nobody
datum 11.11.2010
ying-yang 30, muž, irgendwo im Sudetenland auch
mailbox
děl 9

komentáře uživatele komentáře k dílům uživatele :

všechny
přidáno 05.02.2012 - 23:11
komentářů6
Taktéž chvalim
přidáno 10.11.2011 - 17:10
komentářů83
líbí :)

pro lidi co sami sebe rádi považují za ty slušné mám tady jedno videjko:
http://www.youtube.com/watch?v=yHa6x3kK1hg
přidáno 08.11.2011 - 09:14
komentářů83
Ta poznámka o Nejmenovaném opeřenci si zaslouží můj potlesk. (Tleskám)
přidáno 08.11.2011 - 02:29
komentářů83
1kor13: Andští mystikové nazývají tutu dobu Pachakuti. Čas, v němž se Boží vůle bude projevovat mnohem silněji než dřív. Je to i čas, v němž mnoho lidí prožije duchovní obrodu a bude přibýval lidí obdarovaných nevšedními schopnostmi. Pro Boha mají jméno Tajta. Pokud máš dojem, že se na tomto webu projevuje mysteriózně Bůh, netřeba mluvit záhadně o tom, jehož jméno se nesmí vyslovit. Říkej mu prostě Tajta nebo Otec. Je to totéž. Ti Indiáni mají i bohy
svýh hor a nazývají je Apu. Jsou to velcí ptáci, kteří je i navštěvují a mluví s nimi. Pokud máš podezření na ovlivňování takovým
nejmenovaným opeřencem, říkej mu třeba Apu. Je to kratší a ne tak pohádkově strašidelné jako Nejmenovaný Opeřenec.
přidáno 08.11.2011 - 02:04
komentářů83
Je už pro mne těžké udržet to všechno v hlavě a na nic důležitého nezapomenout. Tvoje poslední komentáře mne překvapily. Pro mne ta tvoje úvaha nadmíru inspirativní nebyla. Ne proto, že by se mi nelíbila, naopak. Ale kdybych si ji přečetl a nebyl pod ní už komentář Puera, asi bych ti jen pochválil to vyjádření o dlužnících, neboť právě tento pěkný slovní obrat svědčí o vědomí širších a hlubších souvislostí. A možná bych jen dodal to, co napsal i Puero. Ne, že je to bezzubé! Ale že je škoda nezmínit se, že to téma dluhu přesahuje otázku Romů, protože bych očekával, že ti to někdo připomene. Ale jinak mne to téma těžko může přinést něco nového.
Protože v tom mám, doufám, dost jasno, podobně jako Eliška. Ale dopadlo to jinak. O tu nevšedně dlouhou diskusi má největší zásluhu právě Puero. Právě těmi otázkami o hodnotě humanity. Otázkami doufám jen unáhlenými. Neboť humanita neznamená chránit jedny na úkor druhých, ale v tomto případě - hledat společnou cestu. Nereagovat na slova Puera o humanitě by byla nezodpovědnost. A pak se 1kor13 rozverně rozepsal o humanitě - tedy o pozitivních lidských hodnotách s takovým nekřesťanským pesimismem, že mne to nevšedně překvapilo. A rozhodně se tím ocitl buď dokonale mimo téma, a nebo se mu to téma zdálo beznadějně ztracené právě pro nevíru v pozitivní hodnoty člověka, bez nichž se otázky odlišných menšin řešit nedají. A tím se stal 1kor13 další zásadní rozbuškou k dlouhé diskusi. A aniž bych tím chtěl nějak umenšovat kvalitu tvé úvahy, bez těch dvou provokativních prvních komentářů by nezaznělo mnohé stejně důležité. A nijak od věci. Mne nejvíc inspiroval Puero a 1kor13. A na závěr jednu poznámku. Ta tvoje teorie normálnosti opravdu může být trochu matoucí. Sice rozumím, jak jsi to myslel, ale není to moc přesvědčivé. A ani si nejsem docela jist, jestli je to skutečně tak. Navíc z těch vět není dost jasné, co je postoj politiků a co tvůj. Nejsem si úplně jist, jestli lze průměrnému člověku přisoudit, to, co mu přisuzuješ ty. Tomu počtu. Určit se ten počet nedá, ale vyznívá mi to poněkud předpojatě.
