69.gif
datum 12.10.2007
ying-yang 35, muž, Kadaň
mailbox

Básnickou sbírku „Uvadlá květena“ jsem nenapsal jen tak ze dne na den. Ani jsem ji nepsal úmyslně. Tak nějak se napsala sama. Napsal ji sám život. Básně v ní obsažené jsou od sebe v rozmezí i dvou let. Od poznání první lásky a zklamání až po další lásky a další zklamání až sem, kdy jsem zjistil, že je lepší některé věci neřešit a nechat jim volný průběh. Touto sbírkou jsem chtěl uzavřít jednu z podkapitol mého života.
počet děl21
Pár slov autorových...: Milý čtenáři, který pročítáš tuto sbírku. Dovol, abych ti připomněl, že se nenacházíš v 19. století, kdy žili mistři spisovatelé, jakými byli Karel Jaromír Erben nebo Karel Hynek Mácha, nýbrž ve století 21., v kterém se na minulost zapomíná a umělecká tvorba poklesá. Tato sbírka není výjimkou a já, jakožto obyčejný autor, chtěl bych se omluvit za vnímání světa, které bohužel neumím vyjádřiti jinak.
počet děl21
Tato sbírka básní se obsahem děl dotýká trochu první sbírky a to „Uvadlé květeny“, jelikož v mnoha básních jsem se opět vrátil k motivům lásky a zklamání z ní. Lépe řečeno, ona se vrátila ke mně. Ovšem od první sbírky již uteklo několik let a za ty roky se změnilo i mé myšlení a smýšlení a zároveň s tím vzrostla obliba v alkoholu. Ovšem v rámci mezí. Nicméně se od mých předchozích sbírek liší v jednom zásadním bodě. A to v tom, že nehledám vinu, či chybu u druhých, ale především u sebe. Dumám nad svým životem. Nad tím, co mohu zlepšit a změnit. A to i přesto, že skepse a deprese bývají dosti silné. A důvod tohoto dumání se mnohdy stává naprosto nesnesitelným a velmi obtížně zvládnutelným a nejednou jsem děkoval vyšším silám, že mi básně a vypsání pomáhají ve vnitřním odreagování, jelikož nemít tento upouštějící ventil, zřejmě by deprese byly silnější a delší a tím pádem těžko zvládnutelnější. Znuděnost a zhnusenost životem je občas veliká, ale nakonec si člověk stejně uvědomí, že ve skutečnosti je život krásný. Život je takový, jaký si ho uděláte. A proto se nepřestanu nikdy snažit…
počet děl21
Sbírka o andělech, kteří vstoupili do mého života, celý ho převrátili na ruby a ani si toho nevšimli.
počet děl21
Poměrně dlouho jsem přemítal nad tím, jakým stylem a hlavně o čem dále psát. Zamyslel jsem se nad svými předchozími sbírkami a opravdu jsem dlouho nevěděl. O lásce? O té je již „Uvadlá květena“ a „Andělská tvář“, o melancholii zase „In Vino Veritas“ a mou oblíbenou, baladickou jest „Balady našich dnů“. Opakování sice je matka moudrosti, ale v tomto případě jsem se už opakovat nechtěl. Chtěl jsem najít zase něco jiného. A opravdu dlouho to trvalo. Ale jednoho dne, to přišlo jako blesk z čistého nebe. Na jedné z mnoha mých osamocených procházek svým rodným městem mi to najednou došlo. Vždyť já mám inspiraci všude kolem sebe. Doslova na mě kouká a jakoby mě žádala, abych ji vyslyšel. A tak jsem začal naslouchat. Sbírka „Kadaňské toulky“ popisuje mé rodné město, jak název napovídá, Kadaň. Jednak k němu tíhnu právě proto, že jsem zde poprvé pohlédl na svět, ale nejen kvůli tomu. Zejména je to proto, že se jedná o opravdu nádherné město. V Severních Čechách unikátní. A vůbec v celé České republice je více než konkurence schopné i ostatním nádherným městům, která máme. A proto jsem se rozhodl Kadaň, alespoň touto formou, představit i lidem, jež nemají to štěstí, a nezavítali sem.
počet děl6
Básnická sbírka
počet děl9
Sbírka básní "odpadlíků" nezařazených do mých sbírek, a přesto se jim podařilo přežít mé probírání a mazání děl, které nemám rád :-).
počet děl22
Cherubín dí, že nad ráj není - Ach, v ráji tam jsou andělé. - I my tam vejdem, přátelé, - dá-li nám Pánbůh povolení. -- (Guillaume Apollinaire - báseň "Vůl")
počet děl1
O velkém poznání...
počet děl7
Sbírka povídek
počet děl6
Citáty a moudra
počet děl6
Neucelená sbírka občasných úvah, které napíšu, když mě z jakéhosi důvodu popadne míza do svých pevných svárů.
počet děl6
Divadelní scénáře
počet děl3
»jméno
»heslo
registrace
» autoři online
Sasanka
» narozeniny
wp-hasan [16], Weichtier [15], Joanne17 [15], Deviant [14], Elivei [12], Klaron [11], Mamka [11], shizuko [8], Ann(ah) [8], človiček [6], Antek [3], andrew_maxwell [1]
» řekli o sobě
Yana řekla o Sucháč :
Realista, který se občas toulá v oblacích ( to je to první co mě napadne ). Vnímám, že má jasno, ale přesto tomu občas uniká a je mu dobře v tom rozervaném světě básníků, muzikantů, bohémů, a to se mi líbí. Vnímám, že stojí nohama pevně na zemi, ale rád se od země odpoutá. Píše básničky plné radosti ze života, z lásky, z lásky a obdivu k ženám. Ví své a když se občas přežene mráček, brzy ho nahradí sluníčko. A ještě si cením toho, že dokáže pochválit, povzbudit, ale i taktně zkritizovat. Sakra co napsat negativního??? Asi jen to, že ho vlastně vůbec neznám...
TOPlist

Chat ¬

- skrýt/zobrazit chat -


Poslední aktivity ¬


Nejčastěji komentující
v minulém měsíci ¬

A B C


Tapety na plochu ¬


Wallpapers

Wallpapers



Apple MacBook

Na skvělém Macbooku vám půjde skládání básní pěkně od ruky.

Ostružina

Zábavný blog plný fotek nejen o bydlení, dekoracích, zahradě.

© 2007 - 2024 psanci.cz || || Básně | Povídky | Webdesign & Programming || PREMIUM účet za povídku