nobody
datum 11.11.2010
ying-yang 30, muž, irgendwo im Sudetenland auch
mailbox
děl 9

komentáře uživatele komentáře k dílům uživatele :

všechny
přidáno 04.11.2011 - 17:10
komentářů83
1kor13: Tvá slova jsou zajímavým přírodním úkazem. Opatruj se a nezblázni se! Neboť k tomu bys opravdu mohl směřovat, kdybys měl obsesivní potřebu seznamovat veřejnost se vším, co tě nezaujalo, co nepotřebuješ, k čemu máš indiferentní postoj a čemu nehodláš věnovat čas. To bys byl pořádně otravný, protože už takovými výčty bys všechen svůj čas prohrál.
A takovou nudu by s tebou nikdo nechtěl sdílet. Neslibuj mi ZAS, že na mne nebudeš reagovat. Je to tvoje svobodná vůle! A mne netřeba blahosklonně upozorňovat, že já na tebe klidně reagovat mohu, neboť to je zas má svobodná vůle! Na to video jsem se podíval, ale nepochopil jsem. Viděl jsem jen nějakého ubožáka, který si potřeboval vydělat nebo chtěl být viděn na netu. Otravoval docela sympatické zvíře, nic mu ani nepřinesl a zvíře projevilo víc rozumu než on. Možná mi něco uniklo, protože španělsky neumím. Ale slovensky rozumím docela dobře. A tobě přeji, abys dorostl do toho svého webového jména. Protože způsob, jakým ses povýšeně, povrchně a mělce vyjadřoval k pojmu humanismus, je dost inspirativní. A na závěr jen malou všimku. Nebyl obraz rohatého kozla pro některé inkvizitory poněkud obsesivní představou, v níž se manifestovaly právě jejich vlastní stíny?
přidáno 04.11.2011 - 09:42
komentářů83
ARA: Už pre časom som tvoje komentáre pod dielami začal preskakovať... teraz keď si začal reagovať na moje komentáre tak som si ich pár prečítal a stačilo. Ničím pre mňa nie sú zaujímavé, príliš si cením svoj čas a necítim žiadnu potrebu obhajovať svoje názory pred anonymným internetovým hrdinom.

