215.gif
datum 15.01.2008
ying-yang 35, muž, Žilina
mailbox

komentáře uživatele komentáře k dílům uživatele :

všechny
přidáno 15.01.2021 - 17:12
komentářů2
Na jedné straně oceňuji, že se tímto tématem zabýváš, ale na druhé straně mi připadá, že jakkoliv (podle svých stránek) prosazuješ originalitu ve fantastické tvorbě, zrovna tomuto článku výrazná originalita poněkud schází (originální jsou tam nanejvýš ty příklady, ale názory určitě ne). Je to esej složená z rad, které se běžně vyskytují na přednáškách a v učebnicích pod označením „tvůrčí psaní“. Jediné, co mně tam potěšilo, byl postřeh, že je prospěšná vícevrstvost (ačkoliv já se přikláním k myšlence otevřeného díla podle Umberta Eca, která de facto znamená vícevrstvost všech složek díla, ne jen hlavní postavy).

Na textu mi nejvíc vadí to, že vede spisovatele k zaměření se na masy a masový vkus a tvorbu masové zábavy. Jednak proto, že mě taková díla často neoslovují, a jednak proto, že je jich příliš mnoho a neustále jich přibývá, takže spisovatel, který se je bude snažit psát, bude jen „nosit dříví do lesa“ a přetlačovat se o prostor na trhu s jinými spisovateli. Můj názor je, že spisovatel, ať už píše dílo sám pro sebe nebo pro někoho dalšího, by se měl zaměřovat spíš na účel svého díla a na neuspokojenou poptávku, tedy psát díla, která uspějí v oblastech, kde se stávající díla nehodí a nefungují. Jsem přesvědčen/a, že slavná díla, která uvádíš, jako Harry Potter či Pán prstenů, uspěla právě proto, že dobře zapadla do neuspokojené poptávky, která se ukázala nečekaně velká. Ale i malou neuspokojenou poptávku má smysl zaplňovat.

Paradoxně i x-tý klon už dávno známé postavy může stačit, pokud bude mít něco, co mu umožní uspět tam, kde ta známá postava i všechny její předchozí klony selhaly.
přidáno 19.08.2014 - 22:49
komentářů66
Je to každého věc.... Já být těd těhotná, tak si to taky nechám vzít...
přidáno 27.01.2014 - 19:48
komentářů66
Jde o vyhraněné otázky, závažné téma. Rozhodnutí je na každém jedinci. Možná někoho probíhající diskuse pozitivně ovlivní.
přidáno 25.09.2012 - 03:32
komentářů3
Líbí,zakládám...k pitvě se vrátím později ;)
přidáno 25.07.2012 - 21:47
komentářů66
nikomu bych nic neradila. Bohu díky, že nejsem zvíře!
přidáno 25.07.2012 - 21:09
komentářů66
Když se zvířeti narodí potomek, o kterého se nemůže z důvodů nedostatku potravy nebo nedostatku sil starat, jednoduše ho sežere nebo odvrhne.
Díky Bohu medicíně, která vymyslela potraty. O to méně dětí v popelnicích. O to méně dětí bez řádné péče. O to méně dětí trpících hlady. O to méně dětí bez řádného domova. O to méně dětí bez milujících rodičů.

Jen idiot může právně nutit ženu přivést na svět nechtěné dítě. Má-li zvíře ve svých přírodních zákonech a v morálce právo připravit o život své narozené mládě, než jej nechat trpět hlady a zajistit mu tak předlouhou smrt, proč by neměla mít žena právo připravit se o něco, co je zatím pouze polotovarem?

Ne, plod necítí. Nepřehánějte. Příroda je zařízená tak, jak je, a pokud dává možnost samovolným potratům, nevidím problém v mechanických.

Ostatně, raději se podívej na fotky telat na jatkách. To jsou žijící, myslící, cítící bytosti s duší. Bohužel si příliš života neužijí. Neper se za potrat, co nezakusil příchuť kyslíku. Je mu to fuk. Proboha, NEVÍ, že mu někdo ubližuje. Kdo by to mohl vědět? Nestartuje snad duševní život bytosti až po nádechu? Jak by mohl tedy plod cokoliv cítit, když ještě nenabyl duševního života?

