2312.gif
datum 15.07.2015
ying-yang 35, muž, Praha
mailbox

komentáře uživatele komentáře k dílům uživatele :

všechny
přidáno 07.06.2020 - 21:12
komentářů9
Hezké :-) ráda bych slyšela
přidáno 06.06.2020 - 21:27
komentářů9
supr rytmika :D
přidáno 06.06.2020 - 15:32
komentářů9
Pěkná píseň... :-)
přidáno 05.06.2020 - 13:02
komentářů9
Povedla se.
přidáno 05.06.2020 - 12:38
komentářů9
skvělý, že se taky ukážeš... :-) těším se na odkaz... ať vím jak to zní
přidáno 05.06.2020 - 08:34
komentářů9
človiček: Ty přednášíš o včelách?
přidáno 05.06.2020 - 07:26
komentářů25
Tom Cortés: shane: obě dílka velmi povedený, nikdy jsem nezkoušel psát až tak moc technicky(nemyslím to, ale zle), možná zkusím někdy asi, ale teď ne ještě jsem pořád línej textař i muzikant a jedu si tak nějak plus minus po svým :D furt mě baví ABAB, AABB, ABBA(ne ta skupina) a občas mám ABCA(potažmo tam rýmuju B nebo C) ale vždy to nechám na textu co vyplyne z první sloky
přidáno 04.06.2020 - 18:39
komentářů9
a.......Růžový slon? Děti to rozhodně musí bavit,to uznávám,znám to publikum z přednášek o včelách.Dobrý.
přidáno 04.06.2020 - 14:11
komentářů24
Karel Malcovský: Jasně, že vím, odkud vítr vane, však se stále máme v přátelích na FB. A díky za zastavení i zpětnou vazbu. Vyšehraní, resp. veškerý tehdejší písničkaření pro mě byla poměrně těžká disciplína, protože všechnu hudbu jsem odjakživa skládal pro kapelní aranže. S jednou kytarou to nikdo nemůže vyznít. Proto už na solo vystoupení beru alespoň looper.

Co ty vlastně tu? Jsi tu dlouho nebo jen čerstvě?
přidáno 03.06.2020 - 11:49
komentářů24
Tom Cortés: Ahoj, nejdřív jsem si přečetl text a poslechl zhudebnění...za mne když porovnám s tvojí tvorbou jak jsi hrával dřív ještě pod svým civilním jménem (Vyšehraní, Zašití písničkáři, jen kdyby jsi nevěděl odkud vítr vane...)...myslím že i když jsi vyzrál jak textově tak hudebně zůstal jsi příjemně svým...a píseň jako taková se mi líbí