přidáno 07.11.2011 - 22:19
komentářů83
puero: Klást otázky není samo o sobě demagogií. Na to není třeba se ptát. Ale i dítě, které klade otázky, se může dopouštět více, či méně demagogie, na kterou pohlížíme více či méně shovívavě s ohledem na jeho věk a svědomím, že tato jeho případná demagogie je s pravděpodobně nevědomá.
přidáno 07.11.2011 - 20:45
komentářů83
Strakatý pes: Zkušenost je někdy prevít. Samozřejmě i zkušenosti vytvářejí kolektivní vědomí, které má zpětný vliv na mysl dalších jednotlivců. To dobře věděl i Miroslav Sládek. A se skupinou (menšinou) jeho příznivců mám zas já zajímavou a poučnou zkušenost. Sládek se snažil populisticky přitáhnout ty, kterým do mysli vkládal opakovaně představu, jak my bílí doplácíme na ty tmavší. A když už se dostal, kam se potřeboval dostat, časem se ukázalo, jak šikovně dokázal tento zastánce bílých vysávat peníze( nikoli malé peníze) pro své kamarády z kapes lidí všech barev. Co udělali ti jeho bílí zastánci, když se to provalilo? Podesraně nic! Drželi pysk! Proč? Protože nebyli morálně dost na výši. Protože nechtěli ztratit svého milého vůdce. Ale hlavně proto, že jejich motivy byly od začátku nepravdivé. Jinak by se museli přece vzbouřit a rozhořčeně prohlásit: " Míro! Ty jsi nás podvedl i okradl a pro své kamarády jsi nakradl z našich kapes víc, než nás stojí to, za co jsi se chtěl zbavit Romů". Ale to se nestalo. Proč ale? Protože bílí bílým umějí lecos prominut. A šikovnému Mírovi rovněž. Sakra ale proč? No proto, že postavit se bílé moci, na to musí být víc odvahy, víc vůle. A čistší úmysly! Topné oleje? Co nám je do nich? Lihová aféra? Co nám je do ní? To nás okradli přece naši bílí bratři !!! Držet se principu kolektivní viny je vždy umolousané a přisprostlé. V mírových časech bez pochyb! Když budu mít špatné zkušenosti s jakoukoli menšinou, mám právo být obezřetný. Ale pro mnohé lidi je těžké si připustit, že mají ponižující zkušenosti s bílou mocí. S mocí, která umí vyprázdnit kapsy všech barev.
přidáno 07.11.2011 - 20:08
komentářů83
puero: Díky za celkovou reflexi.
Kdybyste všichni komentovali tak stručně a výstižně jako puero, bylo by těch komentářů desetkrát míň
přidáno 07.11.2011 - 19:43
komentářů83
Máš dojem, že diskuze se netýkala tvého textu? Tak to byla zatím ta největší blbost, co tu zazněla. Nejen že nevíš, že jsi to napsal špatně, ale nevíš ani, co jsi vlastně napsal. A nepochopil jsi tím pádem ani ty komentáře k dílu. Škoda kritiky pro tebe.
přidáno 07.11.2011 - 19:30
komentářů83
puero: Útěk? :-D Jen běž.
Stejně se toto rozsáhlé komentování nijak netýkalo textu nad ním.

