1963.gif
datum 02.12.2013
ying-yang 30, muž, Vsetín
mailbox

komentáře uživatele komentáře k dílům uživatele :

všechny
přidáno 04.02.2016 - 22:39
komentářů7
Qualis vita je zajímavý. Chápu to tak, že všichni tu jednou skončíme, ať už slavně nebo neslavně.
Ty ostatní mi nějak nesedly, promiň. Příště. :-)
přidáno 04.02.2016 - 22:35
komentářů2
Pryč ze školy? :-) Každopádně zajímavé přirovnání, i tak je možné si někdy připadat.
přidáno 04.02.2016 - 21:13
komentářů6
Pekna hra se slovy... Ale jsou horsi necistoty na svete nez je CO2
přidáno 04.02.2016 - 20:03
komentářů17
Eleanthir: Ne, ne... nejde vzít rytmicky rozdrobené dílo a říct, že to bude rap. Krom toho je rap a rap - to co dnes předvádí většina kapel je diletantismus. Rap je PRÁVĚ založený na pravidelné frázi, resp. spíš na akcentování některých částí verše. To, že na to dnešní "repeři" zvysoka serou a lidi jim to baští, to už je věc jiná.
přidáno 04.02.2016 - 19:48
komentářů17
Nikytu: Nedokonalost této prvotiny je mi známá :) Lotos-kolos je opodstatnělý - je velký a je sám na řece :) Poslední verše jsem sesmolil narychlo a co se tyce rytmu, napadlo mě z toho udělat recitativ, takový rap - poslední verš každé sloky by se říkal rychleji. :) Diky za komentar, taky vetsinou pisu na mobilu a nesnasim, kdyz si takovou slohovku smazu kliknutim na nejaky stupidni odkaz.. A treba trikrat po sobe xD
přidáno 04.02.2016 - 16:56
komentářů17
Nápad to má, ale místy by se dalo se slovy si trochu víc pohrát. Rým "lotos - kolos" mi moc nesedl, nebo "z prvých prvý" taky není to pravé ořechové... Při čtení jsem se zadrhávala a snažila se chytit správný rytmus a melodii. Moc se mi to nedařilo. :-/
Symbol lotosu se mi líbí a klidně se s ním ráda ještě někdy setkám. :-)
Jinak u takhle obsáhlé básně je lepší si to při psaní občas přečíst i nahlas, čím více textu, tím snadněji se v tom dá zamotat. Třeba já se v tom ztrácela.
A nakonec, chválím snahu. Neboj se dál zkoušet, postupně se najdeš. ;-) Všichni jsme nějak začínali. ;-)
Uff, toto je jeden z nejdelších komentářů napsaných na mobilu. Ale udělala jsem si ráda čas. Zaujalo mne, jak jsi vznesl otevřeně svůj dotaz. Rozhodně sis získal pozornost. ;-)))
přidáno 21.12.2015 - 08:59
komentářů10
Nial: No, u nás fungoval přece spíš matriarchát(i když víc v pravěku, před smíšením s kočovnými národy z východu), ale pravdou je, že čím výbojnější národ, tím větší moc má muž. Každopádně nevidím problém s několika svobodnými volnomyšlenkářkami :-) Co se týče historických nesrovnalostí obecně, psát historickou prózu je zatíženo nutností respektovat historické nálezy. vynasnažím se být - v rámci zdrojů - co nejpřesnější, i když nejsem historik (a místo pojídání kanců z nich raději udělám vegany.. :-P ).

