nobody
datum 15.12.2007
ying-yang 58, muž
mailbox

komentáře uživatele komentáře k dílům uživatele :

všechny
přidáno 12.11.2012 - 16:31
komentářů16
surové jsou dary života a my jim za mnoho vděčíme a za mnoho je proklínáme.. je fajn že jsi zpátky!
přidáno 12.11.2012 - 15:43
komentářů16
Super,hlavně krabičák...to je pití nás,mladých a chudých studentů :D
přidáno 04.09.2012 - 16:00
komentářů10
nelíbí
přidáno 13.08.2012 - 22:20
komentářů36
Jakto, že to čtu až teď?!!! Je úžasná.
přidáno 05.08.2012 - 21:12
komentářů15
gabkin ... Kdo jiný by mohl napsat něco takového než ty.... Mě se líbí x))
přidáno 05.08.2012 - 21:12
komentářů15
ách. (jen u některých "ji" nemá být dlouhé "í"?)
přidáno 12.07.2012 - 11:50
komentářů14
obříííí Obři x))
přidáno 17.05.2012 - 12:16
komentářů10
To je fakt pěkný, překvapivá, vtipná pointa vždycky zabere
přidáno 23.03.2012 - 11:04
komentářů10
opět nádherné :-)
přidáno 28.02.2012 - 23:56
komentářů14
..úžasné vyznání tak jindy schovaných mužských citů,
beze zbraní, štítu..
V očích -ty jako ústa nemlčí,
skrývá se cit, nejkrehčí..
I v těch mužských mává láska, pochopení,
není nad to umět to najít, není :0)
Moc hezké!
přidáno 28.02.2012 - 23:29
komentářů14
Dokonalé! Já nemám slov
přidáno 02.02.2012 - 19:12
komentářů7
Nádherná...
přidáno 16.01.2012 - 12:02
komentářů14
A ti obři...
byli vlastně bodří,
bodří bobři.

A hodis-li jim kytici
stanou se z nich - politici...
přidáno 21.12.2011 - 23:02
komentářů25
Když se oprostím od debaty ohledně gramatiky (upozorňovat veřejně či neveřejně, s výkladem či bez), líbí se mi, jak si dílo může vykládat každý po svém (stejně jako např. malířství a sochařství), koneckonců i díky autorem napsané formě přechodníku, protože odborníci na gramatiku a obyčejní laici daný tvar vnímají jinak. A gabkine na rovinu, díky Tvému "co tím chtěl básník říct", jsem se na Tvé dílko podívala i z jiného pohledu než jaký jsem měla prvotně... snad jen ten konec jsem vnímala naprosto stejně :-))
přidáno 20.12.2011 - 21:15
komentářů25
Eliška Vobrubová:
tak mi to nedá..... (a teď jsem si uvědomil, že zas dělám tečky... ale od čtyřech hodin ráno jsem vzhůru a pořád ještě v montérkách, takže píšu podle zvyku.)
o tomhle jsem v dětství snil - že se dopracuju k tomu známému - autor chtěl básní říci.....(to že to budu psát já, jsem nepomyslel)

Lehce se tomu uvěří,......normální věta, má zdělit, že se tomu lehce uvěří.

to není prosím rouhání...... má omluvit téma před pobožníky, že se dovoluji srovnávat s bohem

Když ještě druzí přidají,.... má vyjádřit, že i další jsou účastníky těch nesplněných přání

k tomu mému nadání...... má vyjádřit, že někdy se nám do něčeho nechce, protože to neumíme.

Majíc hlavu plnou nápadů.......má vyjádřit že mnohdy nemáme zrovna pomyšlení na požadavky jiných a raději se věnujeme svým pitomostem, než něčemu kloudnému, požadovanému na nás. MAJÍC ...se použilo jen protože se mi nechtělo psát- když máš.....neboť je když o kousek výše.

a ruce - zázrakdělky...... má vyjádřit, že když se chce, tak to jde

Myšlenky hodné stvořitele,..... má vyjádřit, že se někdy stačí zamyslet a on ten požadovaný úkol není vůbec těžký

pomocníky jako včelky..... má vyjádřit, že mnohdy ostatní čekají na to, až se zvednu z gauče a sdělím alespoň jak to chci, když už nejsem schopnej to udělat.

