1132.gif
datum 08.05.2011
ying-yang 31, muž, Břeclav
mailbox
děl 3
komentářů 5/9

komentáře uživatele komentáře uživatele :

všechny | k cizím dílům
přidáno 12.09.2013 - 23:43
komentářů5(4.)
Vladan: Dík za poznámky. No...o temnou jsem se pokoušel a jak vidím, tak od ní zase odejdu.
Některé z těch věcí jsem zvážil, jen mi nepřišlo nijak pro příběh důležité je rozebírat. Příště si dám větší pozor. To jsou víceméně body "a" - "c". Čarodějnice byla původně vymyšlena jako sadistický démon, který si vybudoval svou pověst právě na těchto "podpisech". Ve druhé vesnice řádění neprobíhalo, protože těla už mohla zužitkovat.
e) Dostals mě...nic takového jsem vůbec nezvážil a absolutně mi to nepřišlo na mysl (přitom je to v každé fantasy, kde jsou nemrtví...)
přidáno 11.09.2013 - 09:53
komentářů5(2.)
Severak: No...tady byla ta anotace zřejmě na škodu. Náboženským středověkem jsem se jen inspiroval (celkem mi vadí milióny ateistických hrdinů ze všemožných RPG)...každopádně je to pořád zařazené v žánru fantasy.
přidáno 07.06.2011 - 11:26
komentářů5(2.)
Ten svět mi přijde poněkud "ohraný". Ovšem to ale není důležité v této povídce. Především se mi líbí ta druhotná myšlenka o vládě nad lidmi, a to jak mohou spolupracovat, když je třeba. Když je třeba. Závěr celé toto téma krásně okořenil.
Snad jen z průběhu děje jsem měl takový pocit, jakoby vše někam příliš spěchalo. Moc jsem se ani nestihl nijak vcítit do hlavního hrdiny.
přidáno 28.05.2011 - 23:53
komentářů2(2.)
Musím říct, že já jsem z povídky nadšený. Ano, našly by se části, které mi zrovna neseděly. Například jména hlavních postav mi zněla hodně podobně, a tak jsem se musel na chvíli zastavit a zapřemýšlet, kdo je vlastně kdo.
To je ale jen drobnost řekl bych. Líbilo se mi, že to mělo úžasný motor, který mě nutil dále pokračovat ve čtení.
Atmosféra taky skvělá. Mrazivá, našedlá a ukazující fantasy svět v jiných než jen čistě pohádkových barvách (přestože hlavní hrdina je klaďák, jak se patří).
přidáno 11.05.2011 - 19:28
komentářů4(3.)
Líbí se mi krvavé provedení. Líbí se mi celkem i atmosféra (působila na mně takovým tím krásným šedým a chladným dojmem).
Některé nesrovnalosti s naší realitou (kupříkladu to, že policistka by nedostala takový příkaz) bych opravdu neřešil. Svět, ve kterém se tato povídka odehrává, může být velice odlišný od toho našeho.
Souhlasím ale s Fúrií. Nějak jsem neměl důvod hrdince fandit. Nějak jsem neměl zvláštní důvod nenávidět toho vraha. Možná by opravdu pomohlo, kdyby konec byl jiný (dostala by příkaz ho jen zadržet a předat úřadům, ale neučinila by tak; nepovedla by se jí pomsta a sama by se stala oběťí,...)
»jméno
»heslo
registrace
» narozeniny
polibek0012 [14], Annabelle [14], KissOfDark [14], pisiprotebe [14], VolkodavKO [11], sarinka580 [7], DanaSurya [1], Ivušák [1]
» řekli o sobě
Dívka v modrém řekla o milancholik :
je v mém srdci ať už s ním, či bdím... pořád nevím, kde se stala ta úplně největší a nejposlednější chyba.. Ale asi o tom život je.. ach ty texty ach ty melodie... při tech vážně srdce prudce bije...
TOPlist

Chat ¬

- skrýt/zobrazit chat -


Poslední aktivity ¬


Nejčastěji komentující
v minulém měsíci ¬

A B C


Tapety na plochu ¬


Wallpapers

Wallpapers



Apple MacBook

Na skvělém Macbooku vám půjde skládání básní pěkně od ruky.

Ostružina

Zábavný blog plný fotek nejen o bydlení, dekoracích, zahradě.

© 2007 - 2024 psanci.cz || || Básně | Povídky | Webdesign & Programming || PREMIUM účet za povídku