350.gif
datum 24.05.2008
ying-yang 38, muž, maringotka
mailbox

komentáře uživatele komentáře k dílům uživatele :

všechny
přidáno 13.05.2011 - 18:54
komentářů5
v tom pripade delej, ze sem ti nic nenapsala..
přidáno 13.05.2011 - 18:50
komentářů5
Díky, neboj, jdu s ní a s přáteli popíjet na koncert. Ale teď už tu židli odkopávám. Jinak, já v práci zrovna kytky latinsky potřebuju, krásný víkend ti přeju!
přidáno 13.05.2011 - 18:44
komentářů5
to uceni bych uz nechtela ani videt..celou tu skolu debilni a zpatecnickou..to mi rekni, na co se to ucis latinsky a nazpamet-tisice slov k zapomenuti, neni dulezitejsi umet si to najit a bejt dobrej treba ve vecech, co budes denne potrebovat, az tu skolu dodelas?..nevim z ni nic, snad jen to, ze takhle bych to delat nechtela..ze je to bavi, ty jejich napromitany slajdy
sorry, ted uz k veci..mne se na tom vzdycky libi, ze si te predstavuju, jak zasednes a jedes..vychrlis to, vodkopnes zidli a des ven..takovy veci me bavi..skoda,ze se kvuli ty krasny holce musis opijet a ze nemuzes s ni popijet,ale to asi jak kdy..konec (myslim to je touhle dobou..)se mi libi..
přidáno 13.05.2011 - 17:32
komentářů3
Díky Tomáši, tisíc?
přidáno 12.05.2011 - 18:33
komentářů3
Nevím, jestli jsem to dobře pochopil. Zdáse mi to jako dost silné a přesvědčivě popsané drama. Jen nerozumím - nás lijí z oken smolnatí lidé. Kdo jsou ti lití a kdo ti lijící smolnatí?
přidáno 11.05.2011 - 23:16
komentářů4
To by šlo:-)
Úsporné ve slovech, imaginativní. Jasné a přesné obrazy skládají působivý celek. Nastolený řád textu jakoby rozbit zvláštnostmi - kandovaným pohledem a úhořem - ale oba prvky podtrhují výpověď textu. Kandovaný pohled není čerstvý a svěží, zrovna tak jako kandované ovoce není čerstvé a svěží, natož šťavnaté - je to přeslazená /a někdy i docela tvrdá, pro někoho i nechutná/ konzerva. A představa takového pohledu - brr. Dostat na Vánoce výprask - už to samo o sobě je dost tristní, natož pak úhořem /ať už je úhoř jenom ryba, která, pokud vím, není v našich končinách úplně běžná, a nebo dokonce je úhoř rybou, která svým tvarem připomíná nějaký nástroj exekuce jako třeba řemen/. Pramálo radostné dětství...
přidáno 10.05.2011 - 22:56
komentářů19
1kor13: Pokud je cilem autora sokovat a vymanit se z tradicnich forem, necht to udela. Tohle se mu nepovedlo.
přidáno 10.05.2011 - 01:02
komentářů4
Kandovaný pohled , výprask úhořem. Expresivní, působivé. Má to spád jako studená sprcha. Přesvědčivé ! Velmi.
přidáno 10.05.2011 - 00:05
komentářů1
Není to moc divné! Bát se jít domů, když nemáš byt. Sám bych byl také poněkud znepokojen. Možná bych se bál jít i do práce, když bych neměl odkud. Čas vlčích máků je nadosah. Poslechni si ty vrtulníčky. Ty zvuky, o nichž píšeš, jsou patrně bzikavky slepoočky nebo bzikavky dešťové přezdívané také hovada. Čmeláci to zřejmě nebyli. Obrat vystaven zalezlý je zajímavý. Je to něco jako vystaven na odiv v kartónových krabicích u popelnic? Nebo něco jako sociálně dramatické píp šou? %-)
přidáno 10.05.2011 - 00:04
komentářů19
1kor13:
Nekonvenční projev, proč ne (dalo by se možná diskutovat o tom, v čem ta neobvyklost či originalita spočívá, na jakých stojí základech, ale budiž).
A tak jako každý autor má právo zvolit způsob vyjadřování (pokud neodporuje dobrým mravům a neporušuje zákony), tak má čtenář právo zaujmout k čtenému textu stanovisko (za stejných podmínek - viz předchozí závorka) a vyjádřit se, a to i v případě, že nikdo nikoho nenutí nic číst.
Nevidím žádný důvod, proč by nemohla probíhat normální diskuse nad (tedy spíše pod) nějakým dílem. Ona totiž ta neschopnost diskuse může působit nikoli tak, že je autorovi kritika jedno, ale že z nějakého důvodu diskuse není schopen nebo není ochoten na ni přistoupit. I na to má právo. Jde ovšem o způsob, jakým to dá najevo. Neboť ať chceš nebo ne, pohrdavý tón autorův v civilním projevu nesvědčí o nekonvenčnosti, ale jen a jen o tom, o čem svědčí.
A vždy, když člověk zveřejní svou práci (byť by byla výsledkem činnosti ze záliby), počítá s tím (nebo by měl s tím počítat), že "publikum" složené z různých lidí může mít různé názory. Uzavřít se do pózy nekonvenčnosti, jistě, proč ne, je to každého věc, jaký zaujme postoj.
Přijmout kritiku nemusí vždy znamenat bezvýhradní souhlas s ní. Kritika může být ale východiskem pro diskusi, příležitost pro obhájení díla, příležitost obhájit si své, a to věcnými argumenty.
A že toto Homérovo dílo přesně zapadá do jeho tvorby. Ano, to ano. A to je odpověď na otázku, proč je zařazeno do kategorie básně/pro děti?
A ještě něco: Píšeš, že je autorovým cílem nás pobouřit. Ale popravdě řečeno, to co pociťuji, není pobouření.

