1963.gif
datum 02.12.2013
ying-yang 30, muž, Vsetín
mailbox

komentáře uživatele komentáře uživatele :

všechny | k cizím dílům
přidáno 01.02.2016 - 22:32
komentářů5(5.)
Lenora: Dvojí luna je velice silný a aktuální pojem! :-)
přidáno 01.02.2016 - 22:22
komentářů2(1.)
Dažbog ve voze, taženém bílými koňmi. ;-)
přidáno 28.01.2016 - 21:41
komentářů10(5.)
Singularis: Promiň, ale musím nesouhlasit s Tvou tezí, že různé situace vyvolají různý projev emocí.

Empatie odhalí vraha.

Vedle toho, že vidíš, jak se ten týpek usmívá, je tu ještě jakési fluidum, něco o čem se říká, že to vnímají psi (když vycítí strach..apod). Takové oběti transhumanismu (kterými jsme vlastně všichni, už tím, že teď třeba neprohodíme noťas oknem..) mají toto vnímání potlačené.

PS: Ohýbat sílu řeči těla ve prospěch "ega" je těžko osvojitelná schopnost a je pravda, že ti, co to dovedou vy*ebají s kýmkoli. :-))
přidáno 13.01.2016 - 18:44
komentářů3(2.)
Ten důvod je jednoduchý, společnost přímo vyhledává katastrofy, senzaci, vzrušení. Jako při "konci světa" v r. 2012. Co se týče bezpečí - pokud má být vynuceno na úkor svobody a neomezování soukromí, tak chci raději žít jako psanec... :-)
přidáno 13.01.2016 - 18:29
komentářů10(1.)
To je solidní sociopatie.. :-) Stejně, být na místě toho "autisty", tu závoru bych podlezl a na nějaký vlak bych se vykašlal. Spíš bych se při procházce díval lidem do očí a zkoumal je. Řeč těla je mocná, protože je to nejpřirozenější projev bytosti. Písemnosti i řeč navíc můžou být (byť většinou nebývají) falešné. :-)
přidáno 21.12.2015 - 08:59
komentářů10(9.)
Nial: No, u nás fungoval přece spíš matriarchát(i když víc v pravěku, před smíšením s kočovnými národy z východu), ale pravdou je, že čím výbojnější národ, tím větší moc má muž. Každopádně nevidím problém s několika svobodnými volnomyšlenkářkami :-) Co se týče historických nesrovnalostí obecně, psát historickou prózu je zatíženo nutností respektovat historické nálezy. vynasnažím se být - v rámci zdrojů - co nejpřesnější, i když nejsem historik (a místo pojídání kanců z nich raději udělám vegany.. :-P ).

PS: Líbí se mi Tvůj zájem a děkuju za připomínky. ;) Mě osobně keltové, ale i slované hodně ovlivnili ve vztahu k přírodě.
přidáno 18.12.2015 - 13:28
komentářů1(1.)
Fajn fajn.. ;)
přidáno 13.12.2015 - 20:28
komentářů2(1.)
To je pěkná společensky-genetická úvaha. Sice trochu zmatečná.
Líbí se mi tvůj zpřímý a ostrý.
Naděje a je.. :-) Nadějeme si TO jen svou vlastní aktivitou. :)
přidáno 11.12.2015 - 18:41
komentářů4(4.)
Odstavce mě přehledné přijdou, nejvíc mě zaujal ten první (něco pro mě nepopsatelného nutí holky pořád řešit jejich postavu, ale neberu jim to :-) ). Co se týče sebezpytu, jsou přece důležitější věci k ujasnění, jako je třeba světanázor (ale rozhodně nechci tvrdit, že jen povrchně řešíš vhled). Pár let zpátky jsem si uvědomil, že neskutečně osvobozující je bezprostřednost, upřímnost, neuzavřenost vůči svému okolí.
přidáno 11.12.2015 - 18:16
komentářů2(2.)
A teď se formují masy holých hlav, které svou ignorantskou xenofobií burcují arabský svět k další válce...
přidáno 11.12.2015 - 17:58
komentářů2(2.)
Tato "reportáž" mě uráží a to se nepovažuju za nějakého pankáče nebo pogera.
Považuji za neslušnost nezúčastnit se pogovačky, když vznikne. (a to i přesto, že posloucháš jiný žánr - valčík si zatančíš jindy.. :-P ). Takto jsem se rázem ocitl v první řadě Flogging Molly na Woodstocku v Polsku.. :-P
Takováto společenská událost má sílu (co holt dělat, když nám křesťané zakázali oslavy svátků jako Beltine..apod :-) ).
přidáno 11.12.2015 - 17:50
komentářů2(2.)
Děkuji za povídku, líbí se mi. Má svoji sílu. ;-)
přidáno 06.12.2015 - 01:52
komentářů6(1.)
Takže válku?
přidáno 03.12.2015 - 14:44
komentářů14(13.)
Singularis: Díky za tuto obšírnou úvahu, nepopírám, že jsem si ji pochopitelně taky musel nechat "uležet" alespoň přes noc, oceňuju taky zvukovou nahrávku (ne, že bych se vyhýbal čtení :P ). Cením si kapitoly "samota a neužitečnost", ta je výstižná a snad jsem se tak někdy i sám choval..
Chtěl jsem napsat, že je rozdíl mezi arogancí a sebevědomím, ale ty teze Maslovy pyramidy jsou celkem trefné. Přesto je jedna věc, v níž cítím potřebu této " skromnosti a pokoře" oponovat a sice, takovýto postoj na mě působí příliš pasivně a nezaujatě, jaksi nezúčastněně.

Když jsi zmiňoval upřímnost, sebevědomí, kterým disponuji pramení z jakéhosi osobního postoje, který se vyznačuje přirozeností, nadhledem/nadsázkou a upřímnou aktivitou (jsem tak skromný :D No co, taky mi trvalo přes dvacet let, než jsem se k takovému světanázoru dopracoval a přeji to všem. Do té doby jsem zkoušel i přetvářku..apod, ale tu lidi vycítí, minimálně z řeči těla. Pouhá bezprostřednost bez přirozenosti je také docela bezúčelná ). Cítím se díky tomuto postoji sebevědomě, leč ne arogantně, protože svou "aktivitu" vztahuji na kohokoli bez rozdílu (kámoši si ze mě někdy dělají srandu, že bych uklidnil i cikány s otevřenými rybičkami.). I tak se ale arogance sem tam projeví (jsem mladý, krásný a chytrý, kdo je víc? :D ), což potvrzuje onu zmíněnou tezi, že sebevěd. a arogance jsou bratři.
Navíc tato arogance může pramenit z faktu, že stále ještě vězím v nižších příčkách pyramidy (ach ta láska.. :) ).
přidáno 02.12.2015 - 18:08
komentářů8(5.)
Singularis: Souhlasím a díky za přečtení. Uznávám, že to není zrovna přehledný text.
Kéž by si tuto "trojjedinost" uvědomovali všichni, ale sebepoznání je běh na dlouhou a trnitou trať.. :-) Nerozváděj prosím nedostatky, uvědomuji si je, ale nehodlám je napravovat. Efektivnější mi už přijde zabývat se něčím jiným/podobným..
PS: Proč jsi použil/a "zamýšlel/a? Nejsi si jistý převahou svého pohlaví? :P (tím si ostatně nemůže být jistý nikdo..)
přidáno 30.11.2015 - 12:37
komentářů15(14.)
Na úvod bych vyslovil názor, že v dnešní společnosti funguje spíš matriarchální systém. Ten respektovali kdysi i slované, než je ovlivnili nájezdníci z východu. Pochybuji, že by polovina tehdejší zemědělské společnosti byli o něco méně muži než polovina té válečnické. Byli spjati s přírodou a aktivně ji objevovali, pracovali zemědělně nebo řemeslně (oproti takřka bezúčelné práci u mašiny (pozn.: přiznávám, že jsem student a přispívají mi rodiče a moc si toho cením)).
Muži moderní doby však vyhlížejí spíš jako ženy. Svou roli může mimo jiné hrát také internet jako prostředník kontaktu se světem - jedničky a nuly příliš nějaká osobní aura zajímat nebude. Vynechává se tak nejen genderový, ale i psychologický prvek a z člověka činí řekněme spíš uniformní masu myslící asexuální želatiny.
Co se týče samotné Tvé úvahy, děkuji za ni a líbí se mi Tvá ranhojičská alternativa. Větší smysl bych ale viděl v dlouhodobějším seberozvíjení - tedy jak sebevzdělání tak i bezprostřednost a zájem o své okolí. Vadí mi manipulace, na druhou stranu nepopírám její důležitost a všudypřítomnost, ostatně už rodiče jsou takovými prvními manipulátory. Vhodnou alternativou vojně jsou podle mě spolky (ať už třeba skauti nebo bojové umění). Cením si lidí, kteří si vzali z vojny zkušenost, ale jejich "mozek zůstal nevymytý" (tak se jeví PetrK.).
Nicméně v dobrovolném rozvoji člověka vidím oproti strojenému výcviku a vštěpování asi tak stonásobnou efektivitu.
Cítím, že usiluješ o pomoc společnosti a nikoho jen tak zázračně neosvítí samo od sebe. Nevidím důvod proč Tvůj nápad "dvouměsíční vojny" nepodpořit, byť je to nejspíš jen krůček k řekněme návratu k přirozenosti. ;-)
přidáno 21.11.2015 - 17:59
komentářů6(3.)
Letos byl neobyčejně krásný podzim, ale Zima je neúprosná a její sluha Mrazík bezohledně žíhá těla jednoletek..
Každopádně stromy nedostane - jen setřepou své fotočlánky a uzavřou se do sebe. :-)
přidáno 21.11.2015 - 17:52
komentářů2(1.)
Bílá vrána je život? :-)
přidáno 21.11.2015 - 17:35
komentářů3(1.)
Já se na fakultě občas i tajně sprchuju v zamčených sprchách v nejvyšším patře a taky občas dospávám deficit na pohodlných křeslech co máme na chodbě.. :-)
přidáno 19.11.2015 - 21:34
komentářů1(1.)
Meh, pěkný odraz dnešní společnosti založené na "kráse". (Například američani to dotáhli tak daleko, že už dokážou z ošklivých ty krásné udělat.)
Vnitřní krása je sprosté slovo, u kterého každý klopí oči, ale pravdu má Tvá miniatura v tom, že heslo "tvář je oknem do duše" je stále aktuální. Pokud prohlédneš slupku make-upu a dokážeš ve tvářích číst.. :-)
1|2|3|4|5|6|7|8|9|10|11

Chat ¬

- skrýt/zobrazit chat -


Poslední aktivity ¬


Nejčastěji komentující
v minulém měsíci ¬

A B C


Tapety na plochu ¬


Wallpapers

Wallpapers



Apple MacBook

Na skvělém Macbooku vám půjde skládání básní pěkně od ruky.

Ostružina

Zábavný blog plný fotek nejen o bydlení, dekoracích, zahradě.

© 2007 - 2024 psanci.cz || || Básně | Povídky | Webdesign & Programming || PREMIUM účet za povídku