nobody
datum 15.06.2012
ying-yang 66, muž, Česká Lípa
mailbox

komentáře uživatele komentáře k dílům uživatele :

všechny
přidáno 02.10.2012 - 23:19
komentářů33
taron: Momentálně se pracuje na znovuzrození mamuta - technologie stejná: najde se buňka mamuta s nepoškozenou DNA a přenese se do vajíčka slonice. Pokud se to podaří, bude následujícícm krokem (samozřejmě kromě daších prehistorických potvor) narození neandrtálce.
přidáno 02.10.2012 - 20:24
komentářů33
Vladan: A ještě jsem přemýšlela nad tím , jak máš krásně středověk zasazený do budoucnosti ....to jsou potom zajímavé zmatky......

jo , Zorik má asi pravdu, fytoobory to mají asi v leččems jednodušší....ale bohužel i nevěřící si postavili člověka na nejvyšší místo mezi živými tvory , pak by se tedy jako nejvyspělejší měli chovat a měli by lidské embrio chránit a nedělat s ním hokusy pokusy....a asi já osobně bych byla i velmi opatrná i u zvířat ...
přidáno 02.10.2012 - 19:55
komentářů33
Povídka se mi líbí. Mám ráda podobná témata.

Jinak, etika.. To je věc.. Fytoobory se shodují, že jsou velmi rádi za rostliny, protože nemusí řešit kupříkladu usmrcení. A jak to správně provádět a kdy je to etické a co já vím.. Vznikají prý o tom hádky na světových konferách (i genetických)..
přidáno 02.10.2012 - 19:41
komentářů33
Jo,to se mi líbí takový sci-fi horor,s pravdivým základem..jo,dobře se to četlo.
přidáno 02.10.2012 - 17:18
komentářů33
Vladan: Sám píšeš, že se ti to moc nezamlouvá...nezamlouvá se to nejen věřícím ,ale i nevěřícím...co ti mám na to odpovědět ? Když se na to podívám....máme my lidé právo dělat tyto experimenty ? Není to znehodnocení lidského vajíčka , které se nemůže bránit ? Lidské vajíčko, je- li oplodněné by se mělo vyvíjet v lidské matce...prostě věci proti rozumu a přírodě a proti morálce mi docela nejsou po chuti ...je potřeba se na věc dívat s nadhledem a jistou morální rezarvovaností ....aby vše co děláme , mělo kladný vliv....dávat dítě do krávy ? Mě to připadá hloupé a jestli by křesťané neupalovali ? Co ti mám na to odpovědět....přece dávno víme, že ti ve středověku si jen na křesťany hráli..ti ,co byli u moci a ti co zneužívali svou moc....to nebyli praví věřící, to byli lidé , co jen využili situaci ve svůj prospěch....to s vírou nemá co společného ...
přidáno 01.10.2012 - 22:32
komentářů33
taron: Seš si jistá, že dnes by se to nemohlo stát? Že ti "správní" křesťané jsou "už" natolik tolerantní, že by v žádném přípdě ohněm nezasáhli?
Kupříkladu.... četl jsem o hypotetickém experimentu: vzít oplodněné vajíčko, vyjmout z něj DNA (jáderko) a vložit ho do kravského vajíčka (bez jádra) a to vrátit krávě do dělohy. Teoreticky by to mohlo fungovat a kráva by porodila člověka...
Skoro bych se vsadil, že kdyby to chtělo nějaké vědecké pracoviště provést, měli by s dobrými křesťany problém... (ne, že by se mi to zamlouvalo)
přidáno 01.10.2012 - 21:12
komentářů33
Pěkné....mě to jen připomínalo inkvizici a dobu středověku ...jinak zajímavé dílko :)
přidáno 30.09.2012 - 23:52
komentářů14
taron: I pokus se má odměnit - nebo potrestat! Proto vkládám novou povídku Přepínač.
přidáno 30.09.2012 - 23:28
komentářů14
