2191.gif
datum 11.10.2014
ying-yang 40, žena, Lomnice nad Popelkou
mailbox

komentáře uživatele komentáře uživatele :

všechny | k cizím dílům
přidáno 19.01.2015 - 15:32
komentářů18(13.)
Amelie M.: Ještě že mám holku :-D Ne, důležitý je, že sis to užila, přese všechno utrpení :-D.
No stěrače budu potřebovat, až zase vyprodukuješ nějakej fejetonek... je tu někdo natolik technicky zdatný, kdo by je mému milému noťasu naimplantoval? :-D
přidáno 19.01.2015 - 14:02
komentářů18(11.)
Skvěle jsi to napsala :-) Užila jsem si to s tebou. Helevolemami... mě klepne, zase budu muset otírat monitor :-D
Pravdou je, že jediný hromadný sport na který bych asi šla jsou dostihy, ty mě baví, jinak tomu nějak moc neholduji, ale proti gustu. Do kotle by mě nejspíš nikdo nedostal, nějak podvědomě se vyhýbám davům jakéhokoliv zaměření. :-D
Díky!
přidáno 16.01.2015 - 10:22
komentářů5(1.)
Nemám co bych dodala, souhlasím.
přidáno 16.01.2015 - 10:16
komentářů23(18.)
Pro zájemce o beta čtení zatím takto, ještě bude článek (až se vyspim) :-) http://www.psanci.cz/skupina.php?trideni=1&id=35
přidáno 16.01.2015 - 09:34
komentářů23(16.)
Ne, nakonec to udělám jinak, píseček počká. Konec plkání jde se něco dělat :-)
přidáno 16.01.2015 - 08:05
komentářů23(8.)
Už jsem to nechtěla řešit, ale nějak mi to nedalo, naposledy a jdu od toho.
Ano, zajímavá úvaha, v zásadě proč ne, jen některé zásadní ryze praktické otázky:
-Kdo/co zajistí výběr a zajistí ho spravedlivě, pro všechny? Aby každý měl šanci? Aby si nepřihřívala polívčičku jen určitá skupina psanců?
-Podle čeho by se vybíralo?
-Bylo by tam místo i pro prózu? (ano, jsem prozaik a je mi jasné, že bych se nikdy do žádného výběru nedostala, protože se tu próza čte a komentuje minimálně, stejně jako spousta dalších prozaiků, kteří by si to ale zasloužili, být zviditelněni)

Ještě si dovolím malou úvahu jakési shrnutí z mého pohledu, naposled. Už několik dní se tu řeší jak zlepšit úroveň psanců, jako webu celého. Jenže jsem nabyla dojmu, že se tu vlastně nic moc měnit nechce. Diskuse se účastní úzký počet diskutujících, vedly k tomu, že se pár jedinců rozhodlo kvalitněji komentovat (a díky bohu za to, to lze považovat ze velký úspěch a doufám, že vydrží... dlouho a připojí se další, já sama ale takové komentování vidím jako samozřejmost) Ale ve chvíli kdy někdo přijde s něčím všeobecnějším, je to potopeno, protože dotyčný/í to nepotřebuje/jí, proč by to tedy měl potřebovat někdo další? A co kdyby to někdo další uvítal? Co kdyby někdo uvítal systém hodnocení? Co kdyby někdo potřeboval a uvítal betaread? (a já věřím, že tu tací jsou, kteří ho potřebují - třeba já, bez betareadu bych nemohla nic vydat, protože bych si možná tak uřízla obrovskou ostudu co se týče gramatiky, protože ano, mám s ní problémy a velké a to ne proto, že bych se jí nechtěla učit, ale ptoto, že prostě nejsem s to ta pravidla pochopit a aplikovat - mám kvůli tomu přestat psát, nebo neustále číst kritické komentáře, že se to nedá číst, páč je to gramaticky špatně? Ne, raději tomu předejdu a třeba nejsem sama, já betu mám, mohlo by mi to být ukradený, ale někdo třeba ani neví, že taková možnost je... tolik osobní okénko)

