1159.gif
datum 07.06.2011
ying-yang 38, muž, Cheb
mailbox
děl 0
komentářů 1/0

AUTORSKÉ STRÁNKY:
Svět podle FD

Autor začal psát, kreslit již na základní škole, ale profesionálně se začal uměleckou tvorbou zabývat až v roce 2003. Psal texty pro svou kapelu Ortodoxní svoboda a navrhoval přebaly na CD.
V roce 2005 si však uvědomil, že svůj talent uplatní spíše v literatuře a filmu. Po rozpadu kapely se začal plně věnovat psaní, kreslení a v roce 2008 vydal u nakladatelství Nova Forma svůj knižní debut, Shadow Island, jehož anglická verze se dostala do The Writers Guild of America a autor tak získal členství mezi Hollywoodskými scénáristy, které mu zajistilo doživotní registraci autorských práv v jakémkoliv státě.
O rok později se umístil na krásném 10 místě (asi z 600) ve scénáristické soutěži ČT s černou komedií Prohnilé místo. Kontroverzní podstata příběhu, však nedovolovala realizaci scénáře ve státě, kde se umění řídí podle zažitých osnov.
Filip Drahokoupil se však nevzdal a pokračoval ve svém vlastním stylu, i přesto, že mu tento postoj mnohdy uškodil na komerční scéně a neproslavil se tak, jak by si zasloužil.
Ovšem v roce 2010 vydala redakce časopisu Galerie Crew jeho vlastní galerii obrázků a vznikl první animátorský počin ke knižní trilogii Shadow Island Shadow Island trailer
Na svém kontě má ještě několik nevydaných scénářů, povídek a knížek, které pouze čekají na to, až spatří světlo denní.
V současné době se nejvíce zabývá tvorbou comixu PARAZIT IX9, jehož ukázky se drží na předních příčkách návštěvnosti na serveru Mam talent, v kategorii sci-fi a natáčením filmu Život v karanténní zóně , jehož realizace byla bohužel dočasně přerušena, kvůli zastavení dotací nejmenovaných sponzorů, ale jak sám autor říká: ,, Film bude, je mi jedno jestli za týden, nebo za deset let, ale nemám ve zvyku nechávat věci nedokončené



Mam-talent.cz / / Filip Drahokoupil
K dnešnímu dni jsem 9 nejčtenější autor na portálu Mam talent. Většinu svých děl jsem obohatil o další ukázky a trochu poupravil. Přidány další dvě kapitoly komixu PARAZIT IX9. Vzhledem k tomu že stránka Svět podle FD má přes 200 aktivních uživatelů měsíčně a pouze 60 líbí se, další aktualizace proběhne jakmile počet fanoušků přesáhne alespoň 100. Je to přece jenom jeden blbej klik :)

Pište povídky.cz // Filip Drahokoupil
Zde naleznete zcela zdarma kompletní první epizodu z trilogie Shadow Island. Postupně budou přibývat další krátké povídky, naleznete zde i odkazy na soutěžní ukázky na Mam-talent.cz. Hodnocení a komentáře bez nutné registrace, tak se nebojte vyjádřit své pocity z mé tvorby

Chat ¬

- skrýt/zobrazit chat -


Poslední aktivity ¬


Nejčastěji komentující
v minulém měsíci ¬

A B C


Tapety na plochu ¬


Wallpapers

Wallpapers



Apple MacBook

Na skvělém Macbooku vám půjde skládání básní pěkně od ruky.

Ostružina

Zábavný blog plný fotek nejen o bydlení, dekoracích, zahradě.

© 2007 - 2024 psanci.cz || || Básně | Povídky | Webdesign & Programming || PREMIUM účet za povídku