PS: Líbí se mi Tvůj zájem a děkuju za připomínky. ;) Mě osobně keltové, ale i slované hodně ovlivnili ve vztahu k přírodě.
přidáno 20.12.2015 - 14:40
komentářů10
Je to moc pěkné. Hodně se zajímám o Kelty a Vikingy, možná víc než je zdrávo. :) Proto bych ráda upozornila na pár nesrovnalostí. Nejsem si tím jistá, ale Keltové uctívali kance jako symbol odvahy a síly. Kdyby už jedli něco z něj, provázeli by to slavnosti a náboženské rituály. Také si myslím, že ani tak bojovný národ, jako jsou právě oni, neměl ve zvyku nechávat bojovat ženy. Pro muže to byla čest a ženy byly, jako ve většině pohanských civilizací, považován za něco méně. Za něco, co není takové cti hodno.
Každopádně se mi to moc líbí. :)
přidáno 04.12.2015 - 19:28
komentářů7
Severak: Vynikající komix. Skvěle to vystihuje. :-)
přidáno 04.12.2015 - 19:28
komentářů7
Myšlenka být lidmi a zároveň i zvířaty se mi líbí. :-) Děkuji, že ses rozepsal.

Ano, zvolnění v oblasti paměti opravdu existuje. Myslím, že je příčinou nedostatek příležitostí k využití paměti a opakování zapamatovaného a ocenění paměti. Nicméně je velmi krátkozraké považovat online zdroje za vhodnou náhradu vlastní paměti. Minimálně proto, že zatímco vlastní paměť člověku jen tak někdo nevezme (Ivo Jahelka to v jedné písni vyjadřuje slovy: "To, co máš jednou v sobě, nevezmou ti ani v hrobě."), online zdroje se mohou snadno změnit či zmizet. Vzpomeňme na vaporizaci z Orwellova 1984 a uvažme, jak by byla snadná a účinná (a reálná), kdyby byli lidé odkázáni jen na online zdroje. (Kdo si nevzpomene, může si to najít na Wikipedii... ;-) ) Kromě toho paměť využívají i jiné části psychiky (např. intuice), které budou člověku mnohem prospěšnější, když si fakta bude skutečně pamatovat, než když se spolehne na to, že je v případě potřeby někde vyhledá. Zkrátka řečeno, snaha nahradit přirozenou paměť elektronikou se může člověku vymstít.

Reklama a její působení na člověka je rozsáhlé téma, kterým jsem se už zabýval/a, např. v zápisku http://www.psanci.cz/denik.php?denik_id=4330-poznamky-o-reklame . Kromě něj mohu k tématu ještě doporučit knihu "Zbraně vlivu", film Český sen (2004). Jsem přesvědčen/a, že reklama má kromě přímého vlivu na člověka i vliv nepřímý - člověk si proti ní vytváří obranné mechanismy, které pak narušují jeho běžnou komunikaci.

Vzhledem k tomu, že na Facebooku nemám účet, neumožní mi to si přečíst odkazovanou diskusi, takže k ní se vyjádřit nemohu.
přidáno 04.12.2015 - 11:43
komentářů7
Zlatej Rimmer.
přidáno 04.12.2015 - 11:41
komentářů7
Homér: Dyť vypadaj hrozně humorně, jak to nosej přes rameno. Jako golfisti.
přidáno 04.12.2015 - 10:28
komentářů7
Zlámat jim ty selfie tyče.
přidáno 04.12.2015 - 10:21
komentářů7
nedá se prokliknout k původní diskuzi (patrně protože jsem nedal like tomu "tojepsycho"), tudíž nevím na co navazuješ.