Snad se tedy příště budete schopni držet tématu textu, pod který svůj komentář přikládáte. Já v to aspoň doufám a puerův odchod z diskuse mne v tomto směru naznačuje, že kdo nemá dost sil, mete. Dláto prostě nezvedne.
přidáno 07.11.2011 - 08:26
komentářů83
No a Puero se úderů do klávesnice nebojí a na cizí rádoby zasvěcené dojmy nedá. Pro Puera proběhla diskuze na jejímž konci bylo hned několik nových poznání. Dokonce bych dal dohromady několik shrnujících závěrů, ale udělám to na jiném místě, aby se nestaly další diskuzí.
přidáno 07.11.2011 - 00:58
komentářů83
Eliška Vobrubová: skutočne nechápem, kde som sa vyjadril spôsobom, ktorý by naznačoval postoj na ktorý sa ma pýtate v príspevku z 23:48. Rozhodne si nemyslím, že by si človek "měl nechat všechno líbit". Celkovo nechápem, kde som urobil chybu, keď som vyjadril svoj názor a odmietol o tom ďalej diskutovať. Možno preto, že odmietam manipulatívne metódy nemenovaného operenca a spol. a nehodlám sa dohadovať o tom, kto má väčšieho... plyšového macíka, možno preto sú moje názory označované za "mělké a prázdné" moja osoba za "samolibou a ješitnou"... mohol by som pokračovať, ale škoda každého úderu do klávesnice.
přidáno 07.11.2011 - 00:19
komentářů83
puero: Je to pořád dokola: Nic ti nevyčítám, jen konstatuji, že používáš diskusi k jiným cílům než je společeně se dobrat nějakého poznání, výměnou názorů. Ty si asi jen tak hraješ, zkoušíš, kam až můžeš zajít, co ti ještě projde, ale to není seriózní přístup k diskusi. Možná, že opravdu nevíš, že to děláš, možná že to spí v podobě dosud nepoznané v tvém nevědomí, protože vlastně nevíš, co a proč skutečně prožíváš. Tím končím, nebudu to dál rozebírat, jsou o tom knihy, číst umíš. Ostatně na to téma tady cekem obsáhle psal Ara. Myslela jsem, žes to četl.
přidáno 07.11.2011 - 00:02
komentářů83
A já se bavím při čtení komentářů a fandím. Autor Půlobratů má mé sympatie. :D Jen houšť.
přidáno 06.11.2011 - 23:57
komentářů83
Eliška Vobrubová: Nepochopil jsem ani slovo z toho, co jsi napsala, protože si neuvěřitelně protiřečíš. Vyčítáš mi, že nediskutuju, ale soutěžím a snažím se přesvědčit vás o své pravdě, jenže ty a ostatní děláte totéž. Takže je to diskuze.
přidáno 06.11.2011 - 23:54
komentářů83
puero: Jakou roli? Jak kdo. Nenapsala jsem ti to dost jasně, co děláš ty? Musím ti to snad znovu zopakovat? Donekonečna? Skutečně tomu nerozumíš a nechápeš to? Nebo to jen děláš?
přidáno 06.11.2011 - 23:52
komentářů83
Eliška Vobrubová: Právě sis odpověděla.
přidáno 06.11.2011 - 23:48
komentářů83
puero: 1kor13: Proč vy dva si myslíte, že člověk musí nechat líbit všechno. Mimochodem, slušnost neznamená muset všechno snášet. Slušnost znamená také odporovat neslušnosti, k níž řadím mimo jiné povýšenost, přezíravost...
přidáno 06.11.2011 - 23:48
komentářů83
jayjay : Nikde jsem zaprvé neřekl, že je nenávidím. :-) A zadruhé, za jejich momentální situaci si mohou v prvé řadě oni sami. A hned za nimi my - respektive naši volení zástupci, kteří tuto problematiku zametli pod koberec. A teď, když tyto problémy eskalují po celé Evropě, se teprve začíná něco dít.
(je ale velice zajímavé, že po celé Evropě se lidé bouří jen proti romům. Vážně zajímavé, když těch etnik jsou po té naší zemi rozroušeny desítky)
přidáno 06.11.2011 - 23:42
komentářů83
Eliška Vobrubová: Máš tedy prostor. Vysvětli nám, když tedy nešlo o diskuzi, oč vlastně šlo? A jaké role jsme v tom hráli? A proč je kladení otázek demagogií. Proč není demagogem malé dítě, které se ptá rodičů? Podle tebe kladu dotazy bezúčelově? I teď?
1|2|3|4|5|6

Chat ¬

- skrýt/zobrazit chat -


Poslední aktivity ¬


Nejčastěji komentující
v minulém měsíci ¬

A B C


Tapety na plochu ¬


Wallpapers

Wallpapers



Apple MacBook

Na skvělém Macbooku vám půjde skládání básní pěkně od ruky.

Ostružina

Zábavný blog plný fotek nejen o bydlení, dekoracích, zahradě.

© 2007 - 2024 psanci.cz || || Básně | Povídky | Webdesign & Programming || PREMIUM účet za povídku