To k přesvědčení , že jsi Bůh,
už jenom kousek máš........ lehce navozuje směr na vtip, pro který to bylo vše ze srandy psáno.

Když ze všech stran slyšíš,
Pane Bože, kdy už to uděláš. ..... je dokončení vtipu, který nemusí každý pochopit. někomu se to ani vtipný zdát nemusí, někomuto může připadat stupidní, někoho to může pohoršovat pro nedokonalost textu, ale já se v tu chvíli snažil napsatodlehčené dílo a o nějakou super poezii se nesnažil. píšu sem pro úsměv ostatních svým stylem, který nikomu nenutím. Nikdo z nás není dokonalý,
a ani po tom netoužím, jsem čtyřicetiletej chlap, co si píše pro radost a usmívá se nad tím, co je na tom složitýho, to pochopit. na písmáku bych si asi přečetl kritiku typu..... slabé dílko plné gramatických chyb, nedosahující ani k průměrnosti. nepochybně by se tam našla nějaká klišárna, u výrazu zázrakdělky by byla polemika, zda novosloví je žádoucí a nebo ne.......a já bych se smál, no jo...a cos udělal pro lidi, čím jsi prospěšnej.... že si hraješ na umělce?.....
píšu pro radost svojí a někdy i jiných, píšu jak nejlépe dovedu...a maximální kritiku jsem tam dal jen proto, aby mi nikdo nevyčítal, že sám kritizuji a já to nesnesu.....
snesu... v pohodě.... ale někdy se musím smát.... jak vážně se lidi chovají ...... omlouvám se předem, jestli tohle někoho popudí, ale já už jiný nebudu.
a rozbory svých děl si taky nechám pro sebe.
Ovšem ještě bych tady řekl, že až tady budu nacházet jenom dokonalá dílka, jenom perly tvorby.... tak už sem chodit nebudu, protože to už nebude o lidech a jejich tvorbě..... nebude to hřát, nebudeš vnímat pokusy jiných.
a upřímně řečeno... to už raději sahnu po klasikovi...a nespletu se. I když u básně Vrchlického o hovnu... se zamyslím.....jak to ten autor myslel.
přidáno 19.12.2011 - 23:09
komentářů25
LUKiO: Eliška Vobrubová: derrry: ARA: Navrhuji podat návrh ústavního zákona, který by jasně deklaroval právo psát přechodníky špatně, protože jen ty špatně napsané znějí dobře.
přidáno 19.12.2011 - 22:56
komentářů25
Všimla jsem si dodatečně, že toužíš po maximální kritice. Škoda, že jsem si nevšimla dřív, mohla jsem komentář k textu pojednat hned ve svém prvním komentáři jaksi z gruntu. Zásadní vada textu je, že je nesrozumitelný. Nesrozumitelnost spočívá zejména v nelogickém větném členění. První dvojverší cosi nabízí, totiž, že lehce se něčemu „tomu“ uvěří. Druhé dvojverší „Když ještě druzí přidají,/k tomu mému nadání.“ Jakkoli končí tečkou je to neuzavřená věta, neboť není jasno, co druzí přidají k nadání básnického subjektu – mluvčího (stále není jasné, alespoň mně není jasné, je-li tím subjektem muž nebo žena). „Majíc hlavu plnou nápadů/a ruce - zázrakdělky.“ – navazuji na svou předešlou větu, nevím, kdo má hlavu plnou zázraků a ty zvláštní ruce, zda mluvčí či ti přidávající druzí, je tu problém s tím, jakého má být užito přechodníku… atd. atd. Text je mechanicky po každém dvojverší ukončen tečkou, aniž by bylo dvojverší uzavřeno myšlenkově. A to platí téměř pro celý text – protože text je zmatený, ke sdělné pointě nedospěje.
přidáno 19.12.2011 - 20:48
