1180.gif
datum 09.07.2011
ying-yang 58, muž, Olomouc
mailbox

komentáře uživatele komentáře uživatele :

všechny | k cizím dílům
přidáno 15.08.2012 - 06:10
komentářů3(3.)
Ano jsme otroci a nejen své malosti,ale i své údajné velikosti a nadutosti,jsme otroci svých představ,nadějí,zoufalství-jsme otroci sami sebe a máme na nohách těžké řetězy, které jsme si tam sami a rádi dali. Jdeme a ještě těmi řetězy radostně řinčíme a ukazujeme je okolí jako něco posvátného..Je to tragikomické.
přidáno 15.08.2012 - 06:02
komentářů4(3.)
Máš pravdu.poslal jsem asi před rokem jedné dámě dopis,ne milostný ale přátelský a ona byla šťastná jako by dostala zprávu o velkém dědictví. Prý už tak dlouho nedostala dopis..:-)
přidáno 15.08.2012 - 05:31
komentářů64(45.)
Vladan: No právě že je to realita,proto je to stupidní. To že se na to všechno křesťanský Bůh lhostejně dívá je jeden z důkazů že nic takového není. Nic takového jak si to představují lidé,prostě jen produkt lidské fantazie,výmysl. Myslím tím Boha který se dá nějak charakterizovat. Kdosi řekl že Bůh je proces-živý proces,děj.bytí bez přívlastků. Nevím..
Ale Mirek Černý má lepší díla-nevím jak se to nazývá ty mluvené příběhy.. Třeba Saniťák,Kluk a strom,a jiné.
přidáno 14.08.2012 - 19:33
komentářů64(43.)
Vladan: Mirka Černého mám rád.ale zrovna tuto písničku jedinou z jeho repertoáru přímo nesnáším-je to taková náboženská propaganda,a ještě logická kravina. Voják který prožívá hrůzu války a mluví k Bohu,který se na to z nebe lhostejně dívá... Ježíš,to je blbost!:-)
přidáno 14.08.2012 - 06:11
komentářů64(37.)
Vladan: Oprava- TREFNĚ jsi to napsal.
přidáno 14.08.2012 - 06:10
komentářů64(36.)
Vladan: Naprosto přesně a traeně jsi to napsal-je to o lidech. A to už ddávám já-pokud má někdo pocit že něcojako Bůh existuje,ať se to snaží zjistit,poznat. Nevadí že třeba jednou na nic nepřijde-a nebo přijde,ale jak se říká sama cesta je cíl. Proč se spoléhat jako nějaký nesvépravný jedinec na to,co mi řekne někdo jiný nebo nějaká knížka? Knihy jsou dobré ani tu Bibli z určitého hladiska nezatracuju,ale mají být jen ukazatele,nebo zdroje informací, ne objekty zbožňování a uctívání. Myslím.
přidáno 13.08.2012 - 18:24
komentářů64(32.)
taron: Proč tedy není Tvoje srdce Tvá Bible?:-)
přidáno 13.08.2012 - 07:59
komentářů15(6.)
Tvrdý-nouzák: Je fakt že toto téma svádí k zveršování,já mám podobné někde dvě nebo tři..
Pokud jsi bohatý tak ale neprchej
pokud si milionář tak mě rovnou....
To je dobrý obrat, který se i rýmuje-ne ty tečky:-)
přidáno 12.08.2012 - 18:20
komentářů6(3.)
Mě to připadá jako pěkná definice lidského ega-ale asi to tak myšleno nebylo..:-)
přidáno 12.08.2012 - 18:06
komentářů64(30.)
přidáno 12.08.2012 - 14:12
komentářů64(29.)
taron: Záleží co si pod pojmem "mystik" představuješ,řeknu Ti takouvou pěknou definici,nevím už od koho: Mystik je člověk,jehož srdce bylo v jeden okamžik zlomeno i zhojeno,protože poznal Boha.
vidíš,sama říkáš že v jeden výraz může v Bibli mít víc významů,a i když ho umístíš do kontextu,pořád je takový,jaký ho chceš mít. Prostě Bible je pro každého-takový duchovní guláš,každý Ti bude tvrdit že to,nebo ono znamená něco jiného,že je to špatně pochopeno. Kde je tedy pravda, Může být vůbec pravda v nějaké knize?:-)
přidáno 12.08.2012 - 13:05
komentářů64(26.)
taron: Každý ho má-ten kodex-ale ne každý o něm chce vědět,to je trochu rozdíl. Žádné vnější náboženské direkce z tebe dobrého člověka neudělají-buď taková jsi nebo ne. A jestli je někdo dobrý ze strachu z Boha,trestu ,nebo z poslušnosti k víře-takového člověka lze jen politovat..
