentářů6
Ach jo, to je zase takové lehké citové vydíráníčko, že?? No, je super, že se syn probudil :-)) Dostal novou šanci, kterou si určitě zasloužil.
Teď bez emocí k dílku... chápu. Chápu proč je to napsané tak jak to je, ale dle mne to není báseň. Má to hodnotu lidskou, a tvojí životní, to nepopiratelně. Může to dát i naději, prostě zázraky se dějí a je to dobře, i když s sebou mockrát nesou i těžké věci. Jen ta umělecká hodnota prostě není, ale to se nedá nic dělat, on to nebyl záměr, napsat veledílo, prostě je to výpis pocitů z hodně silného pocitu a náročné doby.
Ono je těžké toto komentovat, protože kvůli něčemu takovému se automaticky čeká pozitivní reakce, protože kritizovat něco takového je necitelné, ale myslím si, že jsem to napsala celkem srozumitelně. Jak říkám, hodnotu to má pro tebe a pro život, určitě i pro mnoho lidí, kteří s tebou budou soucítit a kteří nehledí na tu "kvalitu". Dle mne to prostě báseň není ani když tam vložíš ty rýmy, je to prostě popis situace. Smutný i šťastný zároveň. Ta anotace je prostě nešťastná, no... nevím, mám pocit, že některé inormace je nepatřičné šířit (nemám co říkat, sama se na internetu odhaluji víc než je zdrávo, ale k básním jsem se naučila nic neříkat, ono je to lepší). Nemám ráda, když jsem pod tlakem autora. :-) Chci si prostě jen číst a ne být pro někoho psychiatrem... (i když to taky leckdy není pravda) :-))) No, takže asi tak. Za tento komentář mě možná mnozí ukamenují, a já jim klidně ráda zopakuji, jak jsem to myslela - nikoliv zle.
přidáno 02.03.2013 - 22:03
komentářů6
Hlavní je, že se vrátill. Pěkná báseň
přidáno 02.03.2013 - 17:39
komentářů6
...vrátil se...díky Bohu...
1|2|3|4|5
»jméno
»heslo
registrace
» narozeniny
Peter.Bell [13], tulislečna [11], Witch of Darkness [10], Gabriela [9], Samuel Rain [9], Barbora [9], ježek [8], Vojta Frajer [6]
» řekli o sobě
pocitová řekla o Delivery :
mam tě ráda!! a sem hrozěn ráda, že sem si tě přečetla někdy už strašně dávno na literu a teď tě čtu dál...hlavně seš ale skvělá slečna, co mi pomáhá a že tu seš, je dobře. a zasloužíš si úplně nejskvělejší život, a ty ho budeš mít, určitě.....seš to přece ty teress :)
TOPlist

Chat ¬

- skrýt/zobrazit chat -


Poslední aktivity ¬


Nejčastěji komentující
v minulém měsíci ¬

A B C


Tapety na plochu ¬


Wallpapers

Wallpapers



Apple MacBook

Na skvělém Macbooku vám půjde skládání básní pěkně od ruky.

© 2007 - 2024 psanci.cz || || Básně | Povídky | Webdesign & Programming || PREMIUM účet za povídku