1638.gif
datum 06.12.2012
ying-yang 37, žena, muž
mailbox

komentáře uživatele komentáře k dílům uživatele :

všechny
přidáno 26.03.2020 - 14:10
komentářů11
Rosa: Děkuji za přečtení a komentář. Ano, Kocourkov je něco podobného, i když ne úplně totéž.
přidáno 26.03.2020 - 09:40
komentářů11
Rozděl a panuj.Pokud by někdo přišel na to,že se to dá zastavit třeba octem a sedmikráskou.Nikdo by to nebral vážně.Protože tento scénář odpovídá představě světa.Náhubek jde i využít k vdechování léčivých silic nebo se dá použít i jako lék v případě aplikaci propolisu.Kolečko křenu v puse taky zvedne sebevědomí v davu a PH dědoušků možná poradí kam stočit kormidlo v jídelníčku. Mířím touto poznámkou do zásaditého prostředí,které breberkám nechutná.Armádo duší za život bojovat se sluší.Moc ti děkuji za trefný příběh.Ahoj
přidáno 26.03.2020 - 08:50
komentářů11
Kocourkov pro dospělé :) Nejvíc mě pobavilo: "Podstatné bylo, že v nich lidé vypadali ošklivě a strašidelně, takže všichni měli strach a každý se každému vyhýbal, jak jen to šlo." A samozřejmě smutná narážka na odvětví, které zbankrotuje a to které na všem vydělá zamrazilo.
přidáno 01.03.2020 - 20:13
komentářů6
Rosa: Asi tomu textu špatně rozumíš... Pokud na webových stránkách něco hledáš, tak už tam přece jdeš něco udělat − jdeš tam najít to, co tě zajímá! Už nejsi pasivní a bez skutečného zájmu jako žebrák − když nedostaneš, co chceš, budeš hledat jiné cesty, jak se k té informaci dostat, třeba i napíšeš někomu dotaz, a když dostaneš částečnou odpověď, pokusíš se ji doplnit z jiných zdrojů. Tak bych to vítal/a. Problém vidím tehdy, když jde uživatel na webovou stránku s úmyslem věnovat jí jen velmi malé duševní úsilí a spíš se „nechat krmit“ a lhostejně a bez vděku přijímá, co na stránce je, a když mu tam něco chybí, tak je nanejvýš schopen vyslovit požadavek, že to tam chce, ale nic jiného pro to neudělá, ani se tu informaci nepokusí vyhledat na jiných stránkách, protože ho vlastně ani skutečně nezajímá.
přidáno 01.03.2020 - 20:01
komentářů6
Damir: Ten text má být určený lidem, kteří se budou blíž zajímat o projekt Linux: Kniha kouzel, a mohli by se potenciálně stát jeho přispěvateli. Snažím se je proto přesvědčit, aby používání výstupu toho projektu brali jako symetrický vztah − já s nimi sdílím to, co jsem sepsal/a z velké části pro vlastní potřebu (a také to používám), a tak od nich očekávám, že za to budou vděční a budou se mnou (a odstatními uživateli) sdílet to, co se do záběru projektu hodí a co sami pro vlastní potřebu sepsali. A ideálně bych rád/a, kdyby tomu, co budou z projektu potřebovat, věnovali podobnou péči, jako by to sami napsali. Hlavně aby to nebrali jako vztah zákazníka a prodejce, protože tak to bez peněz fungovat nemůže.

Ty webové služby jsem tam zmínil/a jen okrajově, neměl/a jsem žádnou konkrétní na mysli, ale může to být třeba Wikipedie, YouTube, Facebook, DuckDuckGo nebo klidně i Psanci.cz.

Ale děkuji za komentář, uznávám, že jsem to napsal/a hodně abstraktně a nekonkrétně.
přidáno 01.03.2020 - 19:45
komentářů6
slavek: Děkuji za komentář. Pomohl mi rozšířit moji představu o obyčejných uživatelích (ačkoliv by si asi zasloužila rozšířit ještě podstatně víc). Souhlasím, že neznalost uživatelů souvisí s bezpečností − spousta malware se dostává do systému se spoluprací uživatele, takže se na první pohled může zdát jako rozumná cesta zabezpečit systém tak, že se uživateli nedovolí nic, ale já myslím, že to vůbec rozumná cesta není.

A moc děkuji za podporu! :-)
přidáno 01.03.2020 - 16:59
komentářů6
Jsem úplně ztracená. Co víc bych měla hledat na webových stránkách, kromě věcí kvuli kterým je účelně navštívím?
přidáno 01.03.2020 - 16:17
komentářů6
Obávám se, že nerozumím, asi by to mělo být víc konkrétní. Jaké webové služby máš na mysli?
přidáno 01.03.2020 - 15:03
komentářů6
Já sice s tebou souhlasím, ale jen protože jsem taky "ajťák". Obávám se, že běžní lidé zcela propadli komercializaci. Jsou schopni to brát maximálně jako věci denní potřeby - použiji, odložím. Míra nezájmu a neznalosti běžných uživatelů je sice stále katastrofálnější a It sekuriťáci z toho nespí, ale nikoho nenapadá, co s tím.
Kromě snahy šířit osvětu, o což se spousta odborníků snaží (a i tobě to budiž ke cti). A také snahy zvyšovat zabezpečení, jenže to je zase Neverending Story.
Možná jsem trochu víc sklouzl k bezpečnosti, ale ono to všechno souvisí.
Každopádně držím palce.
přidáno 19.02.2020 - 17:46
komentářů4
Severak: Děkuji. Až zase někde takový popis potkáš, pošli mi odkaz. :-)
přidáno 19.02.2020 - 17:45
komentářů4
slavek: Není zač. Děkuji za komentář. :-)
přidáno 19.02.2020 - 13:37
komentářů4
Sekce DESCRIPTION je dokonalá. Už jsem se parkrát potkal někde (asi na Hacker News) s popisy produktů, ze kterých bylo vidět o co jde asi podobně jako v tomhle případě. :-)