Vladan:Jsem paranoidní ...pohoda..máš pravdu, je to jak píšeš..jo , asi je to tak ,že si připadáte, že vy se nezdokonalujete, i když to děláte, ale naším omýláním o našich touhách si tak prostě připadáte a vlastně jen o tom nemluvíte, ale možná o tom uvažujete..a my o tom uvažujeme asi často hodně nahlas...už mlčím ... Jo víra se nedá otestovat vědecky...buď je , nebo není ...jo , tak a teď jak spolu vycházet ? Jako až na paranoismus taron se to jinak dá , ne? Já myslím , že jsme rozumná :))))) a občas se dohodnem :)))) Pohoda, hlavně, že se máme rádi , ne ? :))) Stejně, co ty tu občas vložíš je zajímavé a já to ráda studuji a přemýšlím nad tím ...jen se snažím moc prosazovat, já vím....pokusím se zpomalit ...:) Pokusím , tak moc nejásejte ! Jde jen o pokus .....
přidáno 30.09.2012 - 23:19
komentářů14
taron:
Evoluce je věda, víra ne. To znamená, že správnost evoluce se testuje v realitě. Kupříkladu vývoj bacilů odolných na antibiotika je typická evoluce! „Zkřížení“ viru ptačí, prasečí a lidské chřipky také…
Víra se netestuje. Buď věříš, nebo ne.
Já jsem napsal, přírodní sílu, která stvořila vesmír a fyzikální zákony (jejichž důsledkem je i vznik života a evoluce), klidně nazvu Bohem a stanu se věřícím! Budu panteistou – viz úvaha „Věřící nevěřící“. S tím problém nemám. Dokonce nebudu mít problém asi s Desaterem, pokud se shodneme v tom, že je důsledkem toho prvotního aktu – že ho ale napsali lidé bez přímé asistence Boží (schránka úmluvy = výmysl, který má jen dodat vážnost křesťanství). S čím budu mít problém, to je posmrtný život (obecně – v nebi i v pekle) a samozřejmě duše.
„vaše výroky na křesťany, jsou , že jsou pokrytečtí a zatemňují“ – taron, já si stojím za tím, co jsem řekl já, ne ostatní neznabozi – takže „vaše výroky“ neberu – nebo pro nás (na rozdíl od křesťanů – viz tvá obhajoba níže) platí „kolektivní vina“? Napiš, co jsem řekl já. Já se hlásím k „zatemňování diskuze“. To ano – a klidně dohledám situace, kdy jsem to řekl. Typicky je to v situacích, kdy na konkrétní problém zareaguješ tak, že využiješ nejasného významu slov a uhneš od tématu.
„..jen málo křesťanů jsou opravdovými křesťany...a já se snažím považovat za ty opravdové ...“ - já to vidím jinak. Podle mě má každý křesťan jinou představu o tom, co to znamená být „opravdový křesťan“. A všichni se snažíte tu svou představu naplnit – on ten nekonečný život v ráji, je velice silná motivace.
A pokud jsem psal o „křesťanském folklóru“, tak to ber prostě tak, jak jsem to napsal: Jako varování, že tak na ateistické okolí působíte, ne že takoví jste. Totiž, žádný ateista nebude o sobě mluvit ve smyslu, jak je dobrý, jak se snaží nekrýt své zlo a své negativní vlastnosti, jak se snaží být stále lepší, učit se moudrosti…. Když to uslyší poprvé, řekne si „ta je nějaká divná…“ napodruhé ho napadne, že tím zdůrazňuješ odlišnost, že tedy tím říkáš o ateistech, že nejsou srovnatelně dobří jako ty, že se nesnaží nekrýt zlo (konají zlo a kryjí to), že zavrhují moudrost… atd.. A když to uslyší podesáté, tak si řekne, že se s takovým namyšlencem nebudou bavit.
přidáno 29.09.2012 - 11:40
komentářů14
Vladan: Ne ! Já tvrdím , že i tvá evoluce je pohádková , jako může být pohádkové i to , že uctívám prapůvodní sílu, která stvořila vesmír a planety a život......takže na triku ta síla má nejen evoluci , ale i Veliký třesk a veškeré stvoření ...evoluce tedy vlastně neodporuje Bohu ...rozumíš ? Pokud jediná prapůvodní síla byla schopna toto všechno dát dohromady a stvořit, pak je to ten Bůh , o kterém tadyk mluvím , který stvořil vše kolem nás ..(pomocí zákonů - tedy může mít klidně na triku i evoluční zákon , nemyslíš ? )

