1215.gif
datum 18.08.2011
ying-yang 82, muž, Brno
mailbox

Dr.h.c. Mgr. Emil Sedmík po dobu 4 let působil jako učitel ruštiny a tělesné výchovy 6. až 9. postupného ročníku na ZDŠ v Brně-Komárově, ul. Tuháčkova. Z důvodu zájmu o kriminalistiku nastoupil do služebního poměru příslušníka SNB, zpočátku na Okresní správě SNB oddělení vyšetřování VB Brno-venkov a posléze na Krajské správě SNB odboru vyšetřování VB Brno jako vyšetřovatel se zaměřením na obecnou kriminalitu, kde dosáhl hodnosti majora. V důsledku emigrace svého příbuzného do kapitalistické ciziny byl přinucen k odchodu z tehdejší policie do civilu. Poté krátce pracoval jako vyšetřovatel Městské prokuratury Brno, odkud opět musel z téhož důvodu odejít. Po revoluci v rámci mimosoudní rehabilitace byl v r. 1992 jako major Armády ČR v záloze povýšen do hodnosti plukovníka.

Jmenovaný vyvíjel aktivity v oblasti filozofie, přírodních věd, zejména fyziky a elektrotechniky se zaměřením na publicistiku v konkrétním společenském časopise od roku 1995 do roku 2002. Mimo uvedeného občas v osmdesátých letech minulého století v rámci své tehdejší profese se specializací na kriminalitu mládeže a páchanou na mládeži publikoval v brněnských novinách různé kriminalistické články o svých vyšetřovaných případech a přednášel o tom studentům na brněnských středních a vysokých školách.

Dne 14. 10. 2006 byl Mgr. Emilu Sedmíkovi udělen akademický titul doktor honoris causa (ve zkr. Dr.h.c.) na university college Europäische Business und Management Akademie (zkráceně Europäische Wirtschaftsakademie - EUROAKAD) ve švýcarském Sankt Gallenu za dlouholetou spolupráci a poradenství v oblasti filozofie, pedagogiky, sociologie a psychologie včetně vytvoření skript z filozofie pro tuto školu a za filozoficky laděnou populárně vědeckou publikaci Objasněné záhady světa. Diplom mu předal rektor této školy a prezident INTERCOOR CIQ v Zürichu (Světové sdružení pro koordinaci a certifikaci právních norem) Msr. Hannes Schmollinger při promoci honoris causa. Jeho práce v oblasti filozofie ve spojení s vlastními fyzikálními objevy nemá dosud podle dostupných informací nikde ve světě obdobu, je první svého druhu. Tuto prioritu ocenilo vedení jmenované vysoké školy udělením čestného akademického titulu Dr.h.c.

V místě trvalého bydliště byl dne 7. 6. 2007 oceněn za literární činnost diplomem a knihou, jež mu předal starosta Městské části Brno-Kohoutovice.

Na internetu je registrován na portálu http://www.osobnosti.cz/, htp://www.spisovatele.cz. Kromě toho je uveden v Seznamu českých spisovatelů na webové stránce http://ballad.eu/seznam_eskch_spisovatel_cs.html (Ballad.eu:Seznam českých spisovatelů - A European Informational Website - Evropská informační webová stránka) a na webu má řadu odkazů po zakliknutí jeho jména a příjmení ve vyhledávači Google.Rodinný stavŽenatýPohlavíMuž
Upravit
Kontaktní údaje
Přezdívka

Kykyryký(ICQ)

Web

http://www.osobnosti.cz
http://www.spisovatele.cz
http://ballad.eu/seznam_eskch_spisovatel...

E-mail

e.sedmik@centrum.cz
esedmik@centrum.cz
e.sedmik@gmail.com

Facebookhttp://facebook.com/e.sedmik
Povolání
důchodce
Vztah
Ženatý/vdaná
Pohlaví
Muž

Chat ¬

- skrýt/zobrazit chat -


Poslední aktivity ¬


Nejčastěji komentující
v minulém měsíci ¬

A B C


Tapety na plochu ¬


Wallpapers

Wallpapers



Apple MacBook

Na skvělém Macbooku vám půjde skládání básní pěkně od ruky.

Ostružina

Zábavný blog plný fotek nejen o bydlení, dekoracích, zahradě.

© 2007 - 2024 psanci.cz || || Básně | Povídky | Webdesign & Programming || PREMIUM účet za povídku