"Ne co dělá básník v životě, ale co dělá se životem, budiž vaší starostí." - František Halas.
přidáno 09.05.2011 - 22:59
komentářů19
1kor13: Obávám se, že nemáš pravdu. Rozhodně mu to není jedno. To dokazuje svými odpověďmi na komentáře.
Má-li jeho tvorba šokovat, nic proti. On pak samozřejmě musí počítat s odpovídajícími reakcemi. Kritice se nevyhne.
přidáno 09.05.2011 - 22:30
komentářů19
tvojegps: jayjay: Eliška Vobrubová: Drahý psanci. Je jedna veľmi dôležitá vec, ktorú si je pri hodnotení diela treba uvedomiť. Kto je autor diela? Ako zapadá dielo do jeho tvorby a štýlu? Homér je nekonvenčný. Jeho tvorba je často zameraná na to, aby čitateľa šokovala, robí si srandu z tradičných foriem, ignoruje písané aj nepísané pravidlá, ktorými sa riadia iný autori. V podstate mu je úplne jedno, že sa vám jeho tvorba nepáči, naopak je jeho cieľom vás pobúriť. ( veď nakoniec aj v profile má napísané "Kritika: Je mi to jedno..."

Takže čo od neho vlastne chcete? Toto je Homér, ber alebo nechaj tak. Nič iné aj tak nedostaneš. Toto dielo presne zapadá do celej jeho tvorby. HOWK.
přidáno 09.05.2011 - 22:05
komentářů3
Neviem, či si to uvedomuješ, ale toto je tvoje dielo s číslom 1000. Myslím, že k dôstojnému číslu je to aj dôstojné dielo, ktoré v čitateľovi prebúdza predstavivosť a možno aj spomienky, lebo podobné príbehy sú až príliš často súčasťou života.
přidáno 09.05.2011 - 20:28
komentářů5
Tohle mě baví..
přidáno 09.05.2011 - 16:46
komentářů19
Eliška Vobrubová: Dej mi pokoj.
přidáno 08.05.2011 - 23:34
komentářů19
Heuréka! Autor i s odstupem času ví, o čem (pro něj) báseň je!
A zdalipak autor ví, proč ji zařadil do básní pro děti? Zdalipak mi odpoví otázky? Či se i s nimi už vypořádal prostřednictvím reakce ze 6. 5. odpovědí na adresu tvojegps?
přidáno 06.05.2011 - 20:38
komentářů19
Ne, nebavi me vysvetlovat porad to same. Ale budiz. Text jsi dal ke zhodnoceni. Ja sem ti vytknul chyby, ty misto toho, aby ses nejak snazil chyby obhajit, nebo je uznal nadavas.

BASEN NIC NESDELUJE. (asi jsi to blbe napsal)
NADSAZKA TAM NENI. (muzes mi ji ukazat?)
BASEN NENI PRO DETI. (...wtf?)
TO, ZE SE OBHAJUJES, ZE'S BYL OZRALEJ NEZNACI, ZE JSI DOBREJ, ALE TO...je jedno.

A co jeste dodat? :-D:-D

(Prosim admina o zabanovani autora az po tom, co mi odpovi na koment, diky.)
přidáno 06.05.2011 - 18:07
komentářů19
jayjay: Od desíti k pěti? To víš, chci být jednička jako ty
přidáno 06.05.2011 - 17:17
komentářů19
Homére, Homére, jde to s tebou od desíti k pěti :-D

Chat ¬

- skrýt/zobrazit chat -


Poslední aktivity ¬


Nejčastěji komentující
v minulém měsíci ¬

A B C


Tapety na plochu ¬


Wallpapers

Wallpapers



Apple MacBook

Na skvělém Macbooku vám půjde skládání básní pěkně od ruky.

Ostružina

Zábavný blog plný fotek nejen o bydlení, dekoracích, zahradě.

© 2007 - 2024 psanci.cz || || Básně | Povídky | Webdesign & Programming || PREMIUM účet za povídku