Já jsem křesťan a vaše výroky na křesťany, jsou , že jsou pokrytečtí a zatemňují a tím pádem , pokud se cítím být něčí součástí , tak mě to uráží ...ale nemělo by....ale uráží , nedokážu se s tím zatím srovnat...možná časem ..možná by měla být reakce, že někteří jsou pokrytečtí a schovávají se za Boha, aby mohli páchat zlo ...to nepopírám a bohužel to tak je ..jen málo křesťanů jsou opravdovými křesťany...a já se snažím považovat za ty opravdové ...snažím se nekrýt své zlo a své negativní vlastnosti za Boha....snažím se být stále lepší a učit se co nejlépe moudrosti ...snažím se být vzorným křesťanem ..a bolí mě, když jsem házena do jednoho pytle s lumpy ....- i mezi křesťany jsou lidé, kteří se snaží ze své pozice více vytěžit, než dát...v tom máte pravdu, ale já s tím nic neudělám...
přidáno 28.09.2012 - 22:19
komentářů4
kmotrov: No, historie nepatří mezi moje koníčky, takže se spléhám na Internet. Dočetl jsem se, že poprvé bylo Mariiono evangelium (část) nalezeno v Káhiře 1896. V povídce je míněn další nález někdy "v současné době". Ale beru jako svoji chybu, že to není z textu jasně patrné.
přidáno 28.09.2012 - 22:12
komentářů14
taron: „…ale ještě neznamená ,že jsem pokrytecká a demagogická..“ – kde jsem řekl, že jsi pokrytecká a demagogická?
„neznamená to ,že by mi můj Bůh měl být napadán a mělo by mu být neslušně nadáváno“ – kde jsem mu neslušně nadával? Znamená to, že nesmím mít/vyslovit jiný názor, aby ti nepřipadalo, že napadám tvého Boha?
„ty občas nejsi schopen ctít můj názor a přesvědčení , protože vlastně ani nevím , jak věřící na nevěřící působí“ – je rozdíl, jestli jsem schopen ctít tvůj názor (ale nesouhlasit s ním) a říct ti, jak tvoje chování a vyjadřování (ne názor!!!) působí na nevěřící. OK – budu si to pamatovat a příště budu mlčet.
„hledám toho, kdo toto vše má na triku“ – já taky, ale ne ten, nýbrž TA –evoluce.
Zbytek je pohádka.
přidáno 28.09.2012 - 09:06
komentářů14
Vladan: Ano...ty nevidíš žádný důvod uznávat Boha...já vidím ,to ale ještě neznamená ,že jsem pokrytecká a demagogická....a neznamená to ,že by mi můj Bůh měl být napadán a mělo by mu být neslušně nadáváno ! Nemyslíš ? Já jsem schopna slušne ctít tvůj názor a přesvědčení a ty občas nejsi schopen ctít můj názor a přesvědčení , protože vlastně ani nevím , jak věřící na nevěřící působí :)))))