Proč by nemohlo fungovat všechno? Výběr (zajistí ten a ten), pokud by někomu vyhovovalo hodnocení, pro potřebné betaread (skupina dobrovolníků ochotných pomoci jejichž seznam, umístěn někam, pokud admin dá)? Je to takový problém? Proč se tu rozhoduje za ostatní, kteří o tom třeba ani nevědí? Proč jeden rozhoduje o potřebách celku?
Ne, nebrečím tu kvůli mému návrhu betareadu, možná se mi spíš ulevilo, protože s tím jaksi nebudu mít práci navíc, kterou bych si nabídkou pomoci zcela dobrovolně nabrala bez nároku na jakékoliv vlastní zviditelnění. Spíš mě zamrzelo tak trochu hrabání si na vlastním písečku, bez ohledu na celek, protože takhle ten celek k lepšímu nedovedeme. Bez spolupráce to nejde. Tak se ptám, chceme to vůbec?
Tak, už držím kušnu, a jdu si hrabat na ten svůj píseček, je to pro mě prospěšnější, než se tu babarat v úrovni webu. A babarat v takových věcech se už nebudu :-)
Psaní zdar!
přidáno 15.01.2015 - 10:18
komentářů6(3.)
mannaz: Přiznám se bez mučení, já ten krok od ff udělala taky a už je to docela dlouho. Ale jsem ráda, když se můžu potkat se "známými tvářemi" i někde jinde.
Chtěla bych si někdy zase přečíst To jméno nikdy neříkej pěkně v celku, i další tvé věci, co máš tady, jen ten čas, plánů je vždycky spousta... jen hodiny nespolupracují :-)
A nechtěla jsem říct, že tě mám prokouknutou jak umyté okno, ale spíš, že vím, že nakouknout k tobě není na vlastní nebezpečí, ale pohlazení po duši :-)
přidáno 15.01.2015 - 00:15
komentářů96(83.)
Severak: Jop, donucovací prostředky, těch se tu najde víc různých možností údernosti... a kdo bude štěkat dostane náhubek, tak... jen počkejte, já vás srovnám... muhehe
přidáno 15.01.2015 - 00:08
komentářů96(81.)
Zamila: Půjdete každej do jednoho kouta klečet na hrách, děti... jen sáhnu pro ukazovátko! Dobrou :-D
přidáno 15.01.2015 - 00:01
komentářů96(79.)
Zamila: Tak my s maturitou půjdeme radši psát/spát... taky řešení :-D :-P
Zkuste se se shanem VZÁJEMNĚ nesežrat, ju? :-D
přidáno 14.01.2015 - 23:55
komentářů96(76.)
shane: Já už bych to nechala koňovi, ten má větší hlavu, co ty na to? Myslím, že nejen dnes už toho bylo až příliš :-)
přidáno 14.01.2015 - 20:07
komentářů96(65.)
Orionka: Amelie M.: Mám takový pocit, že ono napadání a stejně tak "sluníčkování" je v režii několika konkrétních a stále stejných jedinců, ale všechno je vidět na hlavní straně, všem na očích. Některé komentáře prostě víc vyniknou. Bohužel... nebo bohudík? Kdo ví...
Holky nevím, co to nějak uzavřít? Myslím, že bylo řečeno mnoho, stejně to ty, co se jich to týká, mine (nebo možná ne, ale taková jest moje zkušenost). Někdo si z toho snad něco odnese, třeba se něco změní.
přidáno 14.01.2015 - 19:48
komentářů46(15.)
Kdo se bojí, nesmí do lesa. Kdo nic neriskuje, nic nezíská.
City jsou složité, lidé také, ale překážky jsou od toho aby se překonávaly, ne aby se nad nimi plakalo. Všechno má poločas rozpadu, nic není věčné, vše se mění a vyvíjí i vztahy. A kdo to nechce vidět, neuvidí. Srdci neporučíš, ať se hlava vztekne a konec bolí, koho by nebolel, ale bez konce nemůže být nový začátek. Jenže kdo chce plakat, důvod a kapesník si vždycky najde :-D
Moc pěkně trefně věcně napsáno. Díky.
přidáno 14.01.2015 - 11:44
komentářů96(36.)
Orionka: Se musim smát, téměř doslovně to samé co z tvého komentáře ocitovala Amelie jsem chtěla taky napsat, ale nakonec jsem to formulovala jinak :-D Protože to mi taky dost vadí
přidáno 14.01.2015 - 11:36
komentářů6(1.)
Tedy... mrazivé, ale zároveň provoněné lesem, má to své kouzlo. Líbilo, moc. Nic tomu neschází a nic nepřebývá.
Děkuji za zážitek, i když u tebe tak nějak vím co čekat ;-)
Mimochodem... pamatuješ si ještě na "černý" HP FF ;-) :-)
přidáno 14.01.2015 - 10:28
komentářů96(31.)
Amelie M.: Každý, ať chceme, nebo ne, ať si to uvědomujeme, nebo ne, hodnotíme a jsme hodnoceni, neustále. A každý člověk ať je sebezanícenější, sebevzdělanější, sebelepší a sebeuznávanější vždy poskytne jen subjektivní názor a pohled na cokoliv, v tom podle mě není rozdíl. Ale čím více subjektivních upřímných názorů, tím lepší si autor může o svém díle udělat obrázek.

