nobody
datum 27.03.2015
ying-yang 55, muž, Pardubicko
mailbox

komentáře uživatele komentáře k dílům uživatele :

všechny
přidáno 31.01.2024 - 13:16
komentářů34
Hanulka: vlezdoprdelismus je vaše parketa v tom já nejedu, snad z dovolením vaše výsosti mohu napsat koment nejen chválit. Zajímalo by mě proč máte pořád v sobě tu snahu moje komenty stíhat a dehonestovat i mou tvorbu , to je fajn ,ale kritiku na to co píši beru ale tu o ničem co jste v komentu vyplodila na mou adresu na něco co se mi moc nelíbí, tu nějak neberu.Blokovat vás nebudu, vaše věc co kde napíšete, ale jednou nebo víckrát jste už napsala že píšu strašně utopisticky a vše mám děs.) hm, máte mě tedy dost nastudovanou :D páč když mě někdo nezajímá jedu směr ignor, ale vy ne, stále kde nechám koment který nechválí a nejásá nad skvělou věcí, což za mě tohle není, nastoupíte jak inkvizitor v sukni.) sakra ženská co výdeh a nádech, míň mě sledovat. Také nechápu, že když někdo napíše, nečtu co mě nezajímá..hm, ale když něco nepřečtu jak mohu vědět že mě to nebude zajímat to je oxymoron pak. Tak jo, tady zas komentem k vám končím protože s vámi nemá dál ani cenu nějak komunikovat, sálá z vás zaujatost a to vždy na hony smrdí .) dejte tu ostnatej plot proti kritice nebo názoru, nebo že by jste milovala cenzuru? .))))
přidáno 31.01.2024 - 12:47
komentářů34
DDD: to o té kritice bylo do placu, protože se to týká vícero lidí, takže to nebylo určeno primárně tobě. Jen jsem to spojil dohromady, protože mně to přišlo pod prsty :) někdo totiž píše rád komentáře velice krátce. Tam by totiž stálo se zamyslet nad tím, proč to vůbec dělá.. Aby asi nasral ostatní.. Třeba. :)

Tady je řazení a dělení komentů dost nešťastné... No nic. Měj se fajn.
přidáno 31.01.2024 - 12:31
komentářů34
Morfeus: Promiň, úplně jsem nepochopil, co mi tím objevem chceš sdělit - a už úplně mi uniká, jak se to týká téhle básně. Nevím, proč bych ti to rozporoval. Jen - jednu věc bych si vyprosil: V životě jsem nenapsal jednoslovný či dvouslovný komentář. Za tím si stojím.
přidáno 31.01.2024 - 11:53
komentářů34
DDD: připomenu, že je rozdíl mezi veršem a rýmem. A že rým nemusí být na konci, ale vlastně kdekoliv. Všichni rádi př. Asonanci aj., ale to není jediný, jak to provést :) třeba čelně... a pro ty, co to neznají a nepoznají to v textu... pro věčně brblající kritiky-->zjistit a pak psát přesné kritiky s vlastním rozborem a názorem pod díla. Nikoliv jedno, či dvouslovná vyjádření :)

denisa: pěkná poezie :) S metrem mají problémy všichni, to je inteligentní vyšší dívčí :)

autor: oči x točí? To jako fakt po včerejšku, gratuluji :) jinak mně se toto dílo nelíbí. To je můj fakt. Není to moje gusto, hlavně z toho hlediska, jak je složeno. Rozebírat ho básnicky dále nebudu třeba po prozódické stránce. Nemám celej den :)

všem pěkný den přeji :)
přidáno 31.01.2024 - 11:52
komentářů34
DDD : souhlas s tvým komentářem a děkuji.
přidáno 31.01.2024 - 11:52
komentářů34
kekebreke : báseň se mi líbí. Smyslem a účelem kritiky sice je, aby ukázala silné a slabé stránky dílka, ale úkolem kritika již není hledat nápravu. Kritika je pro mne hodnocení, ale napsat tak příšerný elaborát je zcela k odsouzení.
přidáno 31.01.2024 - 10:53
komentářů34
Jé! Mě se fakt líbí, hlavně myšlenka .Jen to nedočeť je zbytečně fuj tvar.
přidáno 31.01.2024 - 10:29
komentářů34
denisa: Já bych se, s dovolením, kolegy zastal. "Na stole" se ve schématu ABAB samozřejmě nerýmuje s "kříží," ale má se rýmovat se "Salome," což teda taky mimochodem není úplná hitparáda, stejně jako "rozpustilo x tklivo" ve 3. sloce. "Konec se blíží pomalu" je přece totální nesmysl - nebude se to rýmovat a úplně to zboří rytmus / "Konec se pomalu blíží" x "(Tma) plány nám oběma zkříží."