No , k věci mozku ...jo mozek toho umí...náš lidský mozek , hlavně a tím se lišíme od veškerého tvorstva na zemi ..jsme jedinní ..hlavně jsme schopni vědomí, sebeuvědomování, opravovat své chyby, regulovat své jednání, při pohledu do zrcatla víme, že jsme to my, ne někdo jiný, jsme tak jedineční a úchvatní , se svými schopnostmi ..což tobě připadá vlivem evoluce normální, ale mě ne....mě to připadá jako něco neskutečného, zajímavého a ..a hlůedám toho, kdo toto vše má na triku :)))) A tím ,je jedna síla, prapůvodní síla a té jsem vděčná a té se klaním .....a přesto ,že si myslíte, že křesťanský Bůh rozsévá strach ,tak je to blbost, on rozsévá lásku ....to co z něho udělali lidé , krutého vládce...to je blbost a to se ti tadyk snažím vysvětlit..on se snaží jen nám ukázat, jak žít správně a žít tak ,abychom prošli světem bez větších úhon...takže se nás snaží chránit a pokud my selžeme a ještě to svádíme na Boha...tak je to ubohé a smutné....a ano , Bůh toho umí trošku více, než jen nám dát život, když se nad tím zamyslíš, tak má teorie je stejně fantastická jako tvá ...a to ,že pokud umí dát podmět pro vznik života a on sám žije věčně...pak také je schopen nám dát věčný život ...věčný s tím ,že si budeme uvědomovat sami sebe..a stačí k tomu jen podřídit se jemu a poslouchat ho...jinak nám on nemůže pomoci ..pokud sami nechceme...to je vše :)
přidáno 28.09.2012 - 06:17
komentářů4
Dnes v noci jsem měl zjevení, viděl jsem spasitelku Máří Magdalenu v brnění jako Johanku z Arku na bitevním poli Armagedon. Za ní stála armáda těch nejvěrnějších obrácených bezvěrců. Vždyť přece...
...já je znám, mlha se rozestupuje, už je vidím jasně.
V první řadě Vojtěch Filip, vedle Mirek Ransdorf rudý prapor v ruce dřímá Petr Šimůnek...

Čekal bych spousty pozitivních ohlasů od kolegyň na téma: ano, proč by spasitel nemohla být žena? A ono nic?

Především v první půli krásná čeština.