přidáno 12.08.2012 - 06:56
komentářů64(22.)
Vladan: A v Bibli žádná sranda není,což je pro mě jasné znamení že je někde chyba v nastavení..:-)
přidáno 12.08.2012 - 06:52
komentářů64(21.)
Vladan: Jan -10. 34 - Odpověděl jim Ježíš: Však psáno jest v Zákoně vašem: Já jsem řekl: Bohové jste.
v Bibli je víc pantheistických výroků např. Já a otec jedno jsme-to zase ukazuje na to že Ježíš-nebo kdo tam říká-mluví o jednotě která je skrytá za dvojností,dualitou. Jenže vyznat se v Bibli je těžké,je mimlionkrát přepisovaná,upravovaná,jsou různé Bible z různých dob atd. Ale při pozornějším čtení se tam ty mystické nebo gnostické úryvky dají uvidět. Ale to je jedno, copak člověk potřebuje nějaký svatý manuál na to,aby vědel jak se má chovat. Jsme nesvépravní nebo co?:-) Taron mluví o moudrosti v Bibli-no,něco by se tam možná našlo,ale aby se člověk choval jako člověk,v tom dobré slova smyslu nepotřebuje Bibli,má svůj etický kodex v srdci,ne? Na co nějaké tisíce let staré poučky a navíc které jsou tak často chaotické a nesrozumitelné?
přidáno 12.08.2012 - 06:30
komentářů64(20.)
Vladan: Tak nějak jsem to myslel,ale já se to snažím zdůraňovat pořád že pokud už tedy člověk v Boha věří,nepotřebuje k tomu pofiderní, amoralní,pokrytecké organizace typu katolické církve a jiné. Církev žádné přednostné právo na Boha nemá-copak to je tak těžké vidět.?Tedy pokud něco jako Bůh existuje,tak určitě není stranický křesťan: Mám tady pár básniček z dřívější doby -ironických na toto téma-tak je sem dám. Z určitou formou lidské nevědomosti (mám chuť říct hlouposti,ale to by si mohl někdo špatně vyložit) se dá asi bojovat z větší části jen humorem.. Jak kdosi řekl:
"Život musí být sranda od rána do večera a pokud není,tak je to informace o tom, že je někde chyba v nastavení..:-)
přidáno 11.08.2012 - 09:09
komentářů64(7.)
přidáno 11.08.2012 - 08:10
komentářů64(6.)
Vladan: Církev dokáže nemožné,spojí duchovno s materiálnem,a ještě to nějak určitě chytře okecat. Z toho eticko-duchovního pohledu samozřejmě majetek problém není-problém není něco vlastnit,ale problém je když něco začne vlastnit nás. Tedy člověka který vidí, že jakkákoliv závislost na něčem ho ovládá,a není už schopen se věnovat plně něčemu jinému.Prostě mamon,stejně jako třeba drogy,nebo závislost ne jiném člověku bere svobodu. Proto nikdy žádný prelát nebo jiný církevní papaláš,nemůže z podstaty mluvit nebo kázát nějakou morálku z titulu nějakého duchovního. Vždycky budou šířit jen tmu a lži. Prostě jsou to podvodníci-a nejen katolíci,majetky mají dostat vrácené i jiné církve,i když míň. Mě nejvíc vadí ten postoj "zástupců Božích" kteří nejlíp ví co a jak je všechno kolem Boha a jak se mají lidé chovat, aby byli spaseni atd. a na druhé straně nikdy nekončící chamtivost a lačnost po světských věcech,nejen majetku ale i moci,Vatikán moralizuje a komentuje skoro všechno a přitom má máslo na hlavě odjakživa. Mě se třeba líbí různé kostely a chrámy jako historické a architektonické objekty-ne už tak co symbolizují a co se v nich káže,to z nich nich dělá klasické ideologické svatostánky k cílenému zpracovávání věřících. Oni tam samozřejmě chodí dobrovolně,no,vlastně ani ne,strach je tam nutí chodit-ale vypadá to že dobrovolně.Ale to jiná věc. Takže tyto kostely,jejich údržba,platy kněžích atd. by si církev platila po "vyrovnání" sama. A co když ty peníze nějak rozfrcá,a po pár letech nebo desetiletích na tom bude stejně jako teď? Ale už bez podpory státu? Všechno se to začne pomalu rozpadat,kněží budou na úřadech práce..:-) Stát to tak nechá? Všechny ty kostely ve městech,na vesnicích,kapičky,kříže a nevím co ještě. Stát to nechá být když bude odluka od církve? I když to všechno co se týká křesťanství má pofiderní morální hodnotu,historickou určitě,je to součást našich dějin ať chceme nebo ne. Takže aby to nedopadlo tak,že jednou příjde církve s tím,že pokud si chce stát toto zachovat jako historicko-kulturní hodnoty,tak musí zase platit,protože církev bohužel třeba špatně investovala,nebo to utratila peníze v Africe když se Vatikán snažil udělat z Afričanů křesťany. Nebo z eskymáků,to je jedno. Mě toto všechno nějak smrdí čertovinou,protože Satan byl vždycky nejlepší přítel církve,už po staletí ji pomáhá udržovat v chodu..:-)
přidáno 11.08.2012 - 07:18
komentářů2(2.)
Hezké..jen tu kukačku jsem už dlouho neslyšel,dřív kukala pořád,teď,posledních několik let nic..
přidáno 10.08.2012 - 20:55
komentářů64(3.)
Pokud bych se měl já nějak definovat politicky-přece bych jen byl na rozdíl od Vladana mírně doleva. Ale to spíš pramení ne z nějakých velkých sympatií k ČSSD,neřkuli např ke komunistům,to užvůbec ne,ale spíš z té mé pocitové stránky. Prostě se mi Kalousko-knížecko-Nečasovská kombinace protiví už od pohledu. Je to spíš otázka emocí než racionálního postoje,nedělám si iluze o politících obecně. To co mi vadí na restitucích,nejsou ani samotné peníze-nejsou moje,tak co-ale ten pokrytecký přístup organizace,která je ve své podstatě zločinecká a přitom si hraje na duchovní autoritu. Chamtivost církevních představitelů je stejná odjakživa,ale za přitom za hlavní a nejdůležitější postavu považují Ježíše. Který proti mamonu brojí a to dost ostře brojí na několika místech v Novém zákoně. Samozřejmě pro křesťany jsou Ježíšova slova závazná jen do té míry,jak se jim to zrovna hodí. Nejdůležitější je údajná Ježíšova spasitelská smrt-což je pitomost jedna z největších- a to ostatní? To se dá okecat-něco se má brát doslova,něco jen obrazně,podle toho jak se to té které křesťanské frakci,sektě,církvi zrovna hodí. Pokud by byla KC nějaký podnikatelský subjekt,tak by mě ani na vteřinu nezajímalo kolik jim dají nebo nedají peněz. Ale Ježíšova slova-Nejde sloužit dvěma pánům,Bohu a mamonu,protože jednoho z nich budeš vždycky nenávidět-jsou opravdu z psychologiského hladiska trefné. Pokud člověk věří v Boha který je nad těmito světskými věcmi. Takže se nabízí jednoduchá otázka: Když církev tak touží po majetku,a to odjakživa,tady majetek a mamon miluje,koho potom nenávidí? Tady je to jasné a černobílé,a pravá podstata církve se ukazuje ve vší své nahotě. A jejich členů samozřejmě taky,dyž se k ní hlásí. Takže mi jde o ten eticko-morální postoj. Prostě se mi pokrytectví hnusí,a to nemluvím o spoustě dalších ,mnohem horších postojích a činech této party svatoušků..
přidáno 09.08.2012 - 07:47
komentářů8(3.)
Taky mám podobnou ale trochu delší říkanku-později ji sem dám..
1|2|3|4|5|6|7|8|9|10

Chat ¬

- skrýt/zobrazit chat -


Poslední aktivity ¬


Nejčastěji komentující
v minulém měsíci ¬

A B C


Tapety na plochu ¬


Wallpapers

Wallpapers



Apple MacBook

Na skvělém Macbooku vám půjde skládání básní pěkně od ruky.

© 2007 - 2024 psanci.cz || || Básně | Povídky | Webdesign & Programming || PREMIUM účet za povídku