Kľudne si na ne reaguj ďalej, nepočítaj ale s tým, že na ne začnem reagovať, lebo ich nebudem čítať. Dopadol by som totiž podobne ako pán na tomto videu: http://www.youtube.com/watch?v=TugslL45aXk
přidáno 03.11.2011 - 22:30
komentářů83
ARA: :-* Musím zopakovat své doporučení, vlastně prosbu. Napište esej.
Jé, jak já se na ni těším. To bude krása. Máte toho tolik co říct, je škoda, že to končí jen v komentářích.
přidáno 03.11.2011 - 19:28
komentářů83
1kor13: Lepší argumenty samozřejmě znamenají, že podporují pravdivější názor. Pokud jsou ale OPRAVDU lepší! Pokud jejich nositel jen ten, kdo zneužil vlastní inteligence, pak se jeho argumenty někomu mohou zdát lepšími, ale je to jen šalba demagoga.
Pozitivní lidské hodnoty se nerodí samy od sebe. Jsou formovány i kolektivním vědomím. Tedy snahou a vůlí jednotlivců. A ta snaha je vyjadřována zcela opačným způsobem, než je zpochybňování pozitivních proudů a hnutí v sociálních uskupeních jen proto, že ta snaha nepřinesla trvalou a stabilní změnu. Podobně povrchně bychom pak mohli hodnotit i celé křesťanství a jeho hlavní myšlenky bychom také mohli nazvat halabala- bláboly s odkazem na Svatou Inkvizici nebo na stovky zprzněných dětí tzv. černoprdelníky. Jáké je tedy to téma křesťanů? Je to o hovně, nebo o člověku? O jeho srdci a duši, na které je možné pozitivně pusobit i je léčit! O jeho mysli, která může být také zušlechťována a léčena. Člověk je tedy stejně tak nehumánní, jako je nekřesťanský křesťan nebo nemohamedánský mohamedán. Prostě - jak kdo! A proč ty vzmachy a propady úrovně vědomí? Jeden z důvodů je i vliv různých povrchních myšlenkových proudů za určitých podmínek snadno se šířících. A proto má vždy smysl být v opozici a ve střehu, pokud lidé lenivých či jinak indisponovaných myslí začnou deformovat pravdu.
přidáno 02.11.2011 - 19:24
komentářů83
1kor13: To byl dobrý nápad - to téma. Moc hezky se to rozběhlo. S. Exupéry používá moc hezký výraz pro to, co jayjay nazval přemetáním prachu - "vítr slov". Že člověk je nehumánní, to je stejný nesmysl, jako napsat, že pes není dost psí. Ale pravda je, že zrazené, zkažené, nevyzpytalelné, úzkočné psisko není právě archetypem toho, co si většina lidí představí pod pojmem pes. Člověk je úplně jiný? Než kdo? Než člověk? Nebo je to tak, že člověk čestný, ohleduplný, soucitný a upřímný je úplně jiný než zákeřný padouch? Je pro tebe třeba Kristus dos člověkem? Doufám, že ano. Že ho vnímáš jako přece jen humánní bytost. Pojmy mohou devalvovat, hodnota ne.
přidáno 31.10.2011 - 21:44
komentářů83
1kor13: Vždyť taky esej nemusí být krátká :-) A navíc se při jejím psaní ukáže, že ono to vlastně není tak obsáhlé, jak si člověk na poprvé myslel. Že těch pět A4 spolehlivě napíše do jednoho odstavce. A tehdy právě přichází stručnost... :-D
Psaní esejů je práce, uznávám. A do práce se chce málokomu.
přidáno 31.10.2011 - 21:38
komentářů83
Jayjay: ak to beriaš takto, tak máš samozrejme pravdu - spätná väzbe je pre dobré písanie potrebná. Problém ale vidím v tom, že takto rozsiahly problém o ktorom sa bavíme nie je záležitosť, ktorú by bolo možné uspokojivo obsiahnuť v esseji. Skôr by som to videl na seminárnu prácu a to je veľa práce. Jedna vec je uviesť názor, to som urobil. Ale jeho zdôvodnenie zo všetkými súvislosťami je vecou svetonázoru, ktorý si človek utvára v podstate celý život.
přidáno 31.10.2011 - 21:27
komentářů83
Náčelník Holá Ruka: To víš, když mám jediné odpoledne na napsání, to se to píše. To je pane ta správná motivace :-D
přidáno 31.10.2011 - 21:26
komentářů83
1kor13: Je to možná sport, máš pravdu. Adrenalin, nejistota vítězství, překonávání vlastních hranic. O tom to psaní esejů je. A pak taky o tom dát je lidem, kteří tě neznají. Pokřtít je v ohni. Tak jako básně. Psát do šuplíku je jako stříhat motýlům křídla.

Samozřejmě, že největším přínosem je vlastní úvaha. A k zaznamenání jejího výsledku slouží esej. Zároveň je ale pro ostatní lidi dobré a posunující přečíst si, kam a jak jsi se ve svých úvahách dobral.

Nejde o dokazování si, o předvádění se, když se podělíš o své úvahy s druhými.
přidáno 31.10.2011 - 21:19
komentářů83
Jo ahááá :D
přidáno 31.10.2011 - 21:19
komentářů83
Náčelník Holá Ruka: Nevím jestli hodina biologie. Ale určitě to bylo vědomí toho, že to musím napsat do tohoto víkendu
přidáno 31.10.2011 - 21:16
komentářů83
A prečo by som sa mal snažiť takto verejne niečoho dobrať? Aby som niekoho presvedčil o mojom názore? To nie je disciplína, v ktorej by som cítil potrebu si niečo dokazovať. Zvlášť cez internet a ľuďom, ktorých nepoznám osobne.

Uviedol som svoj pohľad na vec a keď sa ti zdá hodný hlbokej analýzy, tak si ju urob. Názor ktorý si utvoríš vlastným skúmaním a vlastnou úvahou bude mať pre teba omnoho väčšiu hodnou a skôr sa podľa toho budeš riadiť, než keby to bol názor ktorý prijmeš od niekoho iného len preto, že má lepšie argumenty. Lepšie argumenty totiž neznamenajú, že má dotyčný pravdu.
přidáno 31.10.2011 - 20:59
komentářů83
Jo to je vono :) trefa do černého, mám takovej pocit, že hodina "biologie" ti byla trochu inspirací :)
přidáno 31.10.2011 - 20:56
komentářů83
1kor13: To "vše podstatné" se více podobá zametání než tesání. Nedostáváš se jím nijak hluboko, jen přemetáš prach z hromádky na hromádku.
Rozumím ti. Nesnažíš se ničeho dobrat. Spokojíš se stručným povrchním soudem.
přidáno 31.10.2011 - 20:51
komentářů83
Nerozumiem, čo odo mňa chceš. reagoval som na:

"puero: 1kor13: Nejlepší by bylo napsat o hranicích humanity napsat esej. Má ona nějaké hranice? Čím je ohraničena? Co to je humanita?"