a teď když jsem si přečetl všechny komentáře...se člověk až podiví...za mě nebudu jmenovat nikoho ať se v tom každej hledá... já osobně od písně chci aby mě vtáhla do děje a abych si mohl příběh písně přiblížit svýmu já, pokud to ta píseň/text neumí a nechci už dál číst/poslouchat slova nebo melodii tak dál nečtu a neposlouchám, jediný vytknutí stejně jako milancholik v textu zadrhával pouzdra x kouzla s melodií to ale funguje pěkně :D hawgh
přidáno 28.01.2020 - 15:37
komentářů10
milancholik: Ahoj a díky! V téhle formě mám napsáno několik desítek věcí a každá z nich je potenciálně i píseň, ale zatím to zůstává jen na papíře.
přidáno 28.01.2020 - 10:56
komentářů10
Kvalitní pokrmy servíruješ, jen co je pravda :)
Je radost číst verše, které mají nápad, neotřelé rýmy a nerozsypou se ani po letech.
Tahle zhudebněná není..?
přidáno 16.01.2020 - 09:23
komentářů24
přidáno 11.12.2019 - 12:43
komentářů7
milancholik: A tos ě ani neslyšel to číst! (Mám celkem ostrý sykavky na mikrofon.)
přidáno 11.12.2019 - 10:39
komentářů7
"Neblábolí - a ta bolí" je, myslím, v pořádku. Jen souhlasím se Zamilou, "jsem sem" mi vadí. Ale příjemné setkání s kvalitní poezií. Děkuju.
přidáno 08.12.2019 - 12:46
komentářů24
V životě jsem neviděl člověka v černém roláku.
přidáno 08.12.2019 - 08:53
komentářů24
Lasak: Jen abych uvedl na pravou míru můj kousavý komentář o umění: Já naprosto respektuju, že se někdo najde třeba i v dekadentním způsobu života, ale pro mě to není. Možná i proto, že jsem strávil zhruba šest let života skutečně dekadentně a zaplaťpánbůh jsem v tom nezůstal. Mám vlastně rád, když je někdo alternativní a skutečně tím žije. Ale nalijme si čistého vína - kolik takových dneska ještě je... Většinu prostoru si ukradli pozéři a diletanti. A taková společnost mě opravdu neláká. (Mimochodem, ke slamu jsem si taky čuchnul a vím, o čem mluvíš.)
Když jsem se ale zmínil o tom, co dělám, nemyslel jsem to tak, že svoji práci považuji za umění, ale právě jen za řemeslo. Nejsem malíř, ale designér. Byla to reakce na komentář, že se snažím být umělec, ale je to umělé. Vlastně s tím částečně souhlasím. Funkce a užitek u mě vždycky bude trochu přebíjet uměleckou výpověď. A jsem s tím spokojený.
přidáno 07.12.2019 - 12:21
komentářů24
Tom Cortés: Nejdřív se vyjádřím k obecným věcem tady v komentářích a pak k dílu.
Na jednu stranu mi přišlo trochu nemístné navažovat se do něco jako dekadentů dnešní doby. Souhlasím, že je tam plno takových těch rádoby umělců, kde jejich největší um je nosit onen rolák, ale přesto mezi nimi najdeš ty, kteří tímhle žijí a jsou to lidé, kteří jdou ve stopách starších uměleckých generací. Sám tyto lidi potkávám a i dnes může člověk najít čtení, kde si nečteš dokola pro 10 známých. Na jednu stranu je pravda, že dnes to není in a je jich pomálu. Nic menéně jsem za to rád, když vidím jak dopadlo Slam Poetry po zpopularizování. Navíc celá tahle sranda věc padla vedle, protože Homér jde spíš v odkazu Bondyho a to v takovém tom pravém slova smyslu než v tom, kdy má rád Bondyho onen umělec s rolákem. No a to že tě umění žíví tak sorry ale meh... To živilo i stranické přisluhovače v 70. letech a nemyslím, že to byla hodnotná díla.
Čímž neříkám, že snad jsi na jejich mizerné úrovni. Tím jen chci napadnout chybu toho argumentu, který není podle mně validní.
Souhlsím s tebou dále v jedné věci a to v tom, že tady by se měli objevovat spíše ony experimenty, zvláštnosti a méně věci lehké na přemýšlení. Je to přesně to místo kam by to měl člověk psát a lidé by tu měli více nad tím spekulovat. a věř tomu, že nás tu pár pořád je. Jen nemáme asi sílu to celé táhnout a vyjádřit se ke všemu, co se tu objeví. Já vím, že jsi dobrý a vím, že se dokážeš posouvat sám dál. Raději tedy ten komentář tady věnuju lidem, kterým může být ku prospěchu podle mně víc.
(nebo je tu možnost že si v tomhle o sobě myslím něco jiného než je zkušenost. Snad až lehkou pvýšenost nad nejmenovanými autory s kvantitou děl bez kvality a jsem v tom sám. Kdo ví)
K dílu...
Příště bych využil anotaci k popsání co je jedová chýše. Chápu, že ne každý to ví.
A dílo je povedené. Obzvlášť hudba mi připomněla sto zvířat takže za mě cajk v tomhle směru. Nicméně ty rýmy nerýmy? Jakože wut? U tebe? Chápu, že běžný posluchač to nenímá, ale já osobně když tohle slyším v nějaké písničce, která se celá rýmuje a pak tam je něco takového, tak mně to fakt sekne do uší a bolí to což zkazí dojem z celé písničky což mě u tebe tady upřímně zamrzelo myslím si, že zrovna v tomhle máš na víc. Btw pokud člověk zná jedovou chýši, tak je text poměrně příjemně čitelný. Vlastně tak akorát, protože tomaskují pouze pěkné básnické obraty.
přidáno 07.12.2019 - 11:57
komentářů24
Trochublázen: Myslím, že jsi do jisté míry vynechal zbytek diskuse o tom, jak je to roztěkané a jak nejsou srozumitelné obrazy.
Ohledně písně jen dodám, že je to pop-folk což folk si může úplně klidně dovolit méně jasný děj a obecně si nemyslím, že pokud nemá jít o celonárodní/mezinárodní hit je úplně v pohodě psát o míst známé jen určitým lidem (mravenčí skála - Nedvědi, hulvácký kopec, Poruba,... - Nohavica, atd. atd.)
Nakonec mi to přijde že po vysvětlení tvých argumentů proč se ti nelíbí jsi nakonec sklouzl k tomu, že aby jsi měl stejně pravdu, tak hodíš něco z jiného soudku a budeš tak nějak máchat rukama i kdyby ti vyvracel jednu věc za druhou.
Nic. jdu mu dát svou sodu, ta bude asi trochu víc nepříjemná ;D
přidáno 06.12.2019 - 16:35
komentářů24
Tom Cortés: Jakkoli je z tvého výkladu zřejmé, že autor se o cosi pokoušel a díky za toto podnětné doplnění, neboť já jsem o Jedové chýši skutečně nejspíše nikdy neslyšel, opravdu neznám historii každé pražské hospody, domnívám se, že zařadíš-li dílo mezi "pop", byť částečně, nemůžeš očekávat, že o něm kdokoli bude přemýšlet, dnes už určitě ne. Pak už můžeš jen doufat, že se takové dílo bude posluchači/čtenáři líbit na první dobrou a to já zkrátka nejsem. Nelíbí se mi popravdě ani teď, když už vím vše podstatné. Stále se domnívám, že by to chtělo přímočařejší příběh, možná i drsnější rytmus, když už to má pojednávat o nebezpečí. Přesto tedy přeji mnoho oddaných fanoušků a chápavějších čtenářů
1|2|3|4|5|6|7|8|9|10|11|12|13|14|15 ... 77

Chat ¬

- skrýt/zobrazit chat -


Poslední aktivity ¬


Nejčastěji komentující
v minulém měsíci ¬

A B C


Tapety na plochu ¬


Wallpapers

Wallpapers



Apple MacBook

Na skvělém Macbooku vám půjde skládání básní pěkně od ruky.

Ostružina

Zábavný blog plný fotek nejen o bydlení, dekoracích, zahradě.

© 2007 - 2024 psanci.cz || || Básně | Povídky | Webdesign & Programming || PREMIUM účet za povídku