2457.gif
datum 24.05.2016
ying-yang 29, muž, Karviná
mailbox

komentáře uživatele komentáře k dílům uživatele :

všechny
přidáno 24.05.2023 - 00:57
komentářů4
Po tom co jsem přečetla: Cože? Že měla být ta pravá?
Ona? Ta kráva? ... Pobavilo, myslím, že dnes už by se tomu zasmál i autor :)
přidáno 01.01.2018 - 12:42
komentářů3
Připadá mi to víc jako povídka s myšlenkami než jako úvaha. Souhlasím, že se v dnešní době vytrácí myšlenka vlastních dětí a tvorba vzpomínek, možná proto, že se vytrácí mezilidská komunikace a tvorba kolektivů. Dítě si totiž člověk sám nepořídí, na to musí utvořit kolektiv, a to zdaleka ne jen se slečnou; pokud sám slečna je, musí, bohužel, dát přednost klukovi...

Já myslím, že vyjádření citu nemusí být verbální, takže to, že je zakázáno mluvit u jídla, by snad vadit nemuselo.

Ale celkově je to pěkně napsáno a má to konzistentní nostalgickou atmosféru. Až se člověk cítí smutně a bezmocně, že mu již prarodiče zemřeli a nedokáže zařídit podobně příjemný sváteční rituál.
přidáno 30.12.2017 - 09:33
komentářů3
Přečetla jsem a je mi z té tvé úvahy smutno, ano popsal si tu realitu, uvažuji asi podobně jen se to bojím napsat, protože pak se to pro mě stane ještě větší pravdou a bude mi ještě víc smutno, pěkné a napsanéna na dobré úrovni
přidáno 29.12.2017 - 12:05
komentářů3
.. velmi mne oslovilo tohle tvé psaní.. souzním s ním.. je to lidské, opravdové.. krásně jsi uchopil to, co cítí asi spousta z nás.. to zamyšlení se nad tím, čím se pro nás vánoce postupně stávají, že se z nich vytrácí ta "tvorba vzpomínek", to vnímám naprosto stejně.. je třeba to asi brát jako přirozený koloběh života, i když i já bych tak ráda znovu zažila oběd u babičky a její úžasný vývar, tu atmosféru.. no jo, všichni stárneme a některé okamžiky, pocity, ani lidé se nám už nevrátí.. proto se říká, žijme přítomností

až budeš mít svoje děti, ještě na tu "tvorbu vzpomínek" dojde :) vše vlastně plyne, jak má