No nevím, jak tu tak nějak pokukuji po těch diskusích... přeci jen jde mi o to se pobavit... ale na úrovni samozřejmě :-D
přidáno 14.01.2015 - 07:00
komentářů6(6.)
Moc pěkné, takové milé pohlazení po duši, příjmený humor. Nemám co bych vytkla :-)
přidáno 13.01.2015 - 23:59
komentářů96(25.)
Amelie M.: Bestie se zase červená... ehm...
Ano máš pravdu čtu téměř výhradně prózu, nejen tady, protože poezii nějak snad ani neumím moc číst, proto se ji ani nepokouším hodnotit a rozebírat, když už nahlédnu. Nekritizuji nic, čemu nerozumím. A máš pravdu, dají se tu najít opravdu skvosty.
Taktní upřímnost by podle mě měla být základem každého komentáře - a přistupuji k tomu tak, jak chci aby ostatní přistupovali ke mě a mé práci a k hodnocení prózy mám svá kritéria, snažím se k tomu přistupovat tak nějak zodpovědně, aby ten komentář, když už se s ním smolím autorovi něco dal. A jo, říkám svůj názor, bez ohledu na ostatní, mluvím za sebe a jsem ráda, když to někdo ocení. :-D A jako autora mě neuvěřitelně fascinuje jak různě mohou čtenáři má věci vnímat.

Yana: Máš pravdu, bylo by fajn nějak rozčeřit vody (to je fajn vždycky a všude), ale jak sama píšeš, je tu někdo tak zanícený, aby do té práce navíc šel? (Jednu hromadnou bejkovinu nosim v hlavě, až mě to popadne, nejspíš s ní i vyrukuju, jestli se někdo chytí) Ale zase lze pochopit, že času není nazbyt... myslím, že u každého z nás.
přidáno 13.01.2015 - 18:05
komentářů96(6.)
Nejsem tu tak dlouho, abych mohla hodnotit úroveň webu jako takového, ani děl zde zveřejněných v minulosti ani teď, protože nejsem ani tak aktivní čtenář. Ale zatím do čeho jsem nahlédla, to mě povětšinou velmi příjemně překvapilo (na rozdíl od kvality mnohých jiných prozaických počinů na jiných webech), tudíž tento web považuji za jeden z těch lepších, bez ohledu na to co bylo. Vzhledem k tomu, že tu může publikovat každý, kdo se přihlásí a zveřejněná dílka neprochází schvalováním, vidím to jako velké plus zdejším autorům.
Jinak co se líbí mě, nemusí se líbit někomu jinému, samozřejmě a naopak, ale zase pokud cítím, že v příběhu nebo formě něco kulhá, nevidím důvod, abych na to neupozornila. Možná jsem s tím, co mám v psaní za sebou, získala mylný dojem, že o psaní prózy a stavbě příběhu něco málo vím a mám podivnou pedagogickou potřebu své postřehy šířit dál :-).
Jinak... žij a nech žít, ať si tu publikuje každý co chce, pokud se to nebude vymykat pravidlům na tomto webu, ono na jednu stranu, je to jeho vizitka, jak moc na svých dílech zapracuje, jak se jim věnuje a co jim je ochoten dát (v obsahu i formě), ale každý by si měl uvědomit, že ve veřejném prostoru se případné kritice nevyhne a tudíž se jí naučit snášet.
Ale... na druhou stranu, všechna díla zde zveřejněná tvoří jeden celek a to je tento web. Nedělá vizitku jen sobě, ale tvoří, ať chce nebo ne, i úroveň celého webu. Tudíž by každý autor v sobě měl mít kapku zodpovědnosti, alespoň co se pravopisu týče.
Šmarna to je zase román, doufám, že neplácám úplný blbosti... :-D