Ak očakávaš, že na tú tému napíšem esej, tak všetko podstatné som zhrnul do mojich komentárov. Mám rád stručnosť. Ak chceš vedieť viac, naštuduj si dejiny. Všetky moje názory sú založené na histórii...
přidáno 31.10.2011 - 20:43
komentářů83
1kor13: Jako bych hrách na stěnu házel. Řeknu: "Neškrtej sirkami jen tak. Zapal oheň." A co ty na to? Vysvětluješ mi, jak hezky to zasvítí, když se škrtne.
přidáno 31.10.2011 - 20:22
komentářů83
jayjay: humanita je odvodená od slova humanizmus, ktorý má korene už v antike. Je to myšlienkový smer, ktorý obsahuje veľa dobrých myšlienok... dnes sa však za tento pojem ukrýva multikulturalizmus, populizmus a iné. Podobným spôsobom sa posunul aj termín tolerancia.

Pre mňa je to typický príklad toho, ako sa dobré myšlienky menia na scestné a zneužívané. História sa opakuje a opakovať sa bude. Nedivil by som sa, keby termíny ako humanizmus a tolerancia mali o 200 rokov podobný negatívny náboj ako má dnes slovo komunizmus.
přidáno 31.10.2011 - 18:19
komentářů83
puero: 1kor13: ARA: Člověk aby na vaše komentáře reagoval eseji. Ne jedním, ale hned několika. Předně by to byl esej o poctivém čtení textu, pak by následoval esej o motivaci a završil by to esej K čemu jsou člověku jeho hodnoty.
Mám díky vám stále o čem přemýšlet. Což není ani dík ani výtka.

Puero: Nepřipadá. Naopak. Ať už v poezii nebo v esejích, vždy řeším problémy společnosti.
V eseji je termín nepřizpůsobivý vysvětlen dostatečně. Nejde o jeho význam, ale o jeho používání. Slovo euforie taky znamená něco jiného, než jak se používá.

puero: 1kor13: Nejlepší by bylo napsat o hranicích humanity napsat esej. Má ona nějaké hranice? Čím je ohraničena? Co to je humanita?
přidáno 31.10.2011 - 10:51
komentářů83
Humanizmus a multy-kulty bláboli... už to tu v histórii pár krát bolo. Antika, renesancia... nikdy to nevydržalo večne aj keď sa zdalo, že ide o prevrat ľudského myslenia. Lenže skutočnosť je taká, že človek je nehumánny. Hmmm, vlastne už samotný význam slova humanizmus je nezmysel, lebo človek je úplne iný.
přidáno 31.10.2011 - 09:39
komentářů83
puero: Asi z toho není dost jasné, že Romové tu jsou uvedeni jen jako příklad. Termín nepřizpůsobivý asi nebude ani tak pohyblivý, jako spíš mající širší obsah. Nesouhlasím, že by se civilizace hroutila a byla ničena naší humanitou. Ohleduplnost není poddajnost. Poddajné stádo bez vůle k odporu vůči zlu není ničím pozitivním, není projevem humanity, není pozitivní ve smyslu tolerance, protože je tolerancí zla.
1|2|3|4|5|6
»jméno
»heslo
registrace
» autoři online
Ann(ah)
» narozeniny
Shanti [12], Oldrich [11], Sithoras [10], Mazekeen [7], Jsem [4]
» řekli o sobě
derrry řekla o Lea Aura :
Pět let spolubojovnice v blbárně. I když se teď naše cesty rozešly, občas se spojí :-) Třeba tady...
TOPlist

Chat ¬

- skrýt/zobrazit chat -


Poslední aktivity ¬


Nejčastěji komentující
v minulém měsíci ¬

A B C


Tapety na plochu ¬


Wallpapers

Wallpapers



Apple MacBook

Na skvělém Macbooku vám půjde skládání básní pěkně od ruky.

Ostružina

Zábavný blog plný fotek nejen o bydlení, dekoracích, zahradě.

© 2007 - 2024 psanci.cz || || Básně | Povídky | Webdesign & Programming || PREMIUM účet za povídku