pohladilo mne to, sice je to protkané nostalgií a občas to tvé psaní lehce zabolí, ale je stejné, jako život.. hezky jsi to uchopil..
přidáno 31.05.2017 - 21:26
komentářů4
Je v tom spousta citu, ale na mě je to příliš doslovné.
přidáno 13.04.2017 - 23:23
komentářů4
annaav: Proč ubohé? Každý hold nemá štěstí v lásce. Ačkoli mě se to mluví po 6 šťastných letech. Ale autora neodsuzuji za to, že takhle smýšlí. V dnešní době jdou holky jen po penězích. A když nejdou po penězích, tak v mnoha případech putují z postele do postele. A to taky není zrovna to pravé ořechové.
přidáno 07.04.2017 - 15:41
komentářů4
Taakto sa chápe LÁSKA? Úbohé!
přidáno 31.01.2017 - 12:38
komentářů3
Homér:
Chtěl jsem jen opravit chyby a nechtěně jsem to smáznul celé. Tak proto je to tu znovu. A pokud to budeš chtít číst v budoucnu znovu, tak určitě s chutí do toho a třeba se dočkám názoru na děj či obsah.
přidáno 30.01.2017 - 22:54
komentářů3
Khmér!
přidáno 30.01.2017 - 22:36
komentářů3
Onane, už tu to bylo včéra. Přečetl jsem každou třístou větu, je to asi něco o bláznovi. Možná to někdy přečtu celé, už za ten počet slov, ale, ale, ale...
přidáno 31.08.2016 - 22:04
komentářů2
Meluzina: Tak nějak se zatím snažím propojovat vše, co jsem zde zatím napsal.
Vlastně pokud jste se dostala na konec téhle povídky, tak se na jejím konci nachází určité jméno, které se objevuje v mojí úplně první povídce co jsem zde napsal. Povídka jménem TEMNOTA, kterou jsem napsal záměrně první.
Ale ano plánuji další pokračování které odhalí zase nějaký kousek celku, který tak trochu ve své hlavě buduji a chci ho potom dovést k nějakému společnému konci, který už by neměl být otevřený, neboť by to měl být konec menší ( či větší ) série povídek. Ale to je vše ještě zatím jen myšlenka v hlavě a kdo ví jak to bude. Otevřené konce zatím píšu z důvodu již zmíněného rozvoje jednoho ,, světa ,, v několika povídkách, které asi budu označovat právě slovem TEMNOTA a případným podnázvem jako je to zde u povídky TEMNOTA-Nejsi sám-Poslíček s nedoručenou pizzou, což je takový Prequel povídce TEMNOTA.
přidáno 31.08.2016 - 21:23
komentářů2
Je to opravdu snově roztříštěné a nepochopitelné.Má to otevřený konec. Bude pokračování?
přidáno 27.08.2016 - 23:49
komentářů4
Nokturna: Čarky . Moje velmi slabá stránka. Ještě jednou to budu muset celé projít.
přidáno 27.08.2016 - 20:32
komentářů4
ErraticInferno: Tak dočteno, ačkoliv z těch absencí čárek mezi slovy mě docela bolí oko. :)
přidáno 24.08.2016 - 22:59
komentářů4
Meluzina: Jen co upravím trochu děj a domyslím konec, bude 2. díl okamžitě směrovat sem.
přidáno 24.08.2016 - 22:06
komentářů4
Doufám, že 2. díl bude brzy. :-)
přidáno 15.08.2016 - 12:12
komentářů7
ErraticInferno: Mám dojem, že nakonec jsem si to dočetla až do konce. Jestli si vzpomínám, hodil ho ten temný nakonec do studny, ne?

Co mi říkal někdo, kdo Lowecrafta má rád, pak se mu opravdu takové šílenosti zdály. Jistě znáš jeho nejznámější postavu - pokud se to tak dá nazvat - Cthulhu.
Je to tedy to jediné, co od Lowecrafta znám, abych byla upřímná. :D Ale prý měl Cthulhua hodně ve snech.

Já osobně jsem spíš na Pratchetta, líbí se mi jeho těžkopádný smysl pro humor, i to, jak do každého díla vložil i věci na zamyšlení (nejtěžší dílo, co jsem zatím od něj četla, byl Sekáč. Vtipný, ale v jedné pasáži DOST těžký a zádumčivý)

Kritika pozitivní může popohnat touhu jít dál, ale také dovoluje usnout na vavřínech. Negativní zase dává pocit chtít být lepší, ovšem také může chuť psát úplně zabít. Proto se snažím kritizovat tak, abych upozornila na nedostatky, ale zároveň i pozdvihla plusy.

Jinak, doufám, že už brzy vyplivneš nějakou další šílenotinu. Musím říci, že mě trochu i tvoje dílo inspirovalo, ale jak můžeš vidět, zatím jsem setrvala u volnoverší a povídek na jedno písmeno. :D

Ale možná, že se dokopu napsat taky nějakou podobnou prdlotinu. Mívala jsem kdysi takový příběh, kterým jsem se vyrovnávala s traumatem. A jako povídka by určitě vypadal dobře...

těším se na pokračování :)
přidáno 15.08.2016 - 01:42
komentářů7
Máta:
Až bude čas povídku zcela zprostím těchto nedostatků a snad bude poté pro vás čitelná. Mám trochu problémy s gramatikou, ale rád píšu a tím se to snažím pilovat. Velký problém je, že nejsem moc kamarád s počítačem co se týče psaní textů třeba ve wordu. Já osobně vše píšu rukou a poté to přepíšu do počítače celkem hala bala, ale to už se za nějakou tu dobu mění a už dokážu s wordem a jeho funkcemi víc ne předtím. Což si myslím hodně ovlivní případný vzhled textů do budoucna . Takže dejme tomu, že už se vypořádávám s mým problémem a až to opravím i zde tak se možná dočkám i méně neutrálního hodnocení z vaší strany :)