A něco pro odlehčení - dámy, měly by jste přestat polykat sperma, to je taky vražda! :D Představte si ty milióny miminek, které z toho mohla vzniknout!
přidáno 04.07.2012 - 23:34
komentářů3
Já jsem napsal že Ježíš byl vědoucí? Sakra,jak to vím? Už taky píšu kraviny jak nějaký dogmatik! Co byl Ježíš-jestli vůbec byl,samozřejmě nevím,ale ten zbytek,pod ten se podepíšu znovu.
přidáno 09.06.2012 - 10:09
komentářů66
rigpa: K tomu Tvému komentáři.
Mně vychovávala celý život jenom matka a nemyslím si, že bych kvůli tomu měla zkažený život.
přidáno 09.06.2012 - 10:07
komentářů66
Nebudu si pročítat všechny tyhle komentáře. Přečetla jsem si prvních pár a zase jsem se usvědčila v tom, že sjme prostě hrozní primitoivové.
Muž se ženou, kteří nemají peníze, miminko by si přáli a budou mít alespoň trochu rozumu, půjdou na potrat. Do dnešního světa není možné porodit dítě, když nejsi předem zajištěný.
Když si chce člověk užívat bezstarostný život a chce být bezstarostný a jednoduše ty spratky nesnáší... ať jde na potrat.
Babyboxy jsou super věci, ale pokud máš možnost si ten plod nechat vzít, a nepřidávat na svět jenom další mimino bez pravých rodičů, tak to prostě udělej...
Každej má svůj život a nemůžete se řídit pravidly, které jen VÁM přijdou morální... Pro někoho, kdo je vegetarián, greenpeace je zase vražda krav.
Pro někoho je vražda "dítěte" ještě nenarozeného. Tak jako tak... vegetarián si vyírá svůj úděl sám a matka, která o dítě nestojí si ho také vybírá sama - a to je správné. Lepší, aby se to mimino nenarodilo, než aby ho za pár let zasedla, udusila, uškrtila, mučila ho nebo jinak poškozovala, zavraždila.
přidáno 07.10.2011 - 14:26
komentářů66
zajímavá diskuze. Mám jen jednu drobnou noticku k tomu, že géniové se rodí a zločinci vychovávají. V Americe byl potrat povolen v polovině minulého století a v následnosti začala klesat kriminalita. Můžete sice argumentovat, že to spolu nemusí souviset a tak dále. Nicméně je faktem, že tento pokles byl v různých státech fázově posunutý v závislosti na tom, jak se postupně legislativa uvolňovala. Empiricky je tedy opravdu potvrzené, že uzákonění potratů snižuje kriminalitu a tedy dítě, které by šlo na potrat je částečně předurčeno k cestě zločinu. Samozřejmě, že tak nemusí skončit.
Co tím chci říct je, že rodiče se rozhodnou pro potrat z určitého důvodu. Spokojená žena nebude chtít potratit. A to se podepíše jak na výchově dítěte, tak na něm samotném...
přidáno 07.10.2011 - 13:57
komentářů66
Všeho s mírou. Důležité je, aby na počátku byli oba dva pro to, aby měli dítě. Pokud jeden z nich pochybuje, nemá to cenu. Oba dva musí přijmout zodpovědnost, ať se děje, co se děje. O to děcko se musí v budoucnu postarat oba dva. Jinak tomu děcku zkazí celý život..
přidáno 22.07.2011 - 12:54
komentářů66
Nesouhlasím. Rozhodně ne, já bych nenechala své dítě trpět, celý život, nenávidělo by mě a já bych ho chápala.
přidáno 09.07.2011 - 14:52
komentářů3
Ježíš nebyl věřící,Ježíš byl VĚDOUCÍ. Vědet a věřit,to je obrovský rozdíl. Víra,to je pouze druh mentálního průjmu..
přidáno 28.05.2011 - 20:32
komentářů66
...lepší být nenarozen, než žít nemilován svůj neživot s nezdravím...
přidáno 23.10.2010 - 11:33
komentářů66
čistá pravda....
přidáno 11.07.2010 - 22:33
komentářů66
Takéto otázky neriešim.

Asi takhle, dnešek se s dobou, kdy se narodil Beethowen vůbec nedává srovnávat, proto je ten příměr poněkud neadekvátní. Za druhé potrat nepotrat, pokud tomu nedokáže dotyčná sama předejít nebo jinak zabránit, je jen a jen na ní, jak se rozhodne a jak svůj úděl ponese. Asi si řeknete, že jsem cynik - možná.

Pokud jde o to, jestli je to jen otázka ženy, tak s tím rozhodně nesouhlasím. Otec má na dítě stejně tak velký nárok jako matka a pokud se oba dva neshodnou zda potrat ani nebo ne, tak je to problém.

Je dle mého názoru každého zodpovědnost, zda na svět přivede nový život, nebo ne. Pokud tak učiní, měl se snažit z toho svého výtvoru udělat něco, co bude světu k prospěchu (výchova).

Těžko je dneska moralizovat, když lidé dávno ztratili povědomí o tom, co je to zodpovědnost za někoho jiného než za sebe.
přidáno 11.04.2010 - 09:46
komentářů66
Civilizace vymírá i díky potratům.
Za prvé: Žena by si měla sama rozmyslet, jestli chce otěhotnět už před souloží (v odbě antikoncepce jsou nechtěná těhotenství pouhým důkazem nezodpovědnosti)!
Za druhé: Pak i narozené dítě by nemělo být považováno za člověka neb se stále vyvíjí!!
Za třetí: lidstvo se povraždí navzájem v honbě za pouhým libidem!!!
Za čtvrté i páté: Potvrzuje třetí bod.
Dělejte si dobře a vražděte dál, je to vaše volba.
přidáno 17.04.2009 - 16:34
komentářů1
Pěkné atmosferické počtení, jenom ten konec mi moc nesedl.
přidáno 13.01.2009 - 15:54
komentářů1
Je to tak :)
přidáno 03.08.2008 - 15:15
komentářů3
Žilina jedéém, fajna baseňka.
1|2|3|4|5|6

Chat ¬

- skrýt/zobrazit chat -


Poslední aktivity ¬


Nejčastěji komentující
v minulém měsíci ¬

A B C


Tapety na plochu ¬


Wallpapers

Wallpapers



Apple MacBook

Na skvělém Macbooku vám půjde skládání básní pěkně od ruky.

Ostružina

Zábavný blog plný fotek nejen o bydlení, dekoracích, zahradě.

© 2007 - 2024 psanci.cz || || Básně | Povídky | Webdesign & Programming || PREMIUM účet za povídku