Ještě takovej detail: Jestli mám správné informace, tak apokrifní evangelia Máří, Filipa a Tomáše byly nalezeny v roce 1945. Tudíž nemohl Papež bezprostředně po jejich objevení mluvit o internetu.
přidáno 27.09.2012 - 23:19
komentářů14
taron: „ale pořád nevidím jediný jasný důkaz, že Bůh není“ – budeš se divit, když řeknu, že já taky ne? Od začátku tady prohlašuju, že neexistuje objektivní důkaz ani pro ani proti existenci Boží. Ovšem taky prohlašuji, že nevidím jediný rozumný důvod, proč by měl Bůh (křesťanský) existovat. Jak vznik života, tak evoluce člověka jsou vysvětlitelné bez Božího zásahu.
Jiná věc je počátek vesmíru. Tady ještě tápeme a nevíme, jaká Síla stála na počátku. Pokud tu Sílu chceš nazývat Bůh, klidně na to přistoupím, ale tím jeho „nutná role“ končí. Žádná duše, nebe, žádný Boží trest ani odměna ve formě posmrtného života… ani milosrdenství a soucit – to jsou ideje člověčí, které má díky úžasně (a abstraktně fungujícímu) rozvinutému mozku. Veškerá náboženství jsou možná jen díky abstrakci v myšlení, nemyslíš? :-)
přidáno 27.09.2012 - 16:05
komentářů14
Vladan: 3 článek mě moc nezaujal , ale zaujaly mě podobné články : A to Andamani ...jo etnologie, to bylo moje, i když tenkrát, když jsem studovala asi nebyla genetika na tak vysoké úrovni, tak jsem hltala knihy o těchto primitivních národech ...z toto článku na Oslu mě zaujal nejvíce konec, smutný konec :
"Zdá se, že pro ty, které jsme my arogantní označili za primitivní, není na Zemi místo."
přidáno 27.09.2012 - 15:48
komentářů14
Vladan: Druhý článek pobavil :)) No , já myslím , že super chytrost je nám v jistých chvílích evolučnbě na nic, už jsem o tom uvažovala tudle včera :))) Důležitější je se umět bránit případným nemocem a být natolik inteligentní , že poznáme alespoň , že jsme lidé a jako lidé bysme se měli k sobě chovat :)
přidáno 27.09.2012 - 15:34
komentářů14
Vladan: První článek na Oslu ..: )) Nechci nic zatemňovat, ale napadlo mě tak ,že DNA, RNA a bílkovina...mluvím o vzniku života, ne člověka...to jsme už probírali , no ..tyto 3 velice složité věci a to nemluvím o různých enzymech , vlastně musely spolu při vzniku prvnich buňěk velice úzce spolupracovat ...každá z této věci je neskutečně složitá a pochází z neživého světa a musely se naučit spolu spolupracovat ...- aby vznikl život a aby se život nějak množil dál ...neskutečné , leč možné, dle vědců a Vladana....ano , možné , nějak život vzniknout musel, když žijeme, to nepopírám ...:)
přidáno 27.09.2012 - 15:17
komentářů14
Vladan: No ..jsem z toho úplně celej vosel :))) Jo takže jsem pochopila, že definice živočišného druhu není tak jednoduchá a že během spousty a spousty let se křížily různé " druhy " ... jestli to tak se dá nazvat...až z toho vznikly " snad druhy " které nyní nazýváme " druhy" . Co jsem se tedy ve tvých úvahách dozvěděla a vůbec na Psancích je , že specifikovat druh není tak jednoduché, že makroevoluce je možná , ano, s mnoha sice náhodami a proměnami a nevím čím , ale jo , je možná , uznávám , dále jsem se dozvěděla, že je možné se docela v poho, díky tomu , že paprsky putují tisíce a milióny let , dostat až k Velkému třesku , kde snad , podle vědců vše vychází z jedné síly, jednoho bodu, nebo energie, či jak to nazvat...(v evoluci je tedy od jednobuněčných organismů - tedy z jednoho opět v mnoho atd. ) Vznik života, ten zatím plně probádán není , ani , co bylo před " Velkým třeskem " ..ale všechny zákony a síly se slučují v jednu, prapůvodní sílu, tedy i zákony života (, které mohly vzniknout díky zákonům fyziky a chemie a jiným silám přítomným ve vesmíru ) tedy i ty zákony života vlastně navazují ( nebo se jako i ty předcházející zákony slučují ) do té jedné prapůvodní síly . Síla = energie . Myslím , že to mi zatím stačí, děkuji ti , že jsi mi to popsal rozumně, jednoduše a poutavě, díky , že jsem se dozvěděla i jiné věci , třebas o sobě, že jsem pokrytecký křesťan -( nejen od tebe ), který si často na něco hraje a zatemňuje pravdu... - ale pořád nevídím jediný jasný důkaz, že Bůh není ...vše se sbíhá do jediného bodu - bodu B ...ano jsem možná hloupá a pokrytecká a nevím co ..ne možná , ale ano , přiznávám , nehádám se..ale přiznala jsem se, že jsem i hledala je- li Bůh neosobní věcí, nebo o osobou ..došla jsem k názoru, že Osobou a líbí se mi " křesťanský Bůh ", který myslí na všechny , i na postižené a slabší jedince..vlastně je pravým opakem přirozeného výběru a ponouká nás k milosrdenství a pomoci jiným..a to vše se má dělat od srdce. Vím , že to , co dělám , je pokrytecké, protože, kdo by v dnešní době od srdce pomáhal druhým , že ? Jsem tedy hodná odsouzení a beru to ..., i když to bolí, je pravdou , že už jsem si za tu dobu měla dávno zvyknout na to , že jsem nemilosrdně ihned souzena ..a nezvykla jsem si , má chyba , má vina .

Tak co se dovím nového dál ?
Jo ještě si přečtu ty odkazy na osla :)
1 ... 18|19|20|21|22|23|24|25|26|27|28|29|30|31|32 ... 47

Chat ¬

- skrýt/zobrazit chat -


Poslední aktivity ¬


Nejčastěji komentující
v minulém měsíci ¬

A B C

Apple MacBook

Na skvělém Macbooku vám půjde skládání básní pěkně od ruky.

© 2007 - 2024 psanci.cz || || Básně | Povídky | Webdesign & Programming