Fantasy recept pro pobavení.
23.08.2013 12 1341(12) 0 |
700 g dračích prsou
60 g kořene mandragory
2 supí pařáty
4 dl rusalčí krve
1 dl lektvaru na dobré trávení
olej, pepř, sůl, cukr, kakao, kmín, česnek, kaviár, ančovičky, pomazánka z jednorožce, plátek citronu
Postup:
Dračí prsa nakrájíme na silnější plátky, osolíme, opepříme, posypeme cukrem, kakaem a kmínem a prudčeji opečeme na oleji po obou stranách, dokud se nevytvoří kůrka. Pak prsa vyjmeme, přidáme rusalčí krev a orestujeme na ní na plátky nakrájené osolené supí pařáty, přidáme na lupínky nakrájený česnek (lidé alergičtí na česnek a upíři použijí místo toho cibuli nebo generickou potravinu s příchutí česneku) a nakonec na jemno nakrájený kořen mandragory.
Směs zalijeme lektvarem na dobré trávení, přidáme dvě polévkové lžíce pomazánky z jednorožce (uctívači jednorožců použijí pomazánku z kentaura, krávy, nebo ze sóji) a dusíme pět hodin na mírném ohni.
Necháme směs pět minut odstát, pak s ní polijeme prsa a podáváme s kaviárem, ančovičkami a plátkem citrónu (lidé alergičtí na citrón použijí místo toho plátek limetky nebo generickou potravinu s příchutí citrónu). Možno ozdobit šlehačkou, ale nedoporučuje se to, protože to vypovídá o špatném vkusu kuchaře.
60 g kořene mandragory
2 supí pařáty
4 dl rusalčí krve
1 dl lektvaru na dobré trávení
olej, pepř, sůl, cukr, kakao, kmín, česnek, kaviár, ančovičky, pomazánka z jednorožce, plátek citronu
Postup:
Dračí prsa nakrájíme na silnější plátky, osolíme, opepříme, posypeme cukrem, kakaem a kmínem a prudčeji opečeme na oleji po obou stranách, dokud se nevytvoří kůrka. Pak prsa vyjmeme, přidáme rusalčí krev a orestujeme na ní na plátky nakrájené osolené supí pařáty, přidáme na lupínky nakrájený česnek (lidé alergičtí na česnek a upíři použijí místo toho cibuli nebo generickou potravinu s příchutí česneku) a nakonec na jemno nakrájený kořen mandragory.
Směs zalijeme lektvarem na dobré trávení, přidáme dvě polévkové lžíce pomazánky z jednorožce (uctívači jednorožců použijí pomazánku z kentaura, krávy, nebo ze sóji) a dusíme pět hodin na mírném ohni.
Necháme směs pět minut odstát, pak s ní polijeme prsa a podáváme s kaviárem, ančovičkami a plátkem citrónu (lidé alergičtí na citrón použijí místo toho plátek limetky nebo generickou potravinu s příchutí citrónu). Možno ozdobit šlehačkou, ale nedoporučuje se to, protože to vypovídá o špatném vkusu kuchaře.
Ze sbírky: Singularis: pro pobavení
09.03.2014 - 07:23
Johanka: Nad tím jsem neuvažoval. Asi bych zašel do pohádkového supermarketu. :-D
08.03.2014 - 21:42
...upíři použijí místo toho cibuli nebo generickou potravinu s příchutí česneku... >> Libový Davide :-D
24.08.2013 - 08:33
Severak: Nevím. Nad tím jsem nepřemýšlel. Ale podle komentářů ostatních bych řekl, že spousta lidí by to chtěla ochutnat.
A pokud máš něco proti rusalčí krvi a dračím prsům, nic ti nebrání použít místo nich generické potravinové náhražky s vhodnou příchutí...
A pokud máš něco proti rusalčí krvi a dračím prsům, nic ti nebrání použít místo nich generické potravinové náhražky s vhodnou příchutí...
23.08.2013 - 21:07
To zní jako obřad Ašk-Ente... ne, vážně, zní to dobře, dokonce mám hlad :D
23.08.2013 - 20:02
Davidsoft: Pro koho ten recept je? Pro gluma? Ne každý asi jí rusalčí krev a dračí prsa…
23.08.2013 - 16:42
BorůvkaB: Schoval bych, kdybych měl. Zatím je to jen recept.
Stejně si myslím, že když vydávají kuchařku, ani všechny ty recepty nezkouší. To by se jim dost prodražilo, když je v jedné knize třeba tisíc receptů.
Stejně si myslím, že když vydávají kuchařku, ani všechny ty recepty nezkouší. To by se jim dost prodražilo, když je v jedné knize třeba tisíc receptů.
23.08.2013 - 16:31
mannaz: Meluzina: BorůvkaB: Děkuji za komentáře. Mám radost, že vás to pobavilo. :-) Fotografie ale asi zatím nebude.
23.08.2013 - 16:16
:D Palec nahoru, tohle se ti opravdu povedlo... A ze mi kousek schovas??? Mohlo by to byt zajimave...
23.08.2013 - 16:13
Nejlepší je ta poslední věta :D PS: Oooo, má Rusalko bledá...ještě aby nebyla bledá, když doslova krvácí pro kus žvance...
23.08.2013 - 16:00
:-D Jo to zní celkem snadno. Téměř pro začínajícího kuchaře. Ještě by to chtělo fotku.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
Dračí plátky : trvalý odkaz | tisk | RSS komentářů
| podobná díla
Následující dílo autora : O prezidentu Eichlerovi
Předchozí dílo autora : Zájmy a city (5. a 6. kapitola)
» vyhledávání
» menu
novinky [65] literatura [58/333] tématické soutěže chodník slávy chodník hanby nápověda pravidla pro autory kontakt - formulář statistiky online: 0» hrátky
Rýmy Náhodná slova Náhodné věty Generátor textu --- Puzzle Oběšenec Kámen, nůžky, papír Pexeso» narozeniny
Diog [4]» řekli o sobě
dvakredencedekadence řekla o NoWiš :jednou si zapálil ksicht, když se snažil hecnout vypití zapálenýho něčeho, co mělo přes 70% a když jsem to sfoukla, chutnalo to trochu jako karamel. prý se to pije brčkem, kámo! tak jsem ho uhasila. prasák, herečka a často mě překvapuje, jak produktivní vlastně je. člověk by to do něj ani neřekl. nejen, že má nulový morální zásady, ale dokáže si to ospravedlnit tak, že to dává smysl. nevím přesně na co má talent, ale má ho. mám tě ráda, bratře.