Osobně bych v takhle vázaném verši zkusil dodržet stejný rytmus ve všech třech slokách (v každé je jiný) a trochu promyslel ty dva rýmy, o kterých jsem se zmínil, i když Salome je teda fakt oříšek. Možná nakonec nic lepšího, než "na stole" neexistuje :) Zaujala.
přidáno 31.01.2024 - 09:34
komentářů34
dobrej den .) Struktura a řazení slov tady bych upozornila na pár věcí laicky z pohledu čtenáře, jen pohled na text. V některých případech je pořadí slov neobvyklé a může to znemožňovat přirozený tok čtení. Například v druhém verši "konec se pomalu blíží", by bylo vhodnější řazení slov "konec se blíží pomalu". Bylo by dobré zvážit uspořádání slov v každém verši a zajistit jejich přirozený průběh. Ale také práce s rytmem a rýmem tady dost drhne a nečte se mi to moc dobře. Ale na tom musíme pracovat skoro všichni, ale je dobré na to upozornit co čtenář laicky může nějak okomentovat. Třeba Rým "stole" a "kříží" také není úplně přesný. Bylo by potřeba pracovat na ladění rytmu a rýmu v celé básni, aby to působilo soudržněji a plynuleji. Ale je to jen můj pohled a může být nepodstatný. Ale na druhou stranu má báseň fajn atmosféru, ale jak už jsem psala některá místa narušují tok čtení, drhnou. Dá se vycítit ovšem z textu emocionální náboj, ale celkově se to rozplývá nějak pro mě do ztracena a oslabuje to text. Taky by bylo fajn zvážit, jaký příběh nebo hlubší smysl chcete vyjádřit skrze svou báseň a pracovat na tom, aby to bylo patrnější a srozumitelnější.
Jsem raději za texty které jsou úderné a mají nějaké hlubší poselství... ale závěr textu tady se mi snad líbí nejvíce a na tom bych stavěla. Ta Salome je mimochodem dost provařená a dost se v textech používá někdy dost prvoplánově, takže bych stavěla i na originálnost , vytvářela vlastní slova a nápady, více rozletu a fantazie. Opět plamen stejně jak dlaně, hojně využívaný v básních, nic nového a zajímavého, přitom se dá plamen vyjádřit mnoha způsoby a ne tak jak na běžící lince

pak se mi nelíbí, pospíchám až bolí oči, tady bych asi tohle já nepoužila, je to divné přirovnání a nedává to smysl tedy mě, nemohu mluvit za ostatní. Ovšem, je to věc samotného autora textu, já mohu jen dát jinej úhel pohledu, nic víc. Také výrazy mohou být přesnější a ne příliš abstraktní. Ale jak říkám to už je věc autora. Rozhodně každý má co zlepšovat pokud tam je potenciál a ten vy rozhodně máte, taky je znát že píšete dlouho ale moc nezvládáte technickou stránku, nejde jen o líbivost , text musí být jiný než běžný aby byl origoš.) Takže přeji hodně inspirace a hezký den.
přidáno 31.01.2024 - 07:42
komentářů34
Líbí
přidáno 19.01.2024 - 12:25
komentářů5
Souhlasím, haiku je hodně ožehavé téma. Od původního se začalo časem přetvářet a existuje mnoho (pro mne) pseudopodob. Neříkám, že to moje splňuje vše, snažím se alespoň zachovat prapůvodní holý základ, 5-7-5, přírodní téma a zdánlivě nesouvisející význam na konci. Každopádně je to sázka do loterie :-
přidáno 19.01.2024 - 12:21
komentářů5
Mám rád dálnovýchodní poetické formy. I haiku. Ale... neumím je číst jako zkušený dálnovýchodňar. 5-7-5 forma, zabarvení, dojem, to jsem štonc pojmout a vychutnat. I tady mi to zachutnalo (a ještě je v tom rým!) Ale dálnovýchodní poezie pracuje taky s dost složitým významem symbolů a jejich standardizovanou interpretací, v té se nevyznám, a tak vím, že mi při četbě haiku něco chybí a nevím co. A potom, evropani vesele píší haiku a na standardizovaný systém dálnovýchodních symboliky dlabou, takže ani nepoznám, jestli tam je, nebo ne.

Je to pěkné. Myslím. Ale nejsem odborník.
přidáno 15.06.2023 - 19:11
komentářů5
Sedm a dost.

Pěkný...
přidáno 14.06.2023 - 06:53
komentářů5
Psavec: Děkuji
přidáno 13.06.2023 - 23:12
komentářů5
Povedené haiku.
přidáno 12.06.2023 - 19:08
komentářů5
Pěkný.
To mi připomnělo jeden moment z vojny, když se jednomu spoluvojákovi odněkud z východní části Československa ztratila nějaká část výstroje, už nevím co, tak prohlásil:
"Ujebali mi, aj já dakomu ujebem..."
přidáno 12.06.2023 - 18:49
komentářů5
BVezva.
přidáno 12.06.2023 - 14:28
komentářů5
Hezké.
přidáno 12.06.2023 - 11:03
komentářů5
Trochublázen: Mno... na Homérovic pojetí mám trochu jiný náhled, každopádně jsem mu tam k jeho tvorbě přidal jedno haiku do komentu, myslím, že bude, dle jeho asociálního pohledu, podle jeho gusta.
Tobě díky
přidáno 12.06.2023 - 09:49
komentářů5
Zdaleka nejlepší haiku je to Homérovo Anti, ale tohle dílko mi také přijde zajímavé
1|2|3|4|5|6|7|8|9|10|11|12|13|14|15 ... 42

Chat ¬

- skrýt/zobrazit chat -


Poslední aktivity ¬


Nejčastěji komentující
v minulém měsíci ¬

A B C


Tapety na plochu ¬


Wallpapers

Wallpapers



Apple MacBook

Na skvělém Macbooku vám půjde skládání básní pěkně od ruky.

Ostružina

Zábavný blog plný fotek nejen o bydlení, dekoracích, zahradě.

© 2007 - 2024 psanci.cz || || Básně | Povídky | Webdesign & Programming || PREMIUM účet za povídku