Dále je nutné zmínit pár nedokumentovaných vlastností: např. že parametr --gigo výchozím nastavení zapnutý a není možnost jak ho vypnout.

Jinak parametry -v, --poetry a -q si vyloženě říkají o implementaci v nějakém reálném programu.

BTW - teď mě napadá - nechceš to postnout do nějaké programátorské komunity nebo na nějaké linuxové fórum? Tam by to IMHO našlo lepší publikum než zde.
přidáno 19.02.2020 - 07:15
komentářů4
Skvělé. Pobavilo mě to. Parametr -v je výborný nápad (politické kafrání má mnohdy stejnou vypovídací hodnotu, jako ty chybové hlášky).
Vzpomněl jsem si, jak jsme jednou s kolegy čučeli na tragikomickou hlášku "unexplained error".
Díky. :o))
přidáno 18.11.2019 - 19:26
komentářů2
Jiří Stratil: Souhlasím a děkuji za komentář. :-) Minule to byla báseň, protože jsem do toho vkládal/a pauzy a rytmus, ale ty jsem tentokrát vynechal/a, takže už to opravdu báseň není.
přidáno 18.11.2019 - 06:35
komentářů2
To na jiných místech Čech (zde střední, severní a východní) jsou ještě zajímavější názvy obcí, např.: Pičín, Brambory, Držkov, Máslojedy, Kratonohy, Holohlavy, Hořiněves, Hněvčeves, Mokrovousy atd.
Svůj výčet stanic jste ale měla zařadit do rubriky "ostatní", ne "básně/experiment".
přidáno 12.11.2019 - 19:34
komentářů8
Meluzina: Moc mě těší, že ti má idea připadne inspirativní. V sérii Průzkum malých radostí se snažím popisovat všední věci z takového úhlu pohledu, aby se z nich mohl člověk radovat a současně nad nimi kriticky přemýšlet. (Asi nejdrastičtěji tento záměr působil u Průzkumu bolesti.) Pokud díky tomu něco napíšeš, rád/a si to přečtu.

(Teď mě napadá, že bych někdy mohl/a analyzovat nějakou svoji zkušenost s Linuxem...)

Základem je opravdu moje vlastní zkušenost, ale je určitým způsobem literárně stylizovaná, takže moje osobnost je tam promíchaná s fikcí a jen blízcí lidé, kteří mě dobře znají, poznají, co z toho jsou moje vlastní vlastnosti a co jen fiktivní vlastnosti literární postavy. Určitě máš pravdu, že tam o sobě hodně vyzrazuji, ale to dnes na internetu skoro každý. Já to alespoň dělám s vědomím, že to možná budou číst i mí nepřátelé.
přidáno 10.11.2019 - 21:54
komentářů8
Singularis: Velmi inspirativní je pro mě idea analyzovat drobné záležitosti všedního dne. Je-li to opravdu Tvá osobní zkušenost, pak si říkám, že toho o sobě i hodně vyzrazuješ.
přidáno 17.10.2019 - 17:20
komentářů6
Mlčeti Zlato: S tím, že by se hodilo to mít sepsáno, souhlasím. Určitý pokus podle mě představuje kniha „Příkazový řádek v Linuxu“ od Pavla Kameníka, ale ta už je v některých věcech zoufale zastaralá, věřím, že to dokážu udělat lépe. Až to bude vypadat na první release, dám ti vědět. ;-)
přidáno 13.10.2019 - 20:30
komentářů6
Hele, já bych tu knihu bral. V obecné rovině jsem jistě pokročilý ne však v Linuxu. Moc by se mi hodilo někde sepsáno pro blba či tvora, co se nechce prohrabávat všemi těmi...
1 ... 3|4|5|6|7|8|9|10|11|12|13|14|15|16|17 ... 53

Chat ¬

- skrýt/zobrazit chat -


Poslední aktivity ¬


Nejčastěji komentující
v minulém měsíci ¬

A B C


Tapety na plochu ¬


Wallpapers

Wallpapers



Apple MacBook

Na skvělém Macbooku vám půjde skládání básní pěkně od ruky.

Ostružina

Zábavný blog plný fotek nejen o bydlení, dekoracích, zahradě.

© 2007 - 2024 psanci.cz || || Básně | Povídky | Webdesign & Programming || PREMIUM účet za povídku