komentářů25
Nesedl sis ke stolu znalců. Jsi ve vinárně, kde je volno u každého stolu. I u toho tvého. Tady se nenalévá jen víno těch druhých, ale i to tvé. Jde jen o to, že jsme amatéři a v mnohých sklenkách plavou mušky nebo mouchy, které se buď daří rozpoznat nebo ne. A pokud z nabízené sklenky nevylovíš tu mouchu, pak máš tedy pravdu, že je s tebou zbytečná debata. Protože některé chyby jsou zjevné a nezpochybnitelné a mohou mást ostatní. Chybami se člověk opravdu učí. I člověk gabkin?
Nebo si tam tu mouchu nechá pro zajímavý přívlastek? Má na to právo.
přidáno 19.12.2011 - 19:35
komentářů25
Děkuji všem v diskuzi, jen chybami se člověk učí.
A tato diskuze mi dala hodně odpovědí........ měl jsem jen chuť na víno a omylem jsem si sedl ke stolu znalců....
není nic snažšího, než si přesednout... tak příjemnou zábavu a snad i vy pochopíte, že někdo může víno i pro chuť, bez toho aby poznal bezpečně vše, co sklenka říká.
Už jsem zase zticha., ale vinárnu neopouštím.
Myslím, že je pro lidi vašich gramatických kvalit je se mnou zbytečná debata. Já již pracuji rok na mě-mně a pořád v tom ještě plavu.... někdy není shůry dáno.
přidáno 19.12.2011 - 14:19
komentářů25
LUKiO: Máš pravdu, ale ne tak docela. Protože běžné hrubky sice vypadají někdy hrozně, ale nemění smysl. Přechodník ano. A když někoho upozorňuji na chybu, někdy váhám, jestli mám jen napsat, kde tu chybu má nebo i napsat slovo ve správné podobě. Protože to často bývá jen omyl a mně je někdy trapné někomu do toho strkat nos jako neznalému. Právě proto, co jsi napsal- že to bývá nepříjemné. Neznám autory osobně.
Nedávno mne jeden autor oslovil mailem, protože měl problém se zájmenem. Rád jsem mu odpověděl, ale raději jsem si to ještě ověřil a poslal mu z netu jednu tabulku, aby si to příště uměl najít sám. Měl jsem na to v tu chvíli čas. A kdybych třeba jen věděl, že použil nesprávný tvar a nebyl bych si jist tím správným a čas bych neměl, i tak bych projevil dobrou vůli, z níž nevyplývá žádná povinnost autora hýčkat a dělat za něj práci. Jednoduchou práci, krerá ho vzdělává.
1 ... 2|3|4|5|6|7|8|9|10|11|12|13|14|15|16 ... 28
»jméno
»heslo
registrace
» autoři online
moonell
» narozeniny
wp-hasan [16], Weichtier [15], Joanne17 [15], Deviant [14], Elivei [12], Klaron [11], Mamka [11], shizuko [8], Ann(ah) [8], človiček [6], Antek [3], andrew_maxwell [1]
» řekli o sobě
veronika řekla o Liss Durman :
liss..rozumime si, vzdycky se ti snazim komentem neco sdelit, ale asi ne vzdycky se mi to podari..co bych ti chtela rict je to, ze sem rada, ze te znam-neznam a jestli si v ty plzni, tak se koukej nekdy ozvat...:)...libi se mi, jak si uprimna a stojis si za tim svym..
TOPlist

Chat ¬

- skrýt/zobrazit chat -


Poslední aktivity ¬


Nejčastěji komentující
v minulém měsíci ¬

A B C


Tapety na plochu ¬


Wallpapers

Wallpapers



Apple MacBook

Na skvělém Macbooku vám půjde skládání básní pěkně od ruky.

Ostružina

Zábavný blog plný fotek nejen o bydlení, dekoracích, zahradě.

© 2007 - 2024 psanci.cz || || Básně | Povídky | Webdesign & Programming || PREMIUM účet za povídku