přidáno 20.02.2013
hodnoceno 12
čteno 1104(20)
posláno 0
Srdce

Vyrvi mi srdce z těla
Nepoznám nikdy cit
Nenaučím se milovat
a budu, šťasten, žít

Vyrvi mi srdce z těla
Nahraď ho prázdnou schránkou
do které se nic nevejde,
a je jen zkrachovalou bankou

A až ho budeš držet v dlani,
podívej se jak tluče
Sevři ho pevně a zahřívej
tak,
jak jsi to dělala při milování
přidáno 11.03.2013 - 15:53
Pěkná báseň, zaujala :)
přidáno 03.03.2013 - 10:20
Pokud "to" nespojím s receptem Homéra, tak hezké.:-)
přidáno 20.02.2013 - 15:43
taron: Dík :-)
přidáno 20.02.2013 - 15:26
líbí...no, co dodat ti pode mnou už to parádně zvládli :)
ano, asi to tenkrát hodně bolelo a ano...teď už jsou to jen vzpomínky uložené v básni :)
přidáno 20.02.2013 - 14:29
puero: Díky, jasný, ale nemít ho a to všechno ostatní, zase by byla strašná nuda... :-D
přidáno 20.02.2013 - 14:27
Yana: Nééé v pohodě, vždyť jsem mu i úsměvně odepsal...dnes už na to koukám úplně jinak... :-)
přidáno 20.02.2013 - 14:26
Pravdu máš. Bez srdce je člověk možná spokojenější. Žádný zármutek, žádná marná láska, žádná neukojená touha. Teda o je spíš o mozku a o hormonech, o dopaminu, endorfinech a o tom třetím.... serotoninu. Ale když už to kainovo znamení nosí srdce, tak ať. Hezká.
přidáno 20.02.2013 - 14:25
Jo chápu, nechala jsem se unést tím komentářem, občas to tak mám, to není žádný cynismum, já chápu v jakém rozpoložení je ta báseň psána, cítím to z ní, nehodí se smát se, já nerada
přidáno 20.02.2013 - 14:20
Yana: Díky, na to, za jakých okolností jsem ji tehdy psal, jí zlehčil poměrně dost...ale to vůbec neva :-)
přidáno 20.02.2013 - 14:16
úplně mě tady rozesmál koment od Homéra, báseň pro kanibaly, pomilovat, vyrvat a upravit dle receptu, to by mě nenapadlo, jinak se mi ta básnička líbí
přidáno 20.02.2013 - 14:06
Homér: Jasně, pak se k něčemu i hodí a může být i chutné...:-D
přidáno 20.02.2013 - 14:04
Srdce očistíme, zbavíme žilek, blan a opereme. Prošpikujeme 25 g slaniny. Osolíme, opepříme. Na másle zpěníme nakrájenou cibulku a poté přidáme osmahnout dalších 25 g slaniny. Poté vložíme na plátky či kousky nakrájené srdce, podlijeme vývarem a dusíme doměkka. Vývar doléváme a občas srdce obrátíme.

Když je maso měkké, vyjmeme je a šťávu vydusíme na tuk. Poté zaprášíme hladkou moukou, do červena zapečeme, zalejeme zbytkem vývaru a dohladka povaříme. Nakonec ještě prohřejeme plátky srdce. Můžeme přidat 20 g šunky a podáváme s rýží.

Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
Srdce : trvalý odkaz | tisk | RSS komentářů | podobná díla

Následující dílo autora : Křižovatka
Předchozí dílo autora : Legrační? Hořké...

Chat ¬

- skrýt/zobrazit chat -


Poslední aktivity ¬


Nejčastěji komentující
v minulém měsíci ¬

A B C


Tapety na plochu ¬


Wallpapers

Wallpapers



Apple MacBook

Na skvělém Macbooku vám půjde skládání básní pěkně od ruky.

Ostružina

Zábavný blog plný fotek nejen o bydlení, dekoracích, zahradě.

© 2007 - 2024 psanci.cz || || Básně | Povídky | Webdesign & Programming || PREMIUM účet za povídku