A ten paradox... ano chápu, velmi dobře :-D "blbosti" prostě táhnou! Na tom asi nic nezměníme :-D
přidáno 13.01.2015 - 01:03
komentářů6(4.)
Mňo... přiznám se chtěla jsem se podívat, k čemu že to patří ten Oriončin komentář a musím jí chtě nechtě dát za pravdu.
Napsané to není zas až tak špatně, to rozhodně ne. Jen příběh jako takový značně pokulhává, chování postav postrádá sebemenší logiku. Jejímu "příteli" nevadilo, že se jaksi stará jako "společnice" i o další "klienty"? Jak si mohl být vůbec jistý, že je to dítě jeho? A ač to brali oba jako vztah, on jí za její postelové služby stále platil?! To je trošku... ech...no nic... Opravdu si myslíš, že by z toho byl jakejkoliv normální chlap tak opupínkovanej a že by ji neposlal do háje? A její velkej bráška... nevím, kdyby dělala cokoliv jinýho, ale při tomhle?
Jediný použitelný úkaz mi tu přijde ten čtyřúhelník, z toho by sedala vytěžit zajímavá životní fraška, ovšem napsaná s pořádnou nadsázkou a s humorem (a bez šlapky!), ne s pokusem o drama, které ale příliš nefunguje, takže stejně jako fraška působí, ač to jistě nebylo záměrem.
No a pokus o zvrat na konci... opět postrádá logiku, postrádá ukotvení v příběhu. Působí na mě neuvěřitelně uměle. Ve stylu: Pokusim se ten slaďák nějak okořenit, nějakou tou tragédií, tak si tam prostě bez nějaké příčiny umře. Ale nefunguje to. Bohužel. Protože tak nefunguje normální svět, natož ten literární.
Takže rada na závěr: Nesnaž se v povídce řešit kdoví jak složité dějové linky a vztahy, to nech do románů. V jednoduchosti je krása. A hlavně přemýšlej nad chováním postav, velmi hluboce... pokud možno. Zeptej se sama sebe, jestli by sis dokázala představit člověka, který se zachoval tak, jako tvé postavy. Já osobně tedy ne.
1|2|3|4|5|6|7|8|9|10|11
»jméno
»heslo
registrace
» autoři online
Daisy Moore, Homér, štiler
» narozeniny
basak.venda [14], Sluníčková [3]
» řekli o sobě
Le Jerrr řekl o Adrianne Nesser :
Anet... " upe nejvíc v pohodě holčina"--- takoýhle komentář by byl asi v dnešní době populární a zcela normální, ale myslím, že bude prostě stačit když napíšu: " Anet, seš super holka a moc si tě vážím, tak ať ti to zůstane....Už teď, i když mám ještě opici jak hovado, se moc těším na tu oslavu v Díře!!!: )
TOPlist

Chat ¬

- skrýt/zobrazit chat -


Poslední aktivity ¬


Nejčastěji komentující
v minulém měsíci ¬

A B C


Tapety na plochu ¬


Wallpapers

Wallpapers



Apple MacBook

Na skvělém Macbooku vám půjde skládání básní pěkně od ruky.

Ostružina

Zábavný blog plný fotek nejen o bydlení, dekoracích, zahradě.

© 2007 - 2024 psanci.cz || || Básně | Povídky | Webdesign & Programming || PREMIUM účet za povídku