RE: anonymita nově vložených děl
Singularis, 31.07.2018 16:41:46
Chápu Amelii M., ale patřím k těm, které anonymita odrazuje. K pochopení textu je často třeba pochopit člověka, který ho předkládá. Je dobré vědět, co takový člověk očekává (kritiku, nebo pochvalu?), zda se opravdu snaží, nebo to tu bere jen jako odpočinek. Nemá cenu strávit půl hodinu komplexní analýzou něčeho, co autor napsal za pět minut ve škole pod lavicí, když autor očekával jen pochvalu a povzbuzení. (Proto třeba díla s vypnutými komentáři a díla autorů, kteří mají nastaveno "šetřete mě", obvykle rychle přeskakuji.) I kdybych totiž takovému autorovi upřímně napsal/a, že je geniální jako W. A. Mozart a jeho dílo je interesantně fascinující jako Mona Lisa a erudovaně to zdůvodnil/a, on by mi nejspíš odpověděl jen: "díky". Ale u lidí jako třeba Orionka, u kterých vím, jak to myslí a že si s tím tu práci dají, to za to stojí.

A jméno autora, zkušenost s jeho reakcemi a jeho profil jsou zatím nejspolehlivějšími kritérii, která mi mohou pomoci odhadnout, co má smysl k danému dílu psát a co ne.

Ale uznávám, že takový systém znevýhodňuje nováčky, takže čas od času kliknu i na jakékoliv dílo, které mě zaujme názvem či anotací, a když mě zaujme i obsahem, okomentuji ho a případně si založím autora...
»jméno
»heslo
registrace
» autoři online
kmotrov
» nováčci
el26
» narozeniny
charogne [16], *-_-* [11], Teenka [10], Scatta [9], Dutohlav [8], terezka.03 [3]
» řekli o sobě
Liss Durman řekla o kryndy :
Kryndy... Tady asi bez komentáře. Stejně nevim, jak ten náš sesterskej vztah vyjádřit takhle černý na bílým.. My víme a to je hlavní :-)
TOPlist

Chat ¬

- skrýt/zobrazit chat -


Poslední aktivity ¬


Nejčastěji komentující
v minulém měsíci ¬

A B C


Tapety na plochu ¬


Wallpapers

Wallpapers



Apple MacBook

Na skvělém Macbooku vám půjde skládání básní pěkně od ruky.

Ostružina

Zábavný blog plný fotek nejen o bydlení, dekoracích, zahradě.

© 2007 - 2024 psanci.cz || || Básně | Povídky | Webdesign & Programming || PREMIUM účet za povídku