Jinak k lidskému žití v době nastupující technologie se vyjadřuje celý filozofický směr, zvaný transhumanismus. A skvěle se vyjádřil rovněž tento komix: https://xkcd.com/903/
přidáno 03.12.2015 - 05:24
komentářů8
Eleanthir: Je to pro mě forma genderové prezentace na webu. Nezapadám dost dobře ani do ženské ani do mužské klasické genderové kategorie a myslím, že tolerantnějším lidem takové vyjádření pomůže vyhnout se podvědomým stereotypům a brát mě víc takovou/ého, jaký/á jsem.
přidáno 02.12.2015 - 18:08
komentářů8
Singularis: Souhlasím a díky za přečtení. Uznávám, že to není zrovna přehledný text.
Kéž by si tuto "trojjedinost" uvědomovali všichni, ale sebepoznání je běh na dlouhou a trnitou trať.. :-) Nerozváděj prosím nedostatky, uvědomuji si je, ale nehodlám je napravovat. Efektivnější mi už přijde zabývat se něčím jiným/podobným..
PS: Proč jsi použil/a "zamýšlel/a? Nejsi si jistý převahou svého pohlaví? :P (tím si ostatně nemůže být jistý nikdo..)
přidáno 02.12.2015 - 05:21
komentářů8
Nad vztahem mysli a těla jsem se už zamýšlel/a několikrát a svoji představu čas od času vylepšuji. Rozhodně je to vztah velice komplikovaný, nejvíc asi připomíná vztah počítačového hardware a software. Co se týče ovlivňování, nejpraktičtější se mi jeví teorie, že existují tři oblasti: psychická (vědomí, podvědomí, nálada), somatická (kosterní svalstvo včetně dýchání) a vegetativní (hladké svalstvo, např. střeva) a všechny tři se navzájem ovlivňují. Proto člověk třeba při psychickém vypětí přestává dýchat, ale i naopak: uvolněné dýchání, i vynucené, uvolňuje psychické napětí.

Myslím, že mezi buňkami lidského těla nemusí být taková rovnost jako mezi lidmi. Většina buněk je totiž zpravidla bez problémů nahraditelná jinými buňkami téhož typu (na rozdíl od lidí). Navíc pro člověka jako celek jsou některé buňky důležitější než jiné - ztráta části buněk tukové tkáně bývá vyloženě vítána, ztráta buněk mozku způsobí bezmocné přežívání v závislosti na přístojích a ztráta buněk srdečního svalu vede zpravidla k celkem rychlé smrti. Proto si myslím, že je v pořádku, že některé buňky v těle člověka jsou nadřazeny jiným.

Co se týče formální stránky, úvaha je opravdu plná chyb a stylistických nedostatků (možná i myšlenkových, které ale mezi těmi stylistickými nejsou tak poznat), ale pokud nechceš, nebudu to rozvádět.
přidáno 19.08.2015 - 19:40
komentářů4
Eleanthir: Tak mi tu Máju nějak vysvětli, nerozumím tomu. V tomto směru guru asi nebudu, s přechodníky válčím zhruba třicet let, tento případ mám ale už natrénovaný, takže můžu frajeřit.:)))
přidáno 19.08.2015 - 13:20
komentářů4
Jiří Turner:
1) Ne, Mája to být nemá.. :-) Aby to tak nemátlo, dám tam malé písmenko
2) Aj, hned tu ženskost nahradím něčím mužnějším..
Děkuji, můj gramatický guru.
přidáno 19.08.2015 - 12:56
komentářů4
Mám takové hříčky rád a tak dobře vím, jak se člověk nechá někdy trochu "strhnout". (češtináři zde, by o tom mohli vyprávět)
Má li to to být dívka Mája, bude 4. p. "Máju"
a přechodník slovesa cloumat je v ženském rodě (trýzeň)
"cloumajíc".
1|2|3|4|5|6|7
»jméno
»heslo
registrace
» autoři online
Autor, Daisy Moore
» narozeniny
cechinoskaros [13], Aikami [12], sara kostkova [11]
» řekli o sobě
prostějanek řekla o Severka :
Hvězdička bez hvězdných manýrů... občas létavice nebo kometa... a dost často Sluníčko :)... a to, že přijde někdy noc ... to se musí stát... ale je statisticky dokázáno, že slunce vyjde každé ráno... ;) takže přeju krásné východy :)
TOPlist

Chat ¬

- skrýt/zobrazit chat -


Poslední aktivity ¬


Nejčastěji komentující
v minulém měsíci ¬

A B C


Tapety na plochu ¬


Wallpapers

Wallpapers



Apple MacBook

Na skvělém Macbooku vám půjde skládání básní pěkně od ruky.

Ostružina

Zábavný blog plný fotek nejen o bydlení, dekoracích, zahradě.

© 2007 - 2024 psanci.cz || || Básně | Povídky | Webdesign & Programming || PREMIUM účet za povídku