T
přidáno 15.08.2016 - 01:34
komentářů7
Eleanthir:
Děkuji za rozbor a názor. Dá se říct, že mnoho z toho je čistě myšleno jako fikce. Jak píšu v mém profilu inspiruji se sny co se mi zdají, takže věřím, že mnoho věcí má i nějaké základy v tom co reálně prožívám a dá se tudíž tvrdit, že mnoho věcí je i myšleno metaforicky. U této povídky se jedná veskrze o fikci která se zrodila spojením snu jež se mi zdál a zážitku v taxíku s nepříjemným řidičem. Dále co se týče případného násilí na dětech tak zde jsem se inspiroval novinami o ztrácejících se dětech a pedofilech. Toto téma se ve zprávách jednu dobu objevovalo často a já se chtěl trochu zamyslet nad tím co může takový člověk mít v hlavě. Proto jsem psal v ich formě a proto jsem si pohrál s možností čtení myšlenek. Nárůst svalstva , změna očí a pocit temnoty v žilách. Dá se brát metaforicky, ale spíše jsem opravdu člověk co píše i o věcech jež nejsou možné a tak v konečném výsledku v mé fantazii opravdu zmíněná proměna probíhá.
Rozhodně plánuji tuto povídku ještě dál obohatit a rozšířit právě s nádechem fantasy. Váš ohlas mně velmi potěšil a jsem rád , že jste si to přečetl. Váš názor a pohled na to co jsem napsal mně určitě víc posunul k tomu abych napsal něco dalšího.
přidáno 15.08.2016 - 01:16
komentářů7
Nokturna:
Děkuji za pozitivní názor. Negativních názor si taky vážím, ale pozitivní názor žene dopředu. Na Pravopisných chybách už pracuji v další povídce skrze kterou se snažím všechny mé nedostatky vypilovat. I tuto povídku jistě opravím až mně trochu opustí moje nadšení pro další nápad.
Samozřejmě by mně potěšilo kdyby se ti to podařilo dočíst. Hlavně tak nějak bokem chci upozornit na fakt, že rád píšu s trochu temněji a chvílemi agresivně či snad i vulgárně, ale sám jsem jinak naprosto normální :D doufám :)
Lovercrafta mám hodně rád . Hlavně Barvu z vesmíru která je pro mě jeho nejlepší . Takže mě těší to přirovnání k Lovercraftovi o kterém jsem upřímně nevěděl, že se taky inspiroval sny.
K odepsání mě vlastně upřímně vyburcovala i věta : Musíš mít zajímavé a neobyčejné sny, až trochu toužím si je prozkoumat vedle Tebe.
No někdy jsou moje sny velmi zajímavé a plno jich mám zaznamenaných v hrubých obrysech na plno papírech všude po pokoji pro případnou inspiraci kdybych potřeboval nějakou tu šílenost :D
Co se týče prozkoumávání po mém boku. :) Pokud se ti podaří dočíst ( nebo i kdyby ne ) to co jsem tady napsal jako takovou veřejnou prvotinu na zkoušku, a pořád bys chtěla zkoumat co dalšího se mi může zdát nebo se čistě seznámit, tak já se určitě takové myšlence nebráním. :)
Hlavně ti chci znovu poděkovat za pozitivní názor.
1|2

Chat ¬

- skrýt/zobrazit chat -


Poslední aktivity ¬


Nejčastěji komentující
v minulém měsíci ¬

A B C


Tapety na plochu ¬


Wallpapers

Wallpapers



Apple MacBook

Na skvělém Macbooku vám půjde skládání básní pěkně od ruky.

Ostružina

Zábavný blog plný fotek nejen o bydlení, dekoracích, zahradě.

© 2007 - 2024 psanci.cz || || Básně | Povídky | Webdesign & Programming || PREMIUM účet za povídku