nobody
datum 15.12.2007
ying-yang 58, muž
mailbox

komentáře uživatele komentáře uživatele :

všechny | k cizím dílům
přidáno 04.12.2011 - 15:59
komentářů16(9.)
kouzelné
přidáno 04.12.2011 - 15:56
komentářů18(13.)
mazec, dílko i komentáře.
přidáno 27.11.2011 - 06:30
komentářů10(6.)
děkuji za komenty....a pro uklidnění.... je to jen dílko psané ve smutné náladě a impuls byl z televize, byl tam docela dobrý závěr děje..... že s vráceným klíčem mu prolétl celý život s ní hlavou.......
přidáno 24.11.2011 - 18:12
komentářů10(6.)
kouzelná povídka, co dokáže vynutit úsměv do tváře..... ale trochu více ho bere skutečnost..... že už dlouho nic dalšího nepřibylo.
přidáno 21.11.2011 - 22:16
komentářů12(7.)
dejte sem body a píšu sto......
(názorný příklad vlivu nálady...... včera jsem jen přečetl a nic mi to neříkalo. Dneska jsem viděl ty jiskřičky hravosti textu)
přidáno 20.11.2011 - 20:21
komentářů9(8.)
no a je to tady.... v žádném případě jsem nechtěl zapadnout do bahna kritiky, na to jsem příliš velký amatér.
taky smajlík značí, že tady slova kritiky by měla být volena opatrně.
Takže ti jako autorovi řeknu jen můj názor, ne radu, na to nemám.
Přesto, že jsem sám ukrutný rýmovač, cítím, že tady jsou někdy rýmy na škodu. umím si představit, i nerýmované konce řádků. Protože v textu vidím něco jako dar najít kouzlo slova, které je v rámci rýmu na závěr řádky spoutané.
Na rozdíl od avantgarních borců, kteří tam perou silná slova aby upoutali a jsou na omylu, že vulgarita dodává dílu sílu..... ze tvých řádků vyřazuje kouzlo psaní.Těžko říci i ohledně komentáře ARY.... sám nemám rád... nástin, nebo doporučení...a při vší úctě ke snaze pomoci..... tady je tenká hranice vnímání pocitů autora. Na druhou stranu, tleskám tvému psaní i stylu komentu ARY.... je tu k vidění, co není běžné..... skutečný názor a konkrétní ukázání... co měnit. A pokud se nechá rozhodnutí na tvůrci...... je to přínosná kritika.
Palec nahoru oběma zmíněným.
přidáno 20.11.2011 - 20:04
komentářů10(9.)
100x řečená slova, 1000x řešené téma ....... a přesto jedinečně napsáno.... ale ne pro nás...... tohle dílko má cenu především pro autora a pak spřátelené duše......
takže umění to zrovna není....a funkci to splňuje..... navozuje to myšlenky a náladu. Řadí se to mezi dílka bez ambicí......ale milá.

a takhle to vypadá... když se se slovy své nálady autor pohraje.....(taky to dělá pro jiné dúvody)....
http://www.youtube.com/watch?v=JUSkYkJkAeY&NR=1
přidáno 10.11.2011 - 22:28
komentářů11(6.)
bez ohledu na skutečnost, že je to text...... tleskám, jak je to napsáno. I to je jedna tvář tvorby..... pomoci autorovi samotnému..... a tohle je hodně dobrý text plný člověčiny.
přidáno 27.10.2011 - 19:59
komentářů1(1.)
Ano, takhle se píše, když to přijde....
a teď jen můj názor.... nějak mi připadá.... že by to bylo hezčí delší a tenčí..... prostě ty řádky zkrátit a rozdělit.... nevím, prostě to tak vidím.
přidáno 17.10.2011 - 23:56
komentářů7(5.)
tak tady by mě opravdu zajímal podrobný rozbor dílka.
tady jsem zcela mimo mísu. tohle je myšlenka autorky zakletá do nějakých slov...... a poezie? když porovnám dílka, která jsou knižně vydána.... od různých autorů...... tam to poetično cítím.... tady vidím pouze psaný text.
a jak jsem zvyklý říkat svůj názor..... měnícím typem písma se snažícím se o nahrazení umění slov.
přidáno 17.10.2011 - 15:59
komentářů9(6.)
No a jen to pokračuje v myšlence, kterou jsem možná nevysvětlil přesně.....jsou přístupy k poezii, které jsou různé. Mnohý mladý se tady snaží vyniknout, někdo si tady honí svoje komplexy ze života rádoby dokonalým psaním... a možná máte i pravdu, ve svých kritikách... to už je otázka pohledu. Tohle je prostě generační střet názorů. Je mi jasný, že mnohým se již ježí chlupy.... tohle mám doma taky.... mladou o své pravdě přesvědčenou krev..... a taky jí nic nevyčítám...... jen jim předkládám celou šíři aspektů dané situace.
A pak se mnohdy dočkám....... onoho, ale to jsem netušil.... když to bereš takhle.....
Jsem rád poučen, ale tak jako je některý život o slovech a ne o životě... tak jsou básně ne o slovech, ale o životě....
A to jestli jsou slova klišoidní... jsou autorům fuk. Když si sem zajde ulevit od života a trochu pookřát..... nejde sem vyučovat poezii. A už vůbec ne hádat se s mladšíma. Já jen vyslovuji svůj názor. někteří si řeknou...... neser dědku.... a mají na to právo.... taky se pamatuji ..... a někteří si řeknou..... jo - takhle jsi to myslel. A jsou zase o krok blíž. (nebo dál - jak je libo)
přidáno 16.10.2011 - 19:40
komentářů9(3.)
tak tady je to ukázkový případ.
kritika dílka je možná i dobrá, i když trochu se nepotkává se zařazením autora ve rubrice... trochu kritiky snesu.....
tohle je to, co se mnou mnohý probíral.... že psanci jsou server mladých..... a bůh je mi svědkem, že jim jejich divokost a vitalitu vůbec nezávidím...... jen by mohli trošku ohleduplněji tančit....a nevrážet do ostatních.
Protože až budou v letech takovýchto autorů... pochopí, že některé básně nejsou o slovech..... ale o životě a význam mají především pro pisatele a pak pro ty, který takovým dílkům již rozumí.
přidáno 16.10.2011 - 19:27
komentářů7(1.)
tak se vrátím zpět, i když jsem si říkal..... dlabej na to.....
o báseň dál jsem pranýřoval slovo -seru- a tady, jak jsem se vyjádřil se to tímto slovem doslova zelená..... jenže tady je to slovo obrazem zoufalství, neštěstí duše, která když prostě trpí.... si nebere servítky a - sere na bontón - . To je rozdíl mezi tímto dílkem a dílkem o kliknutí dál.
Neříkám, že se mně tohle dílko líbí, ale je upřímné a na nic si nehraje.
přidáno 16.10.2011 - 19:22
komentářů5(2.)
četl jsem báseň před touto... tam se to slovem -sere- doslova zelená, ale tady je to v anotaci opravdu zdařilé upoutání......
.... ža to tak ladí s předloženým dílkem, něžnost sama......až si člověk říká jistě, čtrnáctiletá dívka má velmi bohatý slovník.... jenže vám děvčata nedochází... že drsnou mluvou.... se z vás něco ztrácí.. něco, pro co vznikají básně.....
takže přeji hodně zdaru, klidně si autorko podotkni .... aby jsi se neposral... dědku!...... a .....až zas bude v duši teskno a papír bude se slzami vpíjet i žal tvůj samoty...... si na otázku.... co dělám špatně?
klidně odpověz....... hraju někoho jiného.
přidáno 04.10.2011 - 23:38
komentářů4(1.)
No a tady... jen tleskám.
přidáno 04.10.2011 - 23:37
komentářů2(1.)
a zrovna u tohoto dílka by mne zajímala hodnocení jako byla dříve.... kolik procent by nasbíralo. A pak kdo by se rozhodl komentovat... i když opravdu... tady by bylo zajímavý vědět i proč.
Protože málokdy k dílku něco cítím tak rozporuplného. Na jednu stranu cítím poetično a dá se říci i atmosféru okamžiku před tvorbou.... na druhou stranu mě z toho vytrhuje násilný rým.
Neříkám jestli je dobrý - nebo špatný. to si netroufám. Jen cítím.... že tady být nemusel. Byť jsem sám rýmař jak prase. A zrovna tady bych chtěl vědět názor druhých.... když už jsem zase zabloudil mezi Psance.
přidáno 04.10.2011 - 23:31
komentářů11(7.)
málem bych napsal svělá báseň.... ale to bych to nesměl číst v anotaci. Přece jenom jsem starší člověk a moralizuji rád.

Ale zrovna u tohoto dílka je to patrné, jak moc nás ovlivní momentální nálada... být v rozesmáté pohodě... řeknu si ááááááááá
mladý si hraje na umělce...... a teď po tom, co jsem psal klukovi, co zkoušel odejít z tohoto světa...... je to najdnou dílko, kde vnímám slovní spojení.... jako dokonale zvolené vystihující vnitřní pocity.
A o tom je poezie, umět ty správná slova najít.
Tak promiň pokud jsem se Tě jako autora dotkl, snad ne. To, že umíš mi napovídá i volba v oblíbených. A dlouho jsem již něřekl nic z plných plic. - přidej skromnost... a jsi dokonalej.
přidáno 23.09.2011 - 21:24
komentářů4(2.)
ano, čtivé.... gratuluji
přidáno 14.08.2011 - 07:13
komentářů6(4.)
je radost najít tvoje dílko
přidáno 12.06.2011 - 21:47
komentářů10(9.)
zprvu jsem nebyl nadšen délkou řádků, ale pak jsem se rozečetl a musím uznat, že byl překvapen silou dílka. Je napsáno opravdu silně. Pokud by to bylo dosaženo méně slovy, bylo by to již na tisk. Po pár letech na literárních serverech jsem se stal milovníkem zkratky - podle mne se tak lze s dílkem více mazlit - máme li tam necháno něco na svoje domýšlení.
Sám s tím mám problémy, nevypsat vše podrobně, takže vím, že to jednoduché není. Ale jinak než psaním se autor nezdokonaluje, takže hodně sil k další tvorbě.
1|2|3|4|5|6|7|8|9|10|11|12|13|14|15 ... 23

Chat ¬

- skrýt/zobrazit chat -


Poslední aktivity ¬


Nejčastěji komentující
v minulém měsíci ¬

A B C


Tapety na plochu ¬


Wallpapers

Wallpapers



Apple MacBook

Na skvělém Macbooku vám půjde skládání básní pěkně od ruky.

Ostružina

Zábavný blog plný fotek nejen o bydlení, dekoracích, zahradě.

© 2007 - 2024 psanci.cz || || Básně | Povídky | Webdesign & Programming